3 kızım olacak milletin dili yüzünden sevinemedim ..

Siz hamileyken bu sefer oğlum olsun falan diyormuydunuz ki? O gerizekalı insanlar sizi arayıp "başa gelen çekilir" diyebiliyor.

Ne kadar hadsiz insanlar başa gelen çekilir ne demek Ya iki kızım var Rabbim ömürlerine ömür katsın bizim elimizde olan birşey degil sonuçta.

İkinci kızım dogunca görmeye gelen arkadasımı hatırladım.

Kendisinin oglu var bazıları da erkek dogurunca ya da arkadasın dedigi gibi biri kız biri erkek dogmayınca aaa sizde zaten 3 kız kardeşsiniz normal kız olması dedi.

Ailemle alakalı sanıyor durumu halbuki cinsiyeti belirleyen erkek. Bende aynen Heö bunu söyledim hem de Rabbim böyle uygun görmüş dedim.

cahillik baska bir sey degil ya benim bir kizim var once saglikli sihhatli olsun ama gonlum kizdan yana dedim hep.
hamileyken gorenler cinsiyeti ne diye sorunca kiz dedigimde OLSUN hayirlisi olsun diyolardi.
olsun derken ben zaten kiz istiyordum sizi niye buladar derinden sarsti bu mesele onu anlamadim dedim hepsine sende bir kadinsin neden bu kadar assagida goruyorsun kendini de bir hemcinsin dogacagi zaman olsun diyorsun anlamadim dedim
yani sayi 3 de olsa 5 de olsa 1 de olsa bu tarz muhabbeti yapan dengesiz bir kesim var.

Kız çocuğu anneye yoldaştır, destektir, arkadastır. Hangi devirde kalmış bu insanlar. Erkek çocuğu büyüyüp ele karışacak ama kız çocuğu her zaman sana destek, arayıp soran olacak. Her şeyde bir hayır vardır. Böyle konuşanlara gereken cevabı verin ve araya mesafe koyun. Bu dönemde böyle düşünen insan örümcek kafalıdır ancak.

Benim yengem de hamile 3. Kızı olucak inşallah bizdede burukluk oldu ama yengem daha önceki hamileliğinde erkek çocuk hamileydi 9 aylıkken karnında vefat etti çok üzüldük kıyafetleri kaldı erkek olsaydı biz tekrar o gelicekmiş gibi hissederdik ama olmadı yapıcak birşey yok hayırlısı böyleymiş sağ salim kucağınıza alın inşallah önemli olan o diğer insanlara bakmayın siz ağzı olan konuşuyor ne sanıyorlarsa kendilerini erkek çocukla o muhteşem soylarını yürütücekler.

Benim de içimden hep ilki erkek olsn diye geçmişti biliyordum çünkü milletin ne diyeceğini allah biliyor benim için hiç farketmezdi bende kime dediysem bak ilk olmasına rağmen saglik olsun dedi aynen bunu diyenler hep kadin millete yetişmek zor daha 1 aylik eviyken bebek soruyorlardı.

Bunu da yapmayın arkadaşlar.
Bir cinsiyet överken diğerini de ele karışacak oğlan hayırsızdır falan demeyin. Bu sefer de oğlan annelerini üzüyorsunuz.
Çocuğun gerçekten kızı oğlanı yok. İkisi de gğn gelecek ayrı bir ev ayrı bir hayat kuracak. Ama kız yada oğlan her zaman annesini sevecek, böyle be kız annelerini ne oğlan annelerni incitmeyelim ya. Kız annelerini mutlu ederken oğlan annelerini de üzmeyin.
Yada bir kız bir oğlan olsa da kızım benle oğlanı da verdim ele oh diyen de yok.
Kimse ele karışmıyor kendi hayatını kuruyor sadece.

Benim de 3 kızım var. Ve çok memnunum elhamdülillah. İyiki Rabbim vermiş. Oğlum olsun isterdim ama olmadı . Böyleymiş kaderimiz diyip kabullendik hatta 2 çocuktan fazlasını istemezdim nasip 3 muş
Her şeyden önemlisi sağlıklı ve mutlu olmalari.

İki kızım var, ikinciye hamile kaldığımda, artık 3.yü erkek yaparsın diyenlere, çok istiyorsan sen yaparsın kendine bir tane, biz böyle iyiyiz deyip geçiyordum. Bir yandan insanın cahilin lafını kafaya takmaması gerekiyor ama diğer yandan annelik iç güdüsüyle, ağızlarını burunları düzleyip ellerine vermek istiyorsun. O yüzden yine en iyisi dalgaya almak ya. Sanki sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Bir de bu pipi tutkunlarının çoğunun da ya kocaları ya oğulları hayırsızdır, ona rağmen bir aydınlanma yaşamıyorlar evladın cinsiyetinin önemli olmadığına dair. Aman takmayın. Sağlıkla alın kucağınıza yavrunuzu.

Kesinlikle. Bir tanıdığım var. 3 oğlu var. Kızı olsa bu kadar olurdu diyoruz maşallah annelerini babalarını el üstünde tutuyorlar. Çok da güzel 3 gelini var, Allah korkusu olan. Hepsi birleşti en güzel yerden ev aldılar annesine babasına.hani bir evlattan bekledikleri her şeyi yaşadılar. bu iş kızı erkeği olmayan bir iş. Hayırsız olunca kız olsa ne erkek olsa ne.

Bana canimin parcasina basa gelen cekilir diyecek telefondan cikar agzina carpar sok ve aci icinde birakirim

İlla pipi lazım yani. Piiipiiii! Pipili çocuk isteyenin kopartırım dilini demek var da işte denmiyor. Taşırırlarsa sabrınızı, böyle diyin artık. Veya "öyle mi? Verin bir pipi de takayım çocuğuma! Neredeee ulen o pipiiiiii!" deyin. Onu diyenler pipilerin içinde boğulsunlar inşallah.
Normalde böyle bir yorum asla yapmam ama bugün bu konuda çok doluyum.

Rabbimin bir bildigi vardir.
Bizde 6kiz kardesiz babamda hep bir oglu olsun istiyomus hatta umreye gidip dua bile etmis oglum olsun diye sonradan 2 tanede erkek olmus babam simdi derki keske 2tane oglum olacagina 2tane daha kızım olsaydi Allah hayirli evlat versin ha erkek ha kiz ne fark edecek ?

O sağlık olsun diyenler kendi mi bakacakmış çocuğa Allah allah ya cahiliye devri bitmedi gitti . Hiç canınızı sıkmayın siz kızlarınızı güzel bir şekilde yetiştirin bilinçli bilgili kültürlü inşallah . Esinizede biraz ayar verin tabi

Açıkçası bizim çocuklarımız büyüyene kadar iki tarafta ele karışır diye düşünüyorum. Kimseyi incitmek degil benimkisi sadece gerçekçi davranmak. Çocuklara bel bağlamak için dünyaya getirmemeliyiz. Hepsi kendi yolunu çizecek öyle veya böyle kız veya erkek.

Kız evlatlarını incitmemek gerekir, kız çocuklarına deger vermek yüceltmek gerekir. Doğmadan ayırım yapanların da kafalarını ezmek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…