Çocuklar ağladı ben ağladım gitme diye diyor.Konu sahibinin önceki mesajlarını okumadım.Mutlaka iki tarafında hataları vardır.Ama çocuklarıula mağdur olamadan bir hayat kurabilmeli ki çocuklar en az şekilde etkilensin.Erkekler boşanınca çocuklarından da boşanıyorlar.Umarım bu süreci en az zararla atlatırlar
Konu sahibinin önceki mesajlarını okumadım.Mutlaka iki tarafında hataları vardır.Ama çocuklarıula mağdur olamadan bir hayat kurabilmeli ki çocuklar en az şekilde etkilensin.Erkekler boşanınca çocuklarından da boşanıyorlar.Umarım bu süreci en az zararla atlatırlar
Çocuklar etkilenmesin mi ? Haha...Kadın çocukları "baba boşanma, nolur boşanmayın" diye kendisiyle birlikte ağlatmış adamın önünde...Velayeti alma sebebini de "çocuk görmek için adamı kapılarda süründürmek" olarak açıkladı...Evet bu olayda çocuklar boşanmadan maximum zararla çikacak ama sebebi baba olmayacak...Saatlerdir bunu anlatmaya calışıyoruz...Konu sahibinin önceki mesajlarını okumadım.Mutlaka iki tarafında hataları vardır.Ama çocuklarıula mağdur olamadan bir hayat kurabilmeli ki çocuklar en az şekilde etkilensin.Erkekler boşanınca çocuklarından da boşanıyorlar.Umarım bu süreci en az zararla atlatırlar
Bende kocama iki cocuk ve 7 yil verdim ama cocuklarim iki yasina geldiginde calistim yan gelip yatmadim?? Hicbisey almasin demedim carpitmayin abartili istekler dedim resmen bosanip ayni standartlarda nasil yasarim adli calisma bu konu yaniPardon ama.kadin adama 20 yılını ve 3 çocuk vermiş.Muhtemelen çocuklarina bakabilmek için çalışmamış
Ne yapsın şimdi kocasının keyfi.istedi diye hicbisey almadan çocuklarla babasının evine mi gitsin?
Yazdıklarımı umarım okursunuz. Sakın çekişmeliye gitmeyin. Mahkemeden önce gider yüksek miktar kredi çeker ve kredi taksidi gider gösterir. Böylece gelirden düşüyor ne yazık ki. 60 bin gelir mahkemede 30 bin olur. En fazla 10 bin nafaka alır kalırsınız. Az nafaka vermek için Bu yöntemi kullanan çok kişi var.Bu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim
Keşke buradaki üyeleri kadın düsmanligiyla suçlamadan önce okusaydiniz önceki yorumları...Birşey merak ettim siz de boşanmıştınız sanırım, siz neler aldınız kızıniz için? Aldatma miydi sebep özel değilse....Konu sahibinin önceki mesajlarını okumadım.Mutlaka iki tarafında hataları vardır.Ama çocuklarıula mağdur olamadan bir hayat kurabilmeli ki çocuklar en az şekilde etkilensin.Erkekler boşanınca çocuklarından da boşanıyorlar.Umarım bu süreci en az zararla atlatırlar
Cok biliyo, boşanma, 3 cocugun bütün yükü bi bakmışsın kalmis sana. Ayrica ese tahsis ettigi konut, aile konutu olarak esine tahsis edilmis,, bosandiktan sonra orada oturamama ihtimalin cok yüksek, bi de kira patlar elinde, hepten cikmaza girersin, kusura bakmasin, 3 tane cocugu tek basina yapmadin, madem bosanmal istiyo, sonucuna katlansin.Evet çocuklara bakmak zorunda çünkü bende onlarla ilgilendiğim için çalışamıycam. Bana diyorki asgsri üzrrt olsun yoksulluk nafakan o oranda da artar her yıl ama çocukların kesilince o parayla ben nasıl geçinicem. Bi de 2-3 yıla iş değiştirse evden çık derse şirketi??
Nolmus nolmusKeşke buradaki üyeleri kadın düsmanligiyla suçlamadan önce okusaydiniz önceki yorumları...Birşey merak ettim siz de boşanmıştınız sanırım, siz neler aldınız kızıniz için? Aldatma miydi sebep özel değilse....
Evet ben yaptım bunu. Arkama bile bakmadım. O yüzden konu sahibine sürekli yazıyorum. Ablacım adam sana senelerce söylemiş boşanacağım diye. Sen neredeydin?..Beni istemediğini sevmedigini söyleyen adamı o gün bosarım, kuruşuna da tenezzül etmem....ya siz?
Ben aldatma nedeniyle boşandım.Ex yıllarca çalışmamıştı ve ben hep çalıştım.Ortak görünen ama benim çoğunu ödediğim bir ev vardı sadece .Onun hakkından kızımn hakkını alarak boşandım.Nafaka da komik bir rakam.Ben kızımı asla boşanma konularının içine sokmadım.Aksine babası olacak şerefsiz kızımı tehdit edip korkutmuştu.Ayrıntılar konularımda var.Keşke buradaki üyeleri kadın düsmanligiyla suçlamadan önce okusaydiniz önceki yorumları...Birşey merak ettim siz de boşanmıştınız sanırım, siz neler aldınız kızıniz için? Aldatma miydi sebep özel değilse....
Bir de anlayamadığım bir şey daha var. Çocukların küçük değil. Neden çalışmayı denemiyorsunuz? Ben olsam beni istemeyen bir adamın sırf nafakasını tenezzül etmem. Kendim kazanır dilediğim gibi de yer içerim. Üzerinizde ya ölü toprağı var ya 20 yıllık alışkanlık var
3 çocuk, 20 yıllık değişik bir evlilik, astronomik nafaka ve tazminat beklentileri, değişik bir konu sahibi...Şahsen ben hayatimda ilk kez kadından daha mağdur bir koca gördüm...Bı de sen bak istersen....Nolmus nolmus
Anlıyorum. Bakın ben daha önceki konularda da şunu şiddetle savunuyorum. Bu bayan önceliğini tamamlamış. Öncelik nedir. (Nasipte varsa çocuğu olacaksa) çocuğu olmuş. Bir aile düzeni olmuş bitmiş. Çocuklar bı miktar yaşa gelmiş. Haa bundan sonrasi için kendi hayatına bakacaktı. Çalışacaktı. Kurs ise kurs vs. Bel bağlamayacaktı..Kırıcı olacak belki ama çok uyuyorum diyor kim her gun kalkıp sabahın köründe işe gidecek? Herseye karışık nedenler aramaya gerek yok bazı sebepler gayet basit
Bakayim kuzum, ortadan guzel dalmistim halbüsü,3 çocuk, 20 yıllık değişik bir evlilik, astronomik nafaka ve tazminat beklentileri, değişik bir konu sahibi...Şahsen ben hayatimda ilk kez kadından daha mağdur bir koca gördüm...Bı de sen bak istersen....
Daha yeni eltim ve kaynım boşandı. 2 daire vardı biri istanbulda onu aldı, diğeri giresunda yarı yarıya paylaştılar. Aylık 10 bin artı çocuklar özel okulda ve masraflarını ekletti. Çocuklar eltimde kalıyor. Yani maddi durumu var ise beklentiniz bana göre normal. 20 koca yılı heba eden 3 çocuğu büyüten kadınlar oluyor. Arabadan hak istedi vermedi onu ama evin kredisi vardı kaynım kendi ödeyecek ortak olanı misal o yükü aldı. Ortak olmasınn sebebide çocuklara kalsın olurda evlenir diyeBu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim
Tazminatı icraya verseydinizDaha evi bile olmayan biri bu istekleri asla karşılayamaz. Zaten boşanma aşamasında erkekler çirkfleşiyor.
Sakın çekişmeli boşanma. 500 er lira nafaka anca alırsın. Tazminatta birşey alamazsın. Ortada ev araba da yok el el de baş başta kalırsın.
Gerçekçi rakamlarla boşanmaya bak. Mesela arabayı al. Ev işi kalır herhalde.
Çocukların okul masrafı ve 2500 er lira nafaka gibi. Sen de 20 yıldır çalışmıyorsan belki asgari ücretle bir iş bulabilirsin.
Adam belli ki hep plan yapmış da ev araba almamış. Allah bildiği gibi yapsın onu.
Ben 10 yıl çalıştım 105 gram altın tazminat olarak kş onu da 1 yıl sonra ödemeli(hala ödemedi) 2 çocuğuma 2500 lira nafaka ile boşandım.
Konu sahibi kirayı ailem öder, çocukların masraflarını eşim karşilar, 15 bin de nafaka alirım, araba ve tazminat da (toplamda 500-600 bin hesaplamıştı)zaten hakkım, 4+1 lüks evden çikmam çünkü eşyalarım güzel büyük, asla çalisamam çunkü çocuk bakiyorum diye planlamıştı, adam araba hariç epey yakın bir protokol sundu ama bakalım nolcak....Bu arada adam yıllardır boşanmak istiyormuş zaten...ortada fiilen bir evlilik de yok yani...Cok biliyo, boşanma, 3 cocugun bütün yükü bi bakmışsın kalmis sana. Ayrica ese tahsis ettigi konut, aile konutu olarak esine tahsis edilmis,, bosandiktan sonra orada oturamama ihtimalin cok yüksek, bi de kira patlar elinde, hepten cikmaza girersin, kusura bakmasin, 3 tane cocugu tek basina yapmadin, madem bosanmal istiyo, sonucuna katlansin.
Anlıyorum. Bakın ben daha önceki konularda da şunu şiddetle savunuyorum. Bu bayan önceliğini tamamlamış. Öncelik nedir. (Nasipte varsa çocuğu olacaksa) çocuğu olmuş. Bir aile düzeni olmuş bitmiş. Çocuklar bı miktar yaşa gelmiş. Haa bundan sonrasi için kendi hayatına bakacaktı. Çalışacaktı. Kurs ise kurs vs. Bel bağlamayacaktı..
Ama önceliği tamamlanmamış bir kadının direkt iş hayatına eşi tarafından sürülmesine şiddetle karşıyım. Erkeklerin böyle bir beklenti de olmasına da karşıyım.
Diğer mevzuya gelince. Çok uyumak, kahvaltıyı ihmal etmek vs. Bu konular tamamen bayanın hatası. Neden? Çünkü madem böyle iş bölümü var çalışmıyorsun. O zaman bu tür şeyleri ihmal etmeyeceksin. Peki ihmal etmiyorum efendim ben. Bunları da yapıyorum ama buna rağmen kocam beni eleştiriyor diyorsan o zaman kocan sorunlu,merhametsiz derim. Bu ayrı bı konu. Anladığım kadarıyla adamın ev düzeni alakalı sorunu var. Çünkü zaten kadına çalış falan da dememiş lüks yaşamları varmış. Burada bayanın daha çok çabası gerekirdi.
Bunlar aşılabilir düzeltilebilir şeyler aslında araya hatrı sayılır bir büyüğünüzü sokup boşanmamaya ikna edemez misiniz? Ve sizde kendinizden biraz feragat edip kahvaltı hazırlasanız spor yapıp kilo verseniz ne bileyim biraz giyiminize kuşamınıza özen gösterseniz falan kocanızla çocuklarınızla ilgilenseniz yuvanız kurtulmaz mı ki? Eşiniz gayet ılımlı sankiNe olabilir mesela, beni sevmediğini söyledi sinirli olduğumu ona göre çocuklarla ywterli ilgilenemdiğimi çok uyuduğumu kilo aldığımı. Bu özelleri dökünce mi rahatlayacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?