• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Kızlar bebeklerinizin kilo boyu nasıl?
Ben 26+5 de gittiğimde 1 kg boyu da 34-35 cm demişti.
Boyunu başlarda söylüyordu artık birleştirip hesaplayıp söylüyor ki o da doğru net değil aslında. Katlanıp duruyor ya bebişler ölçemiyorlar bacak falan ayrı ölçüp çarpıyorlar bişeyle :)
Boyuna takılma kilosu da iyi. Sorun olsa doktorun der zaten boyu kısa kilosu az diye demediğine göre sorun yoktur 💖

Ben 26+5 de gittiğimde 1 kg boyu da 34-35 cm demişti.
Boyunu başlarda söylüyordu artık birleştirip hesaplayıp söylüyor ki o da doğru net değil aslında. Katlanıp duruyor ya bebişler ölçemiyorlar bacak falan ayrı ölçüp çarpıyorlar bişeyle :)
Boyuna takılma kilosu da iyi. Sorun olsa doktorun der zaten boyu kısa kilosu az diye demediğine göre sorun yoktur 💖
Evet o her şey gayet iyi dedi ama, insan tereddüte düşüyormuş anne olunca 🥹 Sizinki çok iyi maşallah🧿 Ay valla çocuğu canlı görsem rahatlicam😃

Evet o her şey gayet iyi dedi ama, insan tereddüte düşüyormuş anne olunca 🥹 Sizinki çok iyi maşallah🧿 Ay valla çocuğu canlı görsem rahatlicam😃
Hahah ayrıca yeğenim 2500 gr doğmuştu erkek hem de. O kadar kısa sürede toparlıyorlar ki doğunca. Doğduktan sonra daha hızlı büyüyorlar anne karnına göre. Küçük doğsa bile hiç takılma 1 aya ele avuca geliyorlar :) şimdi 10 yaşında benden uzun maşallah kasları falan da çok sağlam hiç o minik doğan bebek gibi değil 😀😀

kızlar selam, haftaya 30 haftalık olacağız 5-6 saatlik bir yola gitmemiz gerekiyor eşimle birlikte. kendi aracımızla. doktoruma sordum cevap bekliyorum. giden varmı emin olamadım :)
Canım ben 5 saatlik yol yaptım bugün eve dönüyorum,giderken de 5 saatti bir problem olmadı çok şükür,benzin istasyonlarında sende in yürüyüş yap ben öyle yaptım rahat bi yolculuk oldu,sana da iyi yolculuklar diliyorum 🤍

Ateş ölçer alan var mı bu akşam braun kulaktan olanı alayım diyorum. Bi tane de koltuk altı bulunsun evde.
Alan araştıran var mı? Yoksa şunu alacağım.

Ben nexus aldim cunku bazilarinda kulak ucu değişmeliymis sanirim surekli. Ben kulagi bebekte kullanicam sadece kapagi var
hem temassiz alindan hem kulaktan

Kızlar benim diş dolgularım tamamen düştü ve diş etim şişip iniyordu. Şimdi şişti inmedi Bu gebelikten mi sizce?
Bence gebelikten. Son 1 haftadır 2 kez diş ağrısı çektim. Artık hızlı büyüme evresine geçtiler. Kalsiyumu da bizden çekiyorlar. Dr bana kalsiyum magnezyum ekledi geçen kontrolde. Gittiğimde mecbur kalırsam dolgumu yeniden yaptırabilir miyim diye soracağım. İltihap yapmasından sismesinden çekiniyorum

Kızlar tam 27+6 yım.Bebek çok iyi besleniyor, kilosu 1 kilo 80 gr dedi bpyu da 29,5 cm herşey uyumlu dedi. Ama internete baktım boyu 10 cm kısa gozukuyor haftasına göre :(
Boy genetik bir şey bir problem olsa doktor mutlaka söylerdi diye düşünüyorum ben bir ay oldu gitmeyeli kontrolüm var yarın o yüzden boyu kilosu nedir bilemiyorum ama arkadaşımla konuştum geçen gün 29 haftalık neredeyse kilosu 1300 yani çok yakınlar sen yinede için rahat etsin diye kefir ceviz gibi şeyleri bol bol tüket

Kızlar benim diş dolgularım tamamen düştü ve diş etim şişip iniyordu. Şimdi şişti inmedi Bu gebelikten mi sizce?

Diş hekimim böyle dönemlerde parodontax ve sensodyne gibi macunları kullanmamı öneriyor. Benim de gebelikte hassaslaştığı için en başından beri bu macunları kullanıyorum.

Bir de diş eti güçlendiren koruyan parodontax ağız bakım suyu kullanıyorum kanama olursa, şişmiş hissedersem. Hemen toparlıyor.
İçeriğine bakmadım. Ama sadece gerektiğinde ağzımı çalkalıyorum. Sorun değildir herhalde.
2.hamilelik sürecinde insan biraz daha rahat oluyor cidden.

Kızlar tam 27+6 yım.Bebek çok iyi besleniyor, kilosu 1 kilo 80 gr dedi bpyu da 29,5 cm herşey uyumlu dedi. Ama internete baktım boyu 10 cm kısa gozukuyor haftasına göre :(

İlk bebeğim 2.810 gr doğdu. 49 cmdi. Çok hızlı toparladı sonrasında.

şu an kendisinden 7 ay büyük ve 4.800 gr doğmuş olan erkek çocuğuyla aynı boyda. Akrabamız oluyor.
Hatta kızım minik doğdu diye laf etmişlerdi bu çocuğun annesi babası ama sonra gördük ne olduğunu😂 kendileri de şokta.

Yani asla önemi yok. Dr sorun yok diyorsa yoktur. Sağlıkla doğması önemli. Boyu da uzar kg da alır. Kıyaslama yapmaya gerek yok. Her bebek farklı ilerliyor. İçin rahat olsun.

Kızlar bebeğim hareket etmiyor demiştim hatırlarsınız. Bu gün de hareket etmeyince öğlen acilden girdik nst ye bakladılar bebeğin hareketsiz dediler çok korktum serum taktılar bu onu harekete geçirir diye düşünüyoruz dediler gerçekten de serumun 10. Dk sında falan nst de hareket çıktı hemen serumu çıkarıp ultrasona aldılar orda da teğet ettiler hareket ettiğini. Beni soracak olursanız ben hâlâ hissetmiyorum stresten ya da bebeğin duruşundan olur dedi. İnanılmaz korktuğum bir gündü allah bir daha yaşatmasın.Olur da hareketsizlik hissederseniz beklemeden gidin bana çok kızdılar neden bu kadar geç geldin diye. Bu arada makat yazıyor e nabızda , dönmesi için daha erken sanırım ben de tam bilmiyorum ama

Bir de içimde kalmasın söyleyeyim güzel anneler eğer doktorunuz problem yok diyorsa bebeğinizin boyunu kilosunu haftasını vs hiç kafaya takıp stres yapmayın düşünmeyin bile. İnanın bebeklerimiz bizden daha çok stres oluyorlar ben bu gün bebeğin hareketsiz dediklerinde o kadar korktum ki yani boyu kilosu beslenmesi her şeyi aktı gitti. Bi sorun olsa doktorunuz mutlaka söyler lütfen düşünmeyin kafanıza takmayın tadını çıkarın. Ben hepinizi dualarıma alıyorum siz de beni unutmayın 🥹♥️

Back
X