• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Kızlar aranızda plasentası önde olan, bitişi rahim ağzına çok yakın olan var mı? Bu sebepten bebeği sürekli alt karında hissediyorum ve vajinal olarak baskı çok. Doktor zamanla yukarı çıkacaktır endişelenme baskı hissini de buna bağlayıp normal dedi ama işte. 2. Hamileliğim bu öbüründe bu kadar baskı hissetmiyordum bu haftalarda
benim tamamen aşağıda rahim ağzını kapatacak şekilde yerleşmiş. ilerleyen haftalarda biraz yukarı çıkabilir ama normal doğum yapabilecek kadar çıkar mı bilemiyorum demişti. ben de alt karın ve vajinamda ciddi bir baskı hissediyorum

Kızlar ben uyku tulumu ve kundak hakkında ne düşünüyorsunuz yeni doğan zamanında ? Bebişler üşümeden nasıl yol izleyelim sizce aklım çok karıştı

Kızlar ben uyku tulumu ve kundak hakkında ne düşünüyorsunuz yeni doğan zamanında ? Bebişler üşümeden nasıl yol izleyelim sizce aklım çok karıştı
Penye kundaklardan aldım cırt cırtlı , bi de wellsoft peluş kundak benzeri kalın şeyler var onlardan aldım , uyku tulumu çok sevmiyorum ben onun yerine kalın battaniye alıcam sarıp sarmalamaya :D

benim tamamen aşağıda rahim ağzını kapatacak şekilde yerleşmiş. ilerleyen haftalarda biraz yukarı çıkabilir ama normal doğum yapabilecek kadar çıkar mı bilemiyorum demişti. ben de alt karın ve vajinamda ciddi bir baskı hissediyorum
O zaman ben de bi şey sorayım plesentanın yerleşimiyle ilgili bi şey söylemedi doktorum ama , eğilip kalkarken bi doluluk hissediyorum , bulaşık makinesi falan boşaltırken zorlanmaya başladım .Hiç eğilmeden de hayatımı devam ettiremem iş yerinde de illaki eğilip kalkmam gereken durumlar var , bebeği sıkıştırıyo muyum acaba diye düşünmeden edemiyorum böyle olunca da :(

O zaman ben de bi şey sorayım plesentanın yerleşimiyle ilgili bi şey söylemedi doktorum ama , eğilip kalkarken bi doluluk hissediyorum , bulaşık makinesi falan boşaltırken zorlanmaya başladım .Hiç eğilmeden de hayatımı devam ettiremem iş yerinde de illaki eğilip kalkmam gereken durumlar var , bebeği sıkıştırıyo muyum acaba diye düşünmeden edemiyorum böyle olunca da :(
plasenta ile ilgili bir komplikasyon olsa mutlaka hekiminiz bahsederdi diye düşünüyorum, riskli bir durum çünkü. belki rahimin büyümesiyle alakalıdır. kaldı ki ben de riskli durumda olmama rağmen çalışıyorum eğil kalk hareket et bir çok şeyi yapmak durumunda kalıyorum. elbette daha fazla dikkat ediyorum yine de tamamen yatmam veya dinlenmem mümkün değil maalesef şu anda :(

Aynı sorun bende de var idrara gitmek istiyorum çok sık baskıdan dolayı. Bence rahim genişlemesiyle ilgili

Aynen öyle sürekli idrara çıkma hissi var ama sanki mesaneyi de tam boşaltamıyomuşum gibi hissediyorum
Evett tam rahatlama olmuyor hiç🫣 bol su içiyoruz onunda etkisi vardır heralde 30. Haftalarda daha yoğun hissedecekmişiz bu hissi sanırım

plasenta ile ilgili bir komplikasyon olsa mutlaka hekiminiz bahsederdi diye düşünüyorum, riskli bir durum çünkü. belki rahimin büyümesiyle alakalıdır. kaldı ki ben de riskli durumda olmama rağmen çalışıyorum eğil kalk hareket et bir çok şeyi yapmak durumunda kalıyorum. elbette daha fazla dikkat ediyorum yine de tamamen yatmam veya dinlenmem mümkün değil maalesef şu anda :(
Gerçekten neden her şeyi düşünmeyi , kadınlara vermişler , kadınlar hamile olduğunu öğrendiğinden itibaren en az bebek 2 yaşına gelene kadar izin verilmeli bence . Neye nasıl yetişeceğimizi şaşırıp, bi de üstüne bebeklerimiz iyi olsun diye ekstra stresle yaşıyoruz :(

Selam kızlar ara ara yazabiliyorum buraya kusura bakmayın dr gittim sonunda şeker yüklemesi temiz çıktı aşağı kısımda ağrılar oluyor demiştim dr idrar testi kültür vs test istedi yaptırdım ve enfeksiyon çıktı onun içinde magnezyum ve toz ilaç verdi bunlar iyi gelir gelmezse acile gelirsin dedi sonra yaz diyen olmuştu bilginiz olsun 🫤🫤🫤🫤

Evett tam rahatlama olmuyor hiç🫣 bol su içiyoruz onunda etkisi vardır heralde 30. Haftalarda daha yoğun hissedecekmişiz bu hissi sanırım
Ama eğilip yerden bi şey almak için de kocamı bekleyemem ki, hayat gebeler için yavaş yavaş zorlaşıyor, hadi bakalım hayırlısı , daha ne güncellemeler görecek bu vücut acaba :D

Detaylı ultrason da doktor plasentan aşağıda 24. Haftada tekrar bakalım yukarıya çıkmazsa normal doğum yapamazsın demişti. 24. Haftada gittiğimde tekrar baktı 1-2 cm yukarıya çıkmış bu iyi bir şey dedi ama dediğiniz gibi bebeği hep aşağıda hissediyorum bende kasik bölgesinde baskı ağrı oluyor bende de.
Bana da rahimle birlikte yukarı çıkıcaktır endişe edicek bişey yok dedi zaten normal doğum olmayacak benim ama yeri geliyor eğilince bile baya baskı hissediyorum

Sizinki kadar ciddi değil bitişi çok yakın dedi bi kaç cm kadar. Rahim büyüdükçe yukarı çıkıcaktır dedi ama baskı hissi çok fazla eğilip kalkarken, bazen otururken bile çok hissediyorum ister istemez bi tedirginlik oluyo

Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır burayı takip ediyorum ancak henüz yazmaya fırsatım olmamıştı. Fakat bugün deneyimimi yazmak istedim. Birçoğunuzu tanıyor gibiyim, birçoğunuza dualar ettim. 23+4 gebelik haftam. Riskli gebelik grunundayım, üç buçuk sene önce 21+2de erken doğum yaptım, çok fazla sancı çekerek. Bebeği kaybettik. Eski korkular nedeniyle çok tedbirli davranıyorum ancak bu gebelikte de önce 16. haftada birkaç damla kanamam ve enfeksiyonum oldu, hastanede yattım iki gün. O günden beri kendimi yoracak bir şey yapmadım, evdeydim. Ancak toplantı için okula gittiğimde yine kanamam oldu, rahim ağzı uzunluğu normaldi ancak yaşadığım şehirde serklaj yapılmadığını öğrendim bu sefer, bir ihtiyaç olursa ne olur diye korktuk, çok stresliydi süreç. Bu hafta işe gitmeye başladım, okullar açıldığı için ancak iki gün iş iki şiddetli ağrılı gün demek oldu. Hem kasılmam hem bel ağrım çok fazlaydı. Kasılmalarda karnım şişmeye başladı, bel ağrım 24 saat sonra bile yeni hafiflemişti dün. Dün sabah ve bu sabah da az da olsa kan geldi yine. Bugün devletteki doktoruma gittim, rapor yazdı 10 günlük, rahim ağzı uzunluğu normal ölçüldü. İdrar yaparken iki gündür yanmam olduğu için Mnrl saşe yazdı. Bir buçuk ay önce de kullanmıştım, iyi gelmişti. Magnezyumu ikiye çıkarmamı söyledi, ishal yapmazsa tabii. Rapor yazılmasaydı ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyordum ancak doktor kendisi rapor yazdı. Lütfen kendinize çok dikkat edin, yorulmayın, eğilmek olsun, uzanmak olsun, çok merdiven çıkmak olsun... Çünkü daha önce de doktorum riskimin kalmadığını söylemişti ve ben 20. haftada üç uçuş yapmıştım, ilk uçuştan sonra bebeğim iki gün hareket etmemişti. Elbette kısmet boyutu da var bunun. Kimileri en zor şartlarda dahi çok sağlıklı gebelik geçirebiliyor, kimileri ise benim gibi riskli durumda olabiliyor. Bebeğim için alışveriş dahi yapmaya korkuyorum önceki tecrübeler nedeniyle, yine de kaydediyorum listeleri, ürünleri.
Hepimiz yavrularımızı zamanı gelince sağlıkla doğurup sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah.

46 kiloyla hamile kaldım , 22+5te 52 kiloyum , hep açım asla doymuyorum , nadiren de olsa dışardan da yiyorum valla canım isteyince 😂
25. Haftadayım 10 kilo almışım artık ben nerelere gideyim canım sıkıldı hamur yemekten aldım biliyorum artık dikkat etmem lazım az yeyincede bebek aç kaldı sanıyorum 😂😂

25. Haftadayım 10 kilo almışım artık ben nerelere gideyim canım sıkıldı hamur yemekten aldım biliyorum artık dikkat etmem lazım az yeyincede bebek aç kaldı sanıyorum
Ben 6.aya totalde 6 kiloyla geldim 3 ay daha var işte 3te ordan alsam 9 ayda 9 kilo olur, hadi 10 olsun 😂 Benim zaten ihtiyacım vardı boyda uzun olunca , inşallah doğumdan sonra vermem ama 😂

Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır burayı takip ediyorum ancak henüz yazmaya fırsatım olmamıştı. Fakat bugün deneyimimi yazmak istedim. Birçoğunuzu tanıyor gibiyim, birçoğunuza dualar ettim. 23+4 gebelik haftam. Riskli gebelik grunundayım, üç buçuk sene önce 21+2de erken doğum yaptım, çok fazla sancı çekerek. Bebeği kaybettik. Eski korkular nedeniyle çok tedbirli davranıyorum ancak bu gebelikte de önce 16. haftada birkaç damla kanamam ve enfeksiyonum oldu, hastanede yattım iki gün. O günden beri kendimi yoracak bir şey yapmadım, evdeydim. Ancak toplantı için okula gittiğimde yine kanamam oldu, rahim ağzı uzunluğu normaldi ancak yaşadığım şehirde serklaj yapılmadığını öğrendim bu sefer, bir ihtiyaç olursa ne olur diye korktuk, çok stresliydi süreç. Bu hafta işe gitmeye başladım, okullar açıldığı için ancak iki gün iş iki şiddetli ağrılı gün demek oldu. Hem kasılmam hem bel ağrım çok fazlaydı. Kasılmalarda karnım şişmeye başladı, bel ağrım 24 saat sonra bile yeni hafiflemişti dün. Dün sabah ve bu sabah da az da olsa kan geldi yine. Bugün devletteki doktoruma gittim, rapor yazdı 10 günlük, rahim ağzı uzunluğu normal ölçüldü. İdrar yaparken iki gündür yanmam olduğu için Mnrl saşe yazdı. Bir buçuk ay önce de kullanmıştım, iyi gelmişti. Magnezyumu ikiye çıkarmamı söyledi, ishal yapmazsa tabii. Rapor yazılmasaydı ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyordum ancak doktor kendisi rapor yazdı. Lütfen kendinize çok dikkat edin, yorulmayın, eğilmek olsun, uzanmak olsun, çok merdiven çıkmak olsun... Çünkü daha önce de doktorum riskimin kalmadığını söylemişti ve ben 20. haftada üç uçuş yapmıştım, ilk uçuştan sonra bebeğim iki gün hareket etmemişti. Elbette kısmet boyutu da var bunun. Kimileri en zor şartlarda dahi çok sağlıklı gebelik geçirebiliyor, kimileri ise benim gibi riskli durumda olabiliyor. Bebeğim için alışveriş dahi yapmaya korkuyorum önceki tecrübeler nedeniyle, yine de kaydediyorum listeleri, ürünleri.
Hepimiz yavrularımızı zamanı gelince sağlıkla doğurup sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah.
Öncelikle geçmişteki kaybınız için çok üzüldüm başınız sağolsun . Evet hepimiz heveslerimizi paylaşıyoruz , heyecanlıyız ama aslında yine hepimiz pamuk ipliğine bağlıyız . İçimiz bi kapalı kutu , muayene gününe kadar ne olmuş ne bitmiş hiç bilemiyoruz. Her şeye evham yapıyoruz . Korkmakta , tedirgin olmakta o kadar haklısınız kii.. Ama hayat da bi şekilde normal akışında devam ediyor , ayak uydurmak zorunda kalıyoruz . Güzel dilekleriniz için teşekkürler , inşallah hepimiz sağlıkla , hayırla alırız evlatlarımızı kucağımıza . Rabbim düşmanıma bile evlat acısı vermesin inşallah .

Bu arada eklemeyi unuttuğum çok şey olmuş. Plasenta meselesi için de yazmak istemiştim. Rahim ağzını kapatmayacak şekilde önde ve aşağıda idi plasentam. İki hafta önce özeldeki doktor yukarı çıktığını söylemişti plasentanın. 28. haftaya kadar çıkıyormuş çoğunluğun plasentası.

Back
X