• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Amin kızlar dualarınıza talibiim umarım herşey yolundadır bebeğim sağlıklıdır
Hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almak nasib olsun inşallah. Ben sırf çok stresli bir insan olduğum için eşimle ortak karar hiçbir testi yaptırmadık sadece detaylıya pozitif bakıyorum. Hepsinin yanılma payı var tabiki detaylı da dahil. Ben güzel hissediyorum güzel haberlerle geleceksiniz eminim🫶🏻

Kızlar nasılsınız benim fetal sonucum da monosmy x testim sonuçlanmamıştı bizde perinatolojiye gittik tekrar fetal verdik bu sefer devlete,bugün sonuçları aldım yüksek turner sendromu olabilir dedi doktor ben hala inanmak istemiyorum yanılma olabilir mi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum
Canım inşallah çok güzel haberlerle geleceksin. Zaten ilkinde çıkmadı ikincide sadece bu alındı başka yer filan derken bana pek güvenilir gelmedi sonuç. Kaldı ki öyle gelse bile bunlar hep yüzdelik ihtimal hesapları. Forumlarda bir sürü insan var hatalı sonuç alan. Dualarımız seninle 🙏🏻

Kızlar nasılsınız benim fetal sonucum da monosmy x testim sonuçlanmamıştı bizde perinatolojiye gittik tekrar fetal verdik bu sefer devlete,bugün sonuçları aldım yüksek turner sendromu olabilir dedi doktor ben hala inanmak istemiyorum yanılma olabilir mi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum
dualarım sizlerle kötü bişey çıkmayacak test yaptırsanız bile inşallah 🌸🫶🏻 güzel düşünün güzel olsun kendinizi strese sokmayın lütfen

Hanımlar neden normal doğum istemiyosunuz ben bilemiyorum korkuyorum tabi ki de ama herkes vaginal doğum daha iyi diyor mesela kaynanam normal doğum daha iyi diyip duruyor ben hic bişey demiyorum hangisi olur bilemicem duruma bağlı sanırım ama sezeryanda kötü ağrılı sonrasında diyolar nasıl olcak bilmiyorum Allahım hepimize yardım etsin kolayca gelsinler inşaAllah
Ben korkuyorum ikisinden de o yüzden şu an düşünmek istemiyorum 😂

Cinsiyeti öğrenip erkek bebek bekleyenler en çok severek yediğiniz meyve nedir ve genel olarak neler yiyesiniz geliyor neler istemiyorsunuz
Erkek bebekte tatlı istenir hurafesinin tam tersi tuzlu eksi fresh şeyleri seviyorum 😄 limonu tuzlayıp tuzlayıp yedim kac kez. Hamileliğin başından beri en çok yediğim şey tuzlu salatalık😅 Meyve de önce karpuz yiyordum ama bu ara elmaya sardım nedense. Tavuk yumurta ve çiğ kuru soğandan midem bulanıyor. Yazarken bile bulandırdı 😂

Canım fetal dna testinde bazen cinsiyette bile yanlışlık yapabiliyorlarmış. Hiçbir teste yüzde yüz güven olmuyor. İçini ferah tut lütfen bebeğin çok sağlıklıdır Allahın izniyle
Canım inşallah çok güzel haberlerle geleceksin. Zaten ilkinde çıkmadı ikincide sadece bu alındı başka yer filan derken bana pek güvenilir gelmedi sonuç. Kaldı ki öyle gelse bile bunlar hep yüzdelik ihtimal hesapları. Forumlarda bir sürü insan var hatalı sonuç alan. Dualarımız seninle 🙏🏻
Asyabirce Asyabirce bence de kesinlikle güzel haberlerle geleceksin, içini ferah tut.
Asla ama asla strese bile girme, kesin tanı testi değil zaten bu testler

Amin kızlar dualarınıza talibiim umarım herşey yolundadır bebeğim sağlıklıdır
İnşallah hersey yolundadır sağlıklıdır Allah'ın izniyle🤲 Testlerin yanılma payları var ben doğru olmama ihtimali olduğunu düşünüyorum o yüzden. Hicbir test yüzde yüz değil. Bu testler yüzünden stres olup bebegi gayet sağlıklı doğan o kadar örnek var ki çevremizde

Fetal DNA testinin yanlış sonuç göstermesinde bir çok faktör etkilir.

%100 kesinlik göstermediği için bir çok kişi de yaptırmak istememiştir. Ben de bunlardan birisiyim.

Hepimizin içini ferah tutması için, özellikle de Asyabirce Asyabirce , yanılmaya sebep olabilecek faktörlerden bahsetmek istedim.

Biyolojik Faktörler

Plasental mozaizm: Plasenta ile bebeğin DNA’sı farklı olabilir, bu yanlış pozitif sonuca yol açar.

Anne kaynaklı genetik farklılıklar: Annedeki genetik değişiklikler bebeğe ait gibi algılanabilir.

Fetal DNA fraksiyonunun düşük olması: Anne kanında bebeğe ait DNA oranı azsa test güvenilirliği düşer.

Teknik Faktörler

Test cihazının kalibrasyonu: Cihaz doğru ayarlanmazsa ölçüm hatası olabilir.

Örnek miktarı ve kalitesi: Az ya da bozulmuş kan örneği sonuçları etkiler.

Numunenin taşınma/saklanma koşulları: Yanlış taşınırsa DNA parçalanabilir.

Laboratuvar analiz ve yorumlama hataları: Veri analizinde yapılan hatalar yanlış sonuca yol açabilir.

Canım benim, öncelikle olarak hissettiğin tüm duygular o kadar normal ki kaygılanmak, korkmak...
Lakin bu süreçte yaptırdığımız hiç bir test tamamen güvenilir değil. Yüzde bir bile yanılma payı bizim o güzel ihtimale tutunmamız demek. Rabbim bebişinizi size sağlıcakla bağışlasın. Yüreğinize ferahlık versin. Siz elinizden geldikçe güzelliklere inanın. Çok güçlü bir anne olduğundan şüphem yok 💚 Dualarımda olacaksın 🍃✨

Ben kız bebek bekliyorum💞 normal hayatımda tatlı çikolataya çok düşkün biriydim 4 aydır sadece ekşi şeyler yemek istiyorum Yeşil Elma- yeşil erik en sevdiğim meyve oldu : ) sanırım kız erkek farketmeksizin o anki isteklerimiz değişebiliyor
Bende kız bekliyorum. Bu haftaya kadar hep ekşi istedi canım erik yedim hatta sürekli :) . Bu hafta tatlı da canım istemeye başladı.
yine bu hafta kiraz suyu çok güzel gelmeye başladı soğuk ekşi :)

Asyabirce Asyabirce bence de kesinlikle güzel haberlerle geleceksin, içini ferah tut.
Asla ama asla strese bile girme, kesin tanı testi değil zaten bu testler

İnşallah hersey yolundadır sağlıklıdır Allah'ın izniyle🤲 Testlerin yanılma payları var ben doğru olmama ihtimali olduğunu düşünüyorum o yüzden. Hicbir test yüzde yüz değil. Bu testler yüzünden stres olup bebegi gayet sağlıklı doğan o kadar örnek var ki çevremizde

Fetal DNA testinin yanlış sonuç göstermesinde bir çok faktör etkilir.

%100 kesinlik göstermediği için bir çok kişi de yaptırmak istememiştir. Ben de bunlardan birisiyim.

Hepimizin içini ferah tutması için, özellikle de Asyabirce Asyabirce , yanılmaya sebep olabilecek faktörlerden bahsetmek istedim.

Biyolojik Faktörler

Plasental mozaizm: Plasenta ile bebeğin DNA’sı farklı olabilir, bu yanlış pozitif sonuca yol açar.

Anne kaynaklı genetik farklılıklar: Annedeki genetik değişiklikler bebeğe ait gibi algılanabilir.

Fetal DNA fraksiyonunun düşük olması: Anne kanında bebeğe ait DNA oranı azsa test güvenilirliği düşer.

Teknik Faktörler

Test cihazının kalibrasyonu: Cihaz doğru ayarlanmazsa ölçüm hatası olabilir.

Örnek miktarı ve kalitesi: Az ya da bozulmuş kan örneği sonuçları etkiler.

Numunenin taşınma/saklanma koşulları: Yanlış taşınırsa DNA parçalanabilir.

Laboratuvar analiz ve yorumlama hataları: Veri analizinde yapılan hatalar yanlış sonuca yol açabilir.

Canım benim, öncelikle olarak hissettiğin tüm duygular o kadar normal ki kaygılanmak, korkmak...
Lakin bu süreçte yaptırdığımız hiç bir test tamamen güvenilir değil. Yüzde bir bile yanılma payı bizim o güzel ihtimale tutunmamız demek. Rabbim bebişinizi size sağlıcakla bağışlasın. Yüreğinize ferahlık versin. Siz elinizden geldikçe güzelliklere inanın. Çok güçlü bir anne olduğundan şüphem yok 💚 Dualarımda olacaksın 🍃✨
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim sayenizde daha iyiyim bebeğimin sağlıklı olduğuna inanıyorum doktorumla görüşeceğim detaylı ultrason isteyeceğim bu süreçte dualarınıza talibim 🤍🤍🤍

Doğum konusunda da ben de normal doğum istiyorum. Anestezi etkisiyle ve ağrılarla o ilk heyecanlar kaçabiliyor. En büyük etkende doğum sonrası bakacak çok kimsem yok. Aslında var ama kendim bakmak istiyorum daha çok bu sebeple hemen ayaklanmak istiyorum. Tabi en ufak bir bebeğin sağlığını tehlikeye atacak durum oluşursa sezaryan da büyük bir çözüm bizim için. Herkese saygım da sonsuz korkanlara vs.

Ya bu kıpırtılar nasıl bişey dostlar hangi saatlerde oluyor neye benziyor karnın neresinde duruyor tarif verin ya🥹😂
İçi kıdıklayan bir şey bence 😄 bende hep aynı yerde oluyor hareketi göbek deliğinin iki üç parmak altında. Pıt pıt vuruyor artık eliyle mi tekmeyle mi bilmiyorum 😁

Hanımlar neden normal doğum istemiyosunuz ben bilemiyorum korkuyorum tabi ki de ama herkes vaginal doğum daha iyi diyor mesela kaynanam normal doğum daha iyi diyip duruyor ben hic bişey demiyorum hangisi olur bilemicem duruma bağlı sanırım ama sezeryanda kötü ağrılı sonrasında diyolar nasıl olcak bilmiyorum Allahım hepimize yardım etsin kolayca gelsinler inşaAllah
Çevremdekilerin çoğu vajinal dogum yapmis ve evet agrılı diyorlar ama o aşırı kuvvetli agrı en fazla yarım saat sürmüş yani duyduklarım bu yönde. Zaten birden çok siddetli bir ağrı gelmiyor sanırım yavaş yavaş artıyoe sancı.
Ben de çok istiyorum vajinal dogum, hem de alttan muayene olurken çığlık atan biri olarak 😑🙈
Ama tabi ki o an nasıl gelmek istiyorsa o şekilde geliyor her dogum güzel 🙏🏻

İçi kıdıklayan bir şey bence 😄 bende hep aynı yerde oluyor hareketi göbek deliğinin iki üç parmak altında. Pıt pıt vuruyor artık eliyle mi tekmeyle mi bilmiyorum 😁
Ben şimdiden çocuğu yaşıtlarıyla kıyaslamaya başladım 😂
Millet tekmeliyo sen de tekmele, dokun, zıpla bir şey yap diye 😂
Şaka bir yana çok istiyorum artık hissetmeyi bazen bir şeyler oluyor gibi ama acaba gaz hareketleri falan mı dyorum nasıl ayırt ediliyor

100 küsür sayfayı 6 saat okuduktan sonra yazıyorum. Konulara cevap vermem saçma olacak ama cinsiyet öğrenenlere ve bebişinin hareketlerini hissedenlere hayırlı olsun😍 benim yüksek lisans mülakat bilim sınavı koşturmalarım olduğundan epeydir hiç bakamadım bile ama okudum her şeye hakim olarak geldim. Üçüncü bebek bekleyen ve grubun en yaşlısı olarak deneyimlerimi paylaşmaya hazırım ve umarım daha çok buralarda olacağım

Ben şimdiden çocuğu yaşıtlarıyla kıyaslamaya başladım 😂
Millet tekmeliyo sen de tekmele, dokun, zıpla bir şey yap diye 😂
Şaka bir yana çok istiyorum artık hissetmeyi bazen bir şeyler oluyor gibi ama acaba gaz hareketleri falan mı dyorum nasıl ayırt ediliyor
😁 zamanını bekliyor annesi🐣 gaz genel bi yere yayılır acı duyarsın ya bu öyle degil tek bi yerde iç gıdıklayıcı bi his, ağrılı değil bir vuruyor geçiyor. Ama evet bagırsak hareketine benziyo

Rabbim inşallah güzel haberler almanızı nasip etsin. Testlerin yanılma payı her zaman oluyor malum

Insallah hatalidir
Bence oyledir
Rabbim seni ve bebisi korusun🙏

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim sayenizde daha iyiyim bebeğimin sağlıklı olduğuna inanıyorum doktorumla görüşeceğim detaylı ultrason isteyeceğim bu süreçte dualarınıza talibim 🤍🤍🤍
Bebiş de hissediyor sizi, siz ona inanın ki o da iyi olsun🥰 güzel haberlerinizi bekliyoruz dua ile🤲

Back
X