21 martta bahara uyanalım, yaza çiçek açalım mı!

Haklısın canım, denemekte fayda var.

kızlar ben geldimm
hemde hemen kilo alıp geldim
çok canım sıkılıyor yeme düzenim değiştiği anda hemen kilo alıyorum

Onu hepimiz yaşıyoruz ebyarcım, ben haftasonu bir günlüğüne teyzeme gidiyorum. O iştahla bir sürü şey yiyip, iki kilo alıp dönüyorum. Böyle sohbetle kalabalıkla yemek yemek ayrı bir güzel oluyor. Sonra vicdan azabı tabii. Vicdan azabı duymadan sohbetle muhabbetle yiyebilmek adına devam hanımlar.

31.03. pazar menüm

Sabah
Yarım gevrek
1 yağsız krep
2 parça peynir
8 zeytin
Domatesli omletin ucundan bir parça
Bir iki parça da taze doğramış domates
Çay

Ara
Çay

Öğle
Küçük porsiyon irmik helvası
Meyveli soda

Ara
Meyveli yoğurt

Akşam
2 kepçe tarhana çorbası
4 yemek kaşığı kadar pirinçli domatesli ıspanak yemeği
Yarım dilim ekmek
Yoğurt

Ara
1 bardak çay

01.04. pazartesi menüm

Sabah
Yarım gevrek
8 zeytin
Çay

Ara
2 bardak çay

Öğlen
5 adet yaprak sarması
1 adet biber dolması
Yoğurt eşliğinde

Ara
1 bardak çay

Ara
1 parça su böreği (ama çok güzeldi :/)
1 meyveli soda

Akşam
3-4 dilim patlıcan ve 2-3 yarım domatesin kızartması
Yoğurt eşliğinde

Ara
2 bardak çay
1 avuca yakın üzüm ve yaban mersini

Yerken çok değilde yazarken çok geliyor :)

aahhhh aahhhh benim bütün derdim bu zaten....çok iştahlıyım ben..hiç yemek seçmem...aburcubura kek pasta börek yapmaya ve yemeye bayılırım....çocuklar da var haliyle yapmak zorundayım...eşim de yemeği seven biri...ama o kilo almaz...
ben hayatım boyunca kiloluydum....doğru düzgün diyet yapmayı da burda öğrendim....daha doğrusu irademe hakim olmayı...
iki yıldır diyet yapmadım....kışın da dışarı çıkmadım pek...evelki yaz 71dim...geçen yaz 75dim...bu kış 77 dim....bir anda 80 oldumişte...
diyet yapmak çok farklı....ilham gibi bişeyi var sanki...ve o ilham her zaman gelmiyor...geçen yazdan beri yakalayamamıştım o noktayı.....hatta kk ya da geldim yine de başaramadım....bu kez yakalamış görünüyoruminşallah kaçırmam...
ve burdan şu anlaşılıyor...hayatım boyunca çok rahat yemek yiyemiycem...yersem de kilo almayı göze alarak yiycem

inanmıyorum size kızlar...dünden beri kimse bişey yazmamış....böyle olmaz ama....ben kendi kendime mi günlük tutuyorum...dünkü menümü yazmamıştım.yazsam da okuyan yok ya hadi neyse....

sabah
klasik kahvaltı

ara
türk kahvesi
15 tane fındık

öğle
1 kase tamamen yağsız ve bol yeşillikli kısır
ayran

ara
az şekerli çay
2 tanecik ikram bisküvi

akşam
1 buçuk tane tam buğday unuyla yapılmış kömbe(kıymalı börek gibi bişi)
1 kase tavuk çorbası

2 lt su içtim 30 dak tempolu yürüyüş yaptım...
ha bi de 1 saatten fazla duvar sildim...kolları süper çalıştırıyo

Ah eflatun yazdıklarında kendi geleceğimi gördüm. :) Bende mutfağı, pişirmeyi ve yemeyi inanılmaz seviyorum. Aslında şu anki kilomdan öyle çok şikayetçi değilim ama evlilik, hamilelik vs biraz öngörülü düşündüğümde kilo vermem lazım.

02.04. salı menüm

Sabah
1 gevrek
2 tane üçgen peynir
8 zeytin
çay

Ara
çay

Öğlen
yarım porsiyon patlıcan musakka
2 tane kadınbudu köfte
az salata

Ara
türk kahvesi
3 tane lokma tatlısı :/

Ara
tarçınlı bitki çayı

Akşam
3 adet yaprak sarması
1 porsiyon kadar patates kızartması :/ (bu kızartmalar hep ananem yüzünden, aah ah)

Ara
Tabii ki çay

Geceleyin bugünkü menümü de paylaşacağım, hem işte hem okulda hemde evde siyah çay demlendiğinden onu içiyorum hep. Bu düzeni değiştirip yeşil çay, form çayı içsem daha iyi değil mi hanımlar? Ne dersiniz?

valla canım siyah çay çok da problem değil....sindirim sorunun varsa günde bi tane form çayı içebilirsin..ama yeşil çay çok iyi...metabolizmayı da hızlandırıyormuş..ben aldım ama içemiyorum nanelisini almışım hoşuma gitmedi..

ama şu kızartmalar hiiiiç olmamışöğünlerinde yoğurt hiç yok..sabahları yumurtan yok...bunlar olmazsa olmaz....yoğurt özellikle göbek yağlarını eritiyormuş...
ben çok severim yoğurdu...gerçekten bu kadar kiloma rağmen bi de 3 tane sezeryan doğum yapmama rağmen göbeğim yok sayılır

ben de menümü yazayım

sabah
2-3 çatal sucuklu yumurta
1 dilim peynir
1 tatlı kaşığı bal
domates salatalık
çay

ara
türk kahvesi
2 tane etiform

öğle
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt
2-3 tane yaprak sarma

ara
1 kase şekersiz kaysı hoşafı
azcık kabak çekirdeği

akşam
1 porsiyon patlıcan kebebı(1közlenmiş patlıcan 1 közlenmiş domates 1biber 3 tane ceviz kadar köfte)
1 dilim tam buğday ekmeği(aslında kocaman bi lavaşın arasına dürüm iyi giderdi)
1 bardak ayran

ara çay içerim

su 1,5 ltden biraz fazla içtim
45 dak tempolu yürüyüş

Ne güzel, haklısın canım yoğurt, yumurta ve kızartma konusuna dikkat etmeye çalışacağım.
03.04. çarşamba menüme gelecek olursam sabah uyuyup geç uyandım, o yüzden öğle menüsü ile başlıyorum.

Öğlen
1 tabak sebze çorbası
2 dilim kızarmış esmer ekmek
1 parça peynir
4-5 zeytin

Ara
çay
2 adet kuru incir
1 tane meyveli yoğurdun yarısı, galiba 210 gr falan oluyor onlar (diğer yarısını benim kediler yedi )

Akşam
1 porsiyon ıspanak yemeği
Yoğurt
1 porsiyon peynirli makarna :/

Ara
330 ml kola :/

hanımlaaaaaaaaaaaaaaarrrrr yarın tartılma günü ona göre.....
çıkın ortaya artık...

Sabah aç karna tartılıcam bakalım, çok büyük bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum ama
Birde benim tartım elektronik değil, gramlık değişimleri farkedemiyorum yine de 1-2 kg gitmiş olsun
Aah ah :)
İyi geceler hanımlar

günaydın kızlar...bugün istediğim sonucu alamadım tartıda siz de şahitsiniz yediklerime neyse yavaş vermek istiyorum ben zaten
haftada en fazla 1 kg vermek gerekiyormuş...fazla verince sudan veya kastan veriyormuşuz...aslında diyetisyene gitsem süper olur da uğraşmak istemiyorum....
en azından ne verdiğini öğreniyorsun....kardeşim giderken bazen bi önceki haftadan fazla çıkardı...ama doktor 500 gr yağın gitmiş fazla görünen su derdi...
biz bilemiyoruz işte neyden verdiğimizi....
istediğim sonucu alamayınca birsürü bahaneler sıraladım baksanıza...neyse efendim ben yazayım sonucu

başlangıç--80.7
bu hafta--78.1
bu hafta giden--700 gr
toplamda giden--2600gr

Günaydın eflatuncum, olsun sen çok güzel devam ediyorsun. Bu konuda istikrar çok önemli, dediğin gibi diyetisyen kontrolünde olsa daha bilinçli olur ama önemli olan niyet. :) Ben beklediğim gibi kilo veremedim, 65'im hala. Bahane sıralamak istemiyorum ama demiştim ya, genelde böyle besleniyorum sanki daha fazla çaba sarfedip daha az yemem gerekli diye, öyle olmalı galiba.
Birde iki şey duydum, regl döneminde ve öncesinde kilo verimi duruyormuş, benimde yeni bitti.
Ve 60'lı kilolardayken kilo vermek daha zormuş. Bir fikriniz var mı? Ne kadar doğru bilmiyorum.

hanımlar kusura bakmayın iş yoğunluğu burayı bşraz ihaml etmeme sebep oldu 2 nisan doğum günümdü iki gündür paso pasta yiyorum çok şükür bu dikkatsizliğime rağmen bedenim de bana doğum günü hediyesi olarak -800 verdi geçen hafta ile aynı sonuç olması şaşırttı buna da şükür diyorum:) tamam çok dikkat etmedim ama pasta dışında kaçamağım yoktu öğlenleri ekmek yememeye çalıştım kahvaltıyı azalttım regliyim demek ki neymiş düzenli yersek gece yemelerini bırakırsak gün içinde yesek bile kilo verebiliyomusuz:)

geçen hafta 70.200
bu hafta 69.400
toplamda giden -1.600

arkadaşım dukan yapmamız konusunda çok ısrarcı kafamı bulandırıp duruyo yaa
ya eflatun ben sana çok şaşırdım aslında çünkü sen çok dikkat ediyosun nasıl bu kadar az olabilir ya

Hoşgeldin canım, adına çok sevindim. Geçmiş doğum günün kutlu olsun. Benimki de 8 nisan, az kaldı. Bizim bir tanıdığımız dukan diyeti yapıyor geçen yazdan beri, verdiği kilo 20'nin üzerinde. Ama yalnız yaşaması bu diyeti devam ettirebilmek adına ona çok büyük şans, her yiyeceği kendine göre hazırlıyor. Kesinlikle diyet listesinin dışına çıkmıyor ve her evreyi düzenli bir şekilde uyguluyor. Açıkçası aile yaşantısı olan insanların bu diyeti uygulayabileceğine inanmıyorum ben. :44:
Yine de karar sana kalmış tabii canım. Regl döneminde ve öncesinde kilo verimi duruyor mu? Sen mi söylemiştin daha önce?

Son düzenleme:
merhaba ozlemcigim,nasilsin?seni yine azimli gormek cok mutlu etti beni,umarim kisa zamanda fazlaliklarindan kurtulursun.kimmiyim??turkan.dun yeni bir uyelik actim,bu gun vazgectim,iptalini istedim:))kadinlar kulubunden yine devam ederim belki dedim ama yok istemiyorum galiba.sanal beni yoruyor,seni cok seviyorum,ALLAHa emanet ol.opdum.

kızlar ben bi kaç gündür menü paylaşımı yapamıyorum ama yediğime içtiğime dikkat ediyorum
ben geçen hafta epey kontrolu elimden bırakmıştım ama bu hafta daha iyi
burdaki başlanğıç kilom 56.8
bu hafta 55.8
geçen hafta perşembe gün tartılamamıştım o yüzden 1 haftada ne kadar verdiğimi bilemiyorum

ahhh canım benim seni görmek ne kadar güzel :)
ama hemen geldiğin gibi gidiyorsun
umarım iyisindir fazlaca özlettin kendini bu arada ben hmyra

ahhh canım benim seni görmek ne kadar güzel :)
ama hemen geldiğin gibi gidiyorsun
umarım iyisindir fazlaca özlettin kendini bu arada ben hmyra

canim beniiiimmmm.seni gormek ne guzel.ayni mekan farkli niklerle:))daha iptal edilmemis uyeligim.iyiyim ELHAMDULILLAH,ilaclari biraktim,ben onlarsiz da yaparim INSAALLAH.sporla saglikli beslenerek,dualarla da mutlu olucam INSAALLAH.

canim beniiiimmmm.seni gormek ne guzel.ayni mekan farkli niklerle:))daha iptal edilmemis uyeligim.iyiyim ELHAMDULILLAH,ilaclari biraktim,ben onlarsiz da yaparim INSAALLAH.sporla saglikli beslenerek,dualarla da mutlu olucam INSAALLAH.
allah şifa versin kuzucum hep aklımdasın inan
İnşallah o güzel gönlüne göre olur her şey
çok özlemişim gerçekten telde de görüşemiyoruz uzun zamandır

anladigim kadriyla uyelik iptali yoook
Yeni çıkan internet yasası ile konularınızın ve mesajlarınızın yani üyeliğinizin asla silinemeyeceğini unutmayın lütfen !

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…