• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Küçük prensmii🥹 ay çok hoş sağlıkla giydirdiğiniz günlerde gelsin inşallah, ben de isimlik yaptırmadım, fırfırlı bebek şapkaları çok hoşuma gidiyor öyle bir takım alırım yeni doğan
Evet biraz küçük prens boğulması yaşıyoruz 🤣🤣kitabını çok severim ayıcık vs konseptindense böyle bişey yapmak geldi içimden. Hediyeliklerimiz küçük prensli kar küreleri. Kapı süsümüzde bu şekilde
a2cc9a34-ce59-4395-8b43-27ca1cd7378e.webp
çikolata soranlar olmuş bende sipariş vermeye güvenemedim kalitesiz çikolata sevmiyorum o yüzden bildiğim bir çikolatacıda yaptıracağım. Birde yine konseptimize uygun lokumluklardan almıştım onların içine de draje vs koymayı düşünüyorum
IMG_9615.webp

Kızlar biz bugün 32 olduk kontrolüm vardı çalışabilir raporu yazdı.(burdan biri hafta sonu rapor yazılıyor mu diye sormuştu.)
Nst ye girdim bebek baş geliş haftasıyla uyumlu dedi çok şükür.
3 hafta sonra tekrar görelim dedi.
Geçtiğimiz hafta iki üç gün izin almıştım yıkayıp ütüledim bebeğin kıyafetlerini bugün biraz hurçlara düzenledim. Daha çantaya koyacak kadar sonlandırmadım. Benim ikinci doğumum olacak ilki normal doğumdu. Bu kez Vajinal varis yaşıyorum:( şimdilik normal doğumu engellemez dedi ileriki haftalarda tekrar bakalım dedi. Umarım sağlıkla gelir tüm bebekler 🥰
Genital varis bende de var vajina ağzına kadar elimle hissediyorum ama vajinanin içine de ilerliyor mu ne durumda bir fikrim yok. Bunun için ayrıca muayene yapıldı mı size?

Kızlar ben depend almadım onu değiştirirken sürekli pijama altınıda çıkarmak gerekecek zor olur mu acaba diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum
Normal pedlerden mi almayı düşünüyorsunuz ben karar veremedim ama sezaryen olunca eğilip çıkarmak giymek zor gelir diye düşünüyorum

@teacher26
Bayıldıııım güle güle kullanın ben de kendim yapmaya çalışıyorum bunlardan ilham alıp bitince atayım🤩🤩🤩
Kızlar instagramda birsürü var bu sayfalardan etiketlere kanaviçe isim yenidoğan falan filan yazın istemediğiniz kadar var 3 5 kişiye fiyat sorun ben kendim yapmak istediğim için hiç fiyat sormamıştım ben pinterestten baktım modellere hepsine bayıldım🫠🫠🫠🫠
Ben de kendim yapmak istiyorum, kanaviçe değil ama küçük oyuncaklar örüp bi çembere yapıştırıp etrafı süslenenlerden. Yine ismi de üstünde olacak şekilde. Model bakıyorum. Şimdi oyuncak çıngırak ve emzik askısından oluşan 3lü yenidoğan setleri var ya ona başladım heves edip😅 kapı süsü için de malzeme lazım çarşıya gidince hem onları hem çıngırak ve emzik askısı icin gerekenleri alacağım 😊

Eve ziyaretci kabul etmeyi dusunmuyorum yenidogan doneminde
Ben de😅 kendi annemler ve kayinvalideler mecbur gelecek torun görmeye. Onlardan da hasta olan varsa tabiki uzak duracak. Başka akraba eş dost biraz beklemelerini rica edeceğim. Kış günü salgın oluyor herkes hasta ve ilk 3 ay bebeğin bağışıklığı için kritik bir dönem

Kızlar benimde dün tansiyonum gün boyu düşüktü artık iyice sersemleyince acile gittim nst falan çektiler Allah’a şükür bi sıkıntı yok ama gebelikte olabiliyormuş büyük tansiyonum 80-90 küçük 50-60 nabız hep 110-115 arası hala öyle, doktor bebeğe giden damarlar genişlediği için daha çok besleniyor sen halsiz düşüyorsun dedi dikkatli beslenip bol bol dinlenme tavsiye etti, bende bu yıkama işine daha var erken diyordum ama şimdiden hazırlamak en mantıklısı olacak galiba :anneadayı::temizlik::emir_bebek:
Çok geçmiş olsun. Benim de cuma günü saglik ocağında sınırda geldi tansiyonum 90-60 tı. Bu hafta alabilirsem rapor alıp biraz dinlenmek istiyorum çünkü öbür hafta 32 ye girince alamıyormuşuz doğum ertesine izni aktarıp kullanmak istiyorsak

Ben de😅 kendi annemler ve kayinvalideler mecbur gelecek torun görmeye. Onlardan da hasta olan varsa tabiki uzak duracak. Başka akraba eş dost biraz beklemelerini rica edeceğim. Kış günü salgın oluyor herkes hasta ve ilk 3 ay bebeğin bağışıklığı için kritik bir dönem
İnsanlar da keşke bunları düşünse ya. İki yakın arkadaşım doğum yaptı. Gitmedim daha. Ama sürekli iletişim halindeyiz. İlk dogumum zaten prematüreydi. Gelen misafirleri kaynanam alt katta agirlayip gönderdi çoğunu 😁 sonra az az gelen oldu. Ama baya bir sonra.
Bu sefer ne yapacaz bakalım 😅 hiç utanmam da gelmeyin derim sanırım ben 😅🙈

Genital varis bende de var vajina ağzına kadar elimle hissediyorum ama vajinanin içine de ilerliyor mu ne durumda bir fikrim yok. Bunun için ayrıca muayene yapıldı mı size?
Ben normalde kadın doğuma özele gidiyorum varisi anlamadığım için ağda sonrası tahriş kıl kökü iltihabı gibi düşünüp cildiyeye gitmiştim ordan kadın doğuma yönlendirdi devlet hastanesindeki kadın doğum doktoru muayene etti şuan normal doğumu engellemez ama ileriki haftalarda bebeğin kilosu baskı arttıkça değişebilir kendi doktorunuz muayene etsin dedi. Kendi doktorum bakmadı henüz

Çok geçmiş olsun. Benim de cuma günü saglik ocağında sınırda geldi tansiyonum 90-60 tı. Bu hafta alabilirsem rapor alıp biraz dinlenmek istiyorum çünkü öbür hafta 32 ye girince alamıyormuşuz doğum ertesine izni aktarıp kullanmak istiyorsak
Sana da geçmiş olsun canım dikkatli olmakta fayda var rapor alabilirsen çok iyi olur ✨

İnsanlar da keşke bunları düşünse ya. İki yakın arkadaşım doğum yaptı. Gitmedim daha. Ama sürekli iletişim halindeyiz. İlk dogumum zaten prematüreydi. Gelen misafirleri kaynanam alt katta agirlayip gönderdi çoğunu 😁 sonra az az gelen oldu. Ama baya bir sonra.
Bu sefer ne yapacaz bakalım 😅 hiç utanmam da gelmeyin derim sanırım ben 😅🙈
Valla iş yerinde ben laf arasında konuşuyorum artık bunu. Mesela Bi arkadaş şey demişti daha hamileligin ilk aylarında, bebegi ellemeyin opmeyin demek yok baştan diyim bilmem ne. Gülüp geçmiştim birsey dememiştim daha cok yeni diye. Samimiyiz hani elaleme yaptığını bize yapamazsın gibisinden diyo sözde. Sonra aylar geçti ordan ayrıldım başka birime gectim ama bi ara uğradığımda konu konuyu açtı. Dedim kimseyi misafir alamiycam başta. İlk 3 ay önemli ve maalesef kışın ortasında salgın döneminde doğum yapcam nasipse. Dikkat etmeye mecburuz dedim. Birsey demedi ama yuzunden anladim bozuldu biraz. Yapacak birsey yok. Bi sağlıkçı olarak kendisi de bunu düşünmeli ben demeden.
Bugün de yine annemle bu muhabbet döndü. İlk 3 ay konusunda. Kayinvalidenin kucağına mecbur verirsin öpme de diyemezsin ayıp olur falan dedi. Eşimle bunu konuşacağız dedim o söylesin opmesinler diye. Hasta değilse alsın kucağına sevsin elbette ama yüzünü ve ellerini kimsenin opmesini istemiyorum. Babası dahi dikkat edecek çalışıp işten gelince sonuçta dışarıya temas halinde olacak. İlk 3 ay öpmek zorunda mı insanlar az daha beklesinler bebek bi ele avuca gelsin dedim. Sen de hastaysan uzak durmak zorundasın dedim 😂 anneme bile bu tarifeyi uyguluyorum elaleme hiç acımam yani 😂 ben bu "ayıp olmasin" diye diye yapılan herseye karşı isyandayim. Bize ayıp olur mu diye düşünülmüyorsa ben neden düşünmek zorundayım? Hiçbir bebegi o kadar küçükken öpmedim ben. En samimi olduğum kişilerin bebeklerini onlar öp dediği halde, birini sadece tombik baldırlarından öpmüştüm o da artık büyümüştü yani 6 aydan sonraydı kardesim gibi olan birinin bebegiydi😊

Kızlar benimde dün tansiyonum gün boyu düşüktü artık iyice sersemleyince acile gittim nst falan çektiler Allah’a şükür bi sıkıntı yok ama gebelikte olabiliyormuş büyük tansiyonum 80-90 küçük 50-60 nabız hep 110-115 arası hala öyle, doktor bebeğe giden damarlar genişlediği için daha çok besleniyor sen halsiz düşüyorsun dedi dikkatli beslenip bol bol dinlenme tavsiye etti, bende bu yıkama işine daha var erken diyordum ama şimdiden hazırlamak en mantıklısı olacak galiba :anneadayı::temizlik::emir_bebek:
Benim de tansiyonum 20. Haftadan beri düşük. Normalde de düşük olduğu için çok fazla takılmadım doktorum da sorun olarak görmedi ama son iki haftadır nabzım da yükseliyor en düşük 95 civarı oluyor nabzımın yükseldiğini hissettiğimde ölçüyorum bi defa 119 denk geldim. 32.haftadayım artık yorgunlukla gidiyor gün içinde yorucu işler yapmasam da

Benim de tansiyonum 20. Haftadan beri düşük. Normalde de düşük olduğu için çok fazla takılmadım doktorum da sorun olarak görmedi ama son iki haftadır nabzım da yükseliyor en düşük 95 civarı oluyor nabzımın yükseldiğini hissettiğimde ölçüyorum bi defa 119 denk geldim. 32.haftadayım artık yorgunlukla gidiyor gün içinde yorucu işler yapmasam da
Normalde 100/70 falan zaten benim de ama sınıra gelince hissetmemek mümkün olmuyormuş hamile olunca. Karnımız hızla büyüyor baskı artıyor artık bol bol istirahat gerek ama çalışmak zorunda olanlar extra sıkıntı yaşayabiliyor 🥲

Normalde 100/70 falan zaten benim de ama sınıra gelince hissetmemek mümkün olmuyormuş hamile olunca. Karnımız hızla büyüyor baskı artıyor artık bol bol istirahat gerek ama çalışmak zorunda olanlar extra sıkıntı yaşayabiliyor 🥲
Evet çalışıyorum dün çalışabilir raporu aldım evde bi tane de 1. Sınıf çocuğum var ☺️

Back
X