• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    138
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır burayı takip ediyorum ancak henüz yazmaya fırsatım olmamıştı. Fakat bugün deneyimimi yazmak istedim. Birçoğunuzu tanıyor gibiyim, birçoğunuza dualar ettim. 23+4 gebelik haftam. Riskli gebelik grunundayım, üç buçuk sene önce 21+2de erken doğum yaptım, çok fazla sancı çekerek. Bebeği kaybettik. Eski korkular nedeniyle çok tedbirli davranıyorum ancak bu gebelikte de önce 16. haftada birkaç damla kanamam ve enfeksiyonum oldu, hastanede yattım iki gün. O günden beri kendimi yoracak bir şey yapmadım, evdeydim. Ancak toplantı için okula gittiğimde yine kanamam oldu, rahim ağzı uzunluğu normaldi ancak yaşadığım şehirde serklaj yapılmadığını öğrendim bu sefer, bir ihtiyaç olursa ne olur diye korktuk, çok stresliydi süreç. Bu hafta işe gitmeye başladım, okullar açıldığı için ancak iki gün iş iki şiddetli ağrılı gün demek oldu. Hem kasılmam hem bel ağrım çok fazlaydı. Kasılmalarda karnım şişmeye başladı, bel ağrım 24 saat sonra bile yeni hafiflemişti dün. Dün sabah ve bu sabah da az da olsa kan geldi yine. Bugün devletteki doktoruma gittim, rapor yazdı 10 günlük, rahim ağzı uzunluğu normal ölçüldü. İdrar yaparken iki gündür yanmam olduğu için Mnrl saşe yazdı. Bir buçuk ay önce de kullanmıştım, iyi gelmişti. Magnezyumu ikiye çıkarmamı söyledi, ishal yapmazsa tabii. Rapor yazılmasaydı ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyordum ancak doktor kendisi rapor yazdı. Lütfen kendinize çok dikkat edin, yorulmayın, eğilmek olsun, uzanmak olsun, çok merdiven çıkmak olsun... Çünkü daha önce de doktorum riskimin kalmadığını söylemişti ve ben 20. haftada üç uçuş yapmıştım, ilk uçuştan sonra bebeğim iki gün hareket etmemişti. Elbette kısmet boyutu da var bunun. Kimileri en zor şartlarda dahi çok sağlıklı gebelik geçirebiliyor, kimileri ise benim gibi riskli durumda olabiliyor. Bebeğim için alışveriş dahi yapmaya korkuyorum önceki tecrübeler nedeniyle, yine de kaydediyorum listeleri, ürünleri.
Hepimiz yavrularımızı zamanı gelince sağlıkla doğurup sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah.
Çok geçmiş olsun. Bende 4 aydır raporluydum bugün işe başladım iyi olmasını umuyorum 🙏 güzel dilekleriniz için teşekkürler sağlıkla gelsin yavrularımız 😍

Bana da rahimle birlikte yukarı çıkıcaktır endişe edicek bişey yok dedi zaten normal doğum olmayacak benim ama yeri geliyor eğilince bile baya baskı hissediyorum
Bende de çok oluyor bu yüzden uzanıyorum sürekli oturduğum zaman rahatsız ediyor sanki Bebek orda sıkışmış gibi de hissediyorum zaten oda rahatsız oluyor galiba hemen vuruyor ☺️🥹 doktor yukarıya çıkmış olması yeterli benim için dedi demek ki sizin doktorun dediği gibi zamanla cikicaktir.

Ben 6.aya totalde 6 kiloyla geldim 3 ay daha var işte 3te ordan alsam 9 ayda 9 kilo olur, hadi 10 olsun 😂 Benim zaten ihtiyacım vardı boyda uzun olunca , inşallah doğumdan sonra vermem ama 😂
Maşallah maşallah canım benimde boğazımı tutmam lazım😂 dikkat ettin mi yoksa almıyor musun kilo

Merhaba arkadaşlar bir şey soracağım şimdi ben detaylı ultrasonu 21. haftada yaptırmıştım eğer gerekli görülmediyse tekrar detaylı bakılmıyor mu acaba? Benim doktorum ultrason cihazı çok yeni değil 3D, 4D ya da böyle renkli değil, detaylı için perinatologa yönlendirmişti. İlerleyen haftalarda yine bakılıyor mu acaba biliyor musunuz

Maşallah maşallah canım benimde boğazımı tutmam lazım dikkat ettin mi yoksa almıyor musun kilo
Normalde de asla kilo alamazdım , gebelikte bu bana çok hızlı bile geldi 😂 ekstra dikkat ettiğim çok bi şey yok aşırı tatlı yemiyorum sadece :)

Merhaba arkadaşlar bir şey soracağım şimdi ben detaylı ultrasonu 21. haftada yaptırmıştım eğer gerekli görülmediyse tekrar detaylı bakılmıyor mu acaba? Benim doktorum ultrason cihazı çok yeni değil 3D, 4D ya da böyle renkli değil, detaylı için perinatologa yönlendirmişti. İlerleyen haftalarda yine bakılıyor mu acaba biliyor musunuz
Benim doktorum herhangi bir sıkıntı olduğu için değil de, 28 ya da 30. haftada bi kere daha genel bir kontrol için görmek isteriz demişti

Benim doktorum herhangi bir sıkıntı olduğu için değil de, 28 ya da 30. haftada bi kere daha genel bir kontrol için görmek isteriz demişti
Anladım teşekkür ederim, kendi doktorum her görüşmemizde ultrasında bakıyor ama perinatologun baktığı gibi değil tabii ki. Henüz konuşmadık bunu ben de 25. haftadayım daha ama bakalım. Teşekkürler yanıt için:)

Normalde de asla kilo alamazdım , gebelikte bu bana çok hızlı bile geldi 😂 ekstra dikkat ettiğim çok bi şey yok aşırı tatlı yemiyorum sadece :)
Şanslı olanlardansın ama bende çok yedim hamileyim diye hamur işleri makarna ama artık keseceğim yetti😂😂😂

Ben perinatalog a gittim detaylı için 22.haftada 28.haftada tekrar bakıyorum dedi ama kendi doktorum bence gerek yok dedi bilemedim

Ben perinatalog a gittim detaylı için 22.haftada 28.haftada tekrar bakıyorum dedi ama kendi doktorum bence gerek yok dedi bilemedim
Aslında ben de tekrar bakılsa iyi olur görüşündeyim ama doktorum da gerek yok diyecek gibi geliyor bir danışacağım bakalım

Arkadaşlar merhaba. Allah'ın izniyle inşallah Ocak ayında doğum sonrası hastaneden ayrılırken hem biz hem de bebeğimiz nasıl giyinmeliyiz? Yenidoğana her şey büyük gibi. Dış kundak battaniyesi vs.

Bende de çok oluyor bu yüzden uzanıyorum sürekli oturduğum zaman rahatsız ediyor sanki Bebek orda sıkışmış gibi de hissediyorum zaten oda rahatsız oluyor galiba hemen vuruyor ☺️🥹 doktor yukarıya çıkmış olması yeterli benim için dedi demek ki sizin doktorun dediği gibi zamanla cikicaktir.
Yani. Bana söylenen çok farketmeyebilir ama ciddi bi durumda da değil. Bi kaç cm mesafede bitecek şekilde yerleşmiş rahim büyüdükçe rahim spzından uzaklaşır genelde sonraki bi kaç kontrolde netleşir dedi. Baskı, zorlanma, ağrı yapabilirmiş ama kanama leke vs yoksa korkucak bişey yok. Bi de Ön yerleşimli olduğu için ben orta karın bölgesinde pek hissetmiyorum daha çok alt karında hissediyorum. İlk haftalarda doktorun ultrasonla kontrol ettiği yerlerde öyle diyim. O da vurmaların şiddetini de o bölgeye yönlendirdiğinden daha sert oluyo 🥹

Beşik içi sadece çarşaf bulamıyorum ya alan var mı kızlar? Hep nevresim şeklinde satılıyor üstünü örtmeyeceğim yorgan kullanmayacağım boşa almak istemiyorum 🤦🏻‍♀️
Beşik içi lastikli çarşaf ikea 2li olarak satılıyor 250 tl civarıydı fiyatı, boyutu 60x120 ancak 70x110a uyduğunu söyledi bi yakınım kullandı bende onu alacağım yatak boyutu benim de 70x110

Detaylı için 24e kadar boyut açısından doktorlar rahat görüyormuş organları vs ama benim bir arkadaşım gerekli görüldüğü için 33lerden sonra 4 kez detaylıya girdi artık ona nasıl bakıldı bilemiyorum doktorun ve cihazın iyi olmasına da bağlı olabilir

Arkadaşlar merhaba. Allah'ın izniyle inşallah Ocak ayında doğum sonrası hastaneden ayrılırken hem biz hem de bebeğimiz nasıl giyinmeliyiz? Yenidoğana her şey büyük gibi. Dış kundak battaniyesi vs.
Hastane ve ev mesafeniz çok uzak mı ya da neyle döneceksiniz? Ben bebeği battaniyeye kundağa falan sarıp pusete koyup bi de puset örtüsü olur üzerinde, kendim de montum olur üzerimde normal giyinirim hastane kapısında zaten arabaya binicez evin önünde inicez çok sorun olmaz diye düşünüyorum

Hamile yastigi kullaniyo musunuz rahat misiniz ben ebebekten bel yastigi gibi olan modelden almistim hic rahat edememistim simdi tekrar bi sans vereyim dedim sanki korkuyorum yastik yuzunden bebegim sıkısacakmis gibi geliyo 🤣🤣

Hamile yastigi kullaniyo musunuz rahat misiniz ben ebebekten bel yastigi gibi olan modelden almistim hic rahat edememistim simdi tekrar bi sans vereyim dedim sanki korkuyorum yastik yuzunden bebegim sıkısacakmis gibi geliyo 🤣🤣
Ben sağ sol ve kafamda olmak üzere 4 yastıkla uyuyorum anca öyle rahatım :halay: diğerlerini denemedim bilemiyorum o yüzden 😂

Back
X