Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

kaçamaklar var ama menün güzel, sen iyi girdin kilo verme yoluna.
62lere kadar takılmazsın bu hızla

protein iyidir kilo verdirir, bi kaseden fazla ye bari. ev yoğurdu ise tabi.
peynirin tuzunu çıkar ye,
ben süt yumurta peyniri aynı sabahta yiyodum protein atağı gibi bişey oluyodu heralde gidiyodu kilolar.

kimse yorum yapmadı ama menüm iyiydi bugün.
alışmışım 2 haftadır tıkınmaya açım şimdi.hafif mideyle oturmayı özlemişim

Ev yoğurdu değil, bildiğimiz market yoğurdu, tam yağlı olanlardan hem de Bir kase aşağı yukarı 2 yemek kaşığı işte.Biraz halsizim hala, ateşim var, yoğurt soğuk soğuk iyi geliyor, ondan dadanmıştım ama iyi olmuş evet yanına ettir, yumurtadır eklesem bir şeye benzerdi.

Menüne baktım, öğle yemeği yoktu o yüzden "öğün atlamışsın bik bik" diyecektim sanki kendim çok sağlıklı besleniyor gibi.Kendimde o hakkı görmediğimden çok aşırı (tatlı şeyler) görmediğim müddetçe yorum yapmıyorum kimseye.Bir de Karatay'da en son tarhana tartışılıyordu, o dikkatimi çekti.Bize de anneannem tarhana yapmış yollamış, acaba kalorisi nasıl, tok tutma olayı nasıl bana da bilgi lazım.Hem gribim devam ediyor, yarın bir tencere yapsam, yanına az yoğurt bir de portakal falan yesem iyi olur.

üzerine alınmana gerek yok mattikacım şakayı direk sana yapmadım:)))
şişko meselesine gelince arkadaşlarda bize şişko diyo ama biz bundan rahatsız olmuyoruz hepimizin yaptığı şaka o nedenle fazla umursama istersen.
Bu sadece tatlı bi çekişme oldu ben kendi adıma sölüyorum winston ve yakar ne yazarsa gülmekten ölüyorum biliyorumki şaka yapıyolar sen neden bunu sorun ettin anlamadım?

hazır bu konu açılmışken açıklık getirelim arkadaşlar tabiki 58 kiloyla diyete başlayanla 80 kiilo diyete başlayan aynı katagoride değildir bizimki sadece takılma ve çekişme yoksa tabiki bunun bilincindeyiz.
yoksa hepimiz gireriz o gün ne yediysek yazarız ve çıkarız olayında hiç bi espirisi olmaz.

neyse bu günkü menümü yazayım
sabah:
1 yumurtadan omlet(yağsız) içinde baharat vardı sadece
1 küçük parça peynir
1 sb yağsız süt
ara:
yok
öğlen+akşam:
köfte(ızgara)
1.5-2 lt su dün çok su içtim bugün nekadar içerim bilmiyorum o nedenle yaklaşık olarak yazdım.
akşamda bitki çayı içiyorum.
dün akşamda bitki çayı içtim yazmayı unutmuşum.

günaydın arkadaşlar
sabah 1 yumurta 1,5 dilim ekmek
5 yeşil zeytin 2 .çatal peynir.
öğlene ve akşama sadece çorba içmeyi düşünüyorum.
akşam çorba artı salata yedim ama akşam otururken 1 portakal ve avuş içi kadar a. fıstığı yedim. hem midem bulandı hemde çok pişman oldum ne gerek vardı yedim şimdi diye
iş yerinde kalorifer kazanı patlamış. allahtan haftasonu olmuş. dün işe geldim heryer buz. şuan eskimo gibi giyindim .kıpırdayamıyorum bile.sanırım haftaya izin alırım . ama evdeyken şu bir türlü başlayıp da bitiremediğim 5*5 diyetini yapmayı planlıyorum. evde olursam fazla sarsmaz diye düşünüyorum. çalışınca baya zorladı beni bu diyet. birde evde deneyeceğim.

dukan diyeti hakkında hiç bir fikrim yok.. ama menüne baktımda aslında bana göreymiş. et ve sebzemi yiyorsunuz sadece? soruyorum ki düşmanı yakından tanırsan sabote etme şansın daha iyi olur diyeee .:) bu sevimli bir gülücük değil ha erol taş gülüşü

ay canımya yesinler senin erol taş gülüşünü
şimdi diyet 4 bölümden oluşuyo ilk olarak atakla başlıyosun atağın süresine sen kendin karar veriyosun ama kitapta okuduğum kadarıyla süreyi uzun tutmak insanda bıkkınlık getiryomuş o nedenle 1 günle 3 gün arasında atak yapmak bana daha mantıklı geldi (ben 2 gün yapıyorum)
atakta ne yiyosun ona gelelim:
sadece protein alıyosun kesinlikle yağ,karbonhidrat,şeker yasak
menülerimede bakabilirsin tavuk,süt ve köfte var(köftenin içinde ekmek yok sadece baharat var) atakta proteinle bol bol sıvı alıyosun zaten ağızda kuruluk oluyo ve ister istemez çok su tüketiyosun.
ataktan sonra seyir bölümü geliyo
bu sefer proteinin yanına birde sebze ekliyosun sebze yemekleri yiyebiliyosun ama kesinlikle yağ ve şeker yok.bu bölüm sen ideal kilona düşene kadar devam ediyo ama bu arada hafta içinde belirlediğin günlerde yine sadece protein alıyosun şöle anlatayım mesela ben seyire geçince pazartesi-perşembe protein alıcam diğer 5 gün protein+sebze alıcam.ideal kilona düştükten sonra diğer aşama geliyo güçlendirme.güçlendirme evreside verilen kilo başına 10 gün şeklinde devam ediyo en sondada koruma ve final.
şimdi böle okuyunca kafan karışmış olabilir ama gerçekten zevkli bi diyet ve en önemliside açlık hissetmiyosun.
bizim normalde yediğimiz şeylerde bunlar zaten ama bunda daha dikkatli olyosun kitapta şöle yazıyodu 'en ufak kaçamak bir balona iğne batırmaya benzer' yani kendini daha çok firenlemen gerektiğini hissediyosun.
biraz araştırırsan ataktan sonra ciddi kilo verenler var.zaten kendinde bi hafiflik hissediyosun.

ben 2.gündeyim ve herhangi bi açlık hissetmedim bu arada yulaf kepeğini unuttum günde 1.5 kaşık kullanma hakkaın var alternatif olarak.Ben hiç kullanmadım ama sezen kullanmış iyi bişeymiş dahada tok tutuyomş ya ben bunları anlatıyom ama yoksa bi canavar mı yaratıyom sen şimdi başalrsın birden 2-3 kilo verip karşımıza dikilirsin
şaka biyana tavsiye ederim şekerim eğer menüleri hazırlamak içn yeterince vaktin varsa denenmesi gereken bi diyet.
menüler biraz zahmetli önceden ne yiycene karar vermen ve ona göre önceden hazırlık yapman gerekiyo falan işte.
sütün,yoğurdun ,peynirin yağsız olucak yani biraz incelikleri var ama bunlarda çok zor şeyler değil artık her yerde kolaylıkla yağsız şeyler bulabiliyoruz.

teşekkür ederim. az biraz anladım mantığı.güzel günlük dikkat istiyor . yulaf kepeği yerine normal kepeği denesek ne olur. amaç tok tutmak ve sindirim olayı gerçekleşmesini sağlamaksa.

Dukan diyeti zor bir diyet aslında. Yani uzun soluklu. Kısaca şöyle başlarken kilona göre 2, 5 gün gibi bir atak evresi var. Sadece protein alıyorsun, tabii kullandığın herşey yağsız olacak. Daha sonra 1gün protein+sebze(hepsi değil yani nişastalılar yok) 1 gün yine sırf protein. Bu aşama kaybetmek istediğin kiloya kadar iniyor. Daha sonra verdiğin kilo başına 10 gün olarak hesaplayarak örneğin 5 kilo verdiysen 50 günlük koruma evresi var. Burada da işte değişiyor. YAvaş yavaş ekmek falan sokuyorsun hayatına. Haftada 2 gün kaçamak yapabiliyrosun. Sonra da ömür boyu istediğin herşeyi yiyorsun haftada bir gün saf proin diyeti yapmak şartıyla. Yani bayaa zor aslında.

Evet kesinlikle katılıyorum. Biz burda motive olalım diye şakalaşıyoruz. Herkes herşeyin farkında. Ayrıca bizim birbirimize şişko falan dememizden alınmıyoruz diye anlıyorum ben zaten yazdıklarımızdan. Ki biz bütün bunları söylerken kaç defa yazdık kızlar alınıyormuyuz diye. Öyle bir şey sezsek niye yapalım bunu. Suhanın dediği gibi girer menü yazar çıkarız. Ayrıca bu beddua olayı falan da olmamış. Herkes farkında böyle bir şeyin olmadığından. Ki biz bu şekilde şakalaşmaya başladığımızdan beri daha çok giriyoruz sayfaya. Ki benimde anladığım winston da yakar da son derece şaka kaldıran insanlar. Ki bizde zaten onlar dışındakilere pek sataşmıyoruz. Biz kendi kendimize de şişko diyebilecek kadar kendimizle barışığız. Sanal ortamda bu kadar kasmaya gerek yok. O zaman gayet saygılı sizli bizli konşalım nasıl olsa tanımıyoruz birbirimizi fazla samimiyete gerek yok.

geç uyandığımdan 2 öğün oluyo mecburen. erken kalkıp 3 öğün yesem daha iyi tabi.
tarhana ev yapımı ise yenebiliyor ama senin lahana çorbası gibi her öğün yenir mi bilmiyorum.

direk üzerime alındım suhancım.
arkadaşlar kaynana size 3-4 kilo aldırır gider inş demişsin,
kaynanası yanında olan bi yakar var bi ben varım. şaka olduğunu biliyorum ama dozuna dikkat etmek lazım. inş. kelimesini de kullanmışsın direk beddua bence.
direk isimle yazsaydın ben alınmazdım. arkadaşlar deyip çoğul konuşursan ikimizi de kapsar yani.

teşekkür ederim. az biraz anladım mantığı.güzel günlük dikkat istiyor . yulaf kepeği yerine normal kepeği denesek ne olur. amaç tok tutmak ve sindirim olayı gerçekleşmesini sağlamaksa.

Normal kepek ne yazık ki olmuyor. Yulaf kepeği daha farklı. ayrıca bir çok şeyde kullanabiliyorusun. Kendileri hacminin 25 katı kadar genişliyor. Ve sürekli protein aldığın bu diyette bağırsakların için çok faydalı. Birde B vitamini açısından gerekli diye hatırlıyorum. Yulaf kepeği bağırsaklarda yiyeceklerin etrafına yapışarak onların emilimini azaltıyor falan gibi bir şey okumuştum ama emin değilim. Neyse velhasıl olmaması gerekiyor ama ruşeym falan da kullananda yok değil. Ya da kepek de kullananı duymuştum. Hiç bir şey kullanmasanda olur. Ayrıca netten sipariş verilebiliyor. Ben dün aldım paketi 7 tl di 400 gr va içinde. bir pakette bayaa uzun gidiyor. en ne olur ne olmaz diye 3 paket alıverdim.

günaydın kızlar benim acaip uykum var uyumak istiyorummmm...
Ya bende bende. Çok yorgunum uzun zamandır. Protein belki biraz kendime getirir diye dukan diyetine başladım aslında.
Çünkü daha önce yapmıştım ve çok dinç hissetmiştim kendimi. HEr sabah zor kalkıyorum yataktan. Spor falan yalan oldu iyice.

winston herkese daha çok takılıyo ama şaka olduğunu belirticek kelimeler kullanıyo sürekli.
nasılsa şakalaşıyoruz deyip dümdüz inş kilo alırsınız yazarsan birileri alınır. bence uslüp hatası var. yazarken mimikler görünmüyo, düz yazmamak lazım bu yüzden.

sezencim sen genelde alınıyo muyuz diyosun ya da ne bileyim şakalaşma olduğunu belirticek bi kelime kullanıyosun.senin yazdıklarına ya da diğer arkadaşların yazdıklarına hep gülüyoruz.
suhan böyle şeyler kullanmadan yazmış ve ciddi duruyodu. gayet şaka kaldıran biriyimdir ama yazışma dilinde böyle şeylere dikkat etmek lazım.
benim üstüme alınacağım şekilde yazmış tepki gelince sana demedim diyor, alınacağını düşünmedim pardon dese sorun oluşmazdı.
konuyu soruna dönüştürmek istemiyorum. ama düşündüğüm bu, neden söylemeyeyim.

arkadaşlar bu konu daha fazla tatsızlaşmadan burda noktayı koyalım. burda biraz eğlenerek biraz bir birimizi motive ederek birşeyler yapmaya çalışıyoruz. isterseniz bu mevzuya burda nokta koyalım.

mattika sen benim sölediğim hiçbişeyi üstüne alma canım anlaştık mı? böylelikle yakarında dediği gibi noktayı burda koyayım.
ayrıca ben hayatımda kimseye beddua etmedim kaldıki hiç tanımadığım birine asla böle bişey sölemem gereksiz bi konuşma bu.

Konuyu değiştiriyorum.
Bugünkü yemek listem
Sabah
2 yumurta
biraz yağsız peynir

Ara
1 bardak yağsız süt (gideyimde içeyim)

Öğlen
4 tane ızgara tavuk burger (dukana çok uyarmı bilemem yağ oranı düşüktü ama napıyım yemek yapacak vaktim yoktu)
1 kase yağsız oğurt

Ara
1 tane meyveli yoğurt (şu kolestrolü düşürmeye çalışanlardan yağı falan düşük o yüzden aldım, tadı güzelmiş)

akşam
Fırında levrek yanına roka dereotu, soğan

Gece
1 bardak süt.

Ohhh hepinizin ağzı sulandı dime. Amma menü ama. bunları görünce winsontoncum hala yoğurtla bitirebilecek mi günü bilmiyorum.
Hele birde zayıfladığımı görünce kesin dukana başlarsın artıkın. Ne o öyle hem aç kal hem zayıflayama.

Birde kızlar beni düşünsenize yaa. Benim kayınannem(ay çok gıcık bir kelime ama hoşuma gidiyor) hep başımda. HEr akşam şu va rbu var diyor. Bende afiyet olsun diyip kızımı alıp çıkıyorum evime. O da bozuluyor. Amannn alıştım artık ama onlar alışamadı. Napıyım canım o bozulmasında benim vücut mu bozulsun dime. Böyle böyle alışacak bir gün. Gelmişim 30 yaşıma. İstanbul gibi bir yerde yaşıyoruz, bankacıyım, çocuğumda var, daha hala onlarla akşam yemeği yiyorum daha ne istiyorlar dime ama. O kadar da onlar tolere etmeyi öğrenecekler. Her yemek yemediğimde bzim gelin sosyete beğenmedi tarhanayı, kuru fasülyeyi, nasıl diyim ben şimdi ben aslında her akşam sizden gizli gizli dana, tavuk eti falan yiyorum diye. Müsrif derler valla. Görende gelin et yemeği çok seviyor, kaynanadan gizli gizli yiyor diyecek. Halbuki mecburiyetten. Hatta yiyemeyip yanındakilerle zorla yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…