buyuk ihtimal bir gun cocugum oldugunda ayni seyleri dusunucem ama olana kadar isteyen herkez gibi o eziyeti bnde cekicem keske bazi seyler elimizde olsa nasip yinede iim en azindan eski zamanlarima goreBilmiyorum o süreci yaşarken zor ama ben şuan 4.5 sene kendimi üzdüğüme çok pişmanım.
Keşke dah kaliteli daha verimli geçirseydim. Yapmak istediğim herşeyi çocuksuzken yapsaydım.
Daha çok eşimle tatile gitseydim dah çok sinemaya gitseydik. Daha çok kurslara katılıp sosyal olsaydım.
Şimdi çocuğu olmayan arkadaşlarıma hep bunu söylüyorum.
Yaşanan zor
Ama ona kapılıp hayattan soğumayın. Kendinizi yıpratmayım. Kendini de paralasan Rabbimin ol dediği vakte kadar olmuyor çünkü nasip.
Ama o zamana kadar kendine katacakların senin elinde.
iste kafada gidince tuttu ne vicdansizmis doktorlar heryerde var ama bnm adetim cok duzensiz sorunum olmasada umutlanamiorum bile gecikmelerine alistim bnde bi gun pes ettigimde sahip olucam demekki kafa bos olunca oluyo sewindim ve uzuldum senin adina ama mutlu sonadetlerim düzenliydi, yaşım 42 ydi, daha önce kimyasal dahil hiç hamile kalmamıştım, gittiğim üç yerde bana başarı istatistiklerini anlatıp 40 yaş üstü nedeniyle istatistiklerinin düştüğü söylendi. İki doktor yüzüme kısırsın dedi. Bu sözlerin çocuk isteyen birisi için ne kadar kaba ve kırıcı ayrıca yaralayıcı olduğunu yaşamayan bilemez
doktorlara o kadar çok inandım ki bu durumu kabullenmiştim, gerçekten ben de inanmıyordum, adet gecikince test bile yapmadım, menopozdur diye
orasi öyle bn biraz daha takıntiliyim o yuzden bu kadar zorlaniyorum eskiden daha beterdim simdi biraz topladim umarim daha da azalir bu durumum umarim isteyen herkezin hayirli saglikli evlatlari olur kimse beklemezBen de senin için. Tabiki hayatimiz sukredilmeli bir hayat. Bazen içimizi boşaltmaya yaziyoruz işte. Bazem bunaliyor insan bazen toparlanjyor. Ama asla şikayrt edemem cok sukur dunya iyisi kocam var. Bu bile benim için çok buyuk sukur sebebi. Yani boyle hayata tutunmak gerek
aminnAmin amin amin çok teşekkür ederim güzel dileklerin için
Rabbim hepimizin kucağını doldursun
Aminn canım, inan çok kötü bi durum. Hamile kalabiliyorum diye savinmelimi yoksa düştü diye üzülmeli mi bilmiyor insancok uzuldum insallah saglikli hayirli hamileligin olur yakin zamanda hic dusugum olmadi hic gebeligimde ama eminim cok kotu bi durumdur teselli edermi bilmem ama en azindan hamile kalabildigini biliosun umarim kisa surede tekrar hamile olur saglikla bebegini kucagina alirsin
Canım 4 yıllık evliyim baştan beri çocuk istiyorduk. İlk iki yıl olmayınca doktora gittik ikimizin de tüm tahlilleri temiz çıktı. Sonra biraz daha doğal yoldan deneyelim dedik.3. Yılda bir dış gebelik geçirdim sonra 2 başarız aşılama bu aşılamalarda 2 yıl önce normal gözüken eşimin sperm değerleri düşmüştü. Bir de bende doktorum polip farketti ameliyat oldum ve tüm rahmimi kapladığını onun da infertiliteye sebep olabileceğini ama polipler bir yıl sonra tekrarlayabileceği için yaşımız gençken (29) tüp bebek tavsiye etti. Şu an tedavi sürecindeyimCevremde herkezin bebegi var yada hamile allah bagislasin ama en fazla bekleyin 9 ay mis sonra hamile kalmis bi ben cok bekledim benden buyukde var kucukde sorunu olan bile hamile ama bnm esimin zerre bi sorunu yok nasip isi elbet şükrediyorum ama merak ediorum böle yillar bekleyip mucize hamilelikler varmi? Ne yaptinizda hamile oldunuz önerilerinizi duymak cok isterim cok ihtiyacim var
hak weriorum kotu bi durum ama bi yaninda sewinmedi umut dunyasi isteAminn canım, inan çok kötü bi durum. Hamile kalabiliyorum diye savinmelimi yoksa düştü diye üzülmeli mi bilmiyor insan
insallah tutar tedawin ve mutlu sonun olur bn hep guatir yuzunden diodum ama guatirim sorun yapicak gibi degilmis esimde bnmde tertemiz cikti 2 asilamamda doktorun ihmalsizligi yuzunden tutmadi bosa yapildi ilkinde esim stres yapti sperm sayisi sifira yakinken tuttu islem bitti asilama doktir dediki tutmicak cunku sperm yok dedi aglayarak ciktim odadan ikincisinde enfeksyon yapmislar bnde o kadar ultrasyon vs giriom gormuolar asilama yapti dediki tutmicak enfeksyonun var e be adam hic mi gormediniz tahlil yapmadin asilamada fark ettin yazik degilmi basta yapma tutmicaksa dimi yok yine gözümün yaşıyla ciktim odadan vicdansizliklar sansizlik derken pes ettim tup bebege gucum yok asilama bile yaptirirmiyim bilmiorum canim bnm cok fazla yanio zaten 8 gun acisini cekiorum asilamada korkuorum sirf tedawi olmayim die kurler denedim mide bulandırıcı seyler icip yedim olmadi saldim olmadi adetim hep bozuktu zaten doktorlarda sorun yapmadi bozuk olmasina ragmen paran yoksa adam yok adam yoksa hersey daha zor kndimce bu basligi buldum belki dedim bna umut olurlar belki okudukca tutunurum cunku vazgecmek uzereyim iki aydir cok biraktim iliski bile istemiorum herseyden vazgeciorum herkez kizicak ewt cok uzun bklemedim ama bn 4 kiz kardesim 2 si ewli bnle 3 o ikisinin pat pat ust uste cocugu oldu bn ise sakatim sanki kolum kanadim kirik bekliorum kimse baski yapmio ama kndim kndime yetiorum napcam bilmiomCanım 4 yıllık evliyim baştan beri çocuk istiyorduk. İlk iki yıl olmayınca doktora gittik ikimizin de tüm tahlilleri temiz çıktı. Sonra biraz daha doğal yoldan deneyelim dedik.3. Yılda bir dış gebelik geçirdim sonra 2 başarız aşılama bu aşılamalarda 2 yıl önce normal gözüken eşimin sperm değerleri düşmüştü. Bir de bende doktorum polip farketti ameliyat oldum ve tüm rahmimi kapladığını onun da infertiliteye sebep olabileceğini ama polipler bir yıl sonra tekrarlayabileceği için yaşımız gençken (29) tüp bebek tavsiye etti. Şu an tedavi sürecindeyimYani o tertemiz çıkan testlere de güvenmiyorum zaten testler temiz ama 2 yıldan fazladır gebelik olmadıysa sebepsiz infertilite tanısı konuyor ve doktorum sebepsiz değil sebebi var ama henüz sorunun kaynağı bulunamadı diye düşünmek gerekiyor demişti. Tabii Rabbim mucizelere kadir heran olabilir herşey ❤
Ben ne kadar süre denediniz de olmadı anlamadım ama zaten aşılama dediğiniz başarı oranı %15-20 olan bir prosedür bu kadar umut bağlamanız çok yanlış. Anlamıyorum Türkiyede doktorlar açıklamıyor mu bunu? Hatta aşılamada başarı oranı eğer 2 yıldam fazladır normal yolla çocuğunuz olmuyorsa %10a düşüyor. Bu yüzden bana doktorum 2den fazla önermedi. Ayrıca bahsettiğiniz kadar ağrılı bir işlem olduğunu düşünmüyorum. Tüp bebekteki hergün vurulan iğneleri göz önüne alınca devede kulak kalıyor. Ben çok geniş bir aileden geliyorum ve her ablamın abimin 4er çocuğu var eşim de aynı şekilde ama çocuk mevzusu nasip işi. Elinizden gelebilecek olan eğer fazla kilonuz varsa onu vermek, ihmal etmeden vitamin takviyeleri kullanmak (eşiniz de kullanmalı), sonra iyi bir doktor kontrolunde Tedaviye devam etmek. Zor bir süreç ama umutsuzlukla yürümez maalesef.insallah tutar tedawin ve mutlu sonun olur bn hep guatir yuzunden diodum ama guatirim sorun yapicak gibi degilmis esimde bnmde tertemiz cikti 2 asilamamda doktorun ihmalsizligi yuzunden tutmadi bosa yapildi ilkinde esim stres yapti sperm sayisi sifira yakinken tuttu islem bitti asilama doktir dediki tutmicak cunku sperm yok dedi aglayarak ciktim odadan ikincisinde enfeksyon yapmislar bnde o kadar ultrasyon vs giriom gormuolar asilama yapti dediki tutmicak enfeksyonun var e be adam hic mi gormediniz tahlil yapmadin asilamada fark ettin yazik degilmi basta yapma tutmicaksa dimi yok yine gözümün yaşıyla ciktim odadan vicdansizliklar sansizlik derken pes ettim tup bebege gucum yok asilama bile yaptirirmiyim bilmiorum canim bnm cok fazla yanio zaten 8 gun acisini cekiorum asilamada korkuorum sirf tedawi olmayim die kurler denedim mide bulandırıcı seyler icip yedim olmadi saldim olmadi adetim hep bozuktu zaten doktorlarda sorun yapmadi bozuk olmasina ragmen paran yoksa adam yok adam yoksa hersey daha zor kndimce bu basligi buldum belki dedim bna umut olurlar belki okudukca tutunurum cunku vazgecmek uzereyim iki aydir cok biraktim iliski bile istemiorum herseyden vazgeciorum herkez kizicak ewt cok uzun bklemedim ama bn 4 kiz kardesim 2 si ewli bnle 3 o ikisinin pat pat ust uste cocugu oldu bn ise sakatim sanki kolum kanadim kirik bekliorum kimse baski yapmio ama kndim kndime yetiorum napcam bilmiom
bn birinci yilimda gittim ve ilac kullanan biri olmadigim icin bna zor geldi asilama hatta doktorlada konustum normal bunyeden bunyeye degisir dedi 3 kisiyle ayni oda da ayni anda asilama yapildim bnm bacagima agri vururken biri daha bn gibiydi dieri ise hic bisey hissetmedim dedi ve 2 yili geckin her ay umut bagladigim icin umudum dustu dewlete gittim orda bu kadar ilgileniolar demekki 20 kisi kuzubgibi kapida bekleyip ucer ucer asilamaya aliolar otomatik özel konusma olmuo sen sorarsan zorla ters birine gelmezsen cevap veriolar hayatimda ilk kez ultrasyina girdim yok poponu kaldir yok indir die azarladi doktor dusun ki bnm gibi kac kisiyi azarliolar el mahkum die susuosun zaten ikinci gidisinde ayni doktor olmuo nasip isi ve sans isteBen ne kadar süre denediniz de olmadı anlamadım ama zaten aşılama dediğiniz başarı oranı %15-20 olan bir prosedür bu kadar umut bağlamanız çok yanlış. Anlamıyorum Türkiyede doktorlar açıklamıyor mu bunu? Hatta aşılamada başarı oranı eğer 2 yıldam fazladır normal yolla çocuğunuz olmuyorsa %10a düşüyor. Bu yüzden bana doktorum 2den fazla önermedi. Ayrıca bahsettiğiniz kadar ağrılı bir işlem olduğunu düşünmüyorum. Tüp bebekteki hergün vurulan iğneleri göz önüne alınca devede kulak kalıyor. Ben çok geniş bir aileden geliyorum ve her ablamın abimin 4er çocuğu var eşim de aynı şekilde ama çocuk mevzusu nasip işi. Elinizden gelebilecek olan eğer fazla kilonuz varsa onu vermek, ihmal etmeden vitamin takviyeleri kullanmak (eşiniz de kullanmalı), sonra iyi bir doktor kontrolunde Tedaviye devam etmek. Zor bir süreç ama umutsuzlukla yürümez maalesef.
41 hurmata 41 meryem suresi okuttum .her hurmayı ayrı kişi okudu.Merhaba hangi duaları okudunuz ?
hurmayi bilmiodum bn 41 kisiye meryem okutturdum bnm adima su an 41 gun kndim meryem suresi okuyorum fatihayida bilmiodum onuda yaparim rabbim kabul etsin41 hurmata 41 meryem suresi okuttum .her hurmayı ayrı kişi okudu.
41 gün üstüste 41 meryem suresi okudum.müsait olmadığımda annemle eşim okudu
72000 fatiha .
daha yaptığım şeyler vardı bunlar aklımda olanlar
o hurmaları eşimle birlikte yedikhurmayi bilmiodum bn 41 kisiye meryem okutturdum bnm adima su an 41 gun kndim meryem suresi okuyorum fatihayida bilmiodum onuda yaparim rabbim kabul etsin
rabbim nasip etmis ne guzl bakalim bi gun bende denerim tekrar ts ederimo hurmaları eşimle birlikte yedik
Birde belki söylentiden ibarettir ama deneyip üstüne hamile kaldığım için belki işe yaramıştır diye diyorum. Yumurtlama günlerini iyi takip et biliyosundur belki bunun için uygulamalar var. Yüksek ihtimalli günü sakın atlamayın. Birde eşine türk kahvesi içir o günlerde. Türk kahvesi spermin hızını arttırıyomuş diye duymuştum. Dene derim yani bişey kaybetmezsin.
ts ederim masallah sewindim denemedigim bisey kalmadi ovulasyon kullandim asilama olmadi olmuyo olmicak demekki nasip biraktim artik hic bisey denemicem pes etmekde olabilir dua edicem ama artik zorlamicm mumkunse kabullenicem ts ederim yinede allah tazi olsun.Ben 7 yılın üzerine hamile kaldım. Hani böyle tedavi falanda hiç üstüne düşmedik. Bir kere gittik doktora eşimle hani bilelim bi sorun mu var niye olmuyo bi sorunda yoktu. Bi kere yumurta arttırıcı tedavisi denendi oda ilk denemede olmadı sonrada bazı aksilikler oldu devam edemedik. Tam içimden diyodum ki demek ki ben anne olamayacağım ne yapalım deyip kabullendiğim zamanda rabbim kendiliğinden mucize nasip etti. Yani şimdi düşünüyorumda rabbim en doğru zamanı kolluyo kulları için belkide. Çok şükür rabbime. Tek tavsiyem Allahtan ümidini sakın kesme ve dua et içten dua et. İnş tez zamanda rabbim nasip eder.
önceki cevabımda sorunuzu cevaplamamışımbn sadece sizleri duyarak okuyarak tesellinoluyorum ve bnm gibi cok insan var bu mucizeleri okuyup mutlu olan, sewindim rabbim saglikli hayirli evlat nasip etsin ne guzel biseymis hic sorununuz yokmuydu niye tup bebege bile yok dediler sorun yokken
bu doğru zaman meselesine çok katılıyorum, tam da maddi açıdan en doğru zamanda hamile kaldım. denediğimiz dönemde paramız vardı ama işimizin temelleri sağlam değildi. Hamilelik sırasında şirketimizin tüm eksiklerini hızlıca tamamlamıştık, tadilatları yaptırmıştık falan. İnsanın ettiği dualara da dikkat etmesi gerek. Ben hep çocuğum olacaksa maddi sıkıntısı olmasın, sağlıklı olsun diye dua ettim. Hamile kaldığım dönemde sigara dışında tüm şartları taşıyordum, öncesinde hayatımın hiçbir döneminde çocuk için şu anda hazırladığım ortam yoktu. Hayırlısını istemekte fayda var. Kaderde varsa nasılsa gelecek, doğru ve hayırlı zamanda gelmesi daha güzelBen 7 yılın üzerine hamile kaldım. Hani böyle tedavi falanda hiç üstüne düşmedik. Bir kere gittik doktora eşimle hani bilelim bi sorun mu var niye olmuyo bi sorunda yoktu. Bi kere yumurta arttırıcı tedavisi denendi oda ilk denemede olmadı sonrada bazı aksilikler oldu devam edemedik. Tam içimden diyodum ki demek ki ben anne olamayacağım ne yapalım deyip kabullendiğim zamanda rabbim kendiliğinden mucize nasip etti. Yani şimdi düşünüyorumda rabbim en doğru zamanı kolluyo kulları için belkide. Çok şükür rabbime. Tek tavsiyem Allahtan ümidini sakın kesme ve dua et içten dua et. İnş tez zamanda rabbim nasip eder.
k. bkmayin fark etmemisim nasip hersey rabbim cumlemize yardim etsin herkonuda ts ederimönceki cevabımda sorunuzu cevaplamamışım
sorun olmaz olur mu, adetlerim düzenliydi onun dışındaki bütün değerlerim sınıra yakındı veya sınırdaydı. Yaş da 42 olmuş, gebeliğin hiç bir türlüsünü yaşamamışım, tak kısırsın senin çocuğun asla olmaz diyorlar, aklıma geldi bir de cillop gibi çikolata kistim vardı, adetlerim çok sancılı geçerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?