- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi hadibakalim88
-
erken yaşta evliliğe hiç bir zaman olumlu konuşmam. Kendi çocuğumda olsa olumlu konuşmam. Ha gider sonunda evlenir orası ayrı. Evlilik demek pembe panjurlu evimiz olsun, bahçemizde köpeğimiz olsun, akşam eşim gelsin yemekler hazırlayayım değil. Bunu da iyi biliyorsunuzdur. Sizin de yaşadığınız sıkıntılar vardır neden sadece olumlu yönünün anlatıyorsunuzAma dikkat ettiğim bir şey var bu tip konularda HEP olumsuz konuşuyorsunuz akıl danışanlara karşı.
Herkesin hayat hedefi kariyer yapmak ekonomik özgürlük kazanmak üzerine olmayabilir. Bazıları sadece ev hanımı olup çocuklarına bakmak ister. Bunun bu kadar yadırganmasını anlamıyorum. Çekecekse de kendisi çekecek, bunu bilerek girecek bu yola. Evde koca beklemek neden kötü, ekonomik özgürlüğü olmamak neden tu kaka? Kızın hayattan beklentisi bu, insanların hedeflerine niye bu kadar karışıyoruz?
Evet, okudum diğer mesajlarını. Bu dediğin kursların bizim yaş grubu insanlar için ve öğlen olanını Bursa'yı geç, İstanbul da bile bulmak imkansız... hepsi ya iş çıkış saatleri, ya da hafta sonu.. Ben sadece tavsiye olsun diye yazdım, bir deneyebilirsin...hani mesela bizim sınıfta 10 kişi var ya, tek başına pc karşında oturuyorsun gibi olmuyor, herkesin kamerası açık ya, hep beraber bi aktivitedeymişsin havası veriyor nispeten...canlı kanlı insanın yerini tutamaz demi... gerçi düşündümde bu online kurslar clubler de hep akşam saatleri sanki...
Ne okuyorsun? Ne güzel.
Ben 19 yaşında üniversite 1.sınıfta evlendim şu an son sınıftayım ve yüksek lisansa hazırlanıyorum, akademik kariyer hedefliyorum. Evlilik okumaya ya da başka şeylere engel değil. Ama yok ille de okumayacağım dersen sen bilirsin. Herkes kariyer sahibi olacak diye bir şey yok sen de evde oturup çocuk büyütürsün ki bu da çok güzel ve takdir edilesi bir şey eğer o çocukları güzel yetiştirebilirsen.
Bu dediğin kursların bizim yaş grubu insanlar için ve öğlen olanını Bursa'yı geç, İstanbul da bile bulmak imkansız...
Gelin öğrenci damat öğrenci, ana babaya yaslayın sırtı yiyin için sonra da hayatımdan pişman değilim. Çocuğum öğrenciyken evlenicem derse peşinden ıslak odunla istiklalde koşarım valla. Bide önerir gibi yazmışsınız adeta 1 şaka.Ben evlendiğimde değil kendimin eşimin bile "ekonomik özgürlüğü" yoktu. O da öğrenciydi. Şimdi o çalışıyor, inşallah ben de çalışacağım ama ekonomik özgürlük arzusuyla değil, kendimi akademik alanda geliştirmek istediğimden. Benim de hayat hedefim bu mesela.
Eski çalıştığım iş yerinde patronların bir tanesi oğlunu evlendirdi. Çocuk 21 yaşında gelin 19 yaşında. İkisi de üniversite okuyor. Adam evlerini aldı 2 tane yardımcı verdi yanlarına . Bir temizlik yaparken diğeri yemek yaptı. Maddi manevi kaygıları olmadı. Ona rağmen bana yine de mantıklı gelmediGelin öğrenci damat öğrenci, ana babaya yaslayın sırtı yiyin için sonra da hayatımdan pişman değilim. Çocuğum öğrenciyken evlenicem derse peşinden ıslak odunla istiklalde koşarım valla. Bide önerir gibi yazmışsınız adeta 1 şaka.
Eski çalıştığım iş yerinde patronların bir tanesi oğlunu evlendirdi. Çocuk 21 yaşında gelin 19 yaşında. İkisi de üniversite okuyor. Adam evlerini aldı 2 tane yardımcı verdi yanlarına . Bir temizlik yaparken diğeri yemek yaptı. Maddi manevi kaygıları olmadı. Ona rağmen bana yine de mantıklı gelmedi
çok zenginlerdi ve oğullarının onlara göre yakışmayan bir kızla evlenmesindense bildikleri biriyle evlensin diye yapılmış bir durumdu bence. Klasik zengin tripleribir de işte bunu neden yapmışlar
arkadaşlar da yazmışlar yorumlara
biz de evlendik, eşimiz de öğrenciydi vs diye
birisinin eşi tıp okuyormuş hatta
şimdi geri dönüp bulamadım
yani bana çok ilginç geldi
zengin de olsam tıp okuyan oğlum evleneceğim diye gelse neden derim
acelen ne
yani evlenmeyip neyin eksik
20 yaşımdan beri aynı kişi ile beraberim son 14 yılında evliyiz hayatımızda evli olmadığımız dönemde kaçırdığımız bir şey yok
bu gencecik çocukları neden evlendirirler ki
yani yesin içsin gezsinler, arada birlikte de yaşasınlar ama karşılıklı bir evlilik kurumuna girdik denmesinin sebebi ne
evlilik kurumunun amacı bazı hakların düzenlenmesidir ki asıl amaç çocukların haklarının korunması, 19-20 yaşında üniversite okurken de bu kadar acil olan evlilik nedendir anlam veremiyorum
çok zenginlerdi ve oğullarının onlara göre yakışmayan bir kızla evlenmesindense bildikleri biriyle evlensin diye yapılmış bir durumdu bence. Klasik zengin tripleri
Tabi hayattaki beklentiler değişebiliyor ,ne mutlu ki bana 18 yaşımda ne istediysem şuan da ona benzer şeyler istiyorum, genel olarak hayatın olumlu yönlerini görüp mutlu olan biriyim, eşimle ilk yıllarda aynı evi paylaşan iki öğrenciden farklı hissetmedim kendimi, evcilik oynuyor hissi yaşamadım açıkçası, ailelerde bize pek karışmadı okulunuz bitsin bize yeter dedilerBurada sorun karar değil. Çoğu inanın 18 yaşında hayattan beklentisiyle 25 sonrası beklentisi uymaz birbirine. Evlilik sorumluluk demek siz kendi paranızı kazanmaya başlayana kadar üzgünüm ama evcilik oynamışsınız. Evlilik bu değil malesef benden iyi biliyor olmanız lazım. Ki evet şanslısınız ki doğru kişiyle evlenmişsiniz her şeye rağmen. Genelde bu hikayeler böyle bitmez. Ve bi de ailelere sormak lazım tabi
bir de işte bunu neden yapmışlar
arkadaşlar da yazmışlar yorumlara
biz de evlendik, eşimiz de öğrenciydi vs diye
birisinin eşi tıp okuyormuş hatta
şimdi geri dönüp bulamadım
yani bana çok ilginç geldi
zengin de olsam tıp okuyan oğlum evleneceğim diye gelse neden derim
acelen ne
yani evlenmeyip neyin eksik
20 yaşımdan beri aynı kişi ile beraberim son 14 yılında evliyiz hayatımızda evli olmadığımız dönemde kaçırdığımız bir şey yok
bu gencecik çocukları neden evlendirirler ki
yani yesin içsin gezsinler, arada birlikte de yaşasınlar ama karşılıklı bir evlilik kurumuna girdik denmesinin sebebi ne
evlilik kurumunun amacı bazı hakların düzenlenmesidir ki asıl amaç çocukların haklarının korunması, 19-20 yaşında üniversite okurken de bu kadar acil olan evlilik nedendir anlam veremiyorum
Bir de matah bir şey gibi yazmışlar dimi ?
Öğrenciyken ya da 20 yaşında evlendik diye.
20 yaşındaki genç en fazla okula gider, manitasıyla da kavga eder.
Evlilik nedir yahu o yaşta.
Bende geç evlenenlerdenim ve her zaman iyi ki de geç evlenmişim diyorum.
Eşime bile erken evlenemezdik biz ben o kafa da değildim dedim kaç kere.
Benim çevremde de çok erken evlenen.
35 yaşında dayımın karısı var.
17 yaşında evlendi şuan 3 çocuğu var ama gel sen ona sor hayat ne kadar zor.
Bu mu evlilik?
Çok sinirlendim damdan
Bizden değil siz yaşayacaksınız bu hayatı eğer kafanıza uygunsa neden olmasınArkadaslar yeni uyeyim de bunun icin uye oldum.lise mezunuyum kendi istegimle okumadim yani okumayi da dusunmuyorum .sevgilim var ve anneme soyledim o ise 28 yasinda evlenmeyi dusunuyoruz .maddi olarak orta durumdayiz annemle konustugumda maddiyati dusunme gercekten seviyor musun ona bak diyo tam kararini ver babana soyleyeyim falan.ben zaten cok seviyorum fakat evlenmek icin erken mi yoksa zaten okumuyorsun yani beklemek icin nedenin yok mu diyorsunuz? ()
ben bundan 15 yıl önce 26 yaşında evlendim
herkes bana çok erken evlendiğimi söyledi
yüksek lisans dahi yapmış, işi gücü olan bir kişiydim
şimdi bakıyorum herkes 20 li yaşların başında evleniyor
benim ilkokul okumamış anneannem 20 yaşında evlenmiş 1955 te, o tarihte memur olup işi gücü olan kendisinden iki yaş büyük eşi ile
şimdi bakıyorum ayyy 18 olsak da evlensek konuları yahut 30 olmadan evde kaldık modunda konular
Ben okumak yerine evlenip de sonradan pişman olmayan hiç görmedim.Arkadaslar yeni uyeyim de bunun icin uye oldum.lise mezunuyum kendi istegimle okumadim yani okumayi da dusunmuyorum .sevgilim var ve anneme soyledim o ise 28 yasinda evlenmeyi dusunuyoruz .maddi olarak orta durumdayiz annemle konustugumda maddiyati dusunme gercekten seviyor musun ona bak diyo tam kararini ver babana soyleyeyim falan.ben zaten cok seviyorum fakat evlenmek icin erken mi yoksa zaten okumuyorsun yani beklemek icin nedenin yok mu diyorsunuz? ()
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?