29 yaşında menopoza girmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canim hemen arıyorum görevde bugün mutlaka yazicam sana
Allah razi olsun canim,caresiz bir dert degil hem dedigim gibi fsh tek basina yumurta rezervini gostermez daha detayli baktimak lazim icini ferah tut evham yapma ve hayit otu kullanmani tavsiye ederim cok etkiliymis hormonlari duzenlemede.

Ben 35yasindayim ve adetlerim 5.6gun evvel oluyor.ve 3.gun hemen hemen kediliyorum.boylece 6.gunde abdest aliyorum
aslinda bende korkuyorum da biturlu gidemuyorum
ayni seyi banada soylemedinden ve hormon ilaclarindan kullanmaktan korkuyorum
Sizin kesilmeden evvelki akisi nasildi
yani birden biremi yoksa peyderpeymi kesildiniz

Kesilmeden önce günleri degismeye başladı ya 1 hafta erken ya 1 hafta geç oluyodum

Mutlaka vücud kitle indeksini kontrol et 5 ay adet olamadım tek sıkıntı kilo vücudunda ne kadar yağ var baktir . Kilo çok düşük ve yağ oranı da öyle dir muhakkak . İnternetten değil diyetisyen olur ama mutlaka yağ ile ilgili kalibimi basarim. Şuan 59 kiloyu m her ay adet oluyorum . Kadın doktorum bana çok zayıflık adetten keser dedi . İstersen arastir

Ailemde bu durumu yaşayan iki halam var biri yirmiyedisinde diğeri otuzüçünde menepoza girmiş tabi yirmi yıllık bir durum bu
Çok nadir oluyormuş bu durum
Sizinkiler umarım basit bir problemdir

Ailemde bu durumu yaşayan iki halam var biri yirmiyedisinde diğeri otuzüçünde menepoza girmiş tabi yirmi yıllık bir durum bu
Çok nadir oluyormuş bu durum
Sizinkiler umarım basit bir problemdir

Nadir olan durum geldi beni buldu işte

Hmm hiç bilmiyordum soracagim doktora

Allah razi olsun canim,caresiz bir dert degil hem dedigim gibi fsh tek basina yumurta rezervini gostermez daha detayli baktimak lazim icini ferah tut evham yapma ve hayit otu kullanmani tavsiye ederim cok etkiliymis hormonlari duzenlemede.

Masalcim medicalparkta fatma hanim birde anadolu hastanesinde nevrez hanim varmış. Ikiside çok iyi dedi ama kuzenim fatma hanima gitmiş

Masalcim medicalparkta fatma hanim birde anadolu hastanesinde nevrez hanim varmış. Ikiside çok iyi dedi ama kuzenim fatma hanima gitmiş
Tamam canim Allah razi olsun nevrez hanimi bilmiyorum ama fatma hanimi cok duymustum bakayim olmadi ona giderim cok sagol

Ablamın bir arkadaşı çocuk yapmak için uğraşıyordu ama uzun süre olmadı sonra doktora gittiler prof ama adını bilmiyorum. Doktor buna erken menapoz teşhisi koydu. Kız 1-2 ay sonra hamile kaldı. Kesinlikle başka doktora da gidin. Menapoz için amh diye bi test yapıyorlar bildiğim kadarıyla sadece fsh a bakarak değerlendirilmemeli bana kalırsa.

birde beslenmenize dikkat edin çok fazla hazır gıda konserve gıda tüketmeyin sağlıklı beslenmeye çalışın bunlar da erken menapoza sebep olabiliyormuş.

Antidepresan kullanımınız var mı? değerler ve menstruasyon üzerinde etkili olabiliyor. kimi ilaçların binde bir de olsa bu etkisi oluyor. hatta erken menopoz başlayabiliyor, ilaç değişimi ile düzeliyor bir süre sonra. bir antidepresan ya da düzenli bir ilaç kullanımınız varsa ilacınızın bu değerler üzerindeki etkisini araştırın, sonra doktorunuzla gerekirse ilaç değişimine gidin (sakın kendi kendinize kesmeyin).
Böyle bir ilaç yoksa, stres altında mısınız? Yoğun stres ya da stresle baş edememe ve ilaç olmasa bile depresyon vb durumlar da bu etkiyi gösterebiliyor. Stresle baş edememe durumunuz varsa ona da bir çare bulmaya çalışın.
Bunlar olsun olmasın, tabi ki başka doktordan ya da devlet hastanesinden takibinizi yaptırın, testleri yineletin. bazen ortada belirgin bir şey yokken geçici dalgalanmalar oluşabiliyor.

Son düzenleme:
Merhabalar

Uzun süredir adet goremiyordum. Dün doktora gittim. Rahmimin temiz olduğunu ve kist vs hiçbişey olmadığını yalnız küçük küçük su keseleri var demişti ve testler istedi. Fsh tsh prolaktin ve beta hcg istedi. Fsh degerim 50 üzeri çıktı diğerleri normal değerlerde dedi. Yani 50 üzeri menopoz dedi. Şok geçirdim. Ama sanırım tedavi ediliyormus bana devlet hastanesinde takip ettirmemi söyledi. Pek de inanmak istemiyorum test sonuçlarına nedense. Lütfen konum bir süre tasinmasin. Bilgi sahibi olan varsa yardimci olur musunuz ? Tekrar başka bir doktora da gitmelimiyim sizce ?

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun biz bayanlar hem çok güçlü hem de çok hassas varlıklarız.Bende sizinle aynı durumu yaşadım.Benim durumumum tek sebebi stresmiş ben bunu kendim çözdüm.Bütün vücudunuz tek bir parca olarak çalışıyor.Bende 28 yaşlarında çok düzensiz adet gördüm neredeyse erken menapoza girecektir.O dönemlerde ailevi çok zor günler yasıyorduk.İkisinin aynı ana denk gelmesi tesadüf olamaz diye düşündüm.Her şeyi oluruna bıraktım spora başladım.Hem herşey yoluna girdi hem de benim regl Günlerim.
Hı bu arada içtigim soğan suyu ve ebegümeci cayınıda hiçe saymamak lazım.Çok şükür ben hiç ilaç kullanmadan atlattım inşaallah bir daha yaşamam.Bazı bayanlar da bu durumdan kurtulmak için hamilelik düşünüyor.İşte hamilelikte kadınlık hormanlarında yenilenme düzenlen ne oluyormuş .Soğan suyu muazzam fayda sağlıyor bi kullanın derim hatta bununla ilgili videolarda var.Sağlıcakla kalın

Geçmiş olsun cnm başka doktorlara da gıt bu durum stresten üzüntüden de olabilir ıyıce emın ol kendını de cok uzme ınsallah duzelir hersey

baska bir doktora git tabiki ama erken menipoz denen bir hastalikta var ama erken teshisle tedavisi var sanirsam

Peki tedavisi nasıl oluyor acaba Çevrenizde karşılaştığınız var mı ?
Bizim bir tanıdığı da menopoz dediler. Kadın yazık çok ağladı çok araştırdı. Hayıt otu diye bir ot kullandı. İnternetten okuyup bulabilirsiniz. Öncesinde doktora da danışın isterseniz. Üstünde bebek bile doğurdu. Umarım düzelir. İyi düşünün iyi olsun.

Bildiğim kadarıyla uzun bir süre adet görmek için doğum kontrol hapı kullanıcaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…