3. sahış: Aile...

Dogru diyosunuzda ben senelerdir hep susuyorum kadin iyice dozu yukseltiyo zamaninda kufurde etti herseye burnunuda soktu bikere bile bak bu kizda cevap vermiyo artik yeter demiyo hep dahada ileriye tasiyo is este bitiyo bizi sustururken hakliyken haksiz duruma dusururken hatali olana goz yumuyolar

kaynana konuş gelinler sus.. kaynanaya karşı gelinmezmiş işte böleymiş adetleri öleymiş de öle davranilirmiş....
bende bu adetleri beğenmiyorum kimsede beğenmez...
abartiyorlar iyice..
köyde gelin iş yapılır kaynana oturulur..hiç iş yapamaz.. yardim edilmez bizim de eşimin de adetleri neredeyse hemen hemen ayni..
valla ben hiç işine karişmiyorum girmiyorum da arkamda laf sölüyor X' in gelini oturdu iş yapmadi gibi bi bişey yapma bi ton laf ederlermiş..
bende alinmiyorum işde banane ne dese desin
sora bana diyo şunu bunu yap da millet laf etmesin diye.
gelinde hakli da haksiz da olsa susacakmiş.. hiç sesini çikarilmazmişş miş..
kaynana herşey bilirmişş bildiklerine göre davranirmişmişş.
yahu bizi rahat biraksinlar banane bildiklerinden...
modern insanlariyiz onlar bizi modern olsun istemiyor yaşlaninca eski kafali olacakmişiz. hee dedim aman yoruldum.
insan onlarin dedikleri yapınca yorulmaz mi..
patliycak durumuna gelmez mi..
aaa yeter be diyemez mii...
bize karişmasin da biz işimize gücüme bakalim degilmi
kararlarimizi bile hiç söleyesim de gelmiyo hataya düşeriz diye sölüyoruz da saygı duymuyor bakalim yok felan.
evde çok bilmiş görümcem var. herşey o yetişir lafa.. ben ona mucit derim
ben herşeyi bidiklerimi sölemem.. az konuşur çok dinlerim.. iyi böle ama çok konuşan çok yanilirmiş.. ee doğru..
sırlari bile sölemem eşimle aramda.. hatta ailemle olanlari da sölemem banane er ve geç duysunlar... bilmiyorum derim geçerim işte.

kaynanalar yaşlaninca çocuklaşiyor.
illa benim dediğim istediğim olacak olsun istiyor ama yapmıyorum dedikleri sora sinir oluyorlar bana.
hee dedim geçtim ama hiç de yapmadim bekliyolar benden
inatlaştim yapmadim sora kendileri yapıyor aman gelin yapmıyor diyo:)
iyi böle çok yüz vermiyceksin işde.
en iyisi mesafe.. altlı üstlü olunca sorun çok oluyor herşeyi duyuyolar azicik kulaklarinı kapat be !!!

biz kendimizle evlenmedik...
ailelerle evliyiz..
siz anne babani nasıl istiyosaniz eşinde annesini babasini istiyor.
ama aileleri tutmayin siz de ailesiniz eşiniz var demi
çocuğunuz olcak demi.
bizi de tutmasin onlar kendilerine de tutturmayi da çalışmasin!!!!!
eşinizle bunu konuşun kulaklarimizi çınlayalim duymayalim biz ikimiz tutalim deyin.hee de geçelim deyin ne oluyor bak.
eğer eşin sözünde tutmuyosa sende aynisin yap o kadar basit yapılmayacaksa ortada yok!!

ben istisnalardanım. aileme bakarak eşim beni değerlendirseydi mümkün değil evlenmezdi. açıkçası her konuda inanılmaz kötü bir ailem var, ama ben eşimle mutluyum. hatta evlenmeden önce demiştim bu aileye dahil olmak istediğine emin misin diye. ben seni tanıyorum, aileni sen seçmedin demişti. iyi ki de öyle düşünmemiş canım kocişim

annem aile cok önemli derdi eger ailesi iyi degilse evlenilmez derdi ki haklıymıs.
insanlar evlilik niyetiyle birini tanıyacaklarsa kriterleri olmalı ona göre baslamadan bitirmeliler .

annem aile cok önemli derdi eger ailesi iyi degilse evlenilmez derdi ki haklıymıs.
insanlar evlilik niyetiyle birini tanıyacaklarsa kriterleri olmalı ona göre baslamadan bitirmeliler .
bizim başimizda gelmişti abim...
yengemin ailesi iyi insanlar degiller..
saldirgan küfürlü hakaret eden kişiler ailemle para koparmak için evlendi abimle.
boşandi yüklü tanzimat istedi. şimdi bunlari ödüyor.
yengemi nişanliyken tanidi onun kötü olduğu bile bile evlendi düzelir diye düşündü ama yengem düzelmedi. ayni işde
yıprandi işde iyice. çocuk var ortada napcak işde mecbur.
yengemle ben senin ailenle evlenmedim seninle evlendim ama sen beni degil aileni seçtin dedi.
o aileciydi ailesi ne derse o..
kolay mi..evlilik .. boşanmak...
erkeklerde kızın ailesine baksin bence.. onlarin da başi yakmasin sadece kadinlarin degil...
kadinlarda erkeklerin ailesine baksin ilk başta belli olmaz nişanliyken taniycaksin resmi ve imam nikahi da düğünde yapacaksiniz bi ay iki ay önce degil!!! bunun için acele etmenizede gerek yok iyice göz kulak olmalisin!!

Erkek ailelerinin birçoğunun kul hakkına girdiğini düşünüyorum. Hiç damadını kıskanan kayinvalide görmedim. Eniştesini kıskanan baldızda. Varsada istisnadır. Neden kendi kızlarına reva görmedikleri davranışları gelinlerinden esirgemezler hiiç anlamam. Aslında düşünse kızıma kayınvalidesi bunu yapsa ne hissederim diye ortada sorun kalmayacak.

bide yengem bana laf söleyip duruyor.
ben mi hiç konuşmuyorum dedikleri de cvp vermedim
vermediğimde çildirdi resmen
whatsapda saçma sapan şeyler yazip duruyo bana nispet yapıyor.
sora engelledim.
valla beni kendinizi sevdiremedi sevmedim baştan beri bi iki kere görüştük hep degil.
uzak durdum..agrima gidecek laf söledi..
bebegimi kaybettim.. kaybettiğime seviniyormuş seviniyosa hastanede bana niye yardim ettin niye teselli verdin o zaman.
niye kek yapıp bana yedirdin...iyilik yaptin da arkamdan neden kötü şeyler söleyebiliyosun.. allaha havale ettim valla ne diyim gerisi boş.. ben sana bişey dedim mi demedim yenge senin o kötü laflari da alinmadim...!!!!

BEN O KONUYU FAKE BULUYORUM YA. ALTI USTLUYUM BENDE BAZEN BENDE DUMUR OLUYORUM İSYAN EDİP ALIP BAŞIMI GİDESİM GELİYOR.

ELTİN NERDE OTURUYOR ACABA

bende görmedim annem eşimi hiç kıskanmadi aksine hep gurur duydu damadini..
fakat gelini kıskanan kaynanalar maalesef var.:)

BEN O KONUYU FAKE BULUYORUM YA. ALTI USTLUYUM BENDE BAZEN BENDE DUMUR OLUYORUM İSYAN EDİP ALIP BAŞIMI GİDESİM GELİYOR.
valla ilk defa kaynana konu açmişti konu kapandi.
hepsini tek tek okudum ben böle
affedersin çok fazla iyilik bir b.ka yaramiyor yani.

valla ilk defa kaynana konu açmişti konu kapandi.
hepsini tek tek okudum ben böle
affedersin çok fazla iyilik bir b.ka yaramiyor yani.

Aynen ya bir süre sonra yapılan iyilikler bile göze batıyor anlıyorum ben sizi. benim kv kaynanasıda yaşıyor ve aynı binadayız beterin beteri var iki kaynana ile daha zor dışarı çıkcam biri olmasa diğerine yakalanıyorum. valla toplayalım bavulumuzu kaçalım gidelim ne halleri varsa görsünler.

Hepsini okumamakla birlikte..
Esas olan evli ciftin ortak karar alabilecek güçte olmasidir.
Ülkemizde iki aile evleniyor evet bunu değiştiremeyiz.
Degistirebilecegimiz seyler nelerdir peki?
Birbirimizin tüm adetlerini yapmak istemiyoruz diyip o konuda ortak bir durus sergilenir..
Öte taraftan olumsuz hic bir seyinizi aileleri yansitmazsiniz vs..
Birbirinin elini tutan adam ve kadin. siz ortak bir hayat kurarken birbirnizden baskasindan güç almayin.

oooo senin işin zor o zaman iki kaynanayla başetmek.
takip edilmek de zor ben bile kendi başimin çaresini alip da gidemiyom
haber vermem gerekiyormuş...
direk eşime sölüyor. orkide bi yere gidiyor haberim olmadi giderken diyormuş
eşimin haberi olur hep giderken de tamam onlarin işi ne?
ben eşimle degil ailesiyle evliymişim
çok zor oluyo altli üstlü olmak..

Kesinlikle katiliyorum, sadece ailelerle evlenildigini dusunmuyorum ben. cogunluk oyle olabilir bu benim dusuncem, aslinda biraz da bizim elimizde. aileyle evlenmek istemiyorsak yakin oturmayi kabul etmicez. isimize karisiyorlarsa mesafeyi ayarlayip cevabini verip durdurucaz. he her turlu mesafeye konusmaya ragmen yerini bilmiyorlarsa, es de kendi ailesine destek veriyorsa beri dursun oyle koca.

ilk başta aynı sorunu yaşadım. pazara gitmiştim birgün tek kendim. çünkü onla gidince sürekli delircek gibi oluyorum. Eşime şikayetleniyor benim yanımda yeni gelin çok ayıp millet ayıplıcak falan. Ben ne zman dışarı çıkçam senin gibi kocayınca mı dedim. eşim yatıyordu annesıne laf soyledim dıye bir kalkışı vardı sen kime dikleniyosun diye bir cinnet geçirdim o oldu. şimdi çok rahatım gece eve geliyorum çarşıdan geldim gezdim hava aldım diyorum iyi yapmışsın gez tabi diyor. sizde bir cinnet geçirseniz olmaz mı ?

Evet canım eş konusunda çok haklısın.eşler arayı dengeleyecek taraf aslında.ne eşe ne anneye orta yolu bulma konusunda. örneğin geçen sene ramazanın başlayacağı zaman(ben oruç tutamam) kv yarın ramazanın ilk günü bari ilk gün tut dedi.yemek yiyorduk.eşim gözlerini patlatarak kafasını masadan bi kaldırdı "anne herkes kendiyle ilgilensin" dedi ses tonu çok sertti. eşimin tavrını bildikleri için çok mudahale edilmiyor olabilir bana.konu kapandı bir dahada açılmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…