Anti-Aging 25 yaşın ilk kırışıklığı için acil yardım(lütfen bilgilerinizi paylaşın)

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma

lina35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
36
0
36
İzmir
aman tanrım oda ne alnımda hemde sağ kaşımın üstünde ilk çizgimi gördüm dediğim an bunun pudra birikintisi olması için tanrıya çok dua ettim ama sanırım kaçınılmaz sonumun ilk başlangıç çizgisi en can alıcı noktamda ortaya çıktı. hemde daha 25imde... hemde düğünüme 3 ay kala....
bu konuda ne yapmam gerekiyor hiç bir bilgim yok. benim cildime uyguladığım tek bakım banyoda yaptığım peelingle ölü hücrelerimi soyup ardından nemlendirici uygulamaktı ama görünüyorki bunlar kafi değilmiş artık ciddi anlamda kişisel bakım yapmamın zamanı gelmiş. piyasada o kadar çok ürün var ki hepsi ateş pahası hepsi ayı şeyi vaad ediyor ama hangisi daha etkili hangisi cildimi yormadan nem dengesini bozmadan ilk yaşlanma( ühüüüühüüü) çizgilerimi farkedilmez kılacak bilmiyorum. lütfen yardım edin bana daha önce kullandığınız çevrenizde kullanıpda memnun kalanların önerdiği ürünler herşey ama herşeye açığım yeterki yaşlanmamı geciktirecek bir şeyler bulayım. kozmetikçilere gidip para tuzağı olan ürünleri almaktansa ben inanıyorumki kadınlar arasındaki dayanışma sayesinde ben bu işin üstesinden gelicem. lütfen yardım edin noluyyyyyyyyyyyy

O kadar çok kozmetik ürün var ki..

yani sizin cilt tipiniz, nem durumunuz vs. pek çok etken var kullanacağınız ürünü belirleyecek.

Ama zaman ve yerçekimi denen bişey var ki bu da demek oluyor ki o kaşınızın üstünde gördüğünüz minik küçük kırışıklığın zamanla pek çok kardeşi olacak.

Onlarla savaşmak yerinebakım yapmakla birlikte yaşlanmanın doğal bir süreç olduğunu kabullenmek sağlıklı bir bakış açısı olacaktır.

Canımmmm :)

Ben de 27 yaşındayım. Ben de 25 yaşında iken farkettim artık yaşlanma sürecine girdiğimi. O kadar moralim bozuldu ki anlatamam. Bir anda sanki dünya başıma yıkıldı. Akranlarımdan 5 yaş daha büyük gösterdiğimi düşünmeye başladım. Eh sağolsun etrafımdaki insanlar da bu psikolojiye destek oldular.

Ama ne yaptın peki diye sorarsan çok bir değişiklik olmadı. Şu aralar en çok bepanten kullanıyorum. (Sivilce izlerim de var çünkü) Haftada bir veya 2 haftada bir kil maskesi yapıyorum. Banyodan sonra vücudumu nemlendirmeye gayret ediyorum. Şu aralar yeni siparişini verdiğim argan yağını da Allah nasip ederse kullanmaya niyetlendim.

Ama farkettim ki beni hala ilk görenler öğrenci sanıyorlar. Demek ki o kadar da kötü değilmiş kırışıklıklarım diye düşünüyorum. Hatta geçenlerde bir markette alışveriş yaparken fiyatı biraz yüksek bir yiyecek almak için reyoncu kıza yaklaşınca 3 kere emin misin diye sordu bana. Önce çok şaşırdım niye böyle yapıyor acaba diye. Sonradan anladım ki beni öğrenci olarak düşündüğünden ve alacağım ürünün maddi olarak bana tuzluya patlayacağını sandığından o kadar diretmiş.

Demek ki işe yarıyor yaptığım bazı şeyler. Merak etme erken bir yaş 25 mücadele için. Hala vaktin var taarruza :) Bazı basit tedbirleri uygulamaya koy. Gerisi gelir

öncelikle ikinizede teşekkür ederim.
ceberrum 77 ben bu kadar bunalım yaparken yaşlılığımın ilk belirtisi olan çizgim ve daha sonra başıma gelecekleri öyle bir çırpıda yüzüme vurdun ki.... saol ya bir anda kendimi 35 değilde 30 yaş paranoyalarında hissettim(ühüühühüüüü) ama dediğin gibi bu gerçeği kabullenmem gerekiyor teşekkür ederim.
asigenç bende seninle aynı şeyleri hissediyorum şu an. zaten giyim tarzım ve makyaj tarzımla yaşımdan 1-2 yaş daha büyük gösterdiğimi düşünürken bu ilk çizgim bende 30 gösteriyormuşum gibi hissettirdi hatta şu an 5 yıl sonra buruş buruş olan çizgilerimi görüyor gibiyim ama seninde dediğin gibi 25 yaş savaşa hazırlanmam için erken bir dönem önemli olan benim bu dönemde en iyi şekilde zırhlanmam işte bende bu noktada yardımlarınıza ihtiyaç duyuyorum. acaba marketlerde bile satışına başlayan ürünlerden mi kullanmalıyım yoksa clinique, dr.murad, lancome gibi markalarlamı başlamalıyım 25 yaş serisinde en iyi sonç veren ürün hangisi bilemedim. çünkü bana göre her markanın mutlaka daha başarılı olduğu bir seri vardır iyi tespitle doğru ürüne yönlenmek istiyorum. lütfen yardımcı olun :)))

ben de saçımda ilk beyaz tellerimi gördüğümde dünya başıma yıkılmıştı. Seni çok iyi anlıyorum :)

Kırışıklık için maalesef hiç bir özel bakım bilmiyorum ama asigenc'in bahsettiği argan yağı ilgimi çekti, öyle bir geçer zaman ki de oynayan berrin karakterinin de yüzündeki pürüzleri gidermek için argan yağı içeren pembe bir maske uygulamışlar, acep o ne amaçla kullanacak? :)

ARGAN YAĞININ FAYDALARI

Argan Yağı cildi rekor denilebilecek bir zamanda nemlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Pek çok bilimsel çalışma da bu gerçeği doğrulamıştır ve uzmanlar bu mucizevî yağın diğer faydalarını bulmak için yeni çalışmalar yapmayı sürdürmektedirler.
Faslı kadınlar yüzyıllar boyunca bu mucizevî yağı dudak ve cilt çatlaklarına ve kırışıklıklara masaj yaparak uygulamışlardır. Ancak Argan Yağı’nın en etkileyici özelliği yaşlanmayı önleyici(anti-aging) özelliğidir. Yağ cildin genç kalmasını sağlar ve kırışıklıkların da estetik ameliyata gerek kalmaksızın yokolmasın yardımcı olur. 70.2 mg E vitamini içerir. Bu miktar palmiye yağında 25.6 mg. zeytin yağında ise 7.1 mg. civarındadır.

Güzellik uzmanlarının da belirttiği gibi Argan Yağı ile rekabet edebilecek herhangi bir ürün daha yoktur. Yatmadan önce cilde birkaç damla uygulamak cildin yenilenmesi, yumuşaması ve tonunu yakalaması için yeterlidir.

Yaşlanmayı Geciktirici (Anti-Aging) Etkisi:

• Argan Yağı cildi yumuşatır, nemlendirir ve cildi kurumaya karşı korur.
Gündüz ve gece kullanımıyla kuru ve nemli cilt arasında denge kurar.
• Geceleri tüm cilt tipleri için harika bir etki oluşturur. Uyku boyunca cildin yenilenmesini sağlar ve cildin yaşlanmasına karşı savaşır.
• Nemlendirici etkisi çok güçlüdür; cildi dışarıdan gelecek güneş, kötü hava, soğuk, çatlak ve gerginliklerin oluşumunu önleyerek erken yaşlanmanın önüne geçer.

Kahverengi Noktaların, Yüzdeki Sivilcelerin ve Boyun Çizgilerinin Giderilmesi

Argan Yağı yüze haftada 2-3 defa olmak üzere hafif bir masaj ile cilde yedirilerek uygulanmalıdır. Maksimum etkinin sağlanması için tercihen gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Eğer sivilceniz varsa yatmadan önce yağı pamuklu bir çubukla da yüzünüze uygulayabilirsiniz. Argan Yağı mutlaka temiz bir cilde uygulanmalıdır. En iyi etkinin sağlanması için yağı uygulamadan önce buhar banyosu yapınız ya da en azından haftada bir kez, normal banyo yaptıktan sonra Argan Yağı’nı vücudunuza uygulayın ve rahatlayın. Sonucu çabucak göreceksiniz. Cildiniz daha pürüzsüz ve yumuşak olacak ve ipeksi bir his uyandıracak.

Selülit ve Çatlak İzleri
Argan Yağı’nı mevcut güzellik kreminizle değiştirmeniz güzellik uzmanları tarafından da önerilmektedir. Çünkü Argan Yağı %100 doğal bir üründür. Ciltteki çatlakları önlemesi ve cilde tekrar elastikiyet kazandırması açısından çok faydalı bir üründür. Argan Yağı kullanımıyla birlikte pek de estetik olmayan bu çirkin izler silinir ve cildiniz elastikiyet kazanır.

Göğüs Bakımı için mükemmel bir ürün:

Argan Yağı göğüs ve göğüs bölgesi bakımı için mükemmel bir üründür.
Göğüslerin forma girmiş, daha sıkı ve nemli bir hale gelmesine yardımcı olacaktır.

Argan Yağı’nın Saça Olan Faydaları

Yaşlanmayla birlikte saçlarımız da kurur ve elastikiyetini kaybeder. Saçlı derimiz zaman içerisinde giderek daha az sebum yağı üretir. Sebum yağı saçımızın doğal parlaklığını ve dokusunu kazanmasına yardımcı olur. Sebum yağının giderek azalması saçın incelmesine ve kalitesini yitirmesine yol açar. Saçınız her ne şekilde yaşlanırsa yaşlansın değişmeyen tek gerçek vardır. O da yaşlanan saçın daha fazla neme ihtiyacı olduğudur.
Argan Yağı’nın içinde bulunan E vitamini güçlü bir antioksidandır. Ve saça zaman içinde zarar veren serbest radikallerle savaşarak saçın zarar görmesini engeller. Aynı zamanda saçlı derideki kan dolaşımına da yardımcı olarak sağlıklı bir saç için gerekli bir koşulu daha yerine getirmiş olur. E vitamini epidermiste 6 ay boyunca depolanabilmektedir. Bu nedenle bir uygulamayla bile uzun süren bir etki elde edilmektedir.

Fas’taki Berber kabileleri Argan Yağı’nı saçlı deriye masaj yaparak uygulamışlardır. Argan Yağı’nın diğer tüm faydalarının yanı sıra, saçın devamlılığı ve güzelliğinin korunmasına sağladığı yarar bile başlı başına çok önemli bir etkidir. Argan Yağı ile saçlı deriye günlük olarak masaj yapmanın saç dökülmesini engellediği bilinmektedir. Yaşadığımız iklim içerisinde saçlarımız kirliliğe ve kimyasal şampuanlara maruz kalmaktadır. Sonuç olarak saçlarımız parlaklığını yitirir, donuklaşır, kırılgan ve kuru bir hale gelir.

Argan Yağı E vitamini içerir ve E vitamini de saçlı derinin ve saç kökünün beslenmesine yardımcı olur.

Argan Yağıyla kuru kırılgan ve solgun saçlarınıza Parlaklık ve Canlılık Kazandırın.

ALINTI

Son düzenleyen: Moderatör:
bu argan yağınında sahtesini çıkarmışlardır. almamız için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? ya da hakiki olduğunu nasıl anlarız?

ben kremlerle birlikte haftalik maske uyguluyorum ve peeling de uyguluyorum ve sana tavsiyem yumurtanin beyazi ve sarisi ikisi de cilt icin cok etkili beyazi sIkIlastIrIp kIrIsIklIklari azaltirken sarisi cilde gereken bakimi sagliyor .ayrintili arastirsan faydalarini sen de goruceksin .fazla da dert etme .dert ettigimiz hersey daha da kotuye gidiyor genelde cunku

ama insanın kendine söz geçirmesi pek mümkün olmuyor işte hele birde yaşıtlarına nazaran daha büyük gösteren biri olarak minicik bir çizgi beni depresyona soktu diyebilirim. hatta bu hafta alışverişe çıktım ve dolabımı sil baştan yeniledim beni daha ufak tefek gösterecek türden giysiler aldım. bluzlarımın yerini t-sortler mini eteklerimin yerini şortlar topuklu klasik ayakkabılarımın yerini conversler aldı ( ki bu konversleri olur olmaz giyenlere çok karşıyken :) saçlarımı kızıldan acık kahve tonlarına boyatıp dalgalı fönler yerine düz fön çektirdim. makyaj anlayışım tamamen sıfırlanıp pudra alık parlatıcıdan ibaret oldu sanırım artık 25 yaşında duruyorum en azından çevremdekiler daha cıvıl cıvıl göründüğümü söylüyorlar :)))) sanırım botoksu uzun süre erteleyeceğim :)))))))))

annem son 6 aydır bildiğimiz bepantenin kremi ve merhemini kullanıyor yüzüne 45 yaşında olmasına ragmen inanılmaz derecede azaldı kırışıklıkları. yağlı ciltler daha geç kırışır zaten sanırım bu yüzden etkili oldu bepanten.

başlarda biraz sivilcelendi gerçi ama 45 yaşında olup sivilce çıkarmak hoşuna da gitmedi değil:) düzenli bi şekilde uygulamaya devam ettikçe gözle görülür bi değişim yaşadı resmen. ilk başladığında çok saçma diyordum ama kendi gözümle gördüm ve artık kırışıklıklardan korkmuyorum:)

Sürekli olarak o tarafiniza yan yatiyorsaniz yastik izi , kirisikliga neden olur. ipeksi kumas nevresim kullanmak ve degisik taraflara yatmak cözüm olabilir.
Ayrica argan yagi önerilmis, bildigim kadariyla zeytinyagina esdeger bir yag ama isciligi zor oldugu icin kat kat pahali. :44:

Bende bu komlekse tek giren kişi kendim sanıyodum :) ama 25 + 2 de :)) Göz çevremde kırışıklıklar belirgin.Bende neler yapsam diyodum.Argan yağı ve bepanteni tuttum:)

Etrafımızdakilerde saolsun komplekse sokuyolar, hatta benim canımı sıkan bizzat daireden bi arkadaş oldu.Göz çevrem kırşmışmış ! seninki 5 kat fazla kırışmış abla deseydim keşke bende :) Neyse uyarması fena olmadı bende bakımı artırdım kendine geldi cildim şimdi :)

argan yağı gerçekten etkil oluyormu? etkisini ne kadar zamanda gösteriyor? ben kırışıklıkların en büyük etkeni güneş ışınlarıdır diye 2 yıldır vichy 50 faktör yüz kremini kullanıyorum yaz kış gece gündüz ayırt etmeksizin hem yüzüme hafif bir beyazlık veriyor diye hem nemlendiriyor hemde cildimi kuruyor diye bu ürünü kullanıyordum ama şimdi daha etkili bir ürüne ihtiyacım var. mesela makyaj yapmadan önce cildime nemlendirici uygulamazsam o makyaj pütür pütür iğrenç bir hal alıyor hem makyaj öncesi baz olarak kullanabileceğim hem gece yatmadan önce uygulayabileceğim bir krem kullanmak istiyorum herkes argan yağından bahsediyor ama tam emin olamıyorum aranızda gerçekten kullanıp şu sorunmdan kurtuldm diyen varmı acaba?

canım argan yağı hem cilt için hemde saçların için rahatlıkla kullanabilirsin...ben argan yağını 3 aydır kullanıyorum saçlarım için,argan yağından sonra cok güzel uzadılar.benim saçlarım uzuyorsa herkezin saçı uzarr.bu arada yüzüm için ki deneyimimden de bahsediyim burnumu cam kapıya geçirdim burnumun üstü bildiğin yarıldı 4 cm kadar.dikiş attılar ,yara geçti fakat izi hala duruyordu ki burnumu cok seviyorumm .argan yağı dikiş izini yok etti...artık yüz bakımın da da kullanıyorum...cildin kuru ise hafta da 3 gece yatarken, cildin yağlı ise hafta da bir kullan...inşallh işene yarar...

tatlım öncelikle çok teşekkür ederim umarım bende de işe yarar. peki acaba sen hangi markayı kullanıyorsun? bu tarz ürünlerde korsan çok fazla oluyormuş hepsine güvenilmez diyorlar

:) cok sevindim lina .ve unutma bir insani kendinden daha kotu kimse elestiremez .Inan ki biz kendimizi daha cok elestiriyoruz.Ben de lise yillarinda herkesten uzundum 1.72 boyum bu arada ve yasimdan daha buyuk gorundugumu soylerlerdi ,tabii ki insani uzuyor bu durum bir de ergensen eger dusun daha da kafana takiyorsun ,sonra yillar gecti bir kac ay sonra 25 yasina gelicem ...Simdi ise herkes 18 yada 19 veya 20 yasinda durdugumu soyluyorlar.benim arkadaslarim da { resimden gordugum kadariyla tabii} daha simdiden baya bir kirisikliklar olusmus goz cevrelerinde ve baya olgun duruyorlar.Anlicagin kimin nasil olucagi ilerleyen donemlerde inan belli olmuyor .bazen 25 yaslarinda bir bayan daha olgun duruyorken bir de bakiyorsun 40 yasina geldiginde yasindan 10 yas daha kucuk gosteriyor .Dikkat et mesela jennifer lopez ya da gwen stefani bir kac ornek sadece kadinlar 25 yasinda nasil duruyorsa simdi de ayni ama o zamanlar yaslarindan daha buyuk gosteriyorlardi.

Uzun bir yazi oldu ama bu durum boyle canim ,tabii ki hepimiz ayni duygulari yasiyoruz ve ayni dusunceleri paylasiyoruz.Daha pozitif olmana sevindim inan ki ,umarim daha da pozitif olup kendine daha da guzel gozlerle bakarsin ...

bende de ağızıın yan taraflarında yanaklarımın başlangıç yerlerinde yastık izleri var,sürekli yüzüstü yattığım için galiba.Birazda yanaklar tombul olunca iyice belli oluyor kızlar bana tavsiyeleriniz varmı?
Cildim kuru,ben sürekli nemlendirici kullanıyorum ama bu yanak çizgilerinin önüne geçemiyorum

Canım baepanthenin tüylenme yaptığını duymuştum. :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…