• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Selam neden böyle benimde kesemle haftam uyumlu değil dedi korktum normal mi geç döllenme mi sonradan yakalar mı haftasını
günaydın, benim son adet tarihime göre 10 haftalık filan olması lazım ama 7 haftalık. regl gecikiyordu geç yumurtlamışım. birkaç günden bir şey olacağını sanmam sizin için.

kızlar kanama olmadığı sürece bir şey hissetmiyorum bebeğe bir şey mi oldu diye bence doktora gitmeyin, çünküü kalbi duurmuş bir bebeğe zaten doktorda yardım edemez ve sürekli ultrasona girmez zararlıymış yurtdışında da bu yüzden kısıtlı oluyormuş. inanın bana kalsa her gün gidip görmek istiyorum ama zararlı olduğuunu öğrenince biraz durdurdu beni bu düşünce

Doktordan geldim şimdi. Her şey yolunda çok şükür. İlk 3 ayda hafif kanamalar görülür, endişelenmeyin dedi. Siz de gittiniz mi bugün?
Günaydın bella_matrona, güzel haberlerine çok sevindiim, bununla geçmiş olsun diyelim. :nazar: Evet ben de gittim dün. Bebek oldukça sağlıklıymış kanın rahim içindeki kılcal damarlardan gelmiş olabileceğini tahmin ediyorlar. Bu dönemde rahim ve rahim ağzı coşan hormonlardan dolayı oldukça hassas olabiliyormuş. Ama dediğin gibi ilk 12 haftada oldukça sık karşılaşılan bir durummuş, sağ olsun çok rahatlattı beni.

Kızlar selammm, 9+5 olduk bugün ama ben kabızlıktan artık kanama görüyorum, karnım davul gibi oluyor biz çözüm bulan var mı kabızlığa zor bir dönemden geçtiğim için sinirlerim bozulmuş durumda...

Bende dün 9+3 te gttim doktoru beklerken çikolata yemiştim bebegı hareketli görmek için 🤭 harıka bi duyguydu onu öyle görmek unutmuşum bu duyguyu artık bebek formunu almıs ve kıpırdanıyordu ❤ çok şükür Allah'a ❤ 12 hafta iken gelirsin dedi bana ben ve çok geç dayana bileceğimi pek sanmıyorum🤭

Kızlar selammm, 9+5 olduk bugün ama ben kabızlıktan artık kanama görüyorum, karnım davul gibi oluyor biz çözüm bulan var mı kabızlığa zor bir dönemden geçtiğim için sinirlerim bozulmuş durumda...
Akşamdan kuru inciri doğra ve bir bardak suya köy sabah aç karnına hem o suyu hem ıncıri ye bunu her sabah yap mutlaka

kızlar kanama olmadığı sürece bir şey hissetmiyorum bebeğe bir şey mi oldu diye bence doktora gitmeyin, çünküü kalbi duurmuş bir bebeğe zaten doktorda yardım edemez ve sürekli ultrasona girmez zararlıymış yurtdışında da bu yüzden kısıtlı oluyormuş. inanın bana kalsa her gün gidip görmek istiyorum ama zararlı olduğuunu öğrenince biraz durdurdu beni bu düşünce
usg aslında zararlı değil, eğer bebek küçükse ya da bazı doktorlar 12haftaya kadar doppler kısmının kullanılmasını zararlı buluyor. Çünkü erken haftalarda bebek zaten küçücük kalp atışı duymak için gönderilen ses dalgası rahimde ısınma yapabiliyor ve bebeğe zarar verebiliyor. Eğer doppler yapmazsa yani kalp atışını duymazsa ya da kısa süreli duyarsa ilerleyen haftalarda bilimsel hiçbir zararı yok. Zararı olduğuna dair makale de yok. Hiçbir çalışma da yok. Sadece doktorlar 12haftaya kadar kalp atışını duymayalım görüntü olarak görelim diyebilir ama zaten kadın doğum doktorlarının çoğu uzman veya doçent, profesör olduğu için bebeğin büyüklüğünü sağlığını görerek doppler yapabilir. Bu şekilde kendinizi korkutmayın çünkü anneler hisseder kötü bi şey varsa bir kanama alanı o an oluştuysa ve daha akıntı olarak gelmemişse erken müdahale edilme şansı var. Yani usg hayat kurtarır, ama bebeği öldürmez böyle düşüncelere kapılmayın hiç.

Sabahları uyanıp folik asit içiyorum 1 bardak su ile aynı dakika 4.5 kere üst üste istifra ediyorum :( hamilelikten önde demir vitamini ve insülin direnci için glifor kullanıyordum rahat lavaboya gidiyordum folik asite geçince mahvoldum dediğini yapıp öğleye doğru içeyim

activia probiyotik shot kullanabılırsınız magnezyumda bagırsak calıstırıyor.bolca meyve tuketin birde makata zeytinyagı surun en azından zormala yırtılma gıbı durumları mınımıze eder gecmıs olsun🫶🏻

her gün meyve yiyorum seviyorum da , doktor bana 3. aydan sonra takviye yazacağını söyledi demir vs.. ama activia bugün alıp deneyeceğim onu da, sizle bizm tarih aynıydı hatta testime ilk bakım hamilesini diye tebrik etmiştiniz :) benim geç döllenme ile 9+5 ama 10+4 olmalıydım

Sabahları uyanıp folik asit içiyorum 1 bardak su ile aynı dakika 4.5 kere üst üste istifra ediyorum :( hamilelikten önde demir vitamini ve insülin direnci için glifor kullanıyordum rahat lavaboya gidiyordum folik asite geçince mahvoldum dediğini yapıp öğleye doğru içeyim
Kuzum eğer seni çok etkiliyosa en kötü akşam tok karna iç en azından uyursun üstüne belki çok hissetmezsin

Kızlar doktorum fetal dna için genoks olabilir dedi siz biliyor musunuz bu firmayı
Merhaba, dün doktorumun bana önerdiği firmalar arasında da vardı Genoks. Henüz karar veremedim ama dün arayıp bölge sorumlusu ile görüştüm. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından Genetik Hastalık Değerlendirme Merkezi (GHDM) olarak akredite olması, incelemelerin Ankara'daki laboratuvarlarında yapılıyor olması ve Türkiye'de üst segment hastane ve sağlık kuruluşları ile anlaşmasının olması açısından ilgimi çekti. Yine de araştırmaya devam ediyorum..

Kızlar 8+5 yetim bu haftalarda Bebek hissedilebilirmi ya bazen kıpırtı hissediyorum ama bağırsak hareketiyle karıştırıyor olabilirmiyim bilemedim birde elimi göbek deliğinin alt tarafına koyunca kalp atışı gibi atıyor sizde bunları hissediyormusunuz

Back
X