- 8 Ocak 2015
- 6.090
- 19.102
- 448
- Konu Sahibi PammukSeker
-
Yardımcı eczacı mı? Eczacı teknikerliği gibi mi yani?
Bizzat bir eczacıdan yorum almak çok iyi oldu çok teşekkür ederim. Açıkçası kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü (matematik ve fizik-kimya) özel ders verdiğimden dolayı ygs ve lys konularına hakimim. Bu yıl öylesine lys'ye girdim mf3'te 28bin sıralamadaydım(ki bu sıralama benim üniversitede kimya müh.kazandığım sıralamaydı ama bizim zamanımızda bu sıralamayla eczacılık hayaldi tabi:)). Biraz kasarsam istediğim üni olur gibi ama işte okuması çok zordur eminim. Bir de bu eczane açma olayının böyle çetrefilli olduğunu bilmiyordum. Tekrar oturup düşünmem lazım bu kadar sıkıntıya değer mi diyeBen şuan eczacılık 4. Sınıfım. Yeni yasa kabul edildi ve ilk bizi vurdu. Kura diye bahsedilen olay hastahane eczaciligi için geçerli. Yok ben eczane açıcam dersen nüfus engeline takiliyorsun ve iki yıl yardımcı ecz olmak zorundasın.
Öyle arkadaşlarım var ki iyi bir yerde devir eczane alıp dünya borcu 8 ayda ödedi. Öyle de arkadaşım var ki borcun altından kalkamayıp kapatmayı düşünüyor.
Benim tavsiyem iyi düşün. Okuması kazanması ayrı sıkıntı. Çalışması ayrı...
Bizzat bir eczacıdan yorum almak çok iyi oldu çok teşekkür ederim. Açıkçası kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü (matematik ve fizik-kimya) özel ders verdiğimden dolayı ygs ve lys konularına hakimim. Bu yıl öylesine lys'ye girdim mf3'te 28bin sıralamadaydım(ki bu sıralama benim üniversitede kimya müh.kazandığım sıralamaydı ama bizim zamanımızda bu sıralamayla eczacılık hayaldi tabi:)). Biraz kasarsam istediğim üni olur gibi ama işte okuması çok zordur eminim. Bir de bu eczane açma olayının böyle çetrefilli olduğunu bilmiyordum. Tekrar oturup düşünmem lazım bu kadar sıkıntıya değer mi diye
Bunlar çok bilgilendirici oldu çok teşekkür ederim. Yaşım genç olsa hiç düşünmeyeceğim hayalimdeki meslek olduğu için ama bu yaştan sonra hem kazan hem oku hem iş yeri aç. Çok gözümü korkutuyor açıkçası. Tekrar kapsamlı bir şekilde düşünmem gerek sanırımBen genelde ege bölgesini biliyorum.diyelim bir yerde üç aile hekimi var nüfus arttı yeni birim acıldı.bir eczane hakkı veriliyor.ama orda tutabilcek bir dükkan oluyor onu da artık kim denk getirirse.en yakın arkadaslarım eczacı bir dükkan yeri ile anlastı anahtarı aldı.adam arkadastan sonra gelen daha yüksek para verince ona verdi mesela.kız elinde anahtarla kaldı.üniversite devlet hastanesı gibi yerlerin karsılarına istenen fiyatlar gercekten cok fazla.cok emin olmamakla birlikte yeni kanunlarla yeni mezunlara eczane acarken sınırlama getirilmiş.en riskli durum da bir kere eczane acma bir kere tasıma hakkınız var.actıgınız yerde tutmadıgı takdırde durum col riskli oluyor.kafanıza ayrıyeten takılam bişi olursa öğrenip size dönerim
süreçleri biraz yıpratıcı acıkcası.gönlünüze göre olur umarım :)Bunlar çok bilgilendirici oldu çok teşekkür ederim. Yaşım genç olsa hiç düşünmeyeceğim hayalimdeki meslek olduğu için ama bu yaştan sonra hem kazan hem oku hem iş yeri aç. Çok gözümü korkutuyor açıkçası. Tekrar kapsamlı bir şekilde düşünmem gerek sanırım
Ben olsam yapmazdım böyle bir sey. Ya olmazsa napcaksınız.kızlar merhaba herkese,
Ben 25 yaşında kimya mühendisiyim ve makine mühendisliğine çift anadal yapmıştım. Şimdi bir kamu kurumuna atandım mühendis olarak ama mesleğimi hiç sevmiyorum. 25inden sonra aklım başıma biraz geç gelse de hep hayalimdeki meslek olan eczacılık istiyorum. Sıkı bir çalışmayla yapabileceğimi düşünüyorum. Kazanması da okuması da zor bir bölüm ama bizim bölümle baya ortak dersi var. Bi ihtimal bazı dersleri saydırabilirim belki(?). Sizce hayallerimin peşinden gitmeli miyim? Bu yaştan sonra 5 yıllık bir bölüm okunmaya değer mi? Özellikle de aranızda eczacı veya tanıdığı eczacı olanlar varsa bilgi verirse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden herkese
sonuna kadar git mutlaka çalış canım . insan hayallerine kavuşmalı mutlaka. geç değil hiç bir şey için. ben de 24 yaşındayım sevdiğim mesleği yapıyorum ama buna rağmen başka bir alanda okul okumak istiyorum. mesleğimi değiştirmeyeceğimi bile bile hayatta bazı şeyler için sebep yoktur illa meslek ya da para için okunmaz hayaller göz ardı edilmemelikızlar merhaba herkese,
Ben 25 yaşında kimya mühendisiyim ve makine mühendisliğine çift anadal yapmıştım. Şimdi bir kamu kurumuna atandım mühendis olarak ama mesleğimi hiç sevmiyorum. 25inden sonra aklım başıma biraz geç gelse de hep hayalimdeki meslek olan eczacılık istiyorum. Sıkı bir çalışmayla yapabileceğimi düşünüyorum. Kazanması da okuması da zor bir bölüm ama bizim bölümle baya ortak dersi var. Bi ihtimal bazı dersleri saydırabilirim belki(?). Sizce hayallerimin peşinden gitmeli miyim? Bu yaştan sonra 5 yıllık bir bölüm okunmaya değer mi? Özellikle de aranızda eczacı veya tanıdığı eczacı olanlar varsa bilgi verirse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden herkese
Eczacılığın esnafliktan farkı var mi? Eczacılık üzerinden akademik kariyer düşünüyorsanız o ayrı ama sirf eczanede çalışmak için boyle birsey istiyorsanız mantıklı değil bence. Tabi bu benim kendi görüşüm.
Yine de evli değilseniz ya da maddi sorumlulugunuz yoksa boyle bir maceraya atılabilirsiniz, neden olmasın?
ayrıca eşimde bu yıl 3. üniversitesine başlıyor. o da kamu da ama neden daha iyisi ve hayali olmasın ki.kızlar merhaba herkese,
kızlar merhaba herkese,
Nüfus engeli var .Acacagin yerdeki eczacilar odasi onaylarsa belediye onaylarsa acabiliyorsun oda uzun suruyorEvet gerçekten kamudaki mühendisler çok rahat ve maaşları da gayet iyi ama eczacılıktaki bu kura olayı nedir acaba hiç bilmiyordum? Öyle kafana göre dükkan alıp eczane açamıyoruz yani değil mi?
Eczacılık atamasına basvurabilmek için işinizden istifa etmek zorunda kalacaksiniz bunu göze alabilecek misiniz kim bilir ne zorluklarla devlet memuru oldunuz ve Eczacılikta atanabilecek misiniz garanti değil. Eczane açmak ayrı bi dert zaten. Okumak zor değil diye duydum hele ki siz kimya muhendisiymissiniz sizin için hiç zor olmaz ama ilerisi riskli bence. 30 yaş yeni bi mesleğe başlamak için çok hatta hiç geç değil ama stratejik adımlar atmanız gerekecek. Ayrıca hem okuyup hem çalışmak sınavlar için izin istemek bazı ders ve lab.ların zorunlu tutulması falan sizin için hep sorun yaratır iyice düşünün derim ben olsam bulasmazdim inanin insan isteyerek gittiği bölümden bile zorluk çekince soguyo işinizi seçmeye bakın.kızlar merhaba herkese,
Okumanin yasi yoktur ama mesleginizde var yani ben olsam meslegde kalmayi tercih ederim..kızlar merhaba herkese,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?