22 yasinda evlenmek

erken yaşta evliliğe hiç bir zaman olumlu konuşmam. Kendi çocuğumda olsa olumlu konuşmam. Ha gider sonunda evlenir orası ayrı. Evlilik demek pembe panjurlu evimiz olsun, bahçemizde köpeğimiz olsun, akşam eşim gelsin yemekler hazırlayayım değil. Bunu da iyi biliyorsunuzdur. Sizin de yaşadığınız sıkıntılar vardır neden sadece olumlu yönünün anlatıyorsunuz

sosyoloji

ama beceremedim

yaş ortalaması çok düşük daha doğrusu hepsi hasbelkader geldik modunda

isteyerek giden bir ben bir fizik mezunu kız bir de makine mühendisliği bırakmış bir çocuk vardı

bir de o dönem bölümdeki aktif hocalardan birisi KHK ile gönderildi, bölüm başkanı vefat etti orası da dağıldı

bir de devamsızlıktan bırakanlar oldu beni en yüksek notlar bende iken moralim bozuldu :))

ama en azından çeşit çeşit kitaplar okudum hiç varlıklarından dahi haberdar olmayacağım kaynaklara ulaştım

okulda da saat sıkıntısı yaşadım

yani sabah 8 de ders başlıyordu mesela ki ben o saatte henüz anne modundayım

ben 13-14 sonrası 2-3 saatlik etkinlikler istiyorum

ben kuracağım artık bu tarz etkinlikleri

Sen sadece akademik alanda sana rakip olmasin diye böyle yaziyorsun sen gidi seniii

Bu dediğin kursların bizim yaş grubu insanlar için ve öğlen olanını Bursa'yı geç, İstanbul da bile bulmak imkansız...

işte ben de arkadaşın yorumuna bu sebeple atladım

yani ben bilememiş olabilirim vardır belki diye ama o arkadaş henüz üniversite çağında imiş

zira gerçek hayatta nasıl arkadaş edinilir bilgim yok

hani komşuyla konuşurum da o komşudur, konuşmam sınırlı bir bilgi alışverişi içerisinde gerçekleşir

komşuyla kv geyiği de yapamam zira görümcem de komşu

hatta ben komşularla konuşurken rahatsız oluyorum, çoğu zaman mesleğimi dahi kimseye söylememeyi tercih ederim

tatile gideriz herkes ne iş yapıyorsunuz der kendi işim var der geçerim ya da ofis işi yapıyorum derim

ama ben böyle entellüktüel konularda konuşulacak, ne bileyim cilt cilt kitaplar okunacak, şiirler yorumlanacak, felsefik temelleri irdelenecek ortamlar istiyorum

iş dışında bu tarz insanlarla nerede tanışılır diye sordum

Ben esimle universite 3 te tanistim yaz ayinda.ben 21 esim 28 yasindaydi atanmis işi gucu yerindeydi.okulu bitirmeden evlendik tabi bunda esimin meslegini ele almis olmasi onemli bi noktaydi.evlendigime pisman miyim asla iyiki esim cikmis karsima.simdiki aklim olsa yine evlendirdim ama okulumun bitmesini beklerdim.zaten son siniftim nisan yaptigimizda ama yinede atanmadan evlenemezdim tek pismanligim bu.

Gelin öğrenci damat öğrenci, ana babaya yaslayın sırtı yiyin için sonra da hayatımdan pişman değilim. Çocuğum öğrenciyken evlenicem derse peşinden ıslak odunla istiklalde koşarım valla. Bide önerir gibi yazmışsınız adeta 1 şaka.

Eski çalıştığım iş yerinde patronların bir tanesi oğlunu evlendirdi. Çocuk 21 yaşında gelin 19 yaşında. İkisi de üniversite okuyor. Adam evlerini aldı 2 tane yardımcı verdi yanlarına . Bir temizlik yaparken diğeri yemek yaptı. Maddi manevi kaygıları olmadı. Ona rağmen bana yine de mantıklı gelmedi

bir de işte bunu neden yapmışlar

arkadaşlar da yazmışlar yorumlara

biz de evlendik, eşimiz de öğrenciydi vs diye

birisinin eşi tıp okuyormuş hatta

şimdi geri dönüp bulamadım

yani bana çok ilginç geldi

zengin de olsam tıp okuyan oğlum evleneceğim diye gelse neden derim

acelen ne

yani evlenmeyip neyin eksik

20 yaşımdan beri aynı kişi ile beraberim son 14 yılında evliyiz hayatımızda evli olmadığımız dönemde kaçırdığımız bir şey yok

bu gencecik çocukları neden evlendirirler ki

yani yesin içsin gezsinler, arada birlikte de yaşasınlar ama karşılıklı bir evlilik kurumuna girdik denmesinin sebebi ne

evlilik kurumunun amacı bazı hakların düzenlenmesidir ki asıl amaç çocukların haklarının korunması, 19-20 yaşında üniversite okurken de bu kadar acil olan evlilik nedendir anlam veremiyorum

çok zenginlerdi ve oğullarının onlara göre yakışmayan bir kızla evlenmesindense bildikleri biriyle evlensin diye yapılmış bir durumdu bence. Klasik zengin tripleri

çok zenginlerdi ve oğullarının onlara göre yakışmayan bir kızla evlenmesindense bildikleri biriyle evlensin diye yapılmış bir durumdu bence. Klasik zengin tripleri

aslında oğlan kafasına göre birisi ile olmasın isteği bu

zira biraz zaman geçerse gözü açılıp belki farklı bir kız bulur korkusu demek ki

Valla ben 4 yıllık bölümden 21 yaşında mezun oldum. Hemen atansaydım 21 yaşında işi olan biri olacaktım geriye adayım varsa evlenmek kalırdı. İşim olmadan evlenmek istemedim. Yıllarca kpssye girdim. Sonra yüksek puan aldım. Adayım da vardı. Nasılsa atanacağım diye evlendim. Eşimin durumu da iyiydi o açıdan sıkıntı yoktu. Sonuç: Torpille atananlar yüzünden atanamadım. Sonra alım sayısı düştü yüksek puana rağmen yine atanamadım. Başka işleri de deneyim yine torpilden atanamadım. Ve bu aralar keşke işim garanti olsaydı da evlenseydim diyorum. Çocuğumuz oldu buna rağmen pes etmedim yine atanamadım. Sizin bu gibi iş güç dertleriniz yoksa 22 yaş erken sayılmaz bence. Ha bi de çocuklara çok düşkün değilseniz hemen çocuk yapmayın. Çocuk normal aileyi bile yıpratabiliyor. Çocuğu evlilikten 2 yıl sonra öneririm sağlık sıkıntısı vs yoksa.

Tabi hayattaki beklentiler değişebiliyor ,ne mutlu ki bana 18 yaşımda ne istediysem şuan da ona benzer şeyler istiyorum, genel olarak hayatın olumlu yönlerini görüp mutlu olan biriyim, eşimle ilk yıllarda aynı evi paylaşan iki öğrenciden farklı hissetmedim kendimi, evcilik oynuyor hissi yaşamadım açıkçası, ailelerde bize pek karışmadı okulunuz bitsin bize yeter dediler tabi senaryo daha farklı da bitebilirdi ama hayatta hep riskler vardır . En basiti çocuk isterken bile sağlıklı doğacağına %100 emin olamayacağımız dünyada hep kötü sonları görüp korkmaya değmez diye düşünüyorum ,

Bir de matah bir şey gibi yazmışlar dimi ?
Öğrenciyken ya da 20 yaşında evlendik diye.
20 yaşındaki genç en fazla okula gider, manitasıyla da kavga eder.
Evlilik nedir yahu o yaşta.
Bende geç evlenenlerdenim ve her zaman iyi ki de geç evlenmişim diyorum.
Eşime bile erken evlenemezdik biz ben o kafa da değildim dedim kaç kere.
Benim çevremde de çok erken evlenen.
35 yaşında dayımın karısı var.
17 yaşında evlendi şuan 3 çocuğu var ama gel sen ona sor hayat ne kadar zor.
Bu mu evlilik?
Çok sinirlendim damdan

Hee git evlen erkenden mesleğinde yok Cok mutlu olacağını sanırsın. Babasının arsası varmış. Lan ben babamın evinde oturuyorum bana ev verdi uzerime cok mu mutluyum. Okucaksin çalışacaksın kendi ayaklarının üzerinde durmayı bildikten sonra evlenceksin. Sonra ister çalış ister calisma

ben bundan 15 yıl önce 26 yaşında evlendim

herkes bana çok erken evlendiğimi söyledi

yüksek lisans dahi yapmış, işi gücü olan bir kişiydim

şimdi bakıyorum herkes 20 li yaşların başında evleniyor

benim ilkokul okumamış anneannem 20 yaşında evlenmiş 1955 te, o tarihte memur olup işi gücü olan kendisinden iki yaş büyük eşi ile

şimdi bakıyorum ayyy 18 olsak da evlensek konuları yahut 30 olmadan evde kaldık modunda konular

Bizden değil siz yaşayacaksınız bu hayatı eğer kafanıza uygunsa neden olmasın

Ben ona şöyle diyorum yapacak işi olmayan 20 yaşında evleneyim modunda.
Hayatını kazanmak, kariyer yapmak isteyen kadınlar daha geç evleniyor.
Ben hep bunu gördüm :)

Ben okumak yerine evlenip de sonradan pişman olmayan hiç görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…