• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Doktor rahim ağzı uzunluğuna vs bakmıştır bir sıkıntı olsa söylerdi. İnşallah nst de sıkıntısızdır🙏🏻 bana doktorum doğum sancısını anlarsın o seni direkt hastaneye getirir demişti ama bilemiyorum yine de
Düzenli olduğuunu gidip geldiğini biliyorum. Bilmiyorsun diyorlar ama sadece hafızam yarım yarım yoksa düşük yaparken haftasından dolayı normal doğum gibi oldu her şey. O acıyı tanırım. Bakmadı ona kesesine suyuna bebeğe pozisyonuna kalp atışına baktı bi sorun yok dedi. Progestan kullanıyor olduğun için şu an olabilecek korumayı yapıyosun zaten dedi

İğne olarak kullanıyorum tam buğday da dahil ekmeği komple bıraktım benim de yükseltiyor maalesef tam buğday vs insülini de dedikleri doz da değil yiyeceğime göre ayarlayıp vuruyorum en azından kafam rahat oluyor sağ salim kucağımıza alırız insallah anlayabiliyorum seni 💜
Nasıl ayarlıyosun ki onu? Yani tek sorunum şeker değil başka problemlerde var şeker bebeğe bi sorun oluşturmuyor o yüzden asıl ciddiye aldığım konu bu değildi. Son kontrolde doktor çok üstüne durdu bu konunun o yüzden iyice gerildim açıkçası

İlk doğumumda o kalkanlardan almıştım ama hepsi dağıldı gitti, uzunca bi süre ne 2. Çocuğu delirmedim deyip, seneler sonra 2. Çocuğu yapan ben 🤣 e bebeğede bi bakayım, yavaş yavaş kendimi fazla yormadan tamamlarım artık. İlk doğumda yine göğüs ucu yaradı çok çektim, 4 ay neredeyse ağlayarak, kanatarak emzirdim gitmediğim doktor kalmadı en son egzama olmuş dedi gittiğim cildiye doktoru. Bunda önden önlemimi alayım dedim en azından bakalım fayda sağlar umarım 🤷‍♂
Lansinoh göğüs ucu kremine son ay başlayacağım canım ben 36 itibariyle her gün sürmeyi düşünüyorum açıkçası ilk gebeliğimde çektiğim o acıyı çekmek istemiyorum bu sefer.

Ayyy cok güzel gelmişlerrr kaliteli de görünüyor gerçekten güzel zamanlarda kullanmak nasip olsun inşallah bende aralık 15 gibi falan sipariş vereyim bozulmasın dedim ama geç mi olır acaba el altında dursa mı ki
Bende ocakta sipariş vermeyi düşünüyorum. Erkenden söylemek istemiyorum.

Yakınsanız eğer hem aile hekimim hemde ebem ümraniye'de kadın doğum hastabesi olduğu için tavsiye ediyor. Benim mecburi sezeryan zaten, açıkçası maddi açıdanda zorlamak istemiyorum 🤭 haftaya falan bi kontrole gidip sezeryan günü almayı planlıyorum bakalım
Ben avrupa yakasındayım saroyer çayırbasını cok öneren var oraya gdiyorm genelde kontrollere ama bakalm

Tansiyon problemi vardı ya bende kizlar. Dün biraz yükseldi sonra bebeğin hareketlerini az hissettim burda ki devlet Hastanesi'ne gittim NTS baksınlar diye acilde tansiyonumu bir olctuler 17/10 hemen kadın doğuma yönlendirdiler şehir Hastanesi'ne sevk olacak filan dediler istemedim Bandırma daki kendi doktorumu aradım oda hemen buraya gelmelisin tansiyonum bu durumdaysa bebeği 35 36 hafta da alabiliriz dedi. Bebeğin eşyaları filan da hiç hazır değildi şimdi hizlidan onları hazırlıyorum akşama yola çıkacağız bakalım. 😥😥
Çok geçmiş olsun canım zamanında sağlıkla gelsin hepsi inşallah.

Kızçeler iştahsızlık yaşayan var mı ya hiç
Bişey yiyesim gelmiyor sabah kahvaltı yapıyorum akşama kadar tıka basa dolu gibiyim napıcaz böyle
Bende de tam tersi sürekli açım. Yani son zamanlarda oldum böyle çünkü benim midem hamileliğin başından beri çalkantılı hala prilam kullanıyorum içmesem çıkarırım ama bu son dönem iştahım çok arttı. Az az ama sık sık belki 1-2 saatte bir ara öğün yapıyorum.

Kuzu kolanya üzerine yapıştırdığın baskılı kağıdı nereye yaptırdınn

Korkunç deerkeen dön de totişine bak deseydin :D Ben tüp bebek tedavisiyle gebe kaldım kalana kadar baya kilo almıştım zaten. Yarın 30+0 oluyorum 12 kilo aldım bende
Bede tüp bebekle hamileyim öncesnde ilaçlardan zaten alıyoruz ve genelikde eklenınce 13 klo aldm

Doğum fotoğrafçısı ile ilgili bende şunu söylemek istiyorum bundan 10 sene önce İzmir’deki en ünlü diyim doğum fotoğrafçısıyla çekim için anlaştık. Doğumu da normal bekliyoruz kendisinin de bu bilgiden haberi vardı. Gece tabii suyum geldi, nişanım geldi. Saat 00:00 civarları gece dediysem çok geç bir saat değil. Doktorumdan sonra kendisine haber vermek istedim ama bir türlü ulaşamadım. Artık wp’tan mesaj attım hastaneye geçtiğimi. Sağolsun doktorumdan biraz önce belki doğuma 10 dakka falan kala geldi yanıma ve çekim yaptı. Normal doğumdan sonra benim çok ağrım olduğu için ben o gün ve ertesi gün foto çekilemedim. Kızımın sadece doğum anında fotoları var o yüzden ama sezeryanlılar hep çekildi hastanede bir ben normal doğumdum ben çekilemedim. O yüzden bu sefer fotoğrafçı istemiyorum. Doğumdan sonra iyi olursam ben veya eşim çeker diye düşünüyorum.

Nasıl ayarlıyosun ki onu? Yani tek sorunum şeker değil başka problemlerde var şeker bebeğe bi sorun oluşturmuyor o yüzden asıl ciddiye aldığım konu bu değildi. Son kontrolde doktor çok üstüne durdu bu konunun o yüzden iyice gerildim açıkçası
İnsülin verildikten sonra diyabet hemşiresine yönlendirecek karbonhidrat sayımı nasıl yapacağım derseniz yönlendirir ben biraz da kendim az çok ne yedigimde ne kadar yükseldiğini kaç ünite insülinin ne kadar şekerimi düşürdüğünü az çok idrak ettikten sona ayarlamaya başladım

Bende de tam tersi sürekli açım. Yani son zamanlarda oldum böyle çünkü benim midem hamileliğin başından beri çalkantılı hala prilam kullanıyorum içmesem çıkarırım ama bu son dönem iştahım çok arttı. Az az ama sık sık belki 1-2 saatte bir ara öğün yapıyorum.
Ay bende hamileligimin basından beri hiç mide bulantısı iştahsızlık yaşamadım yani yoğın şekilde ara ara sabahları oldı sadece istahım fena acıktı ama bu ara tıka basa doluyum yemekle hiç aram yok tam da bebegin kilo alma zamanları napıcam bilmiyorum

İnsülin verildikten sonra diyabet hemşiresine yönlendirecek karbonhidrat sayımı nasıl yapacağım derseniz yönlendirir ben biraz da kendim az çok ne yedigimde ne kadar yükseldiğini kaç ünite insülinin ne kadar şekerimi düşürdüğünü az çok idrak ettikten sona ayarlamaya başladım
Ay çok karışık ya. 2 ay kullanacağım gibi duruyor. Ne kadar zamanda çözdün bunu? Ekmek çeşitleri en masumu bile etkiliyor bunu anlamış oldum bu sabah. Sabahki açlığımı bi indirebilsem yemek yemek ne kadar etkiliyor öğreneceğim. Yani hangisi ne kadar etkiliyor onu. Ama sabah açlığım düzensiz tokluk genelde benzer çıkıyor. Akşam açlığım 85-90 arası ama yemek yiyince fırlıyor. Bugün karbonhidrat adına hiçbir şey yemedim hem sabah hem akşam. Bakalım nolcak. Akşam yokluğumu ölçmedim daha

Ben avrupa yakasındayım saroyer çayırbasını cok öneren var oraya gdiyorm genelde kontrollere ama bakalm
İlk hamilelğimde istinye devlet hastanesi yakıntı oraya gidiyordum, doktorumdanfda o dönemde çok memnundum açıkçası. Allah iyi doktorlara denk getirsin inşallah, sağlıklı doğumlar nasip olsun 😊

Kaclik iciyorsunuz ilaci bi de hamilelikte mi basladiniz tiroid ilaci kilo yapmaz aslinda tiroidin kendisi kilo almayi vermeyi zorlastirabilir ama
Bende de hamilelikte çıkıyor ve sanırım bende aynı şeyi düşünüyorum, öncesinde kilo verme sürecindeydim ilaç aldırıyor gibi geldi banada. Hafta içi 25 mg hafta sonu 50 mg olarak dozu ayarladı dahiliye doktoru

Kızlar içimden bi ses bi sorun var diyor. Ben mi çok streslendim ne oldu anlamadım. Doktor insülin kararı verebilmek için 1 hafta düzenli sabah akşam ölçüm istedi. Bence destek kararı verecek zaten. Ben naparsam yapayım o şeker düşmüyor. Bi de dü kalktığımdan beri bebek biraz az hareketli sanki. Yani yatınca hareketleniyor diye çok yormadım kafamı ama gece uykumda bile hareketlerini hissettiğim oluyordu sık sık. 1 kere oldu sadece. Şu şeker mevzusu psikolojimi yerle bir etti. 2 ay nasıl geçicek bilmiyorum

Sizce gitsem mi? yakındaki devlet Hastanesi'nde de tanıdığım güzel bi doktor var
Bende de çıktı ve şuanda akşamları insülin kullanıyorum. Bazen dediğin gibi gecede hareketlerini hissediyorum bazende sanki uyuykr hiç bişey hissetmiyorum olabiliyor. Şeker için endişelenme, yemeni düzene orturtursan herşey düzene giriyor bende aynı haldeydim emin olabilirsin şuanda daha iyiyim. Göz açıp kapayana kadar bi bakmışsın son haftalara gelmişsin 😊 için rahat edecekse eğer bi acile gidebilirsin bebeğin hareketlerini hissetmiyorum diye yinede

Back
X