• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Yaa diş eti problemi bende de var. Multivitamin den çok memnunum gebeliğin başında dökülen saçlarım bile yerine geldi. Bırakınca ben de vitaminsiz kalmaktan korkuyorum 🥲 sizin ikiz bi de Allah kolaylık versin bir ay idare edelim artık belki gelecek ay farklı ilaçlar verirler 🤭
Diş eti problemi c vitamini eksikliğiymiş doktor bir arkadaşım diyor ki takviye almazsan eğer günde 15 mandalina civarı yemelisin bu da pek mümkün değil 😂 aşkım kapışmak gibi kapya biberle geziyorum iyi bir c vitamini kaynağı

Diş eti problemi c vitamini eksikliğiymiş doktor bir arkadaşım diyor ki takviye almazsan eğer günde 15 mandalina civarı yemelisin bu da pek mümkün değil 😂 aşkım kapışmak gibi kapya biberle geziyorum iyi bir c vitamini kaynağı
Hmm ben de yiyin bari hiç düşünmemiştim kapyayı teşekkür ederim 🤭😇

Arkadaşlar selam mayısta doğum yaptım bende oğlumun küçülen kıyafetlerini dolaba koydum dilerseniz yardımcı olabilirim 🤍

salı günü sağlık ocağına kan vermek için gittim damarımı buldu ama asla tüpe kan dolmuyor iki kolumda heryer denedi kollarım mosmor geçsin haftaya tekrar gideceğim. bazı gebelerde oluyo dedi hemşire böyle bi durumla karşılaşan oldu mu ? açken vermem gereken testlerde vardı sabah aç gittim bol su tüket dedi tükettim. ilk defa böyle oldu şimdi özelde gittiğim hastanede muayene ücreti kadar testlere vermek istemiyorum ama haftayada alamazsa özeldeki takipli hastaneme gidicem. böyle bir durumu olan oldu mu çok merak ediyorum?

Karnında kaşıntı oluyor mu peki? Benim karnım baya kaşınıyor henüz çatlağım yok ama bir tane çizgi şeklinde kızarıklık gördüm ben de
Kaşıntı neredeyse hiç olmadı bir yada iki defa ufak bi kaşıntı gelip geçmişti 🥲
Lierac kullanan arkadaşımın karnı harita gibi oldu o yüzden ona pek güvenmiyorum ama Hindistan cevizi yağı çok öneriliyor. Ben bio oil natural olanı kullanıyorum şuan memnunum her gün süremiyorum üşeniyorum açıkçası ama nemi çok uzun kalıyor
Biodermayı bende kullanıyorum ama bende etkisi olmadı kav mantarı kremini tavsiye edenler gördüm instada birde onu deneyeceğim 🥲

• Beğen
Reactions: hku
Benim de 2 hafta sonra tekrar kan verip karaciğer enzimlerine baktıracağım ay nasıl geçicek 2 hafta ya düşüş değil yükseliş görürsek ayrıca şimdiden vitamini bıraktım diye yamulmaya başladım ben ikiz gebeyim diş etlerim kanamaya falan başladı karaciğer yoracak şeyler yeme dediler vitamin de yok diye düzgün beslenmek istiyorum ama karaciğerimi yorcam diye korkuyorum yıldım 😟😟

Diş etlerim benim de ilk haftalarda hassaslaşmıştı. Önlem olarak diş eti için diş macunları aldım. Bir de diş etini koruyan ve güçlendiren ağız bakım sularına yöneldim. Sorunsuz geçti çok şükür. Hala kullanıyorum. Sensodyne ve parodontax harika çözüm. Bir de bazen manuel bazen de elektrikli diş fırçası kullanıyorum ve diş ipini ihmal etmiyorum.
Diş hekimim sayesinde macun ve ağız bakım suyu seçiminin önemini anladım. O kadar toparlayıcı oluyor ki. Size de öneririm kullanmıyorsanız.

Selam annişler , alışverişe başladınız mı ? Uyku tulumu kundak konusunda ne düşünüyorsunuz? Bebişler kışın doğacak ilk etapta üşümesinler diye nasıl bi önlem almalıyız çok kararsız kaldım
Kalın askılı zıbın aldım ben alttan giydirmek için. Uzun kollu olunca alttan giydirmek zor oluyor dedi annem. Ayaklı tulum tarzı al çünkü ayakları çok sürtüp çıkarıyorlar dedi 😅 hem yenidogan hem 1-3 ay az az aldim boyu belli olmaz diye, hangi boy uyarsa devamını alırız. Mantıklı geldi bu şekilde aldım. Kundak da karar veremedim ama yaparsam sadece kolların sarıldığı yarım kundak yapmak daha mantıklı geliyor bana. İlerleyen zamanlarda bakacağım biraz daha araştırıp. Zaten ilk 3 ayı atlattık mı havalar ısınıyor 🥰

Selam annişler , alışverişe başladınız mı ? Uyku tulumu kundak konusunda ne düşünüyorsunuz? Bebişler kışın doğacak ilk etapta üşümesinler diye nasıl bi önlem almalıyız çok kararsız kaldım
Yarım kol zıbın bir üst tek alt artı çorap ve battaniye ev için ok bence
Dışarıya çıkılınca da pusettw olacak bu sefer şapka eldiven belki kadife tulumlar yine kalın bir battamiye yeterli. Zaten mart nisanda bi tık daha büyüyecekler o zamana hırkalar battaniyeler yeterli yine tabi bide yaşadığımız iklime bağlı. Ben marmara da olduğum için bu yeterli diye düşünüyorum kar kış kıyamet olmuyor burada.

Kaşıntı neredeyse hiç olmadı bir yada iki defa ufak bi kaşıntı gelip geçmişti 🥲

Biodermayı bende kullanıyorum ama bende etkisi olmadı kav mantarı kremini tavsiye edenler gördüm instada birde onu deneyeceğim 🥲
Bioderma değil benim bahsettiğim canım bio oil ikisi farklı görselini ekliyorum
IMG_9023.webp

Ama benim zaten kalça ve basen bölgemde ergenlikten çatlaklarım vardı vücudum esnek değil demekki çatladı hemen dün pehlivan gibi yağladım kendimi birazdan yine yağlayacağım faydası pek olmasa da 🥲

1 Haftadır burnum tıkalı geziyorum, grip vs değilim var mı benim gibi neler yapıyorsunuz uykuyy falan da etkilemeye başlayacak gibi :(
Merhaba ben gebeliğimin en başından beri böyleyim. Herhangi bir şey kullanmayı düşünmedim açıkçası alıştım da artık böyle yaşamayı. Normal nefes almak nasıldı unuttum:) sürekli boşaltmaya calısıyorum içini sadece

Diş etlerim benim de ilk haftalarda hassaslaşmıştı. Önlem olarak diş eti için diş macunları aldım. Bir de diş etini koruyan ve güçlendiren ağız bakım sularına yöneldim. Sorunsuz geçti çok şükür. Hala kullanıyorum. Sensodyne ve parodontax harika çözüm. Bir de bazen manuel bazen de elektrikli diş fırçası kullanıyorum ve diş ipini ihmal etmiyorum.
Diş hekimim sayesinde macun ve ağız bakım suyu seçiminin önemini anladım. O kadar toparlayıcı oluyor ki. Size de öneririm kullanmıyorsanız.
Merhaba, ben de gebelikten önce diş hekimimle gebelik planladığım için bir hazırlık yaptım ama doktorum şimdi diş eti kanama ve hassasiyetim için sudan hallice nane tadı neredeyse hiç yok kadar az bir gargara verdi diş hekimimin verdiği sert o ağız bakım sularını önermedi. İçeriğindeki kimyasallar daha dilimizde emilime başlıyor diye. Macun dediklerinize geçebilirim teşekkür ederim, ağız bakım suyu konusunda içeriklerine bakmanızı öneririm.

Back
X