- 15 Şubat 2015
- 13.353
- 47.106
- 798
Yorum yapıp yol gösterenlere teşekkür ederim. Kendimi anca toparlayıp yazabiliyorum. Biz görücü usulü tanışmadık ama malesef ben ona tanıştığımızın ilk haftası bekaretimi verdim. Sonra da evlenmek istemedi ama aileler girdi güzel bir başlangıç olmadığını biliyorum ama ben onu seviyordum. Yapım biraz sinirli ailesine düşkünlüğü de beni sevmediği için daha da sinirlendirdi beni. 5 yıl önce göğüs kanseri tedavisi gördüm. En iyi yerlerde yaptırdı tedavimi ama bana özel değil, aileden kim olsa yapardı merhametli çünkü. Başka biri olsa biraz belli olurdu telefonu hep çocuklarda benim 2 kuzenimi yanına işe almıştı orda hep onların gözü önğnde. Ama tabi bilemem kalbini yarıp bakmadım. Bu yaş ve 3 çocuktan sonra sanıyosunuzki böyle yaşlanıp gidicem şokumu anlayamazsınız. Evet büyük kavgalarda seninle yaşlanmıycam dedi bana daha öncede ama çocuklara o kadar düşkün ki gitmez diye düşündüm. Çocuklar ufakken birkere ilaç içmiştim bir tartışma sonrası işe gidince. Ama yıllar önceydi çok pişmanım. Ben bişey saklamıyorum çünkü gerçekten doğruyu yanlışı ayıramadığım için akıl istiyorum. Ailem yanımda olır ama abim çok sinirli çeker vururum demişti bikere konu açıldığında, bi de bunu kayınpederimi arayıp söylemiş. Böyle sorunlar işte. Protokolü düzenleyecek bir avukat bakıyım yeğenim gelince o da daha yeni mezun sayılır. Başka da sersem gibiym yataktan çıkmıyorum kaç haftadır
Cok gecmisYorum yapıp yol gösterenlere teşekkür ederim. Kendimi anca toparlayıp yazabiliyorum. Biz görücü usulü tanışmadık ama malesef ben ona tanıştığımızın ilk haftası bekaretimi verdim. Sonra da evlenmek istemedi ama aileler girdi güzel bir başlangıç olmadığını biliyorum ama ben onu seviyordum. Yapım biraz sinirli ailesine düşkünlüğü de beni sevmediği için daha da sinirlendirdi beni. 5 yıl önce göğüs kanseri tedavisi gördüm. En iyi yerlerde yaptırdı tedavimi ama bana özel değil, aileden kim olsa yapardı merhametli çünkü. Başka biri olsa biraz belli olurdu telefonu hep çocuklarda benim 2 kuzenimi yanına işe almıştı orda hep onların gözü önğnde. Ama tabi bilemem kalbini yarıp bakmadım. Bu yaş ve 3 çocuktan sonra sanıyosunuzki böyle yaşlanıp gidicem şokumu anlayamazsınız. Evet büyük kavgalarda seninle yaşlanmıycam dedi bana daha öncede ama çocuklara o kadar düşkün ki gitmez diye düşündüm. Çocuklar ufakken birkere ilaç içmiştim bir tartışma sonrası işe gidince. Ama yıllar önceydi çok pişmanım. Ben bişey saklamıyorum çünkü gerçekten doğruyu yanlışı ayıramadığım için akıl istiyorum. Ailem yanımda olır ama abim çok sinirli çeker vururum demişti bikere konu açıldığında, bi de bunu kayınpederimi arayıp söylemiş. Böyle sorunlar işte. Protokolü düzenleyecek bir avukat bakıyım yeğenim gelince o da daha yeni mezun sayılır. Başka da sersem gibiym yataktan çıkmıyorum kaç haftadır
Ee kadin meme kanseri gecirmis ve kisiden kisiye degisiyor kemoterapiler.. her insanda farkli etkileri olabilir, kemoterapinin cinsi dozu kisiye ozel.. birak kilo vermeyi kilo aliyorsun sis oluyorsun vs.insanin tumSizde hata olarak gördüğüm iki şey var: ilki eşim istemiyor diye çalışmamanız. İşinize de gelmiş bu. Adam pekala bakıcı bulabilirdi. Zaten sorunlu şekilde evlenmişsiniz. Nasıl 20 yıl güvendiniz bu evliliğe?
İkincisi ise kilo vs konusunda kendinizi bırakmanız. Kimse için değil, kendiniz için kendinize bu iyiliği yapmalıydınız. 32 yaşını geçtim. Asla kilo sorunu yaşamadım. Yıllardır ağlasam da, depresyona da girsem ağlaya ağlaya yaptım o sporu. Kendime yatırım yapıyorum sonuçta. Bakın koca gider, hayat geçer ama kendinize yaptığınız yatırım baki kalır.
Adam 10 bin vermiyor ki ,hicbir şeyden kaçmıyor, o yaşa gelmis bir adamın bir zahmet kendine de bir alan yaratabilecek bir parasi kalmali bu suc degil ayıp degilBen abartılı bulmadım. Sadece konu sahibinin çalışmaya başlaması lazım.
3 çocuğun masrafı 15 bin etmez mi? Eder tabiki. Bu çocuklar bu düzende yaşamaya alışmış şimdi ikişer bin nafakayla mı hayatlarını sürdürecek?
Kadın üç çocuğun peşinde hiç iş tecrübesi edinmemiş, bu saatten sonra şanslıysa asgar ücretle iş bulur.
Peki baba? Çocuklar büyüdü, kadının üzerine attı. 60 bün gelirin 10 binini bunlara verdi. 50 binle keyif mi çatacak? Hiç adil olmaz bu. Çocuklarının her türlü masrafını karşılamak zorunda. Nihayetinde bu kadın da çocuk olmasa belki bugün iyi yerlerde bir işe sahip olacaktı.
Baba zaten velayet istiyor, kadin adami zor durumda bırakmak için vermiyor.Adam cocyklari verirsen nafakqni da attırırım demisHiçbir yorumu okumadan yazdım bu arada üstteki yorumu.
Çocukların velayetini babaya vermeyi teklif edin bakın bakalım 15 bin masrafla kurtulabiliyor mu o zaman? Boşanmaktan bile vazgeçeceğine adım gibi eminim.
Ben ilk sayfayı okudum sadece. Konu sahibi 15 bin nafaka istediğini söylemiş. Toplu para vs onları geçiyorum. 15 ya da 10 bin her neyse üç çocuğun bir aylık masrafını karşılamaz.Adam 10 bin vermiyor ki ,hicbir şeyden kaçmıyor, o yaşa gelmis bir adamın bir zahmet kendine de bir alan yaratabilecek bir parasi kalmali bu suc degil ayıp degil
Anladım, detayları görmemiştim dedim gibiBaba zaten velayet istiyor, kadin adami zor durumda bırakmak için vermiyor.Adam cocyklari verirsen nafakqni da attırırım demis
Hiçbir yorumu okumadan yazdım bu arada üstteki yorumu.
Çocukların velayetini babaya vermeyi teklif edin bakın bakalım 15 bin masrafla kurtulabiliyor mu o zaman? Boşanmaktan bile vazgeçeceğine adım gibi eminim.
Yorum yapıp yol gösterenlere teşekkür ederim. Kendimi anca toparlayıp yazabiliyorum. Biz görücü usulü tanışmadık ama malesef ben ona tanıştığımızın ilk haftası bekaretimi verdim. Sonra da evlenmek istemedi ama aileler girdi güzel bir başlangıç olmadığını biliyorum ama ben onu seviyordum. Yapım biraz sinirli ailesine düşkünlüğü de beni sevmediği için daha da sinirlendirdi beni. 5 yıl önce göğüs kanseri tedavisi gördüm. En iyi yerlerde yaptırdı tedavimi ama bana özel değil, aileden kim olsa yapardı merhametli çünkü. Başka biri olsa biraz belli olurdu telefonu hep çocuklarda benim 2 kuzenimi yanına işe almıştı orda hep onların gözü önğnde. Ama tabi bilemem kalbini yarıp bakmadım. Bu yaş ve 3 çocuktan sonra sanıyosunuzki böyle yaşlanıp gidicem şokumu anlayamazsınız. Evet büyük kavgalarda seninle yaşlanmıycam dedi bana daha öncede ama çocuklara o kadar düşkün ki gitmez diye düşündüm. Çocuklar ufakken birkere ilaç içmiştim bir tartışma sonrası işe gidince. Ama yıllar önceydi çok pişmanım. Ben bişey saklamıyorum çünkü gerçekten doğruyu yanlışı ayıramadığım için akıl istiyorum. Ailem yanımda olır ama abim çok sinirli çeker vururum demişti bikere konu açıldığında, bi de bunu kayınpederimi arayıp söylemiş. Böyle sorunlar işte. Protokolü düzenleyecek bir avukat bakıyım yeğenim gelince o da daha yeni mezun sayılır. Başka da sersem gibiym yataktan çıkmıyorum kaç haftadır
Hayatım tamam alsın...Daha çok alsın tabii ki hakkıdir, ama allahaskina 5-6 yıldır bana bosanalim diyen adam, bosanirken ve kendi üstüne çop yokken niye kredi çekip ev araba alsın ? 10 yıl ev araba kredisi + yüksek nafaka+ 3 çocuğun tüm masrafiı+tazminat.....60 bin değil 600 bin alıyor olsa verirdi belki ama hesap ortada...alacak tabii demek kolay da neyi alacak belli değil...Adam 60,000 TL alıyor o kadar astronomik değil. 20 yıllık evlilikte 250,000 çok da uçuk değil, adam yıllarca ailesine yedirmiş onların borcunu, batağını ödemiş. Ailesine yedirmeseydi çoktan ev sahibi olurlardı, bir evin 4'te biri bile değil o para. Kendi ailesini, çocuklarını düşünmediği paraya saysın.
Nafaka da alacak tabi ortada 3 tane çocuk var.
İş konusuna gelince bu devirde gençler bile bulmakta zorlanıyor kadın 20 yıl aradan sonra hemen şıp diye bulamaz.
Yahu 9 aylık bebeğim için çalışmıyorum derken buraya ev hamımlarını koruyan insanları “senin de kocan kaçıyor, zorla eve geliyor” diye “ev hanımı” olarak görme mantığının yanlış olduğunu belirtmek için yazdım. Yani konu sahibi gibi bir ev hanımı değilimkocam kaçmadı eve somurtarak gelmiyor anlamında.
Anneanne/babaanne karıştırmamın nedeni kimi aşağıladığınızı bilin diye bilinç oluşturmak içindi. Eskiden “işbölümü” denilen bir şey yapılırdı yani bu tarihte ilk kez olan bir şey değil. İsteyen hala işbölümü yapar isteyen de evdeki tüm bireyleri çalıştırıp ev işlerini de yarıya böler. İşbölümü yapmak aşağılanacak bir durum falan değil.
Çalışmayan kadının boşanmada etkilenmesi de tercih. Yani kadın çalışmamayı tercih ederek zaten bu riski alıyor. Aynı şey erkek için de geçerli. Benim teyzemin kocası hiç çalışmadı. Ev işi yapıp çocukları büyüttü. Boşandılar. İkisinin de hayat standartı düştü. Biri çocuk nafakası ve yarı zamanlı iş parasıyla geçiniyor (Almanya) biri de çocuk nafakası verdiği için zar zor geçinip bir de ev işi yapmak zorunda kalmaya başladı. Yani ev işlerinin ve çocuk bakımının da bir bedeli var. Çalışan taraf için de konfor kaybı oluyor. Boşanmalar da çoğu insan konforunu genel olarak kaybediyor. Türkiyede bir de işsizlik olduğu için ev hanımlarına çok daha zor. Ama tercih meselesi. Yine tiye alınıp aşağılanacak bir durum yok. Bu işbirliği çok mutlu bir ömür de gidebilir ki istatistiksel olarak 3te 2 si gidiyor.
Ev hanımlarını çok kıskanıyordum çünkü ben hiç çalışmayı seven bir insan değilim. Mecbur olduğumdan çalışıyorum. Mottom çalışmak güzel bir şey olsa üstüne para vermezlerdir :) yani çalışmayı yüceltemem. Tek yararı para kazanmak. Bana işte insanlık için çalış para alma desinler, o gün kaçar giderim. Bazıları çalışmayı sever. Sosyaldir, insan görüyorum der, işini sever vs vs. O yüzden çalışmak zorunda olmayan insanları elbette çok kıskanırdım. 1,5 yıldır onlardanım. Gerçekten de kıskanmakta haklıymışım. Yani demek istediğim neredeyse her konuda çalışmıyor diye aşağıladığınız ev hanımları olunca bir de nefretle saldırınca (yok kocan eve mutsuz gelir, yok kocan kaçmış vs) “buradan kıskanç görünüyorsunuz haberiniz olsun”du. Yapmayın şunu gözünüzü seveyim.
Elbette artık konu sahibi çalışmalı çünkü bizim gibi “mecbur” kategorisine düştü. Maalesef direnmenin anlamı yok nafakası iyi olsa da farketmez. Adamın ölme ihtimali var her şeyden önce. Ama yok sen de yatmışsın yuvarlanmışsın, kocan kaçmış şöyle böyle vs çok ayıp ediyorsunuz.
evet çocuklar konusunda çok ısrarcı hatta ikna etmem için nafakaya bile miktar olarak ok diyecek gibi oldu. Ama ben vermem çocuklarımı gelip mapılaeda dolanacak görmek için
Ev hanımı olmadığınızı zaten belirtmişsiniz de neden ev hanımları hakları savunucusu olduğunuzu anlamadım. Anneanne/babaanne dönemiyle kıyasınızı hala çok alakasız buluyorum. O zaman iş bölümü vardı evet tek işçi maaşıyla 6 çocuk okutan biliyorum. Şimdi tek maaş ile kaç çocuk bakılıyor onu bırakın geçinmek mümkün mü? Ne alaka gerçekten anneannemiz de ev hanımıydı demek?
Çalışmayan kadının tercihi bu olduğuna göre tercihinin sonucu da bu işte. Dümdüz bir denklem. Herkes bunu yazıyor zaten.
Hayır mesleğiniz başka bir şey olsa anlayabilirim ama senelerce bu uğurda emek vermiş bir hekimin sadece para için çalıştığını söylemesi bence hiç hoş bir durum değil. Siz insan tedavi ediyorsunuz. Savunduğunuz şey de insanların üretimden çekilip evinde oturması. Okuduğunuz onca seneye üzüldüm inanın.
Hanımefendi ev hanımlarının neyini neden kıskanayım? Bu cümlemdeki amaç küçük görmek asla değil sadece ulaşılabilir bir mevki olması. Bir istifa dilekçesinde bakar sonra isteyen ev hanımı olur evinde istediğini yapar. Bu kadar istiyorsunuz madem size de öneririm.
Ben hiç aşağılayan bir yorum okumadım, siz okuduysanız yorumu yazanın şahsını alıntılansaydınız ulusa sesleniş gibi ortaya yazmak yerine. Hatta şikayet ederseniz daha iyi olur.
Hayatını bir erkeğe teslim eden her kadının sonu bu. Ben burda hatayı erkekte bulmam kadında bulurum.
Bak yine ceza yiyeceğim ama gram da umrumda değil. Ben senin ve senin düşümcene sahip kocasına ihtiyacı olan kadın değilim. Kocam beni şuan boşasa yarın ayaklarımın üstünde kocamdan çok daha iyi şartlarda yaşarım neden biliyor musun. Annem bunu öğretti. Bi tane erkeğe hayatımı bağlamamayı, kendi kendine geçinebilmeyi. Yaşayabilmeyi öğretti. Olay ben gibilerle evlenmeye gelirse, kocama sor balım nasıl mutluymuş. Adam eve koşa koşa geliyorvalla kusura bakma yani kocam evde kalsın diye çocuk yapcam bide dicem gel bana bak. Adam der bu seferde ben önüne geçeyim sen yap diye. Ne kadar terbiyesiz saygısız bi insansan sana anlayacağın bi dilde konuşuyorum. Son olarak sen ben gibilerine kurban ol. Kudurun hiç bi zaman biz gibi ayakları üstünde duranlardan olamayacağınız için.
Yaşasın omurgalı ve güçlü kadınlar, dikkat edin hepimizin kocası eve koşarak geliyor ,neden çünkü karşısında gururlu ve güçlü kadın var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?