• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    143
Evet çıkıyor 27 deyim bende bir midemde bir kasıklarımda vallahi perişan etti beni. Nefesimde yetmiyor panikliyorum öyle olunca. Bakalım 32 den sonra napcaz🥲
Bende korktum bi an nefesimi kesti bilmiyorum valla allah yardımcımız olsun bebişler için bazı cefalar çekilecek demek ki😂😂😂

Kızlar merhaba doğum sonrası yanınızda yardım için biri kalacak mı? Anne kayınvalide dengesini nasıl sağlayacağız? Ben açıksası ikisinin de uzun süre kalması taraftarı değilim ama ikisi de çok heyecanlı istemediğimi duyarlarsa çok üzülüp alınırlar ama eşim de ben de evde biri kalırsa pek rahat hissetmeyiz gibi geliyor bana

Teşekkür ederim,tansiyonum normalde düşüktür,şimdi 13/8,12/7 gibi.Detaylıda sorun çıkmamıştı,bu ay idrar testi vermedim,doktora bu durumu söylediğimde de tahlil istemedi,tansiyonumu ölçmemi istedi,sonra da ilaç yazdı.
Eğer ilaç etkili olmaz ve daha daha sık yükselme farkederseniz doktorunuza danışın mutlaka üstüne düşsün. Tansiyon biraz tehlikeli. Şeker gibi sorunlar önceden farkedilip çözümlenebiliyo ama tansiyon öyle değil, ilaca da direnç gösterdiği ve hızlı yükselmeyle tehlike yarattığı anlar olabilir

Dependi biliyorum,ben özelde doğum yaptığım için hasta bezini hastane veriyordu,pedi de kendim götürmüştüm,ama isteyince orada da veriyorlardı sanırım.Bu yüzden depend benim için ayrıca masraf olacaktı,çünkü yurtışından sipariş etmem gerekiyordu.Kanaması uzun sürenler için hasta bezindense depend daha rahat olur tabi.
Bende özeldeydim. İlk 4 saat yataktan kalkmadan önce hastane kendi bez koydu altıma. Kalkınca yoksa temin edebileceklerini söylediler. Bilmiyorum sezaryen dikişlerimi de toplayıp karnımı sabit tuttuğu içinde bana çok rahat geldi ilk bi kaç gün

Kızlar merhaba doğum sonrası yanınızda yardım için biri kalacak mı? Anne kayınvalide dengesini nasıl sağlayacağız? Ben açıksası ikisinin de uzun süre kalması taraftarı değilim ama ikisi de çok heyecanlı istemediğimi duyarlarsa çok üzülüp alınırlar ama eşim de ben de evde biri kalırsa pek rahat hissetmeyiz gibi geliyor bana
Bu süreçte siz insanları değil insanlar sizi düşünmeli. Eğer ki stres olup zorlanacaksanız günübirlik ziyaret talep ettiğinizi, eşinizle yalnız kalmanın bebekle bağ kurmak için daha iyi olacağını söyleyebilirsiniz. Eğer anneleriniz anlaşamıyorsa ya da ille gelcekler diyosanız ilk başta anneniz en çok bakım gereken zamanda yanınızda kalsın sonra dönüşüm yapsınlar. Benim yanımda kardeşim kalıcak 15 gün kadar. İzni o kadar. Sonrası yalnızız. Ama bizim ikinci bebeğimiz tecrübeliyiz.

Her sabah aç karnına siyah mürdüm eriği yiyin,gün içerisinde de yemeye çalışın,ben ilk hamileliğimde kabızlığımı bununla gidermiştim.Bu hamileliğimde kabızlık olmadı.
Marketlerde gorursem alip deneyeyim tesekkur ederim 💝

Kızlaar nasılsınız? Bebek hareketlerini nasıl hissediyorsunuz benim bu iki gündür tekme değil de çocuk içerde kendini çalkalıyor gibi göbeğimin her yerinden hissediyorum 😂 normal hareketler mi
Ay bende bazen icerde takla mi atiyor napiyor titreme gibi biseyler oluyo ve bende irkiliyorum bazen korkuyorum dalgalanmalar falan olunca elimi cekiyorum ordan ahahaha sanki icerden bana dokunacak gerci bu guzel bisey ama bu kadar sert hareketler yeni yeni basladigi icin alisma surecindeyiz heralde sasiriyorum boyle seyler olmasina

Ben annemin kalmasini istiyorum ama kardesim de var okula gidiyor ilgilenmesi gerekiyor onunla yani 40 gun kalamaz haliyle ama kayinvalidem gelsin de istemiyorum esimin alabilecegi izin max 15 gun ne yapicaz bilmiyorum hic ... Aslinda bebege kendim bakarim ondan korkmuyorum ama lohusalikta tek kalmaktan korkuyorum sadece

Kizlar bisey soracagim ya basur gibi sorunlar yasayaniniz var mi aslinda basur oldugunu dusunmuyorum ama kabizliktan dolayi birkac kere zorlanarak tuvalete ciktim ve kanama yasadigim oldu neyse dun gece yine zorlanarak yapmistim uyumadan once sabah kucuk tuvaletimi yapmak icin girdim peceteye yine kan geldi ama vajinamdan geldi sanip cok korktum ama makattan geldigini dusunuyorum yazarken biraz utandim nolur kusura bakmayin ama aynisini yasayan var mi diye sormak istedim :(
Her sabah aç karnına başlangıç için 4 5 kuru kayısı. Yanında dört beş çiğ kuruyemişle ve bir iki bardak suyla. Kaju badem vs. Yavaş yavaş iyice çiğneyerek Yenecek ve bana dua edilecek :) kabızlığınız düzene girdikçe kayısı sayısını azaltın. 2 gebe denedik ve mükemmel sonuçlar aldık :)

Kizlar bisey soracagim ya basur gibi sorunlar yasayaniniz var mi aslinda basur oldugunu dusunmuyorum ama kabizliktan dolayi birkac kere zorlanarak tuvalete ciktim ve kanama yasadigim oldu neyse dun gece yine zorlanarak yapmistim uyumadan once sabah kucuk tuvaletimi yapmak icin girdim peceteye yine kan geldi ama vajinamdan geldi sanip cok korktum ama makattan geldigini dusunuyorum yazarken biraz utandim nolur kusura bakmayin ama aynisini yasayan var mi diye sormak istedim :(
Sabah kayısı erik vs aç karınla şekeri olan için önerilmiyor yoksa tüketebilirsin canım en olmadı sabah aç karınla ılık suyun içine limon sık iç 2 bardak çok değil 1 saate bağırsakları harekete geçiriyor

Sabah kayısı erik vs aç karınla şekeri olan için önerilmiyor yoksa tüketebilirsin canım en olmadı sabah aç karınla ılık suyun içine limon sık iç 2 bardak çok değil 1 saate bağırsakları harekete geçiriyor
Sekeri azaltmam gerekiyormus once bunu deniyim madem birkac kere kasikla zeytinyagi ictim o da ise pek yaramadi

Her sabah aç karnına başlangıç için 4 5 kuru kayısı. Yanında dört beş çiğ kuruyemişle ve bir iki bardak suyla. Kaju badem vs. Yavaş yavaş iyice çiğneyerek Yenecek ve bana dua edilecek :) kabızlığınız düzene girdikçe kayısı sayısını azaltın. 2 gebe denedik ve mükemmel sonuçlar aldık :)
Baslarda kayisidan bende fayda gormustum ilik suyla 2 tane yiyordum ama sonradan pahali geldi almadim baska alternatifler aradim ama heralde ona donus yapicam mecburen 🤣🤣

Ben az once kahvaltida 2 dilim beyaz peynir yedim ( yumusak ezine olandan ) alali 3 hafta falan oluyor kuf falan yoktu uzerinde ama yedikten sonra fark ettim ki ustu sertlesmis bi de elimle ikiye ayirinca boyle yapis yapis sumuksu bi yapisi vardi bir sey olur mu cok korktum simdi

Sekeri azaltmam gerekiyormus once bunu deniyim madem birkac kere kasikla zeytinyagi ictim o da ise pek yaramadi
Ilık su ve limon dene canım bana doktor önermişti ben de çok zorluyordum kendimi iyi geldi bana hatta zeytinyağının üstüne ılık su kürü daha iyi olabilir ben sabah aç karna kayısı alınca şekerim çok düşüyordu hipoglisemi olduğu için bu şeker sorunu olanlar için daha sağlıklı

Back
X