• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141
Ay kızlar bebişin hareketini yatınca mı hissediyorsunuz ya da ayaktada hissediyor musunuz
Sen ne kadar hareketsiz kalirsan o uyanip hareket eder sen hareket ettikce icinde bulundugu sivi calkalaniyor oda mayisip uyiyor surekli uzak cok guzel harket etmeleri🥰🥰

Kızlar bi de ben biraz zayıf hamile kaldım vücudum birden kilo almaya alışık değil , öğrendiğim günden beri bio oil, lierac, hindistan cevizi yağı ve bebe yağı dönüşümlü 2 günde bir falan kullanıyorum ama şu son iki gündür kaşınmaya başladım çatlayacak gibiyim , şunu yapsan çatlamazsın dediğiniz bi şey var mı ? Yoksa çatlak kaçınılmaz son mu ?🥰 :anneadayı:
Şu an stok sorunu var ama badger markasının kremi mükemmel ben ilkinde kullanıp çatlamadım bunda yine kullanıyorum ve de bol su içmek lazım🥰

Kızlar sizce cocuklar kaç yaşında kendi odasında yatmaya başlayabilir? Biliyorum her çocuk aynı değil ama genel olarak düşünürsek 2-3 yaşından itibaren odasına geçebilir bence…

Bu durumda sizce başlangıç olarak park yatak almak daha mantıklı değil mi? En azından bizim yanımızda park yatağı 2-3 yıl kullanır sonra kendi odasına geçtiğinde ona yeni bir yatak alırız (veya park yatağı odasına taşırız eğer hala kullanabilirse 🤔)

Park yatak odamızda yer kaplar maalesef ama küçük bir beşik alsamda sanki kaç yıl kullanabilecekki benim yanımda? 🤯🤯🤯
Ya aslında her bebek kendi mizacı karakteri ile geliyor sen bazı konularda ne karar alırsan al ona uymak zorunda kalıyosun uyku olayıda bunlardan biri🫠 Emzirme bitince tam 2 yaşında ben odayı ayırdım büyük montessori yatağa geçirdim ve hemen uyum sağladı. Ama emerken yapsaydım o başka odada yatacaktı bende 20 kez kalkıp oda değişmiş olacaktım😅 3 yaşta biraz geç inatçı oluyorlar diretiyorlar park yatak almıştım ben ama içine juno ile 6 ay kadar gitti sonra park yatağı alt kademeye geçirdim çok dönüyordu kendi kendini uyandırıyordu park yatağın sıkıntılarından biri bu olay diye düşünüyorum döndükçe ses çıkarıyor haşır huşur😅 yine de bir şekilde 2 yaşı gördü bunda da juno ile park yatak içi bir süre kullanırım sonrası huyuna suyuna göre🥲

Ay bende ayakta hissediyorum artık ya ve de geceleri bazen hareketine uyanıyorum🥲 dr da diyor çok kıpır kıpır bir bebek hiç uyurken denk gelemedik ultrasonda😅
Benim ki hep ama hep uyuyor yaaa şey diye düşündüm ben doktorda çok stres oluyorum ondan mı acaba 🫣😂 mesela dün doktora gittiğimiz zaman dilimi evde olsaydım cosuyordu ama kadın ne yaptıysa kıpırdamadı hani hareket eden yanar oyunu varya o misal 😂😁

Dedi istersen fetal dna yaptir birde orda sekreter bana bi kagit imzalatti amniyosentez istmiyorum diye bende bilmiyorum bune dedi detayli ultrasona geldin onun icin imzalaman lazm
Fetal dna nın hiç bir riski yok bir tüp kan ile oluyor yerinde olsam onu yaptırırdım canım. Ben başlarda onu yaptırdım sorun çıkmamıştı detaylıya girdim bir şeyler dediler çok üzüldüm riskleri göze alıp amniyosentezde yaptırdım. İnan günde 5-6 kişi amniyosentez yaptırıyor sadece benim gittiğim hastanede.. Rabbim sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi inşallah

Benim ki hep ama hep uyuyor yaaa şey diye düşündüm ben doktorda çok stres oluyorum ondan mı acaba 🫣😂 mesela dün doktora gittiğimiz zaman dilimi evde olsaydım cosuyordu ama kadın ne yaptıysa kıpırdamadı hani hareket eden yanar oyunu varya o misal 😂😁
Ya gerçekten mi benimki stresten etkilenmiyor sanırım amniyosentez yapılırken öyle stresliydim ki o da içerde halay çekiyordu ansjdj

O izin verdi de ben tedirgin oldum aslında 3 aylıkken de yapmıştım bir problem olmamıştı şükür ve o zaman düşük riskim vardı
Ekstra durumlar harici olacağı varsa havada karada farketmez engelleyemeyiz modunda biri olduğumdan belki ben böyle konuşuyorum😅 sen içine sinen şekilde yap bence 🥰

İnsallah canim bende oyle dusunmeye calisiyorum dualarinizi eksik etmeyin mubarek kandil gunu :( renkli ultrasonda da ilk defa gordum yavrumu duygulandim masum melekler onlar daha

Insallah sagliklidirlar ve saglikla aliriz kucagimiza cnm cidden cok zor insanin morali okadar bozuluyor ki dunden beri kendime gelemedm

Kızlar hiç sıkmayın canınızı çoğu doktor böyle şeyler görüp kontrolde söylemiyormuş bile çünkü sonradan düzelen şeyler diye gerek duymuyolarmış boşuna gebeyi strese sokmayalım gibisinden, mübarek kandil günü Allah’ın izniyle düzelirler daha gelişiyorlar inşallah sonraki kontrollerde bi şey çıkmayacak içinizi ferah tutun stres olmayın başka doktorlara da gidin isterseniz ama şuan böyle bi şey görüldü diye öyle devam edecek değiller bence bu konuları da nette okumuştum düzeldiğini söyleyenler olmuş bu arada her iki durumun da, siz ihmal etmeyin takibinizi yapın gerisi dua 🙏🏼

Bende alışverişte sadece kaba parçaları sona bırakıp gerisini bu ay en geç öbür ay bitirmeyi planlıyorum çantamı da 30larda hazırlarım muhtemelen, bi arkadaşım çantasını hazırladı 3 gün sonra doğurdu erken doğum oldu böyle strese girmek istemiyorum kafam rahat olsun diye düşündüm, liste yapıcam kafam çok karışık her kafadan bi ses çıkıyo özellikle daha önce doğum yapmış olanlara sormak istiyorum kaç adet zıbın hastane çıkışı takım vs almak gerekir malum bi de kış çocukları olacaklar zıbınlar kısa kol mu daha iyi olur biraz aydınlatırsanız sevinirim ☺️

Beşik olarak kanz park yatak hoşuma gitti, bebek arabası prego muhtemelen kabin boy alırım arabaya sığması açısından ve çok çift yön vs bunlara bakmıyorum açıkçası çünkü bebek arabasıyla maks nereye gidebilirim diye düşünüyorum 😂 şifonyer alıcam onu da ikeadan beğendim bi de oto koltuğu lazım başka da büyük parça almam sanırım

Yarın detaylıya gidiyorum ben de gerginim açıkçası, bugün arayıp tuvaletinizi evden çıkmadan yapın gelene kadar biraz mesane dolu olsun randevudan yarım saat önce çikolata yiyin diye bilgi verdiler :110: benim de ikili testte notch çıkmıştı bebeğe giden damarlarda o yüzden ne durumda yarın anlaşılır herhalde, inşallah sorunsuz geçer 🙏🏼

Back
X