İyi ki onlarla bitmiş diyorum. Şu anki erkek arkadaşım iyi bir insan. Ve 25 genç bir yaş. İnsanlar 15 dk konuşur sen bir ömür yaşarsın. Toplumun kalıplarına uymak zorunda değilsin. Sırf parası güzel diye o adamla evlenmek zorunda değilsin. Erkekler cüzdan sense evdeki hizmetkar değilsin. Erkek de temizlik yapar,kadın da hesap öder. İnsanın çok parası olmayabilir,toplumun anlayışına göre çirkin birisi de olabilir. Hepimiz yaşlanıp çirkin kokonalar olcaz. Önemli olan frekans uyumu ve birbirinize saygı çerçevesinde destek olma. Ve soru İngiltere'den birisiyle tanışmayı neden düşünmüyorsun?
Biz 30 + olanlar için umut yok o zaman..
Allah ne zaman nasip ederse o zaman vardır.
Elinizden geleni yapsanız da başkasının kalbine de beynine de hükmedemezsiniz.
Siz 25'lerde endişelenmeye başladıysanız geçmiş olsun.
Benim 2 arkadaşım yaş geçiyor diye, sırf evleneyim, anne olayım diye, saçma mahalle ve aile baskısı yüzünden evlendiler ve sonunda boşandılar.
Herhalde 30 üstü olunca nine olacaklarını zannettiler.
Sizde yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
Bu kadar yaşa takılmayın.
Kıyamam sana ya,ne oldu seninkiyle bitirdin mi?
Bunalmıştın en son,sonra banlandım konuşamadık bir türlü
Bu konuyu ne kadar kafaya takarsan o kadar bulunmuyor sanırım ya. Hayatımda kimseyi istemediğim dönemde hep birileri denk gelirdi şimdi isteyince olmuyor.
Bir de sende nasıl bilemem ama benim kafaya takma sebebim: mesela bir işte başarılı olmak istiyorsun çalış başar, başka bir şey istersin emek ver olsun vs vs ama aşk öyle mi tesadüfler ve şanstan ibaret sanki.
Ve bu tarz konular çok açılıyor hatta ben de açtım galibaBu duygulara kapılıp yanlış evlilikler yapıp mutsuz olanlar da var.
En iyisi kendi kendine mutlu olabilmek sanırım. Olursa olur olmazsa da yapabilecek bir şey yok. Hayatta her şeyimiz tam olacak diye bir şey yok.
Ve şöyle de düşünüyorum. Sen benim kadar takıyor muydun bilmiyorum ama ben bu konuyu düşüne düşüne iyice çökkünlük dönemi yaşamıştım. Belki 5 sene sonra aşık olucaz çok mutlu olucaz. E o zaman bu 5 seneyi kendimize zehir etmemin anlamı var mı? Farz edelim ömür boyu bulamicaz e o zaman bize verilen bu yaşamı mucizeyi tek bir eksiğimizi kafaya takarak zehir etmenin anlamı var mı? Her türlü akışa bırakıp takılmamak gerek bunlara diye düşünüyorum artık çünkü düşünmek bir işe yaramıyor...
yani son konularini biliyorum ben senin. ordan yazilanlar kadariyla bayaaaa bayaaa manyaklarla ugrasmissin. o zaman tabiki herşeyi şeffaf vermemen gerekir.
bu arada konuyla ilgili de bi kadın doğum uzmanina gidip yumurtalik rezervlerine durumuna baktirsan en azından tedavi gerekiyosa vakit kaybetmezsin.
bu arada ben erkenden evlendim ama arkadasimin biri tam istediği gibi biriyle aniden evlenmisti evelenemicem diye aglarken. ve ilk aydan hamile kalmisti. 29 veya 30 du yasi da.
hic kasma kendini canını da sıkma :) hayat mucizelere gebedir her zaman
Yaşını duyunca çok şaşıranlardan biri de benim.
Hep benden 3-4 yaş buyuksundur diye düşünmüştüm ama 3 yaş kucukmussun:))
Bu yaşında neler basarmişsin. Bir çok evli çocuklu kadının ömrü boyunca göremeyeceği harika bir ülkede kendine yeni düzen kurmuşsun.
Daha ne?
Neden illa herşey mükemmel olmak zorunda ki? Bu yaşadığın hayatı 25 yaşında başarmak bence çok büyük birşey. Sahip olmadıklarına bakıp üzülmeyi kesmelisin bir an önce . Yaş 25, gencecik bir yaş.
Ben 28 yaşındayım, aklımın ucunda yok evlilik. Karşı taraf böyle şeyleri dillendirmeye başlayınca yavaş yavaş uzaklaşıyorum.
Hiç de kendimi geç kalmış hissetmiyorum.
Genç yaşta büyük aşkınla evlendiğini ve çocuğa çocuğa karıştığını düşünsene. O zaman da kariyerinden feragat edecektin. Büyük aşkını bırakıp ingilterelere gidemeyecegin için kurduğun küçük ama mutlu yuvada daralıp 'her şey bambaşka olabilirdi. Çok şeyler basarabilirdim' diye kendine kizabilirdin.
İyi durumdasın bence
Hayatın,yaşadığın seylerin keyfini çıkar.
Ayrılınca bir rahatlama oldu mu? Daha iyisin umarım. Öncelikle umutsuz olman için bir sebep yok. Yasın genc zaten herkes sölemiş olmasa ne farkeder. Kaygılarını desme, cagırma yani bana sorarsan. Bir de demissin ya iyiki olmamıs dediğiniz ilişkiler oldu mu diye. Evet oldu. Cok sevildiğimi sandığım bir dönem olmustu mesela bitti gitti ama su an birlikte oldugum adam sayesinde diyorum ki sevilmek cok baska birseymiş yani iyiki o insanlarla olmamıs. Herseyin Bi zamanı var buna inanıyorum. Senin için de demek ki biraz kendini dinleme, kendine vakit ayırma zamanı. Bu düşünceleri cıkar kafandan zaten kendi kendine de cok mutlu oldugunu göreceksin...25 yaşındayım ama denediğim ilişkiler hep falso çıkıyor
Ben mükemmelim onlar pis demiyorum ama gerçekten hep bi falso, bi saykoluk bir yan çıkıyor adamlarda
Ya böyle iyi ki geçmişimdekiler olmamış şimdi bulduğum insanla çok mutluyum diyen oldu mu aranızda?
Ben aslında geçmiştekilere bakınca iyi ki diyorum onlarla olmamış
Ama iyi ki karşıma çıkmış diyeceğim biri de yok
Var mı yani öyle bir adam gerçekten dürüst olacak, düzgünce hatır hutur beni yaralamadan sevebilecek
Sonunda değer gördüğümü hissedebileceğim
Etrafımda düzenli ilişkisi olan insanları görüyorum, bende de olsa keşke diyorum
Annem de her görüştüğüm adamla evlenicem mi diye bekliyor
O da üzüyor beni
Yani öyle baskı yapmıyor ama mesela son beraber olduğum sosyopatla bile olanları anlatıyorum
"Bence çok kötü bir şey yapmamış. Sen şimdi evlenmek istesen evlenir mi bu seninle?" dedi üzerine
Üzüldüm öyle olunca
Yani sanki ben mecbur muyum onun bana yaptıklarını çekmeye sırf biri olacak hayatımda diye
Mesleği iyiymiş, sakin adammış, falanmış filanmış
Anne diyorum bak böyle böyle mokluklar yapıyor
Kabul edilebilir şeylermiş
Ya bence değil, size anlattım sizce de değildi konumdan biliyorsunuz
Böyle olunca da üzülüyorum, hep gözleri ışıldıyor falan
Ne bileyim İngilterede bi üniversitede işe girdim
"Tamam başarılısın onu anladım, onlar heyecanlandırmıyor beni başka biri var mı hayatında onu söyle onları duymak istiyorum artık" dedi buna da üzüldüm mesela
Kendisi erken menopoza girdi 38de
Aynısı bana olur diye de korkuyorum
Şimdi biriyle tanış, işleri oturt, evlen, anne ol kaç sene sürecek kimbilir bunlar ya?
Ki anne olmak istediğim şeylerden birisi şu hayatta
Düşündükçe sinirim bozuluyor
Merak etmeyin karsiniza iste bu dedgnz biri cikip evlenene kadar 1 yil geciyo 9 ayda cocuk 2 yilda tamamdr bu isŞu an değil de şimdi birini bulsam
Tanışma, güvenme, sevgililik, nişan, evlilik, evliliğin tadını çıkarma, sonra çocuk diye 5 yıl alır diye düşündüm tüm bu süreç ne bileyim
30 da makul görünüyor gözüme
Aslında evet 8-10 değil
Olanlar da çok uzun süreli sağlıklı değildi ama yorgunluğunu düşününce çok gibi hissettiriyor sanırım
Siz kaç yaşındaydınız bulduğunuzda?
Yalnız burda bi tanıdık olma ihtimaline karşı yanlış yaş yazılabilir. Konuyu bilen tanıdık eş dost çakmasın diye...
Yaşadığım yer küçüktü zaten o da tanınmış biriydi yani polise versem tüm şehirde adım çıkardı, ailem de ört bas etti mevzuyu işte. Unutmuş gibi yaptık. Böyle hassas bi' mevzunun gündeme getirilmesi gerdi artık sinirlerimi. Teşekkür ederim anladığınız için
Yaşını duyunca çok şaşıranlardan biri de benim.
Hep benden 3-4 yaş buyuksundur diye düşünmüştüm ama 3 yaş kucukmussun:))
Bu yaşında neler basarmişsin. Bir çok evli çocuklu kadının ömrü boyunca göremeyeceği harika bir ülkede kendine yeni düzen kurmuşsun.
Daha ne?
Neden illa herşey mükemmel olmak zorunda ki? Bu yaşadığın hayatı 25 yaşında başarmak bence çok büyük birşey. Sahip olmadıklarına bakıp üzülmeyi kesmelisin bir an önce . Yaş 25, gencecik bir yaş.
Ben 28 yaşındayım, aklımın ucunda yok evlilik. Karşı taraf böyle şeyleri dillendirmeye başlayınca yavaş yavaş uzaklaşıyorum.
Hiç de kendimi geç kalmış hissetmiyorum.
Genç yaşta büyük aşkınla evlendiğini ve çocuğa çocuğa karıştığını düşünsene. O zaman da kariyerinden feragat edecektin. Büyük aşkını bırakıp ingilterelere gidemeyecegin için kurduğun küçük ama mutlu yuvada daralıp 'her şey bambaşka olabilirdi. Çok şeyler basarabilirdim' diye kendine kizabilirdin.
İyi durumdasın bence
Hayatın,yaşadığın seylerin keyfini çıkar.
Değil tabi ki. Suç o pislik herifler. Onların yüzünden güven sorunları yaşadım hiç sevilmeyeceğimi düşündüm. Çünkü hep yalan hep psikolojik şiddetle karşı karşıyaydım. Şu an 21 yaşındayım ama keşke biraz daha geç olsaydı okullarımız bitmedi ve iş bulamadık daha. Etrafın çok konuşur. Benim etrafımda geç evlenmemi mümkünse erkeksiz yaşamamı istiyorlar çünkü onlar kötü evlilikler yapmışlar. Bence bu da iyi değil. Ama ben dinlemiyorum. Üzerine de dalga geçiyorum. Çünkü öyle şeyler anlattılar ki anlatsam dilin erir. Geç menapoz korkundan dolayı da evlenmek istiyorsun ama anne olmak zorunda değilsin. Olmak istiyorsan bir doktorla konuş. 38 yaş menapoz için erken. 45-55 yaş aralığında olur. Belli ki annen adet düzensizliğini rayına oturtamadı doktora gitmedi. Ben açıkçası çocuk düşünmediğim için takmıyorum. Bebek sevmek güzel ama çok zor oluyo. Bu sabah isviçreli bilim adamlarının zamanı geriye almayı bulduklarını okudum heralde anneliği uzatan bişey de yapmışlardırŞu an kaç yaşındasınız peki?
Gerçi biliyorum bunun bi' denklemi yok, herkeste de aynı değil
Nasıl da bildiniz hep oluyor olmuyor diye etrafımdan da çekindiğimi
Halbuki benim hatam değil olanlar
Ama karşı tarafın gösterdiği hareketlerden ben utandım yani
O yüzden anlatamıyorum bile
Hemen hemen aynı yaştayız sizinle. Ben de akademisyenim. Ailem de hep aynı telaş içinde. Güzel de bir ilişkim var ama hep bir şey eksik. O ilk günkü heycanı tutkuyu ömür boyu korumak istiyordum git gide kaybediyorum. İnsanlara anlatınca sana rahat mı battı diyor bunlar da sorun mu diyor. Ama sorun. Yani yalnız değilsin oluyor böyle şeyler. Ben aynı kaygılarla uzun süreli bir ilişkimi bitirmek de zorlanmıştım. Şuan tam mutlu olmasam da iyi ki diyorum
Tamam, sorun değil. Konu ne bilmiyorum bile ben. Bence gerek yoktu bu kadar abartmana. Bşr daha getirirlerse önüne özel bir durum yönetimin haberi var de geç. Sıkma canını.
Evet, ya hep derim kariyerdeki şansımın %1i aşkta olsaydı zaten diye
Çünkü kariyerde/eğitimde çabalıyorum, yırtınıyorum
Çok da hırslıyım, istediğimi elde edene kadar bırakmıyorum
Ama insanlar öyle değiller
Onları elde edemeyiz yani sonuçta
Benim son ilişkide bu kadar diretmem de ondandı galiba
Artık 25 oldum bu da yürümezse nolacak, nasıl bir daha tanışacağım vs
Ya çökkünlük derecesinde değil ama içim cız ediyor el ele çiftleri görünce imreniyorum mesela
Bir de anne olmak isteği geçen yıldır var aklımda o da itiyor
Diyorsunuz ki ille 5 sene sürmüyor tanışınca
Benim kafamda öyle oluşmuştu şema hani tanımak, güvenmek zaman alır diye
O yumurta rezervi konusunu bi' arkadaş daha önermişti
Onu devlette yaptırabiliyor muyuz
Erken menopoz riski varsa belli oluyor mu
Bir de bekarım diye doktor manyak derse diye çekindim
2 aya geleceğim tr ye inş o zaman yaptırırım
Aslında bende aynı durumdayım. Çevremdeki herkes ne zaman evleneceksin. Yakın arkadaşlardan dahi duyduğum evde kaldın cümleleri etrafımda dönüp duruyor. Sanki biz istemiyoruz mutlu bir evlilik yapmayı ama bunu başkalarına anlatamıyorsun. Bir de üstüne sana nispet yapanlarda cabası. En sonunda takıcam bi yüzük evlendim diycem rahat etsinler :)
Ama şunu söyleyeceğim şimdi sen evlensen üstüne mutsuz olsan boşansan şu an seçme fazla evlen diyenlerden duyacağın muhtemel cevap, neden iyice tanımadan evlendin gibi bir şey olur. Anlayamadın mı böyle olduğunu derler. Mutluluğuna ortak olmayan insanlar üzüntündede sana köstek olmaktan geri durmazlar. Kısacası hayat senin. Evlenipte napacaksın demek istemiyorum senin istediklerin benimde hayalim olan şeyler. Ve benimde karşıma adam gibi seveceğim birisi çıkmadı. Üstelik artık çokta bir beklentim kalmadı soğudum. Ama hiç bir zaman desinler diye evlenmiycem yada bir şeyleri aceleye getiremeyeceğim. Ben düzen içinde kurallara hiç bir zaman uyumadım şimdide uymıycam.
İş aşk aile neresi olursa olsun kurallar benim özgür ruhumun prangasıdır diye düşünüyorum. Bu toplum baskısı bizi bu hale getiriyor aslında. O yüzden yaşın genç söylenenleri duyma olacağı varsa zaten olur olmayacaksada olmaz ne bileyim kendini çok paralamanın bir alemi yok :)
Böyle bir şey yaptırabiliyor muyum?
Yani ona göre anlayabiliyor muyuz menapoz yaşını
Öyle bir şey öğrensem belki çok rahatlardım ya
Devlette gitsem TRde yapıyorlar mı?
En güzel yorumlardan biri bu bence.
Canınızı sıkacak cidden bir şey yok,boş yere keyfinizi kaçırmayın bu düşüncelerle,anneniz sizi biraz da fazla etkiliyor sanırım,çok takılmayın söylediklerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?