22 yasinda evlenmek

Benim yaşım 20ydi evlendigimde, okulum da bitti, hep de calistim, hala calisiyorum.

Maddi bagimsizlik istemiyorsaniz, koca yolu beklemek istiyorsaniz, birinin eline bakmak sizi yormayacaksa, özgür bir birey olmak degil kocanizin size uygun gorduguyle yetinmek istiyorsaniz evlenin.

Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? Evlendiğim zaman eşimin de geliri yoktu dediniz, nasıl geçindiniz?

Siz karşı yorumlara tamamen kapalısınız zaten o yüzden bence geç bile kalmışsın hemen evlen

Sizin kadar erken olmasada universite biter bitmez esimle nisanlandım 23. dogum gunumu evliyken esimle kutladık. aynı yaştaydik.

Simdi 30 yasındayız. esim yabancı bir sirkette mühendis ben de ögretmenim. 20 yaslarda ah evlenmeseysikte yapsaydık dediğimiz hicbir sey yok. çunku beraber yaptik. mesela beraber yurtdısına cıktık. esimin ingilizcesi ileri seviyede olduğu icin turla felanda değil. bildigin kendimiz planladık.

Sımdi konuşuyoruz eşimle pişman mıyız diye ikimizde pişman değiliz.

Daha yeni evliyiz eşimin iş arkadasları esimin yaşinı duyunca neden bu kadar acale ettin evlenmek icin demişler eşim de "doğru insanı bulduktan sonra neden bekleyeyim ki" demiş.

Herkes genç yaşta evliliği kaldıramaz kabul ediyorum ama 30 yaşında evlenip yaşım geçiyor diye acale karar verdim evlendiğime çok pişmanım diye de bir sürü konu var bdv de.

yani önemli olan doğru kişiyi bulmak ve evlilik olgunluğunda olmak.

20 yasinda evlendim ama bence bir genc kizin en erken 25 yasinda evlenmesi lazim.evlendigimde onlisans mezunuydum sonra tamamladim vs.

Okul okumayi istemiyor olabilirsiniz ama mutlaka bir meslek sahibi olun.uzerine bir iki sene calisip oyle evlenin derim.

Benim kizim suan birinci sinifa gidiyor, universite okumadan bir meslek sahibi olmadan evlenilmeyecegini anlatiyorum simdiden.

Ki arsa degil baya baya servet kalabilir babasindan.

Hangi bölümü okuyorsunuz merak ettim, laf sokma olarak algılamayın lütfen. Gerçekten merak ettim. Ben evlendikten sonra açıköğretimde bir bölüme başladım, hala 1. Sınıfım çünkü.

Benim de eşimle aramda 6 yaş var ve ben de 23 yaşında evlendim. Mesleğim vardı ve çalışıyordum bekleyecek bişeyim yoktu yani. Ama yine de keşke erken evlenmeseydim diyorum. Eşimden yana bir sıkıntım yok çok şükür. Ama evlilikle birlikte sorumluluğun artması, ailelerin işin içine girmesi, eskisi kadar rahat ve özgür olamamak...Biraz daha bekleyebilirmişim. Ve bence okumasanız bile bir işiniz, ekonomik özgürlüğünüz olmadan evlenmeyin.

22 yaş bana evlilik için erken geliyo kendi ayakların üzerinde durabildiğin ve kendinden emin olduğun zaman evliliği düşün bence

Benzer noktalarımız çok fazla sanırım, bizede erken yaşta evlendiğiniz için pişman mısınız diye soranlar oluyor biz hiç pişman olmadık hep kendimizi şanslı hissettik doğru insanla bu kadar erken karşılaştığımız için, hatta 20’li yaşlarda birlikte bi düzen oluşturmak ,hayata bakabileceğin ortak pencereyi bulmak daha kolay oluyor diye düşünüyorum.dünyada hep kötü senaryolar olmuyor doğru olduğunu düşündüğü şeyi çok geciktirmeden yapöalı insan ben öyle düşünüyorum , bu arada mutluluğunuz yıllar sürer umarım

72 yaşındaki teyzem bile erken evliliğe karşı. Okuyun, gezin görün, koca hep var der yani görüyorum ki ortaokul mezunu teyzemdeki vizyon çoğu üniversite! mezununda yok. Anne baba parasıyla biseyler başarıp, 19 yaşında evliliği çok matah biseymis gibi anlatmakta nedir ayrıca çözemedim.

Zorla okutun ya da iş sahibi yapın o zaman konu sahibini :)

Benim uzun uzun anlatmaya çalıştığım da bu, mutluluğunuz daim olsun

19 yaşında evlilik çok matah bir şey bana göre, ama ben hiçbir zaman genellemedim. Bu kadar istiyorsa evlensin dedim başıma gelecekleri çekecek olan o. Yav size ne insanların kaç yaşında evlendiğinden, gerçekten size ne?

Çünkü kızlarımıza okumak, çalışmak daha zor geliyor.
Evde koca parası yemek varken, pembiş sunumlarla kocasıyla foti atmak varken neden bizim gibi sürünsün ki ?
Benim görümcem de öyle 39 yaşında kadın, okumuş, çalışma hayatı olmuş ama evlendikten sonra evde koca parası yiyeceğim dedi.
Evlilik=kurtuluş
Bazen ben bile diyorum keşke daha çok gezip dolaşsaydım diye.
Kocamdan yana sıkıntım yok çok şükür ama her gün gidip yemek yap, mutfak topla, temizliği vs çok zor geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…