• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Seam kızlar,dünden beri benkm 2 ayağım da şişdi.Öncesinde sağ ayağımda bir az şişlik vardı,şimdi solda da var,doktor tansiyonumu ölçdürdü,çok yüksek olmadığı için ilaç yazdı.İlk gebeliğimde soma kadar sadece sağ ayağımda olmuşdu.Bu durum beni korkutuyor,aranızda bpyle olan varmı?Öğretmen olduum için ayakta çok kalıyorum,eve de gelip yemek,ev işi yapınca böyle oldum.
Tansiyon çok önemli geçmiş olsun. Ben bir önce ki hamileliğimde preklamsi ile doğum yaptım doğum sonrası bile hemen düşmedi tansiyonum tuzu kesmek ilaç kullanmak falan lazım😕

Seam kızlar,dünden beri benkm 2 ayağım da şişdi.Öncesinde sağ ayağımda bir az şişlik vardı,şimdi solda da var,doktor tansiyonumu ölçdürdü,çok yüksek olmadığı için ilaç yazdı.İlk gebeliğimde soma kadar sadece sağ ayağımda olmuşdu.Bu durum beni korkutuyor,aranızda bpyle olan varmı?Öğretmen olduum için ayakta çok kalıyorum,eve de gelip yemek,ev işi yapınca böyle oldum.
Benim bekarkende sebepsiz tansiyon çıkmalarım olurdu. Sebep bulamamışlardı. En başından beri hafif artışlar vardı, ortalarından sonra da hiç normal seyretmeyen, tehlikeli sayılacak kadar da yüksek olmayan tansiyonlarım oluyodu. Şişkinliğim oluyodu ama tansiyona bağlayan olmadı kimse bunu. Benimde bilgisizliğimdi anlamıyordum. Bende ayakta olduğum bi işte çalışıyodum. 2li testte rahim damarlarında notch gözlenmişti. Ama bi şey yapılmadı, takip et denmişti sadece ki sonucunda preeklampsi ile 36. Haftada doğuma alındım tansiyonumun düşmediği kontrolde farkedildi, ilaca rağmen düşmedi. Doğum sonrası uzunca bi süre tansiyonum normali görmedi. Ama vücudum alıştığı için tepki vermiyodum artık.

Bu hamileliğimde 2li testte bi damarda tıkanıklık vardı diğeri iyiydi. Coraspin kullanmaya başladım. Söylediğim her doktor bağlantı olamayacağını söyledi ama tansiyonumda normal seyretmeye başladı 11-7lerde geziyor enn iyileri 14-8 olan tansiyonum. Çok şükür diyorum. Detaylıda doktorum akımlarn düzelmesi durumu iyileştirmil görünüyor dedi. Damar akımları konusunda hiçbir problem yok, tertemiz çıktı. Tıkanıklık açılmış. Hatta en ufak artışlara tekrar tepki vermeye de başladım artık algılıyorum. Tansiyonun başıma bela olacağını bilerek çok dikkatli davrandım en başından beri.

Detaylı ultrasonda damar akımlarında bi problem var mı? Doktor idrarda protein kaçağı baktı mı? 20 hafta sonrası beliren tansiyon preeklampsi şüphesi olarak değerlendirilir. Kendinizi dinleyin, uyku bastırdığı, beyin sisi yaşadığınız, algılarınızın kapandığı, mide bulantısı ve eş zamanlı baş ağrısı çektiğiniz anlar varsa tansiyon ani yükseliyordur.

1 ocağı görmeyi çok istiyorum ama aralıkta doğuracak gibiyim🥲
İnşallah zamanında gelir canım ben ilk doğumumda 41. haftamda doğurmuştum. O zaman ekim annelerindeydim. Ekimin başıydı doğurdum diye yazdıkça herkes heyecanlanıyordu bir de ben ilk doğuranlardandım kızım 3 ekim doğumlu ondan dedim sizde doğurdum ben falan derseniz bizde mutlu sona çok yaklaştığımızı anlayacacağız.

Sezaryen dikişi çok çok altta. Pelvik bölge bitişinde kasık hizasında öyle anlatayım. Karnına baskı yapan bi kıyafet olmadıkça can acımıyor. Hamile pijama altları da zaten yüksek bel neredeyse göğüs altı hızasında bitiyor. Ya da göbek hizasında. Evet elbise cidden çok rahat doğru ama ben depend+pantolon pijama birleşimiyle hiç sızdırma yaşamadım rahat güvenli hissettirdi kanamada ki ilk 3-5 gün çok aşırı oluyor ped kurtarmaz yani. Tek seferde bile pedden taşacak kadar kanama oluyodu ilk günler. 1 haftadan sonra adet kanamasına döndü
Ben de sezaryen oldum,ama ben ameliyyatın 2.günü pede geçmişdim,depend almadığıma da pişman olmadım,ameliyatım saat 4de olmuştu,o gün ve yarını büyükler için olan bezden kullandım.Kanama herkesde farklı ola biliyor sanırım.

Nolur tansiyonunuzu ihmal etmeyin, preeklamsi öyküleri çok sinsi ilerleyebiliyor , imkanınız oluyorsa teneffüslerde ya da molalarınızda ayağınızın altına bi tabure alıp ayaklarınızı kaldırarak oturun. Aşağı çok sallamayın istirahat halindeyken . Hatta evde tansiyon aleti varsa ara ara bakın mutlaka . Çok geçmiş olsun 🙏🏻
Benim de öyle oluyordu gebeliğin başından beri. Ayaklarım 2 numara büyüdü ve baya kilo aldım. 11 12kg kadar. Doktorum varis çorabı önerdi. Tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim,derslerde artık çok oturuyorum,tansiyonumu her gün kontrol ediyorum,edeceğim de,1 ay sonra izne çıkacağım inşallah,ona kadar daha az zorlanırım inşallah.Hepimiz sağ-salim kavuşalım bebeklerimize.
Benim de öyle oluyordu gebeliğin başından beri. Ayaklarım 2 numara büyüdü ve baya kilo aldım. 11 12kg kadar. Doktorum varis çorabı önerdi. Tavsiye ederim.
Size de geçmiş olsun

Kizlar bisey soracagim ya basur gibi sorunlar yasayaniniz var mi aslinda basur oldugunu dusunmuyorum ama kabizliktan dolayi birkac kere zorlanarak tuvalete ciktim ve kanama yasadigim oldu neyse dun gece yine zorlanarak yapmistim uyumadan once sabah kucuk tuvaletimi yapmak icin girdim peceteye yine kan geldi ama vajinamdan geldi sanip cok korktum ama makattan geldigini dusunuyorum yazarken biraz utandim nolur kusura bakmayin ama aynisini yasayan var mi diye sormak istedim :(

İnşallah zamanında gelir canım ben ilk doğumumda 41. haftamda doğurmuştum. O zaman ekim annelerindeydim. Ekimin başıydı doğurdum diye yazdıkça herkes heyecanlanıyordu bir de ben ilk doğuranlardandım kızım 3 ekim doğumlu ondan dedim sizde doğurdum ben falan derseniz bizde mutlu sona çok yaklaştığımızı anlayacacağız.
Bende temmuz annelerindeydim 30 haziranda doğurmuştum🥲 grubun yarısından fazlası haziranda doğurmuştu. Şimdi bakıyorum bizden önde ki gruplara kasım anneleri bile doğurmaya başlamış

Kizlar bisey soracagim ya basur gibi sorunlar yasayaniniz var mi aslinda basur oldugunu dusunmuyorum ama kabizliktan dolayi birkac kere zorlanarak tuvalete ciktim ve kanama yasadigim oldu neyse dun gece yine zorlanarak yapmistim uyumadan once sabah kucuk tuvaletimi yapmak icin girdim peceteye yine kan geldi ama vajinamdan geldi sanip cok korktum ama makattan geldigini dusunuyorum yazarken biraz utandim nolur kusura bakmayin ama aynisini yasayan var mi diye sormak istedim :(
Canım hamilelikte ve doğum sonrası bu sorun illa ki oluyor çatlakta oluşabiliyor bazen. Demir ilacına ara vermek lifli beslenmek işe yarıyor. Hepsi geçecek biraz zaman lazım endişelenme inan bunu yaşamayan anne yok🙏🏻

Geçmiş olsun, benim lekelenmeler vajinadandı. Ancak hiçbirinde bebekte bir sıkıntı görülmedi ve rahim ağzı uzunluğu normaldi. Artık lekelenme yaşarsam stres yapmamaya çalışacağım. Sadece sancı eşlik ettiğinde tedirgin oldum. Demiri geceleri aldığım için ishale meyilliyim daha çok.

Benim gebelikten önce vardı hemoroidim , ilaçla geçmişti ileri derece değildi ama şimdilerde yine yavaş yavaş kendini göstermeye başladı yalnız değilsin :( sıcak duş ve oturma banyosu rahatlatıyor . Kanama da zorlanmaya bağlı olmuştur diye düşünüyorum , gün içinde takip et eğer vajenden gelen bi kanamaysa zaten idrara ya da tuvalete her çıktığında görmen gerekir . Makattan gelen bi şeyse silmeyle gelir çok sızıntı şeklinde olmaz , dikkat et kendine :*

Benimde hamilelikten önce hafif vardı ama 18. haftada öyle bir başladıki ağrıdan yerimde duramadım resmen. Sonra hafif kanamalarımda oldu canım doktor krem verdi sabah akşam kullandım çok şükür 3-4 günde toparladı sonra ilacıda bıraktım kendi de geçti zaten ama kanama hafif hafif oluyordu dediğin gibi. Hatta bir gün pıhtı bile geldi. Vajinandan gelmediğine emin olduktan sonra korkma ama doktorunla konuş yine de.

Back
X