• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Arkadaşlar şeker yüklemesi nasıl oluyor ilk kan verince aç karna olmamız gerek değil mi benim doktor randevuyu saat 3 e vermişte nasıl aç kalayım bundan önceki randevuda bir dahakine şeker yüklemesi yapacaz demişti ama imkansız değil mi unuttumu nedir.3 e kadar aç kalsam çocuğum fenalık geçirir 😅
Sırf bundan ötürü cumartesi günü sabah 8.20ye aldım randevuyu azıcık acıkayım bebekom içerde taklalar atıyor, kıyamam anası gibi hep aç 😅

Ya bana da bebisin suyunun fazla oldugunu soyledi cok karbonhidrat yiyormusum bunlari azalt dedi mecbur bende hayatimdan cikaricam ve zorlanicam cok da sevdigim seyler ama napalim artik bebegimizin sagligi oncelikli tabi. Yalniz beyaz ekmegi cok yerdim pilavi makarnayi da azaltmak zor onlarin yerine ne yicem salatayla da pek aram yok siz neler yiyosunuz
Canım ben de çok seviyorum ama maalesef bırakmak zorunda kaldım. Basmari pirince geç dedi diyetisyen bulgur pilavı olabilir ama bunlar da sınırlı tabi. Tam buğday ekmeği yiyordum zaten ekmek konusunda sıkıntı yaşamadım. Aslında her öğünü dengeli yiyip aralarda ufak ara öğünler yapınca insan öyle şeyleri aramıyor tok oluyor

E ben dün yayla çorbası yaptım az bi şey arpa şehriyeyle , ekmek hiç yemedim domates salatalık yeşil ve kırmızı biberli güzel bol zeytinyağlı bi salata yaptım ona rağmen bi saat sonra ölçtüm 150 çıktı şekerim , dünden beri moralim çok bozuk ne yicez ne içicez , çalışıyoruz bi de üstüne , iş yerinde ne çıkarsa onu yiyoruz mecbur. Eve de gelince en hızlı ne olursaydı işte . Napıcam bilmiyorum bende .
İşte çalışırken çok zor gerçekten. Ben akşam evde yaptığım yemeği bol yapıp ertesi gün işe götürüp öğlen onu yiyorum başka türlü uyamıyorum programa. Az sonra ilk defa şekerimi ölçücem korkuyorum 😂

Arkadaşlar şeker yüklemesi nasıl oluyor ilk kan verince aç karna olmamız gerek değil mi benim doktor randevuyu saat 3 e vermişte nasıl aç kalayım bundan önceki randevuda bir dahakine şeker yüklemesi yapacaz demişti ama imkansız değil mi unuttumu nedir.3 e kadar aç kalsam çocuğum fenalık geçirir 😅
3 biraz geç olmuş canım dediğin gibi unutmuş olabilir hangi gün randevun? İstersen doktorunu bi arayıp erken saate almasını söyle.
Çünkü gittiğin gibi açlık şekeri veriyorsun 12 saat kadar aç kaldıktan sonra. Sonra şekerli sıvıyı içiyorsun içtikten 1 saat sonra ve 2 saat sonra kan veriyorsun tekrar. Sen 3 te gitsen 3 buçukta içsen 4 buçuk 5 buçuk olacak çıkışın. Aynı gün tekrar doktorlar görüşebilecek misin. Bir de dediğin gibi o saate kadar nasıl aç kalacaksın
Ayyy bende , o kadar zoruma gidiyor ki memurla özel sektör ayrımı yapmaları, resmen memur değilim diye iznim daha az olacak falan . Gittiği yere kadar çalışmayı düşünüyorum inşallah iş yerinde doğurmam🥲😂
Ben hep diyorum memurlar anne özel sektördeki bizler amele. Bu kadar ayrım olmaz ya anne her yerde annedir maalesef ama anlayan yokk. :anne:

İşte çalışırken çok zor gerçekten. Ben akşam evde yaptığım yemeği bol yapıp ertesi gün işe götürüp öğlen onu yiyorum başka türlü uyamıyorum programa. Az sonra ilk defa şekerimi ölçücem korkuyorum
Ahhh yakın olsak keşke birbirimize bakardık😂 Ben güya hemşireyim bi de ama 3 günde nefret ettim bu şeker ölçme işinden Allah diyabet hastalarına acil şifalar , bol sabırlar versin vallahi çok zor :(

Ben hep diyorum memurlar anne özel sektördeki bizler amele. Bu kadar ayrım olmaz ya anne her yerde annedir maalesef ama anlayan yokk. :anne:
Ya bizleri çalışmak zorunda bırakmayacaklar , ya da herkese eşit haklar tanınacak . Babalık iznini bile memurlara göre ayarlamışlar o kadar üzüldük ki , resmen 2.sınıf insan muamelesi görüyoruz . Sonra da anneler kendilerini hep yetersiz hissediyor böyle şeyler yüzünden :(

Ahhh yakın olsak keşke birbirimize bakardık😂 Ben güya hemşireyim bi de ama 3 günde nefret ettim bu şeker ölçme işinden Allah diyabet hastalarına acil şifalar , bol sabırlar versin vallahi çok zor :(
Ben şimdi ilk deda ölçtüm cihazı anlayana kadar 3 çubuk falan harcadım ama sonunda öğrendim 😂 inşallah doğru ölçmüşümdür

Ya bizleri çalışmak zorunda bırakmayacaklar , ya da herkese eşit haklar tanınacak . Babalık iznini bile memurlara göre ayarlamışlar o kadar üzüldük ki , resmen 2.sınıf insan muamelesi görüyoruz . Sonra da anneler kendilerini hep yetersiz hissediyor böyle şeyler yüzünden :(
Aynen öylee. Sonra da 3 tane doğurun yok aile yılı bilmem ne diye ortalıklarda gezinirler. Yardım edecek insanı olan var olmayan var kreşe gönderecek fırsatı olan var olmayan var bunları düşünen yok hiç. 1 kerelik verdikleri 1500 tl ile yada aylık 5000 tl ile her şey halloluyor sanıyorlar.
En azından çocuklar ek gıdaya başlayana kadar 5,5-6 aylık olana kadar anneleri yanında olmalı ya.

San
Aynen öylee. Sonra da 3 tane doğurun yok aile yılı bilmem ne diye ortalıklarda gezinirler. Yardım edecek insanı olan var olmayan var kreşe gönderecek fırsatı olan var olmayan var bunları düşünen yok hiç. 1 kerelik verdikleri 1500 tl ile yada aylık 5000 tl ile her şey halloluyor sanıyorlar.
En azından çocuklar ek gıdaya başlayana kadar 5,5-6 aylık olana kadar anneleri yanında olmalı ya.
Sana tüm kalbimle sarılıyorum , o kadar aynı düşünüyoruz ki :( Hayırlısı olsun hakkımızda artık ne diyelim ..

Ben şimdi ilk deda ölçtüm cihazı anlayana kadar 3 çubuk falan harcadım ama sonunda öğrendim inşallah doğru ölçmüşümdür
Parmağını del , ilk kanı sil mutlaka , çubuğu işaretli yer dışarda kalacak şekilde tak cihaza , cihazda damla işareti gelince bi damla kanı al bekle sonra sonucu veriyor zaten . Bende şimdi sabah tokluğu ölçücem imdaat :(😂

Parmağını del , ilk kanı sil mutlaka , çubuğu işaretli yer dışarda kalacak şekilde tak cihaza , cihazda damla işareti gelince bi damla kanı al bekle sonra sonucu veriyor zaten . Bende şimdi sabah tokluğu ölçücem imdaat :(😂
İlk kanı silmek mi gerekiyordu bilmiyodum. Ben deldikten sonra kan gelmesi için baya ovaladım hatta o ara cihaz kapandı pnu açana kadar deldiğim yer kurumuştu kanımda sorun mu var acaba 😂
Hadi bakalımcgüzel çıkmıştır inşallah

Bu ayın ilk kargosu geldi, taze taze 😂

İlk kanı silmek mi gerekiyordu bilmiyodum. Ben deldikten sonra kan gelmesi için baya ovaladım hatta o ara cihaz kapandı pnu açana kadar deldiğim yer kurumuştu kanımda sorun mu var acaba 😂
Hadi bakalımcgüzel çıkmıştır inşallah
İlk kan genelde yüksek sonuç verir , onu silip ikinci kanla bakarsan daha doğru sonuç alırsın bi de çok küçük deldiğin için kurumuştur kan , azıcık azıcık kan çıkarıp üstüste koymaman gerekiyor çubukta , tek seferde bi damla kan alıp bakman lazım yoksa yanlış sonuç verebilir :(
Benim tokluk şekerim 150 çıktı , bekledğimden yüksek gidiyor , inşallah sizin iyi olur :)

Günaydın kızlarr 💃🏼
Umarım herkesin keyfi yerindedir. Bizim bebişinde hareketleri inanılmaz arttı. Son 3 4 gündür dışarıdan da hepsi hissediliyor. Gece ben uyurken bile eşim karnıma elini koyunca hissediyor 🏃🏽‍♂️➡️ Detaylıda plasenta sağda önde demişlerdi banada. Yarın kontrol günüm yeri değişmişte olabilir.

Attığınız linkleri inceliyorum çok işime yaradılar, birerbir o ürünleri almasamda gerçek ihtiyaçlar aklıma yazılmış oluyor.
Linea nigra çizginiz çıktımı onu merak ediyorum 💭 Bende hiç izi bile yok 🥲

İlk kan genelde yüksek sonuç verir , onu silip ikinci kanla bakarsan daha doğru sonuç alırsın bi de çok küçük deldiğin için kurumuştur kan , azıcık azıcık kan çıkarıp üstüste koymaman gerekiyor çubukta , tek seferde bi damla kan alıp bakman lazım yoksa yanlış sonuç verebilir :(
Benim tokluk şekerim 150 çıktı , bekledğimden yüksek gidiyor , inşallah sizin iyi olur :)
Açlık 83 çıktı doğru ölçebildiysem 5 dk sonra da tokluk ölçücem. Acaba kahvaltıda porsiyon mu büyük oldu. Bana diyetisyen ceviz avokado zeytini bile aynı anda yememem gerektiğini söyledi birini seçmek lazımmış. Ona bile dikkat etmek gerekiyormuş ya da yediğin tam buğday ekmeğine rağmen şeker yüksekse tam tahıllı deneyebilirsin vs dedi

Günaydın kızlarr 💃🏼
Umarım herkesin keyfi yerindedir. Bizim bebişinde hareketleri inanılmaz arttı. Son 3 4 gündür dışarıdan da hepsi hissediliyor. Gece ben uyurken bile eşim karnıma elini koyunca hissediyor 🏃🏽‍♂️➡️ Detaylıda plasenta sağda önde demişlerdi banada. Yarın kontrol günüm yeri değişmişte olabilir.

Attığınız linkleri inceliyorum çok işime yaradılar, birerbir o ürünleri almasamda gerçek ihtiyaçlar aklıma yazılmış oluyor.
Linea nigra çizginiz çıktımı onu merak ediyorum 💭 Bende hiç izi bile yok 🥲
Benim sanki normalde de altta biraz vardı ama 1 aydır falan üste doğru da uzadı aşırı koyu olmasa da 🥰

Canım ben de çok seviyorum ama maalesef bırakmak zorunda kaldım. Basmari pirince geç dedi diyetisyen bulgur pilavı olabilir ama bunlar da sınırlı tabi. Tam buğday ekmeği yiyordum zaten ekmek konusunda sıkıntı yaşamadım. Aslında her öğünü dengeli yiyip aralarda ufak ara öğünler yapınca insan öyle şeyleri aramıyor tok oluyor
Benim ufak ogunlerim bile yulafli yogurt tost falandi 🤣

Kızlar birde organik saç boyası sormak istiyorum. Kullandınız mı daha önce ya da önerebileceğiniz var mı?
Markasi ne bilmiyorum ama kayinvalidem kullaniyordu o da 1 ay icinde akiyordu yani hic boyamasa daha iyi 🤣 bence acil bi durumun yoksa dogumdan sonra normal boyalarla boya en azindan bosa ugrasmamis olursun ama belki de hepsi bir degildir canim

Back
X