Bı diyorsunuz ki kadın var ona gidecek. Bence siz eşinizin başka biri ile yeniden evlenip kazancını o kadın ile paylaşmasından korkuyorsunuz. Bu adam Acun değil ki gelen kadın he desin. Adamın 3 çocuğu var. Ve siz varsınız.
39 yaşındayım, eşim 43. Çok direndim çocuklarda ağladı benle yalvardık ama yok nuh dedi peygamber demedi. Günahını almıyım ama belki başka biri var düşğndükçe kıskançlıktan deliriyorum herşeyini alayım bakalım kim bakacak yüzğne diyorum.
O kadar detay bilmiyorum. Toplamda 20 olsun hadi 25 olsun yine adama 35 bin kalıyor. Evliyken çocuklar yanındayken parasını hiç düşünmeden çocuklarına harcamıyor mu anne babalar? Boşanınca ne değişiyor?adam sadece 15 vermiyor. onceki sayfalarda detayli yazildi bu.
O kadar detay bilmiyorum. Toplamda 20 olsun hadi 25 olsun yine adama 35 bin kalıyor. Evliyken çocuklar yanındayken parasını hiç düşünmeden çocuklarına harcamıyor mu anne babalar? Boşanınca ne değişiyor?
Çunku hesap kitap bilmiyorsunuz...Adamın protokolde verdiklerinin toplamı aylık en az 50000 tutuyor ablacım...Zaten tek tek yazmışsin, hepsini topla bak kaç çikacak...
Nakit para için eşine altınlarını verdiğini yazmış onun karşılığı. Altınlar biliyorsunuz kadının zaten. Kirayı da şirket karşılıyor yani adam60 binin içinden vermeyecek. Ve 5 yıl. 5 yıl sonra kadın asgari ücret + tek çocuğun nafakası ile hem kira ödeyip hem evi geçindirecek. Çok mu gerçekten? Hangi şehirde bilmiyorum ama çok da farketmez kiralar almış başını gitmiş. Bunları kabul etse de mutlu mu olacam bilmiyorum demiş para yetmez diye değil, kadın boşanmak istemiyor. Belki sevdiğinden belki daha çok düzeni bozulmasın istediğinden. Çok mu anormal? 3 çocukla düzeninin bozulmasını istememesi, ortada Bi hatası yokken 20 yılın üstüne yarı yolda bırakılmasının zoruna gitmesi? Evet boşanmak hak ama kadının bu duyguları da çok insani.Her sene asgari ucret oraninda artacak yoksulluk nafakasi (kadin calismayi dusunmedigi icin omur boyu), her cocuk icin 1500tl nafaka, 250.000tl nakit toplu para, 5 sene boyunca 5000tl kira yardimi, 300.000tl degerinde araba alacak adam kadina. Cocuklarin okul masraflari da babada. Kadin hala diyor ki bordrosunu gormek istiyorum, bana soylediginden daha fazla kazaniyordur, zaten isteklerimi kabul etse de bunlar beni mutlu edecek mi bilmiyorum.
Kisaca kadin bosanmak istemiyor. Calisip rahatini bozmak istemiyor. Ayrica adam baska kadinla olmasin diye cebinde kurus birakmamak istiyor. Reva mi bu? Ayni seyi bir erkek bir kadina yapsa ne dersiniz? Bu sartlarda unluler haric kim bosanabiliyor?
Adam artik kadini sevmiyorsa bosanmak en dogal hakkidir. Ama konu sahibi adamin sinir uclarina oynuyor artik, yeter deyip cekismeliye giderse bu saydiklarimin ceyregini alamaz.
Nakit para için eşine altınlarını verdiğini yazmış onun karşılığı. Altınlar biliyorsunuz kadının zaten. Kirayı da şirket karşılıyor yani adam60 binin içinden vermeyecek. Ve 5 yıl. 5 yıl sonra kadın asgari ücret + tek çocuğun nafakası ile hem kira ödeyip hem evi geçindirecek. Çok mu gerçekten? Hangi şehirde bilmiyorum ama çok da farketmez kiralar almış başını gitmiş. Bunları kabul etse de mutlu mu olacam bilmiyorum demiş para yetmez diye değil, kadın boşanmak istemiyor. Belki sevdiğinden belki daha çok düzeni bozulmasın istediğinden. Çok mu anormal? 3 çocukla düzeninin bozulmasını istememesi, ortada Bi hatası yokken 20 yılın üstüne yarı yolda bırakılmasının zoruna gitmesi? Evet boşanmak hak ama kadının bu duyguları da çok insani.
Suçu var. İstemediği bir evliliğe adamı mecbur etmek, evlilik boyunca kendini geliştitmemek ve adam rahatsız olduğu konuları dile getirdiğinde kendine çeki düzen vermek yerine duyarsız kalmak.Nakit para için eşine altınlarını verdiğini yazmış onun karşılığı. Altınlar biliyorsunuz kadının zaten. Kirayı da şirket karşılıyor yani adam60 binin içinden vermeyecek. Ve 5 yıl. 5 yıl sonra kadın asgari ücret + tek çocuğun nafakası ile hem kira ödeyip hem evi geçindirecek. Çok mu gerçekten? Hangi şehirde bilmiyorum ama çok da farketmez kiralar almış başını gitmiş. Bunları kabul etse de mutlu mu olacam bilmiyorum demiş para yetmez diye değil, kadın boşanmak istemiyor. Belki sevdiğinden belki daha çok düzeni bozulmasın istediğinden. Çok mu anormal? 3 çocukla düzeninin bozulmasını istememesi, ortada Bi hatası yokken 20 yılın üstüne yarı yolda bırakılmasının zoruna gitmesi? Evet boşanmak hak ama kadının bu duyguları da çok insani.
Nakit para için eşine altınlarını verdiğini yazmış onun karşılığı. Altınlar biliyorsunuz kadının zaten. Kirayı da şirket karşılıyor yani adam60 binin içinden vermeyecek. Ve 5 yıl. 5 yıl sonra kadın asgari ücret + tek çocuğun nafakası ile hem kira ödeyip hem evi geçindirecek. Çok mu gerçekten? Hangi şehirde bilmiyorum ama çok da farketmez kiralar almış başını gitmiş. Bunları kabul etse de mutlu mu olacam bilmiyorum demiş para yetmez diye değil, kadın boşanmak istemiyor. Belki sevdiğinden belki daha çok düzeni bozulmasın istediğinden. Çok mu anormal? 3 çocukla düzeninin bozulmasını istememesi, ortada Bi hatası yokken 20 yılın üstüne yarı yolda bırakılmasının zoruna gitmesi? Evet boşanmak hak ama kadının bu duyguları da çok insani.
Silah zoruyla mı sevişip 3 çocuk yaptı?Suçu var. İstemediği bir evliliğe adamı mecbur etmek, evlilik boyunca kendini geliştitmemek ve adam rahatsız olduğu konuları dile getirdiğinde kendine çeki düzen vermek yerine duyarsız kalmak.
Hatası yok dediniz. Ben de kadının hatalarından bahsettim. Zorlama ile bir yere kadar devam ediyor evlilik ya da ilişki.Silah zoruyla mı sevişip 3 çocuk yaptı?
Çalışması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Adamdan geleceğe güvenine Bi gün ortada kalma ihtimali var. Ama adamdan da alacağını alsın. Ben kadından yanayım valla. Kadın da yapmış da napmış. Benim oğlum da 9 yaşında hafta sonları benden önce kalkıyor uyandımıyor beni atıştırıyor ne var bunda Allah aşkına. Ha bunu 3 5 yaşlarına kadar yapamazsın ama biraz büyüyünce oluyor Bu şimdi boşanma sebebi mi yoksa bahanesi mi?Ayrica 5 sene sonra asgari ucret+tek cocugun nafakasina guvenmesin bir zahmet calissin, calismak istemiyorsa aile evine donsun. Lutfen bana 20 sene sonra ne is bulacak argumaniyla gelmeyin, 20 senedir calismamak kendi tercihi bu bir, gerekirse en dipten baslayip hayatini kurmak zorunda bu iki. Allah gecinden versin diyelim bosandilar ve adam oldu, o zaman ne olacak? Maas da kalamayacak bosandiklari icin. Herkesin bir sekilde kendini dondurmesi gerekiyor.
Çalışması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Adamdan geleceğe güvenine Bi gün ortada kalma ihtimali var. Ama adamdan da alacağını alsın. Ben kadından yanayım valla. Kadın da yapmış da napmış. Benim oğlum da 9 yaşında hafta sonları benden önce kalkıyor uyandımıyor beni atıştırıyor ne var bunda Allah aşkına. Ha bunu 3 5 yaşlarına kadar yapamazsın ama biraz büyüyünce oluyor Bu şimdi boşanma sebebi mi yoksa bahanesi mi?
Detayları okumazsanız anlamazsınız. Ortada bir şey yokken mi? 4 senedir karı koca ilişikileri yok, adam 2 senedir salonda kanepede yatıyor ve kaç defa söylemiş boşanmak istediğini. Çoluk çocuk sabah kalkıp kuru ekmek, corn flakes, çokokrem yiyor. Kadın kalkıp kahvaltı bile hazırlamıyor çoluğuna çocuğuna.Ben niye konu sahibine yükleniliyor anlamadım. Anladığım kadarıyla ortada hiçbir şey yokken boşanmak istiyor adam soğudu diye. Her konuda kadına çocuğu neden yaptın madem diyoruz adam da madem sevmiyordu 3 çocuk yapmasaydı. 60 bin maaşı + şirketin verdiği kira bedeli var. 15 bin hiç de fazla değil nafaka olarak. Kendisine de 45 bin kalıyor geçinsin Bi zahmet onunla. Bu çocukların alıştığı Bi düzen Bi hayat standardı var. Evet kadın da çalışsın ama 20 yıldır çalışmamış ha diyince iş bulabilecek mi? Bulsa da Bulduğu işten kazandığı çocuğun özel okuluna bile yetmez. Ne yani 3 5 atıp adam kendi hayatına mı baksın? Çocuklar olmasa 5 kuruş almasın ama çocuklar varken gurur yapıp onların düzenini niye bozsun. Çocuklar neden gördüklerinden geri kalsınlar. 15 bin fazla değil bence hem de böyle Bi zamanda. Adamın maaşına göre gayet makul geldi bana.
Hatası yok dediniz. Ben de kadının hatalarından bahsettim. Zorlama ile bir yere kadar devam ediyor evlilik ya da ilişki.
Tamam işte ben de zorlamayla evlenip 3 çocuk yapılmayacağının altını çiziyorum, hele Bi erkek için. Mecburen evlenmiş bile olsa Bi şekilde sevmiş sevişmiş ki en son 6 yıl önce çocuğu olmuş. Madem bu kadar istemiyordu boşanacam nasılsa diyip sevişmeyeydi o halde onu da kadının abisi zorlamadı zaar. Kadının hatası ne ya hu Bi kaç saat geç kahvaltı hazırlamak mı? Sanki aldatmış, parayı kumarda yemiş, içip içip adamı çocukları dövmüş.Hatası yok dediniz. Ben de kadının hatalarından bahsettim. Zorlama ile bir yere kadar devam ediyor evlilik ya da ilişki.
Benim oğlan da öyle özellikle ses yapmaz ki kalkıp çizgi filmini kapatmayayım.Benim o konuda yorumum yok, biz cocukken kiz kardesimle herkesten once kalkip haftasonlari cizgi film izlemeyi severdik.Elbette bosanmak isteyince gozunun ustunde kasi olsa bile batar, hatta su anki aldiklarini alsin zaten adam da kabul ediyor. Buraya kadar ben de kadindan yanayim. Hatta erkek olsaydi bunu yazan bu kadar bile kabul edemezdim ama kadin oldugu icin pozitif ayrimcilik yapiyorum. Ama hala adami zorlayip, ustune bosanmak istemiyorum, nikahi olsun arada gelip gitse yeter falan diye esinin tum maasina ve hayatina ipotek koymaya calismasi benim icin kabul edilemez olan taraf. Cunku sevmeyene care yok ne yapalim sevgi bitebilen bir sey, onemli olan saygiyi yitirmemek, ama gidisatta o da yitirilecek gibi duruyor evliliklerinde. Kimse kimseyi bu kadar zorlamamali, biriyle evleniyoruz diye istemedigimiz halde iliskide kalma sozu vermiyoruz. En azindan ben vermedim, ne olursa olsun kendimi daha cok seviyorum cunku.
Adamın ayrı yatması kadının suçu mu? Kadın mı kovmuş yataktan? Ortada birşey yok derken kadının suçu yok anlamında yazdım. Abartmayın Allah aşkına. Çocuklar kuru ekmek yerken falan. Çocuklar küçükken anneyi zaten yatırmıyor tepende zıpladıkları için. Biraz büyüyünce Bi kaç saat erken kalkıp atıştırmışlar da ne olmuş. Bu mu boşanma gerekçesi. Çok komik.Detayları okumazsanız anlamazsınız. Ortada bir şey yokken mi? 4 senedir karı koca ilişikileri yok, adam 2 senedir salonda kanepede yatıyor ve kaç defa söylemiş boşanmak istediğini. Çoluk çocuk sabah kalkıp kuru ekmek, corn flakes, çokokrem yiyor. Kadın kalkıp kahvaltı bile hazırlamıyor çoluğuna çocuğuna.
Piraye oturup tek tek hesapladı.
Üşenmedim , toplu para hariç aylık ödemeleri hesapladım
8500(cep harclığınız)+
4500 (iştirak nafakası)+
5000 (kira yardımı)+
20000 ( 1 özel okul taksidi, 3 çocuğun harçliğı, kıyafetleri, okul ihtiyacları , servisleri, kırtasiyeleri -minimum hesaplandi- )+
16000 araba kredisi taksidi (devlet bankalarının 300 binlik ikinci el araca şu anda verdiği en düşük faizi baz aldım)....
Aylık toplam (minimum): 54000... Bir de toplu para alacaksınız tazminat olarak, onun için de kredi çekecekse bir 15000 de ihtiyaç kredisi taksidi ekle....
Eğer kocanızın bir ilişkisi varsa, tüm forum bir ilki gerçekleştirecek ve ilk kez bir metres yerden yere vurulmayacak. İlk kez bir adamın karısından boşanıp metresiyle evlenmesi alkışlanacak.Burda doğal olup hiçbişeyi abartmadan içimden geldiği ve yaptığım gibi söylemek suç sanırım. Senaryo üretmiyorum iyiyse de kötüyse de ben nasılsam öyle yazıyorum. Aramızda başka bir mevzu yok işe aldığı kuzenlwrim bambaşka onlar uzak amca çocuklarım. Konuştuklarım teyze kızları yaşıtım sayılabilecek kardeş gibi gördüğüm kuzenlerim. Aklımda hayatında ya da kalbinde biri olduğu var. Belkide uzun zamandır. Bi de herşeye razı görünen hali o kadın istediği için onu bekletmemek için diye düşünüyorum. Aklımdan geçen bu , bunu da onun eline vermek istemiyorum. Baştan beri benden para saklamadığını söyledim, harcadı çünkü görüyordum. Ama belki son yıllarda genelmüdür yardımcısı pozisyonunda çok değişti benle paylaşmadığı için bilmiyorum bunu. Belki ona güvenip geldi kadın, şimdide biran önce boşa gel diyor. Ben de buna kuzu kuzu rıza gösteremiyorum. Ne derseniz deyin herkesin fikrine saygı duyarım. Benimki de bu. Protokolü sordum yarın gönderirim çalışıyorum yazmış. İstediğimi yazması beni mutlu edecekmı onu da bilmiyorum.
Adamın tek suçu bence o 3 çocuğu yapmak. Konuyu tam okudunuz mu bilmiyorum ama ben başından beri takip ediyorum.Kadını ben de başlarda çok destekledim. Evlilik kötü başlamış, cinsel birliktelik yaşandı diye bir adam evlenmeye zorlanmış. Kadın reşitmiş. Sorumluluğuna almak istemediği bir ilişkiye girmeyecekti kadın.20 sene evlilik birliği içinde bu adam en iyi şekilde kadına bakmış. Boşandıktan sonra bakmak zorunda değil. Kadın da kocaya ya da bir başkasına güvenerek yaşanmayacağını idrak edip çalışmalı ve sigortasının işlenmesini sağlamalı idi. Kimse boşandıktan sonra eski karısına bakmak Zorunda değil. Çocuğu için yapmasın gerekeni yapar sadece. Bu şartlar altında 20 yıl bu evlilik için iyi bir süre. .Tamam işte ben de zorlamayla evlenip 3 çocuk yapılmayacağının altını çiziyorum, hele Bi erkek için. Mecburen evlenmiş bile olsa Bi şekilde sevmiş sevişmiş ki en son 6 yıl önce çocuğu olmuş. Madem bu kadar istemiyordu boşanacam nasılsa diyip sevişmeyeydi o halde onu da kadının abisi zorlamadı zaar. Kadının hatası ne ya hu Bi kaç saat geç kahvaltı hazırlamak mı? Sanki aldatmış, parayı kumarda yemiş, içip içip adamı çocukları dövmüş.
Tamam işte ben de zorlamayla evlenip 3 çocuk yapılmayacağının altını çiziyorum, hele Bi erkek için. Mecburen evlenmiş bile olsa Bi şekilde sevmiş sevişmiş ki en son 6 yıl önce çocuğu olmuş. Madem bu kadar istemiyordu boşanacam nasılsa diyip sevişmeyeydi o halde onu da kadının abisi zorlamadı zaar. Kadının hatası ne ya hu Bi kaç saat geç kahvaltı hazırlamak mı? Sanki aldatmış, parayı kumarda yemiş, içip içip adamı çocukları dövmüş.
Çocuklar annede kalacaksa ki kalacak sadece kadına bakmış olmuyor ki çocuklarına da bakmış oluyor. Evet bence de kadın çalışmalı hemfikir olduğumuz tek konu bu.Adamın tek suçu bence o 3 çocuğu yapmak. Konuyu tam okudunuz mu bilmiyorum ama ben başından beri takip ediyorum.Kadını ben de başlarda çok destekledim. Evlilik kötü başlamış, cinsel birliktelik yaşandı diye bir adam evlenmeye zorlanmış. Kadın reşitmiş. Sorumluluğuna almak istemediği bir ilişkiye girmeyecek kadıni.20 sene evlilik birliği içinde bir bu adam en iyi şekilde kadına bakmış. Boşandıktan sonra bakmak zorunda değil. Kadın da kocaya ya da bir başkasına güvenerek yaşanmayacağını idrak edip çalışmalı ve sigortasının işlenmesini sağlamalı idi. Kimse boşandıktan sonra eski karısına bakmak zorunda değil. Çocuğu için yapmasın gerekeni yapar sadece. Bu şartlar altında 20 yıl bu evlilik için iyi bir süre. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?