- 17 Eylül 2015
- 1.460
- 3.886
- 83
- Konu Sahibi ZeynepCeren
-
Simdiden boyle seyler dusunme, hayatta ne olacagi belli degil. Yasin zaten boyle konulari dusunmek cok erken. Eger boyle dusunuyorsan bolumune devam et, yaz okuluna falan kal bir sekilde okulu zamaninda bitir. Boylece en fazla 25inde isinin basinda olursun, cocuk da 30una kalmadan 2 tane olur. Ama bana kalirsa hayatta sadece kariyer pesinde kosulmayi hak ediyor. Dis hekimligi guzel bir bolum, 27 de mezun olmak icin gec degil. Elinden geleni yap, basarilar dilerim simdiden.Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorum
Hayatta en onemli sey senin mutlu olman, zamanla anlarsin.Arkadaşlar, değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.
Bir de ailemin haberi yok, benim bu isteğimden. Kazanmadan da söyleyemem zaten. Sınava da habersiz girerim muhtemelen.
Onlar beni okula gidiyor, mutlu vs. sanıyorlar. Biraz da vicdan yapıyorum sanırım.
Evlilik meraklısı değilim de çevre baskısı ürkütüyor açıkcası.Simdiden boyle seyler dusunme, hayatta ne olacagi belli degil. Yasin zaten boyle konulari dusunmek cok erken. Eger boyle dusunuyorsan bolumune devam et, yaz okuluna falan kal bir sekilde okulu zamaninda bitir. Boylece en fazla 25inde isinin basinda olursun, cocuk da 30una kalmadan 2 tane olur. Ama bana kalirsa hayatta sadece kariyer pesinde kosulmayi hak ediyor. Dis hekimligi guzel bir bolum, 27 de mezun olmak icin gec degil. Elinden geleni yap, basarilar dilerim simdiden.
Kendini gelistirmeye bak, o zaman cevre baskisini eskisi kadar umursamadigini goreceksin. Sosyoloji oku, o zaman anlarsin toplumun aslinda ne kadar aptal oldugunu.Evlilik meraklısı değilim de çevre baskısı ürkütüyor açıkcası.
Yani 27 çok geç yaş değil aslında ama...
Teşekkür ederim
Güzel hayalmiş :) Maşallah30 yaşındayım halen hem çalışıyor hem okuyorum. hatta emekli olduğum zaman tıp okumak gibi bile bir hayalim var
Özel değilse , siz hangi bölümü istiyorsunuz?Ayni benn bende seninle ayni durumdayim ben 20 yasindayim istedigim bolum icin ugrasicm kesinlikle cok istiyosan sansini dene sevecegin isi yapmak onemli sonucta omur boyu o meslekle mesgul olucaksin
17 yaşında üni. Başladım. 21 yaşında bitirdim ve hemen çalışmaya başladım. Üstüne bide evlendim 2 ay sonra :) Şuan 26 yaşındayım, çocuğum yok. Şuan bile eğer mesleğimi sevmeseydim okurdum. Çocuk olayı da yaşım geçiyor diye yapılacak bir şey değil. Kesinlikle kader kısmet. Üni.de hamile olan arkadaslar olduğu gibi, benim gibi 5 yıllık mezun ve çalışan ama cesaret edemeyen insanlar var.Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorum
Dis hekimligi benim de :) ikinci tercihimde odyoliji.Özel değilse , siz hangi bölümü istiyorsunuz?
niye bunu diyorum biliyormusun bende hep dis hemekliği cok masraflı nasıl okuayacgım derdim.ve sonra gördümki okuyan bir sürü cok daha parasız insanlar vardı.bir yol bulunuyorBurs nasip isi ama ve okudugun sehirde onemli. Garanti bi durum degil ki. Benim kardesim tip okuyo bi burs bulamadi ankara gibi bi yerde. Bu yuzden ona guvenilmez. Kredi ise bi kez aliniyo ikinci hakkin yok maalesef
Aynıymış :) Siz 97'li misiniz?Dis hekimligi benim de :) ikinci tercihimde odyoliji.
Anlamadım ki neyi kastettiğinizi :)Sıralamanız ile girmek istediğiniz bölüm sıralaması arasında kaçbin kişilik oynama var? 40000 e kadar ise hiç düşünmeyin. Yaş mühim değil...
Evet 97 liyim insallah ikimizde kazaniriz dis hekimliginiiAynıymış :) Siz 97'li misiniz?
İnşallah :)Evet 97 liyim insallah ikimizde kazaniriz dis hekimliginii
Yani girdiğiniz üniye atıyorum 60000 le girdiniz ve diş hekimliği için 20000 sıralama gerekiyor mesela, olabilir; yüksekten uçmamış olursunuz. O zaman gözünüzü bile kırpmayın girin sınava diş için. Ama Daha fazla fark varsa olma ihtimali düşük. Sevmediğiniz işi yapamazsınız, seveceğiniz başka bir meslek daha araştırın derim ozaman ..Anlamadım ki neyi kastettiğinizi :)
Anladım. Fark 40.000 den az. Çalışıyorum zaten.Yani girdiğiniz üniye atıyorum 60000 le girdiniz ve diş hekimliği için 20000 sıralama gerekiyor mesela, olabilir; yüksekten uçmamış olursunuz. O zaman gözünüzü bile kırpmayın girin sınava diş için. Ama Daha fazla fark varsa olma ihtimali düşük. Sevmediğiniz işi yapamazsınız, seveceğiniz başka bir meslek daha araştırın derim ozaman ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?