• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ben daha kimseye söylemedim. iş yerime bildirdim sadece o da gebelik iznini kullanabilmek için. İş arkadaşlarıma henüz çaktırmamaya çalışıyorum ama birkaç hafta üst üste cuma günleri gelmeyince illaki anlaşılacak gittiği yere kadar. 😂 senenin başında bir kaybımız olduğu için ailelerimize ilk 3 ay söylemeyi düşünmüyoruz, yılbaşı gibi söyleriz büyük ihtimalle. 🌸
iş yerine nasıl bildirdiniz , çalışma saatleriniz mi azaldı

iş yerine nasıl bildirdiniz , çalışma saatleriniz mi azaldı

04- maddeye bakın,
Gebe kadın çalışanın günlük çalışmasüresi ne kadar olmalıdır?Gebe kadın çalışanlar günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.
Hamile olduğunu bildiren belge ile (beta hcg sonucu) ik'ya dilekçe yazdım, günlük çalışma saatimiz 9 saat bizim işte hepsini toplayıp haftada 1 gün izin olarak kullanıyorum. 😊 bazı iş yerileri biliyor uyguluyor bazı yerler ise sallıyor, biz de bizim ikdan biri hamile kalınca öğrendik komple bütün tesis, şimdi hepimiz kullanıyoruz artık.

04- maddeye bakın,
Gebe kadın çalışanın günlük çalışmasüresi ne kadar olmalıdır?Gebe kadın çalışanlar günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.
Hamile olduğunu bildiren belge ile (beta hcg sonucu) ik'ya dilekçe yazdım, günlük çalışma saatimiz 9 saat bizim işte hepsini toplayıp haftada 1 gün izin olarak kullanıyorum. 😊 bazı iş yerileri biliyor uyguluyor bazı yerler ise sallıyor, biz de bizim ikdan biri hamile kalınca öğrendik komple bütün tesis, şimdi hepimiz kullanıyoruz artık.
5 GÜN 7,5 SAAT olarak değil mi

yani uzmanlık alanım olmadığı için bilmiyorum açıkçası biz 5 gün 9 saat çalışıyoruz bizde uygulama bu şekilde sadece bunu söyleyebilirim maalesef, biraz işyeri inisiyatifinde sanırım
Teşekkür ederim canım mali müşavir arkadaşıma soracağım bunu haber alınca sana ad söylerim 5 gün 7,5 saat olarak sanki duymuştum.

Teşekkür ederim canım mali müşavir arkadaşıma soracağım bunu haber alınca sana ad söylerim 5 gün 7,5 saat olarak sanki duymuştum.
umarım işine yarar valla zaten çalışmak çekilmiyo hele hamile hamile hiç çekilmiyor :D ben geçen hafta başlattım iznimi.

Selam herkesee. Et, köfte, tavuk ve yumurta gibi ürünleri tam pişmiş olarak tüketmemiz gerekiyor. Badem, fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini günde bir avuç (badem, fındık 5er tane, ceviz 2-3 tane, kabak çekirdeği 15-20 tane gibi) tüketmemiz gerekiyormuş. Kuru üzüm, incir ve pekmez hemoglobini destekleme açısından faydalıymış, mutlaka öğüne ekle dedi bir ebe, bebek büyüdükçe ihtiyaç artacakmış bu besinlerle desteklersek ilaca gerek kalmayabilirmiş. Günlük rutinde bir ara öğünde süt içmeliymişiz. Son olarak haftada en az 2 gün et, tavuk, 2 gün kuru baklagil, 1 gün ise balık yemeliymişiz. Salata olarak yeşil yapraklı sebzeler faydalıymış. Görüştüğüm doktor ve ebe önerileri bu şekildeydi, sizinde duyduğunuz tüketimi mutlaka önemli denilen şeyler varsa ekler misiniz?
hayatım mide bulantısı ve yemeklerden tiksinmem bitse böyle beslenmek için can atıyorum 😂

Ben şuan daha pek hamile gibi hissedemiyorum o yüzden şuanda çok farketmiyorda rahat rahat dinlenerek geçirmek varken neden çalışayım :D
bende her şeye sinirlenme var yaa bi o yıpratıyor beni çalışırken normalde sinirlenmeyeceğim pek çok şeye sinirleniyorum herkese gözümü devirerek çalışıyorum 😂😂 o yüzden dakika falan sayıyorum

Kızlar merhaba sormayı unuttum gebelikte tsh si düşen varmı 11 Eylül'de 1.10 iken ve daha önceki ölcümlerimdede gebelikte dahil hiç 1in altına inmedi ilk defa böyle düsük gördüm gebe kalınca oldu bugün tekrar kan verdim sonuçlar daha çıkmadı çıkınca onuda paylaşıcam ama bu normal mi yaşayan varmı doktor takip edelim dedi

Eklentiler

• IMG_20251120_164630.webp
    IMG_20251120_164630.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 31
bende her şeye sinirlenme var yaa bi o yıpratıyor beni çalışırken normalde sinirlenmeyeceğim pek çok şeye sinirleniyorum herkese gözümü devirerek çalışıyorum 😂😂 o yüzden dakika falan sayıyorum
Umarım ilerleyen haftalarda başıma gelmez yoksa çalışamam sanırım :D senin haftan benden ileride sanırım

Eski çalıştığım işyerimde mesai saatlerim 9 -6 ydı. Hamileliğimi bildirdikten sonra 9-5.30 a çekmişlerdi

Kızlaar Merhabalar. Yeni katıldım aranıza 🌺 26 temmuz doğum görünüyor. 2.çocuğum olacak inşallah. 4+4 teyim. Cumartesi günü 2. Muayeneye kese göremeye gideceğim🐣
Ben de 4+5 teyim ve ben de cumartesi günü keseyi görmeye gidiyorum inşallah ikimizde buraya güzel haberler veririz💕

Selam herkesee. Et, köfte, tavuk ve yumurta gibi ürünleri tam pişmiş olarak tüketmemiz gerekiyor. Badem, fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini günde bir avuç (badem, fındık 5er tane, ceviz 2-3 tane, kabak çekirdeği 15-20 tane gibi) tüketmemiz gerekiyormuş. Kuru üzüm, incir ve pekmez hemoglobini destekleme açısından faydalıymış, mutlaka öğüne ekle dedi bir ebe, bebek büyüdükçe ihtiyaç artacakmış bu besinlerle desteklersek ilaca gerek kalmayabilirmiş. Günlük rutinde bir ara öğünde süt içmeliymişiz. Son olarak haftada en az 2 gün et, tavuk, 2 gün kuru baklagil, 1 gün ise balık yemeliymişiz. Salata olarak yeşil yapraklı sebzeler faydalıymış. Görüştüğüm doktor ve ebe önerileri bu şekildeydi, sizinde duyduğunuz tüketimi mutlaka önemli denilen şeyler varsa ekler misiniz?
Bunlara ek olarak avokado öneriyorlar içerisinde sağlıklı yağlar varmış. Kalsiyum için peynir sabahları. Kefir ve yoğurt meyve olarak kırmızı meyve önerileri aldım ben de.

Back
X