25 umudu kaybetmek için çok mu erken

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Şu an kaç yaşındasınız peki?
Gerçi biliyorum bunun bi' denklemi yok, herkeste de aynı değil
Nasıl da bildiniz hep oluyor olmuyor diye etrafımdan da çekindiğimi
Halbuki benim hatam değil olanlar
Ama karşı tarafın gösterdiği hareketlerden ben utandım yani
O yüzden anlatamıyorum bile

Aslında bende aynı durumdayım. Çevremdeki herkes ne zaman evleneceksin. Yakın arkadaşlardan dahi duyduğum evde kaldın cümleleri etrafımda dönüp duruyor. Sanki biz istemiyoruz mutlu bir evlilik yapmayı ama bunu başkalarına anlatamıyorsun. Bir de üstüne sana nispet yapanlarda cabası. En sonunda takıcam bi yüzük evlendim diycem rahat etsinler :)

Ama şunu söyleyeceğim şimdi sen evlensen üstüne mutsuz olsan boşansan şu an seçme fazla evlen diyenlerden duyacağın muhtemel cevap, neden iyice tanımadan evlendin gibi bir şey olur. Anlayamadın mı böyle olduğunu derler. Mutluluğuna ortak olmayan insanlar üzüntündede sana köstek olmaktan geri durmazlar. Kısacası hayat senin. Evlenipte napacaksın demek istemiyorum senin istediklerin benimde hayalim olan şeyler. Ve benimde karşıma adam gibi seveceğim birisi çıkmadı. Üstelik artık çokta bir beklentim kalmadı soğudum. Ama hiç bir zaman desinler diye evlenmiycem yada bir şeyleri aceleye getiremeyeceğim. Ben düzen içinde kurallara hiç bir zaman uyumadım şimdide uymıycam.

İş aşk aile neresi olursa olsun kurallar benim özgür ruhumun prangasıdır diye düşünüyorum. Bu toplum baskısı bizi bu hale getiriyor aslında. O yüzden yaşın genç söylenenleri duyma olacağı varsa zaten olur olmayacaksada olmaz ne bileyim kendini çok paralamanın bir alemi yok :)

Kusura bakmayın ya kaba durduysa 30 tabii ki yaşlı bir yaş değil ama 20lerden bakınca çoooook uzakta sanırdım o yaşları :)
Bir de hep sırayla gittiği için toplumda sanırım ondan hemen olacak sandım
Hep topluma uymaktan galiba bunlar
Bir de insanların beklentilerinden
Evet bdvde özellikle okudukça diyorum böyle olmasındansa iyi olsun
Ama o kadar çok kere olmadı ki, umutlarım yıkıldı yani
Sanki o adam hiç gelmeyecekmiş gibi hissediyorum

Kıyamam sana ya,ne oldu seninkiyle bitirdin mi?
Bunalmıştın en son,sonra banlandım konuşamadık bir türlü

Saygısız ve merhametsiz davranmaya başladı
Umursamıyor da ben de çok yoruldum ittirmekten

Evet, ya hep derim kariyerdeki şansımın %1i aşkta olsaydı zaten diye
Çünkü kariyerde/eğitimde çabalıyorum, yırtınıyorum
Çok da hırslıyım, istediğimi elde edene kadar bırakmıyorum
Ama insanlar öyle değiller
Onları elde edemeyiz yani sonuçta
Benim son ilişkide bu kadar diretmem de ondandı galiba
Artık 25 oldum bu da yürümezse nolacak, nasıl bir daha tanışacağım vs
Ya çökkünlük derecesinde değil ama içim cız ediyor el ele çiftleri görünce imreniyorum mesela
Bir de anne olmak isteği geçen yıldır var aklımda o da itiyor

Diyorsunuz ki ille 5 sene sürmüyor tanışınca
Benim kafamda öyle oluşmuştu şema hani tanımak, güvenmek zaman alır diye
O yumurta rezervi konusunu bi' arkadaş daha önermişti
Onu devlette yaptırabiliyor muyuz
Erken menopoz riski varsa belli oluyor mu
Bir de bekarım diye doktor manyak derse diye çekindim
2 aya geleceğim tr ye inş o zaman yaptırırım

En güzel yorumlardan biri bu bence.
Canınızı sıkacak cidden bir şey yok,boş yere keyfinizi kaçırmayın bu düşüncelerle,anneniz sizi biraz da fazla etkiliyor sanırım,çok takılmayın söylediklerine

Ayrılınca bir rahatlama oldu mu? Daha iyisin umarım. Öncelikle umutsuz olman için bir sebep yok. Yasın genc zaten herkes sölemiş olmasa ne farkeder. Kaygılarını desme, cagırma yani bana sorarsan. Bir de demissin ya iyiki olmamıs dediğiniz ilişkiler oldu mu diye. Evet oldu. Cok sevildiğimi sandığım bir dönem olmustu mesela bitti gitti ama su an birlikte oldugum adam sayesinde diyorum ki sevilmek cok baska birseymiş yani iyiki o insanlarla olmamıs. Herseyin Bi zamanı var buna inanıyorum. Senin için de demek ki biraz kendini dinleme, kendine vakit ayırma zamanı. Bu düşünceleri cıkar kafandan zaten kendi kendine de cok mutlu oldugunu göreceksin...

Merak etmeyin karsiniza iste bu dedgnz biri cikip evlenene kadar 1 yil geciyo 9 ayda cocuk 2 yilda tamamdr bu is.aceleye gerek yok

Aslında evet 8-10 değil
Olanlar da çok uzun süreli sağlıklı değildi ama yorgunluğunu düşününce çok gibi hissettiriyor sanırım
Siz kaç yaşındaydınız bulduğunuzda?

Ben hiç aramadım. 27 yaşındaydım evlediğimizde. 23 te de tanımıştım. Şimdi 31. Çocuğumuz da yok daha istemiyoruz şimdi. Yani 30 yaşında da evlenseydim şimdiki halimizde olacaktık. Sadece borç harç ödüyoruz onlar yeni olurdu o kadar

Yalnız burda bi tanıdık olma ihtimaline karşı yanlış yaş yazılabilir. Konuyu bilen tanıdık eş dost çakmasın diye...

Yaşadığım yer küçüktü zaten o da tanınmış biriydi yani polise versem tüm şehirde adım çıkardı, ailem de ört bas etti mevzuyu işte. Unutmuş gibi yaptık. Böyle hassas bi' mevzunun gündeme getirilmesi gerdi artık sinirlerimi. Teşekkür ederim anladığınız için

Her şey daha güzel olacak. Öyle düşünün. Rica ederim

Çok şekersin yengenç ya teşekkür ederim
Başkasına akıl vermeye gelince evet de kendimde kk deyimiyle "basireti bağlanmak" mevzusunu yaşıyorum galiba :)
Hep de çalkantılı gidiyor aşk hayatım
Erkek seçiminde kötüyüm
Bunları hep hırsla yaptım işte, ezildiğim, dibe vurduğum bir kız çocuğu vardı öyle olmayı kaldıramadım ben de çok çalıştım
Keşke aşk için de çok çalışmak işe yarasa :)
2 haftadır hiç dönüp buna şükretmeyi bırak kaçasım geldi işte öyle de salaklaşıyorum bazen :)

Değil tabi ki. Suç o pislik herifler. Onların yüzünden güven sorunları yaşadım hiç sevilmeyeceğimi düşündüm. Çünkü hep yalan hep psikolojik şiddetle karşı karşıyaydım. Şu an 21 yaşındayım ama keşke biraz daha geç olsaydı okullarımız bitmedi ve iş bulamadık daha. Etrafın çok konuşur. Benim etrafımda geç evlenmemi mümkünse erkeksiz yaşamamı istiyorlar çünkü onlar kötü evlilikler yapmışlar. Bence bu da iyi değil. Ama ben dinlemiyorum. Üzerine de dalga geçiyorum. Çünkü öyle şeyler anlattılar ki anlatsam dilin erir. Geç menapoz korkundan dolayı da evlenmek istiyorsun ama anne olmak zorunda değilsin. Olmak istiyorsan bir doktorla konuş. 38 yaş menapoz için erken. 45-55 yaş aralığında olur. Belli ki annen adet düzensizliğini rayına oturtamadı doktora gitmedi. Ben açıkçası çocuk düşünmediğim için takmıyorum. Bebek sevmek güzel ama çok zor oluyo. Bu sabah isviçreli bilim adamlarının zamanı geriye almayı bulduklarını okudum heralde anneliği uzatan bişey de yapmışlardır

Özelden mesajınızı aldım ona bakıcam şimdi konuya cevapları atayım :)

Tamam, sorun değil. Konu ne bilmiyorum bile ben. Bence gerek yoktu bu kadar abartmana. Bşr daha getirirlerse önüne özel bir durum yönetimin haberi var de geç. Sıkma canını.

Teşekkür ederim anlayışın için, aynen uzun uzun açıklamıcam artık ben de
Kazenin mesaj linkini atarım

o konuları bilmiyorum ama bilen arkadaslar vardir yazarlar. en kötü ihtimalle doktora dersiniz annem su yasta girdi menopoza bende de sıkıntı olmasindan endise ediyorum. neler yapmalıyız nasil onlem alabiliriz diye. illa ki yardimci olup yonlendirir doktor.

bu arada arkadasim eylulde tanisti nisan da evlendi guvenince yila yasa vs bakmiyo. demekki daha vakti gelmemis.

bide otur nasil birini istiyorum diye düşün. çok düşününce öyle birini kendine cekecegine inanıyorum ben :)

Eşim karşıma 26ımda çıktı 27imde evlendik, nasip bu işler ne güzellik ne meslek ne yaş hiçbir şey kaderden nasipten öteye geçemez akışına bırakın yaşınızın tadını çıkarın çünkü bir sene sonra o yaşı özlüyor insan bu yüzden hayatı zorlaştırmamak lazım kendimize

25 yaşındasın hayatin başındasın...gerçekten tazeciksin, geçmişimdeki adamlar iyi ki olmamış..30 yaşındayım ve hayatımdaki insanı taniyali 1 yıl bile olmadi..bir kac hafta sonra istemeye geliyorlar...içime tamamen siniyor çünkü..anneler bana her zaman hakli geliyor...kulak vermek gerekiyor bence...acele etme, kendini sev üzme...

Bana evde kaldın demiyorlar henüz de her dikiş tutturamadığım, hayallerimin yıkıldığından sonra konuşmak bana zor geliyor artık. Her defasında açıklamak, halbu ki ben niye utanıyorum karşı tarafın yaptıklarından ama sanırım seçimi ben yaptım. Bunu nasıl seçtim diye kendime de kızıyorum.
Hahah yüzük iyi fikirmiş, belki susarlar.

Bu milletin başkasının hayatından başka işi yok sanırım. Önce evlen diye toplum baskısı yaparlar, boşanınca ayrı laf yaparlar, çoluğa çocuğa ayrı laf yaparlar. Bak ben eminim biz evlensek bu sefer de derler ki ayy çocuk noldu çocuk.
Gidip tavayı fırlatıcaksın aslında

Böyle bir şey yaptırabiliyor muyum?
Yani ona göre anlayabiliyor muyuz menapoz yaşını
Öyle bir şey öğrensem belki çok rahatlardım ya
Devlette gitsem TRde yapıyorlar mı?

Günümüzde sık olarak başvurduğumuz antimüllerian hormon (AMH) gündeme gelmiştir. AMH menopoza girmeden 5 yıl önce kan değeri oldukça düşer. Genellikle 0,5 ve altındadır. AMH’ın en yüksek olduğu yaş yani üreme fonksiyonlarının doruğa ulaştığı yaş ise 24-25’dir. AMH kız çocuklarında değeri düşük olup, ergenlik ile beraber artmaktadır. AMH yumurtalıkların hem kalitesi hemde sayısının iyi bir göstergesidir. Ayrıca kullanılan hormonlar, doğum kontrol ilaçları ve adet döngüsü AMH sonucunu etkilemez.

AMH testi varmış.Onu yaptırabilirsiniz.
Çünkü AMH menopoza girmeden 5 yıl önceyi gösterir deniyordu.
Link de bırakıyorum.Okuyabilirsiniz.

Ablacim diyorum izninle ben cok buyuk olmasamda sana sarilasim geldi..
Biliyormusun 25 yasindaki halimden nasil ozur dilerim nasil teselli ederim bilmiyorum
En guzel yaslardan biri.. ve cok kiymetli
Ben esimle 27de tanistim.. o kdr sacma insanlar ile tanistimki asla iliski boyutuna gelmiyor ama asiri yalan dolanla oyunla karsilasiyordum.
Uzme kendini
Tadini cikar en en en guzel yastasin

Özellikle son ilişkimi bırakmamaya dair sürekli telkin etmesi canımı sıktı.
Anne üzülüyorum görmüyor musun adam neler yapıyor diyorum
Normalde ayrıl, bırak, çek git diyen kadın sen bilirsin diyor
Bir de hala evlenir miyim diye sorunca iyice canım sıkıldı
Ben üzülüyorum, yüzüm gözüm şiş diyorum
Evlenir misin diyor :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…