22 yasinda evlenmek

Bilmem okumak bana göre degil istedigim meslek yok ev hanımı olmak istiyorum
ev hanımı olmak kötü birşey değil ama eli ayağı tutan her kişi (cinciyet ayırmıyorum) çalışıp kendi kazancını elde etmeli ve başkasına bağlı olmadan yaşamayı öğrenmeli. okumayacağım, çalışmayacağım, yarın öbür gün ev işi de yapmam çocukta bakmam dersiniz hayat bu kadar pembe değil ne yazıkki. bugün iyi olursanız yarın kötü o zaman ne yapacaksın işler ters giderse tıpış tıpış baba evine dönüp bana bak mı diyeceksiniz? Ki şu an size bakan babanız , evlenince eşiniz olacak bu kişi ama başkasına maddi anlamda muhtaç olmak size koymuyor ise buyurun evlenin..
evlilikte öyle kolay zanaat değil, iyi bir evlilikte herşey bir etken. Buna maddiyat,cinsellik, aile uyumu, karakter uyumu vs vs herşey dahil. Ve evlilik fikri ağır basıyor ise iyi düşünün derim ama sizin hayatla ilgili bir idealiniz yok gibi o nedenle çokta düşünecek birşey yok gibi sanki..
Okuyan çalışma isteği ve azmi olan biri olsanız gez toz hayatını yaşa derdim ama sizin profil buna uymuyor gibi.

Meslek edinmiyceksiniz okul okumiycaksiniz. Siz kocalarinizla oturunca yalnızca aşk meşk muhabbeti mi yapicaksiniz kuzum nereye kadar sürer bu boş haller? Bari bı hobi edinin onda kendini ilerletin de gün geldiğinde paranızı da kazanabilin. Tek maaşla geçinmek istersiniz sonra kaynanam bize yardım etmiyor dersiniz çocuk yapmak istiyorum para yetmiyo dersiniz kocam bana az harçlık veriyo dersiniz sonra da boşanmak istiyorum mesleğim yok bosanamiyorum dersiniz. Evlenin bence siz toplumdan sizin gibileri ayıklanır biraz tüm gün kendi koloninizle ev ev gezersiniz

Evlilik deyince akla iki kişinin bir aile kurması kendine yetebilmesi gelir bana göre. 18 yaşında kocanızla yaşadığınız evim masraflarını sizin masraflarınızı ailelerinizin ödemesi evciliktir evlilik böyle bir durum değil çünkü. Ama tabi herkesim yaşam tarzı doğrusu farklı. Ki sizin ki nadir bir durum o yüzden bu konuda örnek olmamalısınız.

Lise mezunuymuşsun meslek sahibi olsaydın bari kaç yasındasın ki. ? Nedir bu acele anlamadım ?

Biraz size ve hayattan beklentilerinize bağlı. Evin içinde oturup, ev işiyle çocukla mutlu olacaksanız bu sizin kararınız. Ama maddi özgürlüğünüz olmayacak, bazı eşler var parayı eşinden sakınır, lafını eder, harçlık vermez. Çoğumuzun ailesi arkamızdadır ama kirayı, faturaları annemiz babamiz ödemiyor. Bende 24 yaşında evlendim, okulumu bitirdim, 2 senedir çalışıyorum. Günlerim dolu dolu geçiyor, sadece evin içinde oturmayı hayal edemiyorum. İlerde çocuk olursa nasıl olur bilmiyorum. Çok şükür mutluyum, hiçte pişman değilim. Çalışmayan evli arkadaşlarımda var, gayet memnun duruyorlar ama benim ve bazı başka arkadaşlarım gibi gezemiyorlar, tatile çıkmıyorlar, harcamalarına dikkat ediyorlar. İki maaş herzaman daha iyidir, daha rahattır. Hem eş ailesinede çalışıyorum vaktim yok demek çok kolayıma geliyor sürekli evde oturup yalnız bırakılmazsınız, rahat bırakmıyorlar çünkü. İlla karışan olur (eş ailesi) evlilik öyle göründüğü gibi kolay değil, sadece ev işiyle bitse iyi. Baba evine benzemez

maddiyatı düşünme mi dedi anneniz cidden?
mor sümbüllü baginiz falan yoksa aileden gelecek tam olarak düşünmeniz gereken sey maddiyat, sevmek onemli tabi ama tek başina sevgide karin doyurmaz, kasiyermişsin kasada islem.yaparken hicmi gormedin 50 kurusluk cikolatayi param yok diyen alamayip cocuguna uzulen anneyi babayi?
evlenmek icinde yasin cok genc zaten

Babasi ona tarla vermis. Gelecegi garantimiş cünkü aileside arkasinda. Adam kacmadan simdi adami garantiye alacak. Önce tarla tapusu check simsi koca check
meger ne salakmisim 28 ime kadar beklemisim, ankara gibi yerde arsam koyde donum donum tarlam varken devlet personeli esim varken, suan calismasamda kendi meslegim varken sinekten yağ cikartip gozumuzun bebegine yumurta kiracak duruma geliyoruz demek ki bizde bir sorun var!
arsa tarla ev araba varken bizim evin ekonomisi uçuyorda bizim haberimiz yok heralde

Babasi ona tarla vermis. Gelecegi garantimiş cünkü aileside arkasinda. Adam kacmadan simdi adami garantiye alacak. Önce tarla tapusu check simsi koca check
Şaka mı bu ya . . Geleceği mal mülkle mi garanti altına almış. Yarın öbur gun adam fos çıkarsa ne olacak tarla mı kurtacarakmış onu.. Esra Erolda bi kız vardı. Kız annesini babasını bırakıp antalyaya hiç görmediği askerde olan bi adamın annesinin yanına gitmek istedi. Kadına da Anne diyordu.. (üstelik adam evli ve cocugu var ) Annesi babası yalvardı yok ben gitmek istiyorum. bile bile ayagına kurşun sıkmak bu demek ki. İyi sık bakayım koca evi nasılmış yarın öbur gun ahh ne ettim diye ailenin kapısını çalacaksın nasılsa..

Benimde 2 tane kredim, 2 tane kredi kartı borcum, her ay düzenli ödediğim kiram var
Ne şansız gelmişim dünyaya

Neeeyyy 28 e kadar mi bekledin. Cürümüşsün ayol sansin varmis da esin seni o nine yasinda almis daha

28ine kadar beklemişsin ben 34 yasında evlendim yahu. . . Tamam benm yasıma kdr beklemesinde 25ini geçir bari .. bi çalış para kazan biriktir oku vs ama bir şeyler yap yani. . .

Kendisi yazdi yukarda ailesi arkasinda ve tarlasi var diye. Hani ekonominin bu gidisati ile o tarlanin fiyati da fos cikabileceginden haberi bile yok. Hayat tecrübesi olmadigindan "esim calisir olur biter" kafasinda, ama dünyaninin 1001 hali var. Esi maddi gücü yetmeyebilir, hastalanabilir, vefat edebilir, baskasina gidebilir. diyecek cok sey varda ama burda ailelerin de sucu büyük. Ilk vizyon sahibi olmak ailede baslar

tabi canım ne malum evleneceği adamın sonradan ne yapıp yapmayacağı.. Ayrıca maddi gucu olsa da eşinin sen çalış ayaklarının ustunde dur ne olup ne biter hazırlıklı ol. Kendisine saygısı olmayana kimse saygı göstermez. ama dediğiniz gibi iş aile de bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…