Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır burayı takip ediyorum ancak henüz yazmaya fırsatım olmamıştı. Fakat bugün deneyimimi yazmak istedim. Birçoğunuzu tanıyor gibiyim, birçoğunuza dualar ettim. 23+4 gebelik haftam. Riskli gebelik grunundayım, üç buçuk sene önce 21+2de erken doğum yaptım, çok fazla sancı çekerek. Bebeği kaybettik. Eski korkular nedeniyle çok tedbirli davranıyorum ancak bu gebelikte de önce 16. haftada birkaç damla kanamam ve enfeksiyonum oldu, hastanede yattım iki gün. O günden beri kendimi yoracak bir şey yapmadım, evdeydim. Ancak toplantı için okula gittiğimde yine kanamam oldu, rahim ağzı uzunluğu normaldi ancak yaşadığım şehirde serklaj yapılmadığını öğrendim bu sefer, bir ihtiyaç olursa ne olur diye korktuk, çok stresliydi süreç. Bu hafta işe gitmeye başladım, okullar açıldığı için ancak iki gün iş iki şiddetli ağrılı gün demek oldu. Hem kasılmam hem bel ağrım çok fazlaydı. Kasılmalarda karnım şişmeye başladı, bel ağrım 24 saat sonra bile yeni hafiflemişti dün. Dün sabah ve bu sabah da az da olsa kan geldi yine. Bugün devletteki doktoruma gittim, rapor yazdı 10 günlük, rahim ağzı uzunluğu normal ölçüldü. İdrar yaparken iki gündür yanmam olduğu için Mnrl saşe yazdı. Bir buçuk ay önce de kullanmıştım, iyi gelmişti. Magnezyumu ikiye çıkarmamı söyledi, ishal yapmazsa tabii. Rapor yazılmasaydı ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyordum ancak doktor kendisi rapor yazdı. Lütfen kendinize çok dikkat edin, yorulmayın, eğilmek olsun, uzanmak olsun, çok merdiven çıkmak olsun... Çünkü daha önce de doktorum riskimin kalmadığını söylemişti ve ben 20. haftada üç uçuş yapmıştım, ilk uçuştan sonra bebeğim iki gün hareket etmemişti. Elbette kısmet boyutu da var bunun. Kimileri en zor şartlarda dahi çok sağlıklı gebelik geçirebiliyor, kimileri ise benim gibi riskli durumda olabiliyor. Bebeğim için alışveriş dahi yapmaya korkuyorum önceki tecrübeler nedeniyle, yine de kaydediyorum listeleri, ürünleri.
Hepimiz yavrularımızı zamanı gelince sağlıkla doğurup sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah.