3. çocuk için ne düşünüyorsunuz

Genitalinize kuvvet o zaman ne diyelim.

Öte yandan ülkemizde nüfus planlaması yapılsa çok iyi olur. Tarım, hayvancılık zaten bitmiş durumda. Bu toprak 80 m insanı besleyemiyor, işsizlik çok arttı, nüfus artmasını devletin baskılaması gerek. Kimse 2 çocuktan fazlasını yapmamalı bence bu kapsamda. Devlet planlama yapmıyor madem insanlarımız bilinçli olsunlar.

Son düzenleme:

öle deme 3 tane doğuralım ki evden çıkamayalım ..zaten işsizliğin sebebide iş arayan kadınlar..

konu sahibi ben 2 ye yetemiyorum ..asla düşünmüyorum..

Maddi manevi hazırsanız olabilir. .

Ah bi olsa 4-5 tane falan yapmayı dusunuyorum bekarlıgımdan beri boyle dusunuyorum ama gel gör ki 2 senede 1 tane bile bulamadım.biz dort kardesiz keske bir kardesimiz daha olsaymış diyoruz
Herkes evlendi.birbirimize gidip geliyoruz yegenler cogaldı geniş bi aile olmak cok guzel gercekten.
Maddi acıdan da sıkıntı yoksa 3. Cocuk harika olur

Benım bı kızım var uç çocuk ıstedım hep ama sez oldum normal d olduysa yapın bıde maddı gücünüz varsa

Sırf çocuğumun kardeşi olsun diye çocuk yapmak mantıklı değil bence, öyle kardeşler var ki üç gün sonra mal mülk için birbirine giriyor bakıyorsun 8-10 kardeş. Tabi kalabalık aile şen şakrak oluyor ama bence bi tane iki tane olsun temiz olsun. Ha bakacak durumu olana 3 te normal yani.

Maddi gucunuz varmis, iyi bir egitim verebileceginize, yeterli ilgiyi gostereceginize, nitelikli, donanimli bir insan yetistireceginize inaniyorsaniz tabi ki yapin, ulke niteliksiz insan dolu. Biraz sosyoekonomik duzeyi yuksek aileler de cogalsin ki gelecege dair bir umudumuz olsun.

Bencilsiniz. Bu dunyaya iki cocuk bile fazlayken. Kuresel isinma iklim sartlari cok kotuyken.Savaslar gocler terorizm olan guvenligi sifir olan bir dunyaya cocuk getirmenin anlami nedir? Sizin gibi velilerin bilinclenmesi icin ne yapmak gerekir bilmiyorum ama sorumsuz ve bencilsiniz.

Bence tek sizin değil, eşinize ve çocuklarınıza da danışın. Maddi durumunuz da uygunsa, ruh ve beden sağlığın yerindeyse, kendini hazır hissediyorsan, neden olmasın.

Pardonda size ne, bakabileceklerine inanıyprşarsa istedikleri kadar çocuk yaparlar. Alemsiniz valla :)

Pardonda size ne, bakabileceklerine inanıyprşarsa istedikleri kadar çocuk yaparlar. Alemsiniz valla :)

Hanımefendi yazdım bana ne olduğunu.
İşsizlik dizboyu, üniversitelerden mezun milyonlarca insan var işsiz ve daha fazlası da mezun oluyor. Devlet Planlaması Teşkilatı 20 yıl önce bu hesaplamayı yapsaydı ve önlem alsaydı bu durumda olmazdık.

Bu durum sizin de probleminiz. İnsanlar 3 çocuk yaparsa onların çocukları da leş gibi yaşayacak sizinkiler de anlıyor musunuz? Ülke ekonomimiz herkesin problemi. Sizin kafanız anca bana sana ne demeye basıyorsa çıkın markete nüfusu beslemek için ekinler hızlı büyüsün diye her gıdaya ilaç hormon atılıyor, çalışan haklarına bakın herkes şikayetçi.....Herkesin günü 1 $a çalıştığı Çin, Hindistan olmaya gidiyoruz.

Engin dünya görüşünüzden arada sırada sıyrılıp ülke durumuna adam gibi bir baksanız keşke.

3 çocuklu hiç üye yok galiba bana fikir verecek ... çocuklara bakarım ama çok mahvolurmuyum kendime hiç zaman ayıramam mı acaba diyorum..35 yaşındayım artık bu yaşlar son şansım ..
Ev hanımıysanız bence hiç düşünmeyin. Maddi olarak çok çok zorlanmayacaksanız (ki rızkı veren Allah),çocuklar da kurtarmışlar kendini, ben dizin yerinizde olsam 3 de yapardm 4 de :)) aslında çalıştığım halde o yolda ilerliyorum :))

Yaşım 21 2 ve 1 yaşında iki evladım var rabbim bağışlasın
Üçüncüyü de düşünüyorum inşallah ama 4 sene sonra inşallah rabbim de ömür verirse :) çocuklarım abiliği ablalığı tadacak yaşlara gelsin kendi ihtiyaçlarını az da olsa görebilsinler diye
26 yaşında olacağım Allah'ın izniyle :)

siz düşünmeye başladıysanız o çocugu doğuracaksınızdır buradan iyi dilekler bekliyorsunuz ama yok kardeşim 3. çocuk olup mutlu olan biri gördünüz mü ben hem kendi kardeşimden hem eşimden hemde arkadaşlarımdan biliyorum yok öyle biri burada anlatmıcam neler yaşadıklarını. ben çocuk yaparken onu düşünerek o ne nasıl hissedecek diye düşünürüm.

Reactions: anu
Bence mutlulugun cocuk sayisiyla bir ilgisi yok.1 cocuklada mutsuz olanlar var.etrafimda 3 4 5 cocuklu gayet Mutlu aileler var.2 cocuklu bosanmis mutsuz ailelerde.

Masallah bi kizin bi oglun var zaten canim benimde bi kizim var bi de oglum olsa ne agla 2 kizimda olsa 3 cuyu dusunmem 2 yeter bana yine de senin kararin. Bizde kardesimle 2 yiz ama hic bizaman bi kardesimiz daha olsun istemedik:)

3 çocuk günümüz şartlarında cojt lüks bence. 1-2 taneyi tertemiz rahat rahat buyutmekten yanayim. benim iki tane ulke sartlarinda gelirim iyi ama cocuklarimi istedigim okullara bile gonderemeyecegim. birde cocuk insanı cok yipratiyor. ikisine bakmussinuz artık kendinize zaman ayırın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…