3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Konu sahibi; Bu yorumun her bir cümlesini iyice okuyup, kavrayıp, hazmedip hayata geçirin, avukat çok çok önemli, henüz 2 yıllık akraba avukatla bu işi istediğiniz gibi çözemezsiniz. Akıllıca hamleler çok önemli, dişli, konusunda tecrübeli bir avukat konunun seyrini olumlu manada etkileyecektir. Ayrıca her yaşta çalışılır, hayata tutunmanin yaşı yok, çalışmak sizi geliştirir, sosyalleştirir, olgunlaştırır, hayata bağlar, güzelleştirir, çalışmaktan korkmayın lütfen

Şu yorumu okurken üzüldüm. O kadar haklı bir yorum ki.. İlk cümleniz var ya doğru düzgün akıl veren olsa dediğiniz. Bence o hiç yokmuş etrafında. Eğer öyle biri olsaydı dediğiniz gibi bu kadar yıkılmazdı.

3 çocuk, 20 yıllık değişik bir evlilik, astronomik nafaka ve tazminat beklentileri, değişik bir konu sahibi...Şahsen ben hayatimda ilk kez kadından daha mağdur bir koca gördüm...Bı de sen bak istersen....
Adam 60,000 TL alıyor o kadar astronomik değil. 20 yıllık evlilikte 250,000 çok da uçuk değil, adam yıllarca ailesine yedirmiş onların borcunu, batağını ödemiş. Ailesine yedirmeseydi çoktan ev sahibi olurlardı, bir evin 4'te biri bile değil o para. Kendi ailesini, çocuklarını düşünmediği paraya saysın.
Nafaka da alacak tabi ortada 3 tane çocuk var.

İş konusuna gelince bu devirde gençler bile bulmakta zorlanıyor kadın 20 yıl aradan sonra hemen şıp diye bulamaz.

Çocukların masrafları hariç kendisi için 15bin istiyor adam asgari ücret + aynı oranda zam demiş çocukların masrafı + 4500 tl de çocuklar için verecekmiş
Son paylaştığı protokol bu şekilde
Anlık çözümler yerine ufak bir ev ve çalışma planı daha makul geldi bir tek arabayı kabul etmemis

Ufak bir ev daha masraflı olur aylık taksidini düşününce. Adamın aylık taksidini ödeyeceğini sanmıyorum.

Bence bu adamın hayatinda biri var, 40 yasinda adam 2 senedir yatagini ayirmis, hiç şaşirmam başkasi varsa
Konu sahibinin yerinde olsam bu adama güvenmem, bosanma gerceklestigi an evden cikartabilirler kadini. En güzeli Rize'de bir ev aldiririm, kucuk yerde masraflar daha kolay karsilanir. Büyük sehir zor. Bugün sahip oldugun rahatlik maalesef devam etmeyecel, buna alışman lazim. Araba istemissin mesela, araba, benzini, vergisi, muayenesi ciddi paralar, aldigin 12.000 lira nafakayla daha küçülerek yasamani tavsiye ederim, hemen is bulacaginin garantisi yok çünkü

Çok üzgünüm.

Maddeler gayet makul görünüyor, okul masrafını da ekletin mutlaka. Kira konusunda da şirket gidin derse ne olacağını aynı bir madde ile ekletin, bir limit konulabilir mesela. Sonuçta özel sektör, eşiniz iş değiştirebilir.

Eşiniz iyi niyetli mahkemeye gitseniz çok daha kötü karar çıkar.

Çocukları görmek istemesi çok iyi, çocuklar gitsin gelsinler videoda da konuşsunlar. Hem baba çocuk ilişkileri güzel olur, burada o ilişki kopunca işlerin ne kadar kötüleşebileceğini biliyoruz.

Birçok erkek eşten boşanınca çocuktan da boşanıyor, sizin eşinizin bu kafada olmaması çok ama çok iyi.

Şimdi bunları düşünüp kendinizi üzmeyin.

Üç çocuktan sonra moda mankeni olmanızı beklemiyorum açıkçası, her çocukta bir 5 kilo eklense zaten şişmanlığa doğru gidilir.

Giyim kuşam biraz da ofise gidilince yapılan şeyler. Evden çalışanlarda tshirt kot pantalon üniforma oluyor.

Şimdi protokolü iyi bir avukata danışın, ufak düzelmeler yapsınlar. Eşinizle orta yolu bulursunuz mahkemelere gidip perişan olmayın sakın.

Ah keşke para biriktirseydiniz. Kenara gram döviz filan atsaydınız. Evet ev kadını olabilirsiniz ama ev kadınlarının bence kenarda böyle durumda para olması lazım. Mesajları okudum son 2-3 yılda iyi maaş alıyor demişsiniz son yıllarda bile güzel para birikebilirmiş.

Sanırım aylık 15 bin toplam ( siz ve çocuklar ) para vermeyi eşiniz kabul etti bence güzel bir rakam. Sizin durumunuz da olup nafaka olarak bin lira alamayan kadınlar var.

İnşallah eşiniz daha fazla verir ama vermese bile gerekirse temizliğe gidin. Utanmayın. Çocuğunuz okuldayken baya saatiniz olur günlük 300-400 gelse bir asgari ücrette oradan olur.

Tabi kendi alanınızda da iş arayın. İnşallah bulursunuz . Çalışmak zorundasınız. Çocuğum küçük diyemezsiniz bu durumda. Protokolde çalışsanız bile nafakanın kesilmemesini belirtin ileride sorun olmasın.

Yahu 9 aylık bebeğim için çalışmıyorum derken buraya ev hamımlarını koruyan insanları “senin de kocan kaçıyor, zorla eve geliyor” diye “ev hanımı” olarak görme mantığının yanlış olduğunu belirtmek için yazdım. Yani konu sahibi gibi bir ev hanımı değilim kocam kaçmadı eve somurtarak gelmiyor anlamında.

Anneanne/babaanne karıştırmamın nedeni kimi aşağıladığınızı bilin diye bilinç oluşturmak içindi. Eskiden “işbölümü” denilen bir şey yapılırdı yani bu tarihte ilk kez olan bir şey değil. İsteyen hala işbölümü yapar isteyen de evdeki tüm bireyleri çalıştırıp ev işlerini de yarıya böler. İşbölümü yapmak aşağılanacak bir durum falan değil.

Çalışmayan kadının boşanmada etkilenmesi de tercih. Yani kadın çalışmamayı tercih ederek zaten bu riski alıyor. Aynı şey erkek için de geçerli. Benim teyzemin kocası hiç çalışmadı. Ev işi yapıp çocukları büyüttü. Boşandılar. İkisinin de hayat standartı düştü. Biri çocuk nafakası ve yarı zamanlı iş parasıyla geçiniyor (Almanya) biri de çocuk nafakası verdiği için zar zor geçinip bir de ev işi yapmak zorunda kalmaya başladı. Yani ev işlerinin ve çocuk bakımının da bir bedeli var. Çalışan taraf için de konfor kaybı oluyor. Boşanmalar da çoğu insan konforunu genel olarak kaybediyor. Türkiyede bir de işsizlik olduğu için ev hanımlarına çok daha zor. Ama tercih meselesi. Yine tiye alınıp aşağılanacak bir durum yok. Bu işbirliği çok mutlu bir ömür de gidebilir ki istatistiksel olarak 3te 2 si gidiyor.

Ev hanımlarını çok kıskanıyordum çünkü ben hiç çalışmayı seven bir insan değilim. Mecbur olduğumdan çalışıyorum. Mottom çalışmak güzel bir şey olsa üstüne para vermezlerdir :) yani çalışmayı yüceltemem. Tek yararı para kazanmak. Bana işte insanlık için çalış para alma desinler, o gün kaçar giderim. Bazıları çalışmayı sever. Sosyaldir, insan görüyorum der, işini sever vs vs. O yüzden çalışmak zorunda olmayan insanları elbette çok kıskanırdım. 1,5 yıldır onlardanım. Gerçekten de kıskanmakta haklıymışım. Yani demek istediğim neredeyse her konuda çalışmıyor diye aşağıladığınız ev hanımları olunca bir de nefretle saldırınca (yok kocan eve mutsuz gelir, yok kocan kaçmış vs) “buradan kıskanç görünüyorsunuz haberiniz olsun”du. Yapmayın şunu gözünüzü seveyim.

Elbette artık konu sahibi çalışmalı çünkü bizim gibi “mecbur” kategorisine düştü. Maalesef direnmenin anlamı yok nafakası iyi olsa da farketmez. Adamın ölme ihtimali var her şeyden önce. Ama yok sen de yatmışsın yuvarlanmışsın, kocan kaçmış şöyle böyle vs çok ayıp ediyorsunuz.

Bende çalışmayı hiç sevmiyorum. Ev hanımlığını seviyorum ama şuan para kazanmam lazım. Temettü emeklisi olunca direk çalışmayı kesmek var aklımda . Kesinlikle herkes çalışmayı sevmiyor. Üstelik üniversite de okudum. Ama çalışmak benlik değil. Belki de çalışmak değilde emir almak benlik değil. Patron olsaydım durum değişebilirdi .

Sizi çok iyi anlıyorum. Burada çoğu kişi ev hanımlığını küçümsüyor ama muhteşem birşey tabi zorunda olup da çalışmamak başka

Adam büyük ihtimalle aldatıyor.. çoğu isteğine okey demiş.. 2 yıl ayrı yatarak kadının kendisinin boşanmak istemesini beklemiş, hem ayrı takılınca yakalanma ihtimali az... 3 çocuk doğuran kadın kilolu olması normal, çocuklara bakmıyor uyuyor diyor madem çocukları almak için neden diretmemis? bunlar bahane.. bi an önce boşanmak istemesi de sevgilisinin ısrarları....

Yorum yapıp yol gösterenlere teşekkür ederim. Kendimi anca toparlayıp yazabiliyorum. Biz görücü usulü tanışmadık ama malesef ben ona tanıştığımızın ilk haftası bekaretimi verdim. Sonra da evlenmek istemedi ama aileler girdi güzel bir başlangıç olmadığını biliyorum ama ben onu seviyordum. Yapım biraz sinirli ailesine düşkünlüğü de beni sevmediği için daha da sinirlendirdi beni. 5 yıl önce göğüs kanseri tedavisi gördüm. En iyi yerlerde yaptırdı tedavimi ama bana özel değil, aileden kim olsa yapardı merhametli çünkü. Başka biri olsa biraz belli olurdu telefonu hep çocuklarda benim 2 kuzenimi yanına işe almıştı orda hep onların gözü önğnde. Ama tabi bilemem kalbini yarıp bakmadım. Bu yaş ve 3 çocuktan sonra sanıyosunuzki böyle yaşlanıp gidicem şokumu anlayamazsınız. Evet büyük kavgalarda seninle yaşlanmıycam dedi bana daha öncede ama çocuklara o kadar düşkün ki gitmez diye düşündüm. Çocuklar ufakken birkere ilaç içmiştim bir tartışma sonrası işe gidince. Ama yıllar önceydi çok pişmanım. Ben bişey saklamıyorum çünkü gerçekten doğruyu yanlışı ayıramadığım için akıl istiyorum. Ailem yanımda olır ama abim çok sinirli çeker vururum demişti bikere konu açıldığında, bi de bunu kayınpederimi arayıp söylemiş. Böyle sorunlar işte. Protokolü düzenleyecek bir avukat bakıyım yeğenim gelince o da daha yeni mezun sayılır. Başka da sersem gibiym yataktan çıkmıyorum kaç haftadır

Çok üzüldüm konu sahibi. İstemek hakkınız.
Alabildiğinizi alın ondan ama lutfen artık daha fazla adamı tutmak için önce bekaret sonra çocuklar sonra intihar şimdi de nikahında kalsam yeter olaylarına gitmeyin. Size yazık olmus ama siz kendi ettiğinizi bulmuşsunuz ona da yazık değil mi?
Lütfen artık adamın yakasını bırakın. 20 yıldır istemediği bir hayat yaşamış. Elbette en başta ir hata yapmış ve bedelini ödemiş evlenmiş ama sizin de biraz akıllı olup kenara 3-5, kişisel gelişim vb neden düşünmediniz?
Sitede evi rahat hayatı bırakmak istemiyorsunuz kimse istemez ama adama da yazık.cocuklarina elbette bakmak zorunda ama aynı konforun devam etmesini beklemeyin. Ve lütfen adamdan siz de gidin.bunun için kendinize odaklanın. Aileniz size bir isbulsun. Bir sekreterlik,çaycılık tanıdık birinin yanında.kendi sosyal hayatınız olur. Kendinize güveniniz gelir belki hayatınıza biri bile girer. Sevilirsiniz bakın.SEVİLİRSİNİZ!
öyle güzel ki sevilmek. Sakinilmak.
Daha 40 yaşındasınız. Bir gün bilecokgec. Hemen adım atmak lazım

Gece yatamadım desem yeridir. Hep bu konu kafamda döndü durdu.
Siz mecburi bir evlilik yapmışsınız şimdi anladım. Adam hatasının bedelini 20 yıl Ödemiş şimdi de sen ödüyorsun.
Biz çok severek evlendik 2 çocuğumuz var ona rağmen boşandık 10 yıl sonunda. Adam 20 yıl iyi götürmüş istemediği bşr evliliği.
Çok da geçmiş olsun inş bir daha tekrar etmez hastalığın. Kendine odaklan bak 3 tane çocuk var. Ne kadar büyüseler de anne baba ilgisine sevgisine muhtaç. Ben kucağımda bebeğimle dimdik durduysam sen hayli hayli durursun. Ve bence terapi al. Ben birkaç kere aldım çok işe yaradı. Senin Hem durumu kabullenmede hem kendini toparlamanda yardımcı olur. Adam genel olarak iyi niyetliymiş hiç kötü birşey demedin onla ilgili zaten. Sen de iyi niyetli ol ortalığı kızıştırmadan orta yolu bul. Kendini çok sev kendinle ilgilen.

Adam istememis, en basindan sizi istemeyen bir adamla evlenmeyi tercih etmissiniz. Bekareti 'verilen' bir sey olarak gormeseydiniz, sizin de istediginiz icin yasandigini fark etseydiniz ne kendinizi ne esinizi boyle bir evlilige mecbur birakmazdiniz.

Esiniz hata yapmis, bu hatasinin bedelini 20 senesini sizi ve ailesini en iyi sartlarda yasatarak odemis. Artik 40 yasina gelmis ve belki de bir bu kadar daha yasamayacaginin farkina varmis, hayatina bakmak istiyor.

Evlenmek icin iki kisinin karari gereklidir ama bosanmak icin tek bir kisinin istemesi yeterlidir. Uzgunum, seviyorum diyorsunuz ya bazen sevmeye gitmesine izin vermek de dahil oluyor.

Esiniz iyi bir adam belli ki, gonderdiginiz protokol gayet sizin lehinize, cekismeliye donerseniz bunun ceyregini belki alirsiniz. Uzlasmaya bakin, alabileceginizi alin ve yas surecinizi yasayip bitirmeye bakin.

20 sene once bir hata yapti diye kimsenin hayatina ipotek koyamazsiniz. Esiniz bosanmak istiyor, evet hayatina devam da edecek, belki yeni biri ile mutlu da olacak. Siz de hayatiniza devam etmek durumundasiniz. Su anki yasadiklarinizin cozumu sizin istediginiz gibi omrunuzun sonuna kadar mutsuz bir sekilde istemediginiz bir evlilige ikinizi de mecbur birakmak degil.

Esinizin tek hatasi bastan beri istemedigi evlilige 3 cocuk yapmak olmus ama onlara da elinden gelen en iyi sekilde bakiyor diyorsunuz. Demekki esiniz cocuklara baba olmak istiyor ama daha fazla size es olmak istemiyor. Kabul etmek zorundasiniz. Silkelenip bundan sonra hayatiniza nasil devam edeceginizi dusunun.

Çok güzel açıklamasınız. Aynen katılıyorum. Bir de kendi ayaklarınızın üzerinde durabilecek kadar bir meslek ya da gelir elde edebileceğiniz bir ortam olustursaydiniz kendinize. Adam size sinyalleri önceden vermiş. Merak etmeyin istedikten sonra bu yaşta da iş bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…