Tetkiklerinizi üniversite hastanesinde yaptırmanızı öneririm
Geçmiş olsun..
evet gitmelisin. grip gibi hastalıklar dışında, böyle önemli konularda en az iki doktora gitmek gerek.
Gitmelisin. Ben de kullandığım ilaç sebebiyle 4 ay adet göremedim. Kendi doktorum izindeydi, başka doktora gittim. Erken menopoz dedi, tedaviye başlatmaya çalıştı. Başka doktora gittim, takip edelim, ilaç sorun yaratmış olabilir, ilacı bıraktıktan sonra belli olur dedi.Merhabalar
Uzun süredir adet goremiyordum. Dün doktora gittim. Rahmimin temiz olduğunu ve kist vs hiçbişey olmadığını yalnız küçük küçük su keseleri var demişti ve testler istedi. Fsh tsh prolaktin ve beta hcg istedi. Fsh degerim 50 üzeri çıktı diğerleri normal değerlerde dedi. Yani 50 üzeri menopoz dedi. Şok geçirdim. Ama sanırım tedavi ediliyormus bana devlet hastanesinde takip ettirmemi söyledi. Pek de inanmak istemiyorum test sonuçlarına nedense. Lütfen konum bir süre tasinmasin. Bilgi sahibi olan varsa yardimci olur musunuz ? Tekrar başka bir doktora da gitmelimiyim sizce ?
Kesinlikle endokrin doktoruna gitmelisin bu konu onların uzmanlık alanıÇok sağolun. Erken menopoz genetik diye duymuştum yani aile faktörü önemli. Ama daha annem bile girmedi sanırım ben stresten girdim. Tabi gerçekten girdiysem
Masallah canim Allah sana bagislasin bence ihmal etmeden iyi bir doktor arastirip tedavini ol merak etme fsh tek basina yumurta rezervini gostermezVar canım 1 tane
Gitmelisin. Ben de kullandığım ilaç sebebiyle 4 ay adet göremedim. Kendi doktorum izindeydi, başka doktora gittim. Erken menopoz dedi, tedaviye başlatmaya çalıştı. Başka doktora gittim, takip edelim, ilaç sorun yaratmış olabilir, ilacı bıraktıktan sonra belli olur dedi.
Kendi doktorum, hiçbir sıkıntın yok, bünyen alerjik ilaca tepki veriyorsun dedi. Kısacsı şimdi doğruganlığım yaşım için iyi seviyede.
Mutlaka birkaç uzmana birden danışın.
Masallah canim Allah sana bagislasin bence ihmal etmeden iyi bir doktor arastirip tedavini ol merak etme fsh tek basina yumurta rezervini gostermez
Tatlim benimde fsh degerim yuksekmis 10.9 ciktiMalesef cnm ,orada hiç yaşamadım,akrabalar orada ben de paluhemşerim neyin var?hangi doktor öğrenebilirim ama kuzenlerim doktor orada!
Can'ım benim fsh 14.9 oldu 4 doktor gezdim .bir buçuk yılın üstüne hamileyim şimdi . Doktorum asla umutsuz olma dedı hersey allahdan .80 fshla hamile kalanlar varmış
Bu arada bulundugum okulda 5 tane palulu arkadas varMalesef cnm ,orada hiç yaşamadım,akrabalar orada ben de paluhemşerim neyin var?hangi doktor öğrenebilirim ama kuzenlerim doktor orada!
Tatlim benimde fsh degerim yuksekmis 10.9 ciktibenim ailemde malatyada biz orda buyuduk ondan tanidigim bir doktor yok.ben suan maden de ogretmenlik yapiyorum esimde polis memuru burda Allah nasip ederse cocuk dusunuyoruz ozellikle tedavi alaninda basarili bir doktor ariyorum.
bi ablamızın cok büyük üzüntü üzerine adetten kesildiğini sonra da menopoz olduğunu biliyorum.
her ne olursa olsun tedaviye başlayınca mutlaka moralini yüksek tut. Psikolojiyle çok alakalı olduğunu düşünüyorum. geçmiş olsun, yaş itibariyle bir sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum.
bir de adet döneminde kan vermiştim ben ve kan kanseri olanların kan değerlerinin böyle çıktığını söyledi doktor. dünya başıma yıkıldı. meğer adet hormonlarının etkisiymiş.
seninde bir süre adet olmadığın için ilgili hormonunun yüksek çıkması normal geldi..
Kesinlikle endokrin doktoruna gitmelisin bu konu onların uzmanlık alanı
Yani bana takip edelim falan demedi ilaç vs de reçete etmedi. Menopoza girmissin kızım dedi. Reçeteye gerek yok dedi gönderdi
Bu ne bicim doktor! Kesinlikle baska doktorlara danis. Tabiki diger doktorun teshisini hic anlatma. Bakalim kendileri hangi teshis koyacaklar. Artik günmüzde doktorlar para icin, hastayi onlara baglamak icin herseyi yapiyorlar. Herseye ameliyat yada tedavi öneriyorlar. Yasadigin sehirin en iyi doktorlarini ara ve hemen randevü al.
Hic panik yapma canim bu arada. Bu teshis binde bir cikar, ki olsa bile tedavileri vardir. Iyi düsün ki iyi olsun.
Evet diplomasinda almanya da bi okul ismi görmüştüm. Dedim heralde iyi bir doktor yaşı da var ne biliyim başından savacak. Sinirlerim ziplamasiyla kaldım inanin
Tabi, nasil morelim bozulmustur senin canim. Hic sikinti etme, derhal baska doktora danis. Kim bilir hicbirsey yok ve sana adet söktürücü verecek. Kesinlikle burda yaz doktorun söylediklerini tamam mi canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?