valla eşim gezmeme bişey demiyo istediği kadar gezebilirsin diyo:)ilk başta aynı sorunu yaşadım. pazara gitmiştim birgün tek kendim. çünkü onla gidince sürekli delircek gibi oluyorum. Eşime şikayetleniyor benim yanımda yeni gelin çok ayıp millet ayıplıcak falan. Ben ne zman dışarı çıkçam senin gibi kocayınca mı dedim. eşim yatıyordu annesıne laf soyledim dıye bir kalkışı vardı sen kime dikleniyosun diye bir cinnet geçirdim o oldu. şimdi çok rahatım gece eve geliyorum çarşıdan geldim gezdim hava aldım diyorum iyi yapmışsın gez tabi diyor. sizde bir cinnet geçirseniz olmaz mı ?
kaynanalar niye herşeye karışıyorrr!!!!Evet canım eş konusunda çok haklısın.eşler arayı dengeleyecek taraf aslında.ne eşe ne anneye orta yolu bulma konusunda. örneğin geçen sene ramazanın başlayacağı zaman(ben oruç tutamam) kv yarın ramazanın ilk günü bari ilk gün tut dedi.yemek yiyorduk.eşim gözlerini patlatarak kafasını masadan bi kaldırdı "anne herkes kendiyle ilgilensin" dedi ses tonu çok sertti. eşimin tavrını bildikleri için çok mudahale edilmiyor olabilir bana.konu kapandı bir dahada açılmadı
Vallahi bilemiyorum canım. benim annemin 2 kızı var kayınvalide kendisi.çok istisnai kaynanalar var arkadaş gibi anne gibi.ama genele bakınca çok seye mudahale ediyorlar. gelin bilmez etmez beceremez başaramaz vb diyerek üstün olma takdir görme hissiyatı olabilir. özetle evlatlarının mutluluğunu istyorsa anneler fikirleri sorulmadıkça fikir vermeyecekler. ruhen bir savunma mekanizmasına giriyoruz çünkükaynanalar niye herşeye karışıyorrr!!!!
aynen öle düşünüyorlarVallahi bilemiyorum canım. benim annemin 2 kızı var kayınvalide kendisi.çok istisnai kaynanalar var arkadaş gibi anne gibi.ama genele bakınca çok seye mudahale ediyorlar. gelin bilmez etmez beceremez başaramaz vb diyerek üstün olma takdir görme hissiyatı olabilir. özetle evlatlarının mutluluğunu istyorsa anneler fikirleri sorulmadıkça fikir vermeyecekler. ruhen bir savunma mekanizmasına giriyoruz çünkü
yaşlandikça çocuklaşiyor bizimde öle..Ne yüzünü göresim var ne sesini duyasim var. Bencilliginden ve simarikligindan biktim. Telefonu bile acamiyorum artik psikolojim bozuldu. Resmen enerjimi emiyor.
Hep o sevilsin, pohpohlansin ya da iste hep o hep o . Hayatimizi yemek istiyor resmen. Bir ise gir calis, kendi hayatin olsun, sürekli mutsluzlugundan biz sorumluyuz sanki.
valla eşim gezmeme bişey demiyo istediği kadar gezebilirsin diyo:)
ailesi kendilerine haberdar olsun istiyolar
yahu benim annemin hiç haberi olmuyo ya sizin ne haberi olcak dedim
siz benim soyadimi taşiyosunuz haber vereceksiniz deselerdi o soyadini kullanasim hiç gelmek istemezdi...
eşime sölüyor herşeyi.. sinir olmak ne elde!!!
benim eşimin mutlaka haberi olur herşeyden!!!
Benimde gecen seneki ramazanda oglum daha uc aylik falandi hic durmuyodu yemek temizlik zor yetistiriyodum bi aksam esim geldi isten iftara kalmis bi saat yemek hazirlamisim hadi kalk anneme gidiyoz niye dedim yemege cagiriyo diyo ee dedim evde yemegimi yapmisim gunduzden beni arayipta kizim cocukla yemek derdine ugrasma bana gelin diyemedi dedim yada sen anne dur esimi arayip sorayim yemek yoksa geliriz deseydin dedim Ben gitmedim esim gittiEvet canım eş konusunda çok haklısın.eşler arayı dengeleyecek taraf aslında.ne eşe ne anneye orta yolu bulma konusunda. örneğin geçen sene ramazanın başlayacağı zaman(ben oruç tutamam) kv yarın ramazanın ilk günü bari ilk gün tut dedi.yemek yiyorduk.eşim gözlerini patlatarak kafasını masadan bi kaldırdı "anne herkes kendiyle ilgilensin" dedi ses tonu çok sertti. eşimin tavrını bildikleri için çok mudahale edilmiyor olabilir bana.konu kapandı bir dahada açılmadı
biz kaynana adayı olduğu unutuyoruz..
ama diyorum ki
7 kuşak kaynanalar ne çekmiş..
benim kaynanam kaynanasindan çok çekmiş. o hep iyi davranmiş..
ben kaynanama bi kere bagirdim.. gelecekte olan gelinim hep bana bagircakmi?
ben kaynanama kötü davransaydim gelinim bana kötü mü davrancak..
aklıma geldi yazayim dedim..
biz geline karişacakmiyiz ( olsam karişmam deme büyük de konuşmayin ilerde nolacagi bilemeyiz..)
karışılıyoruz da biz de geline karışacakmiyiz bilmiyoruz..
benim biktiğim gibi gelinde bikacak demi..
çok fazla iyilik inanki bişey yaramiyo iyilik beklemiyorum diyorum da
bizde geline iyilik yapsak oda bikacak.
etme bulma dünyasi olduğu unuttuk!!!
çok doğru ve yerinde bir beklenti içine girmişsiniz. keza yemeğe oturmaya misafirliğe vb yerlere gidilmesi düşünüldüğünde erkek değil kadın bilg,lendirilr. kadında durumuna göre cevaplar konuyu eşiyle paylaşır.üstelik bebeğiniz varmış. belkide sizin hayır gelemeyiz deme olasılığınızı yok etmek için direk oğluyla irtibata geçmiştirBenimde gecen seneki ramazanda oglum daha uc aylik falandi hic durmuyodu yemek temizlik zor yetistiriyodum bi aksam esim geldi isten iftara kalmis bi saat yemek hazirlamisim hadi kalk anneme gidiyoz niye dedim yemege cagiriyo diyo ee dedim evde yemegimi yapmisim gunduzden beni arayipta kizim cocukla yemek derdine ugrasma bana gelin diyemedi dedim yada sen anne dur esimi arayip sorayim yemek yoksa geliriz deseydin dedim Ben gitmedim esim gitti
Benimde gecen seneki ramazanda oglum daha uc aylik falandi hic durmuyodu yemek temizlik zor yetistiriyodum bi aksam esim geldi isten iftara kalmis bi saat yemek hazirlamisim hadi kalk anneme gidiyoz niye dedim yemege cagiriyo diyo ee dedim evde yemegimi yapmisim gunduzden beni arayipta kizim cocukla yemek derdine ugrasma bana gelin diyemedi dedim yada sen anne dur esimi arayip sorayim yemek yoksa geliriz deseydin dedim Ben gitmedim esim gitti
işte dediğin gibi başina bişey gelcek diye korkuyolar.benimkide demiyor ona ne oluyosa artık. kendi istediği gibi çıkamıyor ya boy ölçüşüyor benle. neden bılıyorm musun kendileri zamanında kvdelerın sozlerınden cıkamıyorlarmıs her yere gıderken haber verıyorlarmıs sımdıde o sekılde ıstıyorlar. olamayınca bu şekilde çirkinleşiyorlar. eski devir gelinler yok artık bunu anlamak istemiyorlar. ben kimin karısıyım diceksin nikahım sende mi sana giderken hesap vereyim. ama diyemiyosun işte. aslında haber verilmesi iyi birşey yolda başına bisey gelse falan ulaşılması kolay olur ama bunu dayatma olarak gözümüze soktukları için işi inada bindiriyorlar.
sen kv yemegin yeme kendi yemegini ye.. ben öle yaptım onunki çöpe gidiyor!!!hemen hemen herkezde aynı sorun var galiba. bende işten geliyorum yemek yapıyorum zil çalıyor kv yemek getirmiş. karnıyarık tereyağlı pilav benim yemek çöp. iyilik mi yaptı şimdi. madem yemek getirceksin işten çıkmadan önce ara yemek yapma gel al diye. bende soylendım artık haber veriyor.
ee insan bi gün önce yada sabahtan haber verir kaynanan sölemesede eşin sölemeli anidan iftara çagirmak ne ya.Benimde gecen seneki ramazanda oglum daha uc aylik falandi hic durmuyodu yemek temizlik zor yetistiriyodum bi aksam esim geldi isten iftara kalmis bi saat yemek hazirlamisim hadi kalk anneme gidiyoz niye dedim yemege cagiriyo diyo ee dedim evde yemegimi yapmisim gunduzden beni arayipta kizim cocukla yemek derdine ugrasma bana gelin diyemedi dedim yada sen anne dur esimi arayip sorayim yemek yoksa geliriz deseydin dedim Ben gitmedim esim gitti
sen kv yemegin yeme kendi yemegini ye.. ben öle yaptım onunki çöpe gidiyor!!!
önce kendi yaptığım yemegi yesin eşim.valla bende oyle yapmak istıyorum ama ben makarna yaptığım için genelde onun yemek daha cazip geliyor yapamıyorum ama tribimi de atıyorum
Gittide orada yemek yedirtmedim ezan okununca aradim hemen eve geliyosun dedim oda geldi tabi bi suru tartistik bide diyoki senin ailen yemege cagirirken benimi ariyo dedim iyimisin tabi beni arayacaklar ocakta yemek kaynatan benim Kim olursa olsun beni arayacakee insan bi gün önce yada sabahtan haber verir kaynanan sölemesede eşin sölemeli anidan iftara çagirmak ne ya.
gitmemekle doğru yapmışsın banada ayni şeyi yapsaydi hiç gitmem kusura bakma
bide eşin hata yapmış gördüm
seni çocuuğunla evde yalniz birakip annesine gitmek o yemegi bogazindan çok kolay geçmiştir!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?