- 8 Temmuz 2021
- 870
- 1.164
- 63
- 30
Doktor kontrolünü bekleyecek misin? Whatsapptan attırıyor benim doktorum böyle sonuçlarımı, randevuma kadar söylediklerini yapıyorum. Ben bestiron demir kullanıyorum kabızlık konusunda emin değilim gebelik başından beri uğraşıyorum demirden değil sanırım ama demir değerlerimi baya yükseltti. Elbette demiri bağlamak için beslenme de çok önemli. Süt ürünü tükettiğimde 1 yudum kaşar peynir bile olsa en az 2 saat içmiyorum demir hapımı vs beslenme hileleri ile bir haptan maksimum faydayı sağlamaya çalışmak lazım sanıyorum.Kızlar demir depolarım bitmiş ben serum gibi kullanıyorum demiri ama yeterli gelmiyor herhalde sizin kullanıp tavsiye ettiğiniz var mı yan ettkisi fazla olmayan kabızlığı iyice tetiklemeyecek bir takviye ? Bide serbest t4 değerim düşük çıkmış troidim yavaş mı çalışıyor demek oluyor bebek için iyi değil diyorlar ilk defa bir gebeliğimde t4 değerimin düştüğünü gördüm zaten inanılmaz hızlı kilo almaya başladım biranda sebebi omu acaba ne yapmak lazım doktor kontrolüme daha var sağlık ocağıda pek ilgilenmiyor böyle şeylerde
Canım bence kesinlikle bu tsh t4 t3 ün kilo ile ilgisi var, sen doktoruna beklemeden yaz benceKızlar demir depolarım bitmiş ben serum gibi kullanıyorum demiri ama yeterli gelmiyor herhalde sizin kullanıp tavsiye ettiğiniz var mı yan ettkisi fazla olmayan kabızlığı iyice tetiklemeyecek bir takviye ? Bide serbest t4 değerim düşük çıkmış troidim yavaş mı çalışıyor demek oluyor bebek için iyi değil diyorlar ilk defa bir gebeliğimde t4 değerimin düştüğünü gördüm zaten inanılmaz hızlı kilo almaya başladım biranda sebebi omu acaba ne yapmak lazım doktor kontrolüme daha var sağlık ocağıda pek ilgilenmiyor böyle şeylerde
t4 benim de düşüktü doktor sorun değil dedi senin kaçtı? belki de sorun olmayacak miktardır.Kızlar demir depolarım bitmiş ben serum gibi kullanıyorum demiri ama yeterli gelmiyor herhalde sizin kullanıp tavsiye ettiğiniz var mı yan ettkisi fazla olmayan kabızlığı iyice tetiklemeyecek bir takviye ? Bide serbest t4 değerim düşük çıkmış troidim yavaş mı çalışıyor demek oluyor bebek için iyi değil diyorlar ilk defa bir gebeliğimde t4 değerimin düştüğünü gördüm zaten inanılmaz hızlı kilo almaya başladım biranda sebebi omu acaba ne yapmak lazım doktor kontrolüme daha var sağlık ocağıda pek ilgilenmiyor böyle şeylerde
Ben 25+1 im bugün mesela. Soranlara 26. Haftadayim diyorum. Mesajlarımızın altinda da öyle hesap yapıyor sayaç dikkat edersenizAy ben hemen büyümek istiyorum galiba 23+1 olduğum gibi 23 bitti 24ten gün alıyorum yani 24 oldum diye düşünüyorumzaman daha hızlı geçsin doğurayım gözümün önünde olsunlar
Benim Dr sidefer damla yazdı onu kullanıyorum ama çok da düzenli alamadım unutuyorum açıkçası. Kabızlığı tetiklemedi. Faydası oldu mu derseniz bilmiyorum tekrar kan vermedim pazartesi vereceğim ya da salı günü o zaman belli olurKızlar demir depolarım bitmiş ben serum gibi kullanıyorum demiri ama yeterli gelmiyor herhalde sizin kullanıp tavsiye ettiğiniz var mı yan ettkisi fazla olmayan kabızlığı iyice tetiklemeyecek bir takviye ? Bide serbest t4 değerim düşük çıkmış troidim yavaş mı çalışıyor demek oluyor bebek için iyi değil diyorlar ilk defa bir gebeliğimde t4 değerimin düştüğünü gördüm zaten inanılmaz hızlı kilo almaya başladım biranda sebebi omu acaba ne yapmak lazım doktor kontrolüme daha var sağlık ocağıda pek ilgilenmiyor böyle şeylerde
Bende karında oluyor agrıKızlarr sizin de sabah uyandığınızda ayaklarınızın altı geceden 30 km yürümüş gibi ağrıyor mu yoksa ben mi tüm belirtileri dibine kadar yaşıyorum acaba ?
Diyet mi verirler acaba ne yaparlar bilmem ama bu değeri düzeltmek için ilaç veriliyor mu mersk ettim iyot takviyesi falan yapılmalı diyor chatcigbtCanım bence kesinlikle bu tsh t4 t3 ün kilo ile ilgisi var, sen doktoruna beklemeden yaz bence
Benimkide böyle canımt4 benim de düşüktü doktor sorun değil dedi senin kaçtı? belki de sorun olmayacak miktardır.
Benimki şöyle
Eki Görüntüle 3670432
Evet kalp atış hızı da yüksekti bence de o da doğru.Valla ben de burda görmüştüm baktıranları duydumBaktırayım dedim ama çin takvimi yüzde 80 doğru, benim de kız çıkmıştı. Bir de kalp atış hızı doğru bence Şu gögüs ucu olayı da doğru. Ama ben de kız hissediyordum yalan yok, eşim de öyle diyordu kız oldu Tek erkek diyen instagramdaki büyücüydü işte
Ben troid ilacı kullanıyordum gebelik öncesinde de. İlk 3 ay doktorum takip etmediği için benimde bilgim yıktu gebelikte yükseldiğinden maalesef sonlarda yükselmiş. Hemen endokrine gittim ilaç dozumu yükseltti. Şimdi iyi çıkıyor. Troid ilk 3 ay bebek için önemli çünkü kendisi üretemiyor. Tsh kaç çıkıyor oda önemli 3 oluyor diye biliyorum 2. Ve 3. Trimesterda. Serbest T4 d ebebeğe giden miktsr sanırım ama benden genelde sadece tsh alıyorlar.Kızlar demir depolarım bitmiş ben serum gibi kullanıyorum demiri ama yeterli gelmiyor herhalde sizin kullanıp tavsiye ettiğiniz var mı yan ettkisi fazla olmayan kabızlığı iyice tetiklemeyecek bir takviye ? Bide serbest t4 değerim düşük çıkmış troidim yavaş mı çalışıyor demek oluyor bebek için iyi değil diyorlar ilk defa bir gebeliğimde t4 değerimin düştüğünü gördüm zaten inanılmaz hızlı kilo almaya başladım biranda sebebi omu acaba ne yapmak lazım doktor kontrolüme daha var sağlık ocağıda pek ilgilenmiyor böyle şeylerde
cok gecmıs olsun benım mecbur vajınal muaynem ılmam gerekıyo ılk gebelıgımde servıkal yetmezlık nedenıyle erken dogum yaptıgım ıcın vajınal olcum yapılıyo servıks agzı .. benım dısardan gorunun bısey yok bıraz agrım oluyodu dr a soyledım son muaynede gordu .. varıs var servıks kenarında dedı bacaklarda olusamlardan dedı ben bıraz tedırgın oldum bı zararı varmı dedım onemsız dogumdan sonra gecer cogu hamılede oluyo ve gecıyo dedı senın agrın varmı canım benım bıde 14 haftadan berı yuvarlak bag agrısı denen agrım var ıkısı karısıyo sanırım bazen cok sıddetlı acım oluyo yatakten kalkarken pozısyon degıstırırken vs yurudukce acısı azalıyo bu yuvarlak bag agrısı ama varıs agrı ayakta cok durunca yapar falan dıyolar anlamadım .. dr gebe kalmadan once keske tedavı olsaydınız demıs ya sıze daha onceden varmıydı varıs problemınız Allah sıfa versın hepımıze ınsAllahMerhaba teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Biraz uzun olacak ama anlatayim daha aydınlatıcı olması için. Benim bacağın üst iç kısmında tam kasikla birleşmeye yakın yerde morluk oluşmuştu. Hafif arkaya doğru olunca tam goremiyordum ezildi ya da çarptım falan sandım ama geçmek bilmedi ve elime dolgunluk gelmeye başladı. Aynayla baktığımda damar ağı oluştuğunu farkettim. Kalp damar cerrahisine gösterdim. Hamileler için külotlu varis çorabı önerdi onu da kadın dogum doktorumun onayı ile aldım. Sonra duş alırken o kısımdan vajina girişine kadar bi şişlik olduğunu farkettim. Damar resmen dolgun şekilde elime geliyordu. Kadın doğum randevuma gidince bunu yeni farkettim o bölgeye kadar gidiyor, daha iç kısma rahme kadar ilerliyor mudur bilmiyorum dedim endişelendim. Kadın dogumcum muayene etmedi, çok mecbur değilse vajinal muayene yapmiyor yani 6 aydır 1 kez bile yapmadı. Sadece yorum olarak bunun gebelerde gorulebildigini söyledi ve maalesef göbeğin büyüdükce baskı artacağı icin dolaşımı bozuyor ve kötü yönde ilerleyecek dedi. Vajinal doğuma engel olur mu dedim eğer epizyotomi ihtiyacı olursa tam o civarlardan geçiyor bir de benim o damar. Daha bunu konuşmak için çok erken, tek bir kriteri yok bu işin, o kısmı ben düşüneyim bırak sen gebeliğin tadını çıkar dedi. Ağrı yapmaya başladı bende o yüzden geçen gün yine kalp damar Dr una randevu aldım. Ultrason randevusu verdi kasıktaki damara bakılacak kaçak var mı diye dedi. Varis sorunu varsa gebe kalmadan tedavi olsaydın keşke dedi. Gebelik sonrası geçer mi dedim biraz geriler ama geçmez tamamen dedi. Doğumdan en az 6 ay geçince tekrar gelirsin kontrol olursun ona göre gerekli tedavilere bakarız dedi. Şu an herhangi bir tedavi ya da ilac uygulamak mumkun degilmis gebelik dolayısıyla. Daha önceki gittiğim kalp damar Dr u başka biriydi, o da emzirme dönemi bitmeden birsey yapamayız demişti. Pıhtı atma riskine karşı bol su içmeyi önerdi. Bi de ne çok ayakta kalmak ne de sürekli oturmak iyi değilmiş dolaşım açısından. Yapacak başka da birsey yokmuşyarın Ultrason sonucunu gösterirken farklı bir bilgi edinirsem yazarım, aynı durumu olan varsa faydalanır belki
bence doğru matematikBen 25+1 im bugün mesela. Soranlara 26. Haftadayim diyorum. Mesajlarımızın altinda da öyle hesap yapıyor sayaç dikkat ederseniz25 bitti çünkü artık 26 nin içindeyiz ben de 32 yi bi devirelim istiyorum önüme koyduğum sıradaki level bu artik sonra da tam vakti dolsa bari diycem
bu değere sorun mu dedi ki doktor canım 0.8 sorun yok dedi banaaBenimkide böyle canım
aslında TSH ve T4 çokta birbirine bağlı değil benim biri sınırlar içinde biri dışındaBen troid ilacı kullanıyordum gebelik öncesinde de. İlk 3 ay doktorum takip etmediği için benimde bilgim yıktu gebelikte yükseldiğinden maalesef sonlarda yükselmiş. Hemen endokrine gittim ilaç dozumu yükseltti. Şimdi iyi çıkıyor. Troid ilk 3 ay bebek için önemli çünkü kendisi üretemiyor. Tsh kaç çıkıyor oda önemli 3 oluyor diye biliyorum 2. Ve 3. Trimesterda. Serbest T4 d ebebeğe giden miktsr sanırım ama benden genelde sadece tsh alıyorlar.
Dünde verdim sadece onu aldılar o da 3 ün altındaydı iyi dedi doktor.
Demir ilacı da bana alerji yapıyordu o yüzden özel bir ilaç yazdı doktor. Ben memnunun kabızlık yapmıyor. Araştırdım çok iyi diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?