Sen 25 ağlıyorsun ben 28 ben ne yapayım25 yaşındayım ama denediğim ilişkiler hep falso çıkıyor
Ben mükemmelim onlar pis demiyorum ama gerçekten hep bi falso, bi saykoluk bir yan çıkıyor adamlarda
Ya böyle iyi ki geçmişimdekiler olmamış şimdi bulduğum insanla çok mutluyum diyen oldu mu aranızda?
Ben aslında geçmiştekilere bakınca iyi ki diyorum onlarla olmamış
Ama iyi ki karşıma çıkmış diyeceğim biri de yok
Var mı yani öyle bir adam gerçekten dürüst olacak, düzgünce hatır hutur beni yaralamadan sevebilecek
Sonunda değer gördüğümü hissedebileceğim
Etrafımda düzenli ilişkisi olan insanları görüyorum, bende de olsa keşke diyorum
Annem de her görüştüğüm adamla evlenicem mi diye bekliyor
O da üzüyor beni
Yani öyle baskı yapmıyor ama mesela son beraber olduğum sosyopatla bile olanları anlatıyorum
"Bence çok kötü bir şey yapmamış. Sen şimdi evlenmek istesen evlenir mi bu seninle?" dedi üzerine
Üzüldüm öyle olunca
Yani sanki ben mecbur muyum onun bana yaptıklarını çekmeye sırf biri olacak hayatımda diye
Mesleği iyiymiş, sakin adammış, falanmış filanmış
Anne diyorum bak böyle böyle mokluklar yapıyor
Kabul edilebilir şeylermiş
Ya bence değil, size anlattım sizce de değildi konumdan biliyorsunuz
Böyle olunca da üzülüyorum, hep gözleri ışıldıyor falan
Ne bileyim İngilterede bi üniversitede işe girdim
"Tamam başarılısın onu anladım, onlar heyecanlandırmıyor beni başka biri var mı hayatında onu söyle onları duymak istiyorum artık" dedi buna da üzüldüm mesela
Kendisi erken menopoza girdi 38de
Aynısı bana olur diye de korkuyorum
Şimdi biriyle tanış, işleri oturt, evlen, anne ol kaç sene sürecek kimbilir bunlar ya?
Ki anne olmak istediğim şeylerden birisi şu hayatta
Düşündükçe sinirim bozuluyor
Ayrılınca bir rahatlama oldu mu? Daha iyisin umarım. Öncelikle umutsuz olman için bir sebep yok. Yasın genc zaten herkes sölemiş olmasa ne farkeder. Kaygılarını desme, cagırma yani bana sorarsan. Bir de demissin ya iyiki olmamıs dediğiniz ilişkiler oldu mu diye. Evet oldu. Cok sevildiğimi sandığım bir dönem olmustu mesela bitti gitti ama su an birlikte oldugum adam sayesinde diyorum ki sevilmek cok baska birseymiş yani iyiki o insanlarla olmamıs. Herseyin Bi zamanı var buna inanıyorum. Senin için de demek ki biraz kendini dinleme, kendine vakit ayırma zamanı. Bu düşünceleri cıkar kafandan zaten kendi kendine de cok mutlu oldugunu göreceksin...
Merak etmeyin karsiniza iste bu dedgnz biri cikip evlenene kadar 1 yil geciyo 9 ayda cocuk 2 yilda tamamdr bu is.aceleye gerek yok
Ben 28ime gireceğim birkaç ay içinde.Çok şekersin yengenç ya teşekkür ederim
Başkasına akıl vermeye gelince evet de kendimde kk deyimiyle "basireti bağlanmak" mevzusunu yaşıyorum galiba :)
Hep de çalkantılı gidiyor aşk hayatım
Erkek seçiminde kötüyüm
Bunları hep hırsla yaptım işte, ezildiğim, dibe vurduğum bir kız çocuğu vardı öyle olmayı kaldıramadım ben de çok çalıştım
Keşke aşk için de çok çalışmak işe yarasa :)
2 haftadır hiç dönüp buna şükretmeyi bırak kaçasım geldi işte öyle de salaklaşıyorum bazen :)
Değil tabi ki. Suç o pislik herifler. Onların yüzünden güven sorunları yaşadım hiç sevilmeyeceğimi düşündüm. Çünkü hep yalan hep psikolojik şiddetle karşı karşıyaydım. Şu an 21 yaşındayım ama keşke biraz daha geç olsaydı okullarımız bitmedi ve iş bulamadık daha. Etrafın çok konuşur. Benim etrafımda geç evlenmemi mümkünse erkeksiz yaşamamı istiyorlar çünkü onlar kötü evlilikler yapmışlar. Bence bu da iyi değil. Ama ben dinlemiyorum. Üzerine de dalga geçiyorum. Çünkü öyle şeyler anlattılar ki anlatsam dilin erir. Geç menapoz korkundan dolayı da evlenmek istiyorsun ama anne olmak zorunda değilsin. Olmak istiyorsan bir doktorla konuş. 38 yaş menapoz için erken. 45-55 yaş aralığında olur. Belli ki annen adet düzensizliğini rayına oturtamadı doktora gitmedi. Ben açıkçası çocuk düşünmediğim için takmıyorum. Bebek sevmek güzel ama çok zor oluyo. Bu sabah isviçreli bilim adamlarının zamanı geriye almayı bulduklarını okudum heralde anneliği uzatan bişey de yapmışlardır
o konuları bilmiyorum ama bilen arkadaslar vardir yazarlar. en kötü ihtimalle doktora dersiniz annem su yasta girdi menopoza bende de sıkıntı olmasindan endise ediyorum. neler yapmalıyız nasil onlem alabiliriz diye. illa ki yardimci olup yonlendirir doktor.
bu arada arkadasim eylulde tanisti nisan da evlendiguvenince yila yasa vs bakmiyo. demekki daha vakti gelmemis.
bide otur nasil birini istiyorum diye düşün. çok düşününce öyle birini kendine cekecegine inanıyorum ben :)
Eşim karşıma 26ımda çıktı 27imde evlendik, nasip bu işler ne güzellik ne meslek ne yaş hiçbir şey kaderden nasipten öteye geçemez akışına bırakın yaşınızın tadını çıkarın çünkü bir sene sonra o yaşı özlüyor insan bu yüzden hayatı zorlaştırmamak lazım kendimize
25 yaşındasın hayatin başındasın...gerçekten tazeciksin, geçmişimdeki adamlar iyi ki olmamış..30 yaşındayım ve hayatımdaki insanı taniyali 1 yıl bile olmadi..bir kac hafta sonra istemeye geliyorlar...içime tamamen siniyor çünkü..anneler bana her zaman hakli geliyor...kulak vermek gerekiyor bence...acele etme, kendini sev üzme...
Kusura bakmayın ya kaba durduysa 30 tabii ki yaşlı bir yaş değil ama 20lerden bakınca çoooook uzakta sanırdım o yaşları :)
Bir de hep sırayla gittiği için toplumda sanırım ondan hemen olacak sandım
Hep topluma uymaktan galiba bunlar
Bir de insanların beklentilerinden
Evet bdvde özellikle okudukça diyorum böyle olmasındansa iyi olsun
Ama o kadar çok kere olmadı ki, umutlarım yıkıldı yani
Sanki o adam hiç gelmeyecekmiş gibi hissediyorum
Günümüzde sık olarak başvurduğumuz antimüllerian hormon (AMH) gündeme gelmiştir. AMH menopoza girmeden 5 yıl önce kan değeri oldukça düşer. Genellikle 0,5 ve altındadır. AMH’ın en yüksek olduğu yaş yani üreme fonksiyonlarının doruğa ulaştığı yaş ise 24-25’dir. AMH kız çocuklarında değeri düşük olup, ergenlik ile beraber artmaktadır. AMH yumurtalıkların hem kalitesi hemde sayısının iyi bir göstergesidir. Ayrıca kullanılan hormonlar, doğum kontrol ilaçları ve adet döngüsü AMH sonucunu etkilemez.
AMH testi varmış.Onu yaptırabilirsiniz.
Çünkü AMH menopoza girmeden 5 yıl önceyi gösterir deniyordu.
Link de bırakıyorum.Okuyabilirsiniz.
Menopoz yaşını söyleyen test
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Alay, AMH testi ile menopoz yaşının öğrenilebileceğini belirtti.www.hurriyet.com.tr
Ablacim diyorum izninle ben cok buyuk olmasamda sana sarilasim geldi..
Biliyormusun 25 yasindaki halimden nasil ozur dilerim nasil teselli ederim bilmiyorum
En guzel yaslardan biri.. ve cok kiymetli
Ben esimle 27de tanistim.. o kdr sacma insanlar ile tanistimki asla iliski boyutuna gelmiyor ama asiri yalan dolanla oyunla karsilasiyordum.
Uzme kendini
Tadini cikar en en en guzel yastasin
Üstümden yük kalktı.
Ama onla geçtiğimiz yerlerden geçmek zorunda kaldım, yaşadığı kasabaya giden treni gördüm, ilk buluştuğumuz yer vs vs bunların önünden geçerken içim cız etti ama o kadarı da normal sanırım
Ben sevilmek ne demek bilmiyorum, yani burada anlatılan eşime güveniyorum, sevgilim kalbimi kırmaz lafları ne demek bilmiyorum.
Acı ama gerçek...
Normal evet sonucta iyi kötü birseyler paylastınız.Üzülme diyemem cünkü hepimiz gectik aslında bu yollardan bende 28 yasındayım. Evlilik benim için sacma ve ekstrem bir durumdu ama tanıstıktan 2 Ay sonra evlenelim biz dedik =) oluyor yani böyle seyler kulaga garip gelse de =) (hemen evlenilmiyor tabi 1 yıl sürücek sanırım, araya hastalıklar falan girdi) sonuc olarak anne olmayı bende isterim ama bu bir akıs yani hiç de olmayabilir. Kötü seyler düşünmek çözüme götürmez bizi. Tavsiyem hayatını planlamaya calısma su anda biraz akısına bırak ilişkiler konusunda. Yani bunlarla canını sıkma...
Ya seçim senin ister beş kere ister beş bin kere yanlış yaparsın. Hevesin kırılma kısmını anlıyorum artık onunla dene bununla dene benimde midem bulandıBana evde kaldın demiyorlar henüz de her dikiş tutturamadığım, hayallerimin yıkıldığından sonra konuşmak bana zor geliyor artık. Her defasında açıklamak, halbu ki ben niye utanıyorum karşı tarafın yaptıklarından ama sanırım seçimi ben yaptım. Bunu nasıl seçtim diye kendime de kızıyorum.
Hahah yüzük iyi fikirmiş, belki susarlar.
Bu milletin başkasının hayatından başka işi yok sanırım. Önce evlen diye toplum baskısı yaparlar, boşanınca ayrı laf yaparlar, çoluğa çocuğa ayrı laf yaparlar. Bak ben eminim biz evlensek bu sefer de derler ki ayy çocuk noldu çocuk.
Gidip tavayı fırlatıcaksın aslında
Ben 28ime gireceğim birkaç ay içinde.
Daha yeni güzel para kazandığım bir işe başladım. O da meslegimle pek alakası olmayan bir iş :) bundan önce uzuuun süre kısa dönemli işlerde calisip para kazanıp gezdigim sonra tekrar kısa süreli başka bir işe başlayıp tekrar para kazanıp tekrar gezdigim, insanların 'offf boşuna okudu bu kız, bir baltaya sap olamadi' bakışlarında kendimi bulduğum bir hayatım vardı:)
Erkek desen tatlı küçük flortler, yaz aşkları, öyle takilmacalar... Yine de bu karamsarlığa kapilmadim. Boşa yaşadığımı da düşünmedim.
Ben bu dünyaya bir aile kurmak için de gelmedim kariyer yapmak için de kusursuz bir evlat için de.
Mutlu olmaya geldim ve kendimi mutlu etmeye calisiyorum. Mutlu olduğum şeyleri yapmaya gayret ediyorum. Bitmesi gereken asklardan arabeske bağlamadan kurtulup yaşanan her olaya 'anı' gözüyle bakıyorum :)
Hiç de başarısızlık değil bence ilişki geçmişim.
İlk gerçek aşkımın manipülasyonlarına gelip onunla evlenmedigim için çok mutluyum çünkü ilk aşkımla evlenseydim bunca harika - tatlı flortum hiç olmayacaktı,bunca romantik anıyı yasayamayacaktim, tatil aşklarimi taniyamayacatim, ortak dili konusamadigim adamla pandomim bir ilişki yurutemeyecektim, onca yolculuğa tek başıma cikamayacaktim, bugün beni ben yapan çoğu şeyden mahrum kalacaktım...
Eminim evli ve çocuklu olmak da güzeldi ama bekar ve çocuksuz olmak cok güzel birşey. Saymaya başlarsam bitmez :)
Tadını çıkar
Hep aynı tip insanlar karşınıza geliyorsa bilinçaltında yanlış bir kodlama vardır diyorlar olabilir mi?Yaşadıklarım artık gerçekten pislik seviyesinde yani.
Sevgilim beni aldattı terk etti tarzı bir şey de değil.
Yani öyle olsa ağlasam diye düşündüğüm zamanlar oldu.
Sosyopat, psikopat karışımı insanları elimle koymuş gibi buluyorum.
Bir de yiyor insan bunu baştan öyle güzel manipülatif oluyor bu insanlar.
Bana da bu çocuk isteği 24te vurdu, onun öncesinde asla derdim şimdi deli oluyorum bebeklere, çocuklara ama bu doktor işi aklıma yattı gidip sorucam yazın tr ye dönünce :)
Aynen doktor olayı aklıma yattı onu yaza yapıcam ben :)
Evet aslında ben niye o kadar düz bir şekilde yıllar sürecek diye düşünüyorum bilmiyorum, kafamda sevgililik......biiiiiiiiir....nişanlılık bbiiiiiiiiiir diye saymışım
Sen 25 ağlıyorsun ben 28 ben ne yapayım
Ve benim bugüne kadar hiç sevgilim olmadı yalnızlıktan olecegim diye korkuyorum bi annem ve ben o da giderse bu hayatta yalnızım anlayacağın
Herkesin hayat cizgisi ve plani farkli oluyor.
Ornegin otuz kirk yil evli olup el ele omur tuketenler de var.
Evliligin ikinci ayinda kanli bicakli ayrilan da var.
Bazilari bir iki aci yasar sonra guler.
Kendi adima konusayim.
Ben hep bir acidan sonra daha fazlasini yasamisimdir.
Hayati hayat yapan bilinmezlik ve herkese gore farkli islemesi.
Sizin anneniz yine iyi beni annem elinden gelse zorla evlendiricek ve insani derinden acitan sozleri hareketleri var sebep yalniz olmam.
Çok isteyince olmuo ben bunu anladım bu hayattan .Çok isteme hiçbirşeyi.Annenizde düşüncesini söyluyor sızıb içinize sinmıosa ve ıse yaramazsa sevgılım olucak dıye hıcde cekmeyın.27 yasında evlendım anne olmayı yuvamın olmasını cok ıstedım 3 ay 27 gun sonra baba evıne geldım kayınvabaya kefıl olmadım diye.29 yasındayım boşandım.Çok isteme hiçbirseyı.25 yaşındayım ama denediğim ilişkiler hep falso çıkıyor
Ben mükemmelim onlar pis demiyorum ama gerçekten hep bi falso, bi saykoluk bir yan çıkıyor adamlarda
Ya böyle iyi ki geçmişimdekiler olmamış şimdi bulduğum insanla çok mutluyum diyen oldu mu aranızda?
Ben aslında geçmiştekilere bakınca iyi ki diyorum onlarla olmamış
Ama iyi ki karşıma çıkmış diyeceğim biri de yok
Var mı yani öyle bir adam gerçekten dürüst olacak, düzgünce hatır hutur beni yaralamadan sevebilecek
Sonunda değer gördüğümü hissedebileceğim
Etrafımda düzenli ilişkisi olan insanları görüyorum, bende de olsa keşke diyorum
Annem de her görüştüğüm adamla evlenicem mi diye bekliyor
O da üzüyor beni
Yani öyle baskı yapmıyor ama mesela son beraber olduğum sosyopatla bile olanları anlatıyorum
"Bence çok kötü bir şey yapmamış. Sen şimdi evlenmek istesen evlenir mi bu seninle?" dedi üzerine
Üzüldüm öyle olunca
Yani sanki ben mecbur muyum onun bana yaptıklarını çekmeye sırf biri olacak hayatımda diye
Mesleği iyiymiş, sakin adammış, falanmış filanmış
Anne diyorum bak böyle böyle mokluklar yapıyor
Kabul edilebilir şeylermiş
Ya bence değil, size anlattım sizce de değildi konumdan biliyorsunuz
Böyle olunca da üzülüyorum, hep gözleri ışıldıyor falan
Ne bileyim İngilterede bi üniversitede işe girdim
"Tamam başarılısın onu anladım, onlar heyecanlandırmıyor beni başka biri var mı hayatında onu söyle onları duymak istiyorum artık" dedi buna da üzüldüm mesela
Kendisi erken menopoza girdi 38de
Aynısı bana olur diye de korkuyorum
Şimdi biriyle tanış, işleri oturt, evlen, anne ol kaç sene sürecek kimbilir bunlar ya?
Ki anne olmak istediğim şeylerden birisi şu hayatta
Düşündükçe sinirim bozuluyor
Ben 28ime gireceğim birkaç ay içinde.
Daha yeni güzel para kazandığım bir işe başladım. O da meslegimle pek alakası olmayan bir iş :) bundan önce uzuuun süre kısa dönemli işlerde calisip para kazanıp gezdigim sonra tekrar kısa süreli başka bir işe başlayıp tekrar para kazanıp tekrar gezdigim, insanların 'offf boşuna okudu bu kız, bir baltaya sap olamadi' bakışlarında kendimi bulduğum bir hayatım vardı:)
Erkek desen tatlı küçük flortler, yaz aşkları, öyle takilmacalar... Yine de bu karamsarlığa kapilmadim. Boşa yaşadığımı da düşünmedim.
Ben bu dünyaya bir aile kurmak için de gelmedim kariyer yapmak için de kusursuz bir evlat için de.
Mutlu olmaya geldim ve kendimi mutlu etmeye calisiyorum. Mutlu olduğum şeyleri yapmaya gayret ediyorum. Bitmesi gereken asklardan arabeske bağlamadan kurtulup yaşanan her olaya 'anı' gözüyle bakıyorum :)
Hiç de başarısızlık değil bence ilişki geçmişim.
İlk gerçek aşkımın manipülasyonlarına gelip onunla evlenmedigim için çok mutluyum çünkü ilk aşkımla evlenseydim bunca harika - tatlı flortum hiç olmayacaktı,bunca romantik anıyı yasayamayacaktim, tatil aşklarimi taniyamayacatim, ortak dili konusamadigim adamla pandomim bir ilişki yurutemeyecektim, onca yolculuğa tek başıma cikamayacaktim, bugün beni ben yapan çoğu şeyden mahrum kalacaktım...
Eminim evli ve çocuklu olmak da güzeldi ama bekar ve çocuksuz olmak cok güzel birşey. Saymaya başlarsam bitmez :)
Tadını çıkar
Kaba durması değil de şaşırdım sadece.
Sonuçta 30 yaş geç bir yaş değil.
Evet Victoria devrinde olsaydık 30 yaş topluma göre geç bir yaştı.
Orada kızlar 14 yaşından sonra evleniyordu.
Bende bekarım ve 31 yaşındayım.Sizi gerçekten anlıyorum.
O beklediğiniz adam belki bir iki yıla gelecek, belki sonra gelecek, belki de gelmeyecek.
Bunu bilemem siz de bilemezsiniz. Gaibi sadece Allah bilir.
Ama bu durumun sizi nasıl etkileyeceği sizin elinizde.
Siz elinizden geleni yapın, hoşlandığınız biriyle tanışın,arkadaşlık kurun ama sonuç sadece sizin elinizde değil.
Çünkü daha önce de dediğim gibi başkasının kalbine ve beynine hükmedemeyiz.
Bazen akışa bırakmak lazım.
Elinizden geleni yapın ve sonra akışa bırakın.Ve dua edin.
Bir de beklentilerinizi çok maximum da da tutmayın çok minimum da da tutmayın.
Ortalamada kalsın. Eğer ortalama üstü olursa daha çok sevinirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun..
Ne diyor mesela?
Ya kötü niyetle yapmıyor ona kızdığıma da üzüldüm ama en son kızdım açıkçası, üzülüyorum görmüyor musun
Ben bu haldeyim hala olur mu diyorsun dedim
Ya seçim senin ister beş kere ister beş bin kere yanlış yaparsın. Hevesin kırılma kısmını anlıyorum artık onunla dene bununla dene benimde midem bulandı
Millet ne güzel seviyo söz nişan düğün mis gibi devam ediyo. Benim söze bile gelmeden daha birinci aşama sevgililikte patlıyor olay
Sevmeye bile halim yok artık şimdi bi yerde görücen tanışıcan hoşlancan mesajlaşma sevgililik falan uzun iş gözüm almıyor
Ezberledim artık bi tadında kalmadı zaten
Bu kadar şeyin üstüne bide millete laf anlatmaya çalışıyorum o kısıma hiç girmek istemiyorum
Bu yaz yaptırıcam bunu ve gerekirse diğerlerini de en azından içim rahat eder belki doktorun daha iyi bildiği bir şeyler vardır bu erken menopoz konusunda :)
Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?