- 30 Nisan 2016
- 1.253
- 2.609
- 133
Dogru diyosunuzda ben senelerdir hep susuyorum kadin iyice dozu yukseltiyo zamaninda kufurde etti herseye burnunuda soktu bikere bile bak bu kizda cevap vermiyo artik yeter demiyo hep dahada ileriye tasiyo is este bitiyo bizi sustururken hakliyken haksiz duruma dusururken hatali olana goz yumuyolarBizde kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.çalışan bir bayanım. fakat evlenmeden önce beraber yemek yeriz vb durumları isteme işi olduktan sonra ailem aracılığı ile konuştuk. ben kendi mutfağımda kendi evimde sorumluluklarımı yerine getirme taraftarıydım. çalışan bayan olarak hazır yemege gelmek işime gelebilirdi ama ben yorulmayı yeğlerim .çünkü yaşını başını almış insanların kararlarına kendi ailesi bile mudahale etse sçzlü atışma yaşanabilir. ama bu eşinin ailesiyse yüzgöz olmaya kinlenmeye kırılmaya varabilir. ne ben onun evine mudahale ederim nede o benim evime. mesafe çok önemlii. bu soğuk durmak değil yanlış olmasın. sadece ne kadar söylersen o kadar duyarsın denklemi bir gerçek. söylemiyorum.duymuyorum.
kaynana konuş gelinler sus.. kaynanaya karşı gelinmezmiş işte böleymiş adetleri öleymiş de öle davranilirmiş....Dogru diyosunuzda ben senelerdir hep susuyorum kadin iyice dozu yukseltiyo zamaninda kufurde etti herseye burnunuda soktu bikere bile bak bu kizda cevap vermiyo artik yeter demiyo hep dahada ileriye tasiyo is este bitiyo bizi sustururken hakliyken haksiz duruma dusururken hatali olana goz yumuyolar
kaynanalar yaşlaninca çocuklaşiyor.Herkes evlendiginde malesef aile ile evleniyor.
Buna yapacak birsey yok.
Fakat hata sizde, neden yuzgoz oldunuz ki.
Benim kayinvalidem bana neler yapti, ayni binada oturmadigimiz halde.
Fakat kendisine bir kere sesimi yukseltmedim.
Eline o kozu vermem.
Benim kayinvalidem de eger esim ile aramda bir sogukluk varsa mutlu olan bir kadin.
Kiskanc ve baskalarinin mutsuzlugundan nemalanan bir kadin.
Ben onu degistiremem, ne huyunu ne de tabiatini. 60 yasina gelmis kadin sonucta.
Bu saatten sonra kimse icin degismez bu muhakkak.
Diger yandan, benim de ailem var ve bana hic bir sekilde mudahaleleri yok.
Onu gectim sorunlarimda dahi pozitif yonu ile yaklasan anne-babaya sahibim.
Ama benim anam babam bana nasil degerli ise, esimin de anne babasi ona oyle degerli.
Cunku esim bir agac kavugundan cikmadi, benim de evlatlarim var onlar da ayni sekilde.
Mantelite su olmak zorunda.
Evleniyoruz cocuk sahibi oluyoruz.
Yarin oburgun bizim cocuklarimiz da malesef dediklerimizi degil, yaptiklarimizi yapacaklar.
Ben nasil davranirsam kendi aileme ve esimin ailesine, ayni davranislari cocuklarimdan gormem muhtemel.
Denge saglayici olmak zor birsey, fakat bazen dengeyi saglayamayan buyuklerin yapamadigini bizlerin yapmasi gerekiyor.
Ben 4 senelik evliyim.
1 evladim var Allah uzun omur versin, bir tanesi de yolda.
Ne calkantilar yasadim bunu anlayana kadar bir bilseniz.
Ne bosanma noktalarina geldim.
Fakat simdi daha dingin bir kafa ile hareket ediyorum.
Hem kendi sagligim hem de huzurum icin.
Ne inatlasmak, ne sinirlenmek, ne de luzumsuz tartismalar hic bir sonuca vardirmiyor.
Sakin ve dingin kafa ile hareket edildiginde ise huzur daha ulasilabilir bir noktada oluyor.
Bu kadar destansi yazmam ise, siz de bunu deneyin.
Huzuru esiniz ile aranizda olusturup, 3. sahislari her zaman kapi disinda tutun.
Bu kadar kolay mi derseniz, evet kolay.
Havalar sogudu ve kayinvalidemlerin evinde isitma sistemi yok.
Onca yasananlara ragmen ben kayinvalidemleri bana kalmaya davet ederim her kis.
Bende ayni sehirde olmamiza ragmen kalirlar.
Ben bunu Allah icin yapiyorum zaten, nasil benim annem zor durumda kalsin istemem, sogukta otursun istemem.
Esim de kendi ailesi icin istemez.
Evimiz sadece benim evim degil malesef, esimin de evi.
Nasil benim ailemin ozgurlugu olacaksa onun ailesinin de olmak zorunda.
Dusuncelerimi ister dogru bulun ister yanlis, fakat cozum yine bizlerde.
bizim başimizda gelmişti abim...annem aile cok önemli derdi eger ailesi iyi degilse evlenilmez derdi ki haklıymıs.
insanlar evlilik niyetiyle birini tanıyacaklarsa kriterleri olmalı ona göre baslamadan bitirmeliler .
burda bi kaynana başlık açmişti.. gelinin evine girmiş temizlik yapmış en iyisi olayim diye. bence hiç işine karişmazsa daha iyi.. çünkü gelinler o gözüyle görmüyor göresi gelmiyor.
hiç karişmasin bence.. gerekirse çook uzaklarda olsun demi.
ben bile altlı üstlüyüm karıştırılıyorum sinir oluyorum artık..
kendi fikirlere göre hareket ediyorlar benim fikirime karşi çikmaya başladi saygı duysun iki yıl sora ne sevgi nede saygı kaldi..
bide yengem bana laf söleyip duruyor.
ben mi hiç konuşmuyorum dedikleri de cvp vermedim
vermediğimde çildirdi resmen
whatsapda saçma sapan şeyler yazip duruyo bana nispet yapıyor.
sora engelledim.
valla beni kendinizi sevdiremedi sevmedim baştan beri bi iki kere görüştük hep degil.
uzak durdum..agrima gidecek laf söledi..
bebegimi kaybettim.. kaybettiğime seviniyormuş seviniyosa hastanede bana niye yardim ettin niye teselli verdin o zaman.
niye kek yapıp bana yedirdin...iyilik yaptin da arkamdan neden kötü şeyler söleyebiliyosun.. allaha havale ettim valla ne diyim gerisi boş.. ben sana bişey dedim mi demedim yenge senin o kötü laflari da alinmadim...!!!!
bende görmedim annem eşimi hiç kıskanmadi aksine hep gurur duydu damadini..Erkek ailelerinin birçoğunun kul hakkına girdiğini düşünüyorum. Hiç damadını kıskanan kayinvalide görmedim. Eniştesini kıskanan baldızda. Varsada istisnadır. Neden kendi kızlarına reva görmedikleri davranışları gelinlerinden esirgemezler hiiç anlamam. Aslında düşünse kızıma kayınvalidesi bunu yapsa ne hissederim diye ortada sorun kalmayacak.
eltim degil yengem abimin eşiELTİN NERDE OTURUYOR ACABA
valla ilk defa kaynana konu açmişti konu kapandi.BEN O KONUYU FAKE BULUYORUM YA. ALTI USTLUYUM BENDE BAZEN BENDE DUMUR OLUYORUM İSYAN EDİP ALIP BAŞIMI GİDESİM GELİYOR.
valla ilk defa kaynana konu açmişti konu kapandi.
hepsini tek tek okudum ben böle
affedersin çok fazla iyilik bir b.ka yaramiyor yani.
oooo senin işin zor o zaman iki kaynanayla başetmek.Aynen ya bir süre sonra yapılan iyilikler bile göze batıyor anlıyorum ben sizi. benim kv kaynanasıda yaşıyor ve aynı binadayız beterin beteri var iki kaynana ile daha zor dışarı çıkcam biri olmasa diğerine yakalanıyorum. valla toplayalım bavulumuzu kaçalım gidelim ne halleri varsa görsünler.
oooo senin işin zor o zaman iki kaynanayla başetmek.
takip edilmek de zor ben bile kendi başimin çaresini alip da gidemiyom
haber vermem gerekiyormuş...
direk eşime sölüyor. orkide bi yere gidiyor haberim olmadi giderken diyormuş
eşimin haberi olur hep giderken de tamam onlarin işi ne?
ben eşimle degil ailesiyle evliymişim
çok zor oluyo altli üstlü olmak..
Evet canım eş konusunda çok haklısın.eşler arayı dengeleyecek taraf aslında.ne eşe ne anneye orta yolu bulma konusunda. örneğin geçen sene ramazanın başlayacağı zaman(ben oruç tutamam) kv yarın ramazanın ilk günü bari ilk gün tut dedi.yemek yiyorduk.eşim gözlerini patlatarak kafasını masadan bi kaldırdı "anne herkes kendiyle ilgilensin" dedi ses tonu çok sertti. eşimin tavrını bildikleri için çok mudahale edilmiyor olabilir bana.konu kapandı bir dahada açılmadıDogru diyosunuzda ben senelerdir hep susuyorum kadin iyice dozu yukseltiyo zamaninda kufurde etti herseye burnunuda soktu bikere bile bak bu kizda cevap vermiyo artik yeter demiyo hep dahada ileriye tasiyo is este bitiyo bizi sustururken hakliyken haksiz duruma dusururken hatali olana goz yumuyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?