Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Tabii eskilerden kaç malkoçoğlu kaldı değil mi? Sen de en sonunda benim kazanacağımı anlamışsın
Aklın yolu bir değil mi?
Şaka bir yana böyle düşünme bacım, hayır şu an gaza getirmek istediğim son insansın ama malesef bunu yapacağım
Bacım senin gözü karalığın, kafana koyduğunu yapman, benim gibi inat olman beni sana çekti belki de en başından.
Şimdi bu salıvermeler, pes edişler (blöf değilse tabii - ben yiyorum kilo alıyorum derken belki de şu ana kadar 2 kilo verdin ama bana söylemiyor olabilir misin? ) neyse bu yılmış davranışlar sana göre değil bacım. Beyin diyette diye extra inat yapıyor, hepsi bu.Hayatta mutlaka çok şey başarmış, elde etmişsindir.5 kiloyu veremeyecek kadar iradesiz, pasif, çaresiz ve de başarısız mısın?
(Gaza hala gelmediysen biraz daha yüklenebilirim )
(Kendi kuyumu kazıyorum bu arada )

Neyse bacım, yarışmanın keyfi de senin gibi dünyaya meydan okuyan birisiyle yarışmak.
Eğer pes edip, kabul edeceksen pehh hiç eğlenceli olmaz.
Ben dişli rakibimi geri istiyorum.
Sızlanmak yok, acı yok Rocky

Brad ve muzlu pasta yan yana, Allahım fantazilerim gerçek mi oluyor ne ?
Yok bacım saol, ama 19 mayısta yanında getirirsen ikisine de yok demem
Yemiyorum bacım ya, mekikten de kalçalarım bile adım attıkça ağrıyor, o derece kendimi paralıyorum.
Valla bu arada sabah akşam sana dua ediyorum; kazanırım kazanmam o dert değil de son kilolarımı senin sayende vereceğim, belki de hedefe ulaşmış olacağım, o yüzden sürekli dilimde Allah se_zen'den razı olsun, ne de güzel akıl etti bu yarışmayı, sayesinde eskisi gibi motive oldum diyorum.

Yani belki çeki kazanmayabilirsin ama dualarım emin ol hep seninle
Neyse bacım ben bir çay alayım, azıcık dinleneyim.
Sonra görüşürüz.

teşekkür ederim canım hayatımda ilk defa bukadar iradeliyim. inşallah hep böyle kalır

kızlaaar bugün 3. gün tamamlanmak üzere dukanda ve 0 kaçamak!!!! harikayım ya !!

bugün yediklerim bir yana yemediklerimi sayayım!!!

sebze çorbası: ben yaptım ama 1 kaşık bile yemedim tadına dahil bakmadım
öğleden sonra annemin arkadaşı kıymalı krepler yapmış hamuru yağlı ve baharatlı her biri minicikti ben yemedim

ve en önemlisi.. eve pişmiş tavuk alındı böyle yağlı yağlı deriside üstünde onu abim getirdi banadapatates kızarttırdılar.. ben normalde patates kızartması yapınca daha pişer pişmez sofraya oturana kadar 1 tabak yerim.. ama ne tavuktan nede patatesten yemedim...

e şimdide sıra geldi yediklerime:

sabah: dün yaptığım dukan pudinginden arta kalan 2 yumurta beyazını omlet yaptım..
öğlen: haşlanmış tavuk göğsü
akşam: haşlanmış tavuk göğsü, 1 tost ekmeği büyüklüğünde dukan ekmek üzerinde yağsız krem peynir
1 kağıse yağsız yoğurt

tam 3 litre su içtim
ve 2 bardak light süt

kızlar bugün telefonla bişeye bakarken abim ystık attı bana telefon dudağıma çarptı diş etim kanadı dudağım bülent ersoyun dudağı gibi kocaman oldu şişti.. sonra evi süpüreyim derken kardeşimin kapısı kırıktı yerinden sökülmüştü ona çarptım kapı dusecek gıbı oldu yerine dayadım.. arkamı dondum koca kapı kafama düştü.. ağırdan ölecem sandım yattım uyudum şimdi daha iyiyim... ama bugünü unutmicam!!!!

dün yediklerim

sabah 1 yumurta light kaşar peynir dukan ekmeği

öğlen tavuk yoğurt

akşam tavuk ve kola içtim yedim

1 saat yürüdüm

2 fincan yeşil çay 1 fincan form çayı

1,5 litre su

bu kadar ama o ağır spordan sonra 1 saat yürüyüş bana ne kadar yeter bilmiyorum

dilara koçaktan alıntıdır ;

KiLOLARINIZ iNATÇI MI?
Egzersize düzenli gidiyor, yediklerinize dikkat ediyor ama buna rağmen tartıdaki ibre hiç kıpırdamıyorsa, aşağıdaki bazı ilginç araştırma sonuçları sizi ilgilendiriyor olabilir

Genel olarak baktığınızda belki de aynı egzersizleri yapıyor ve aynı şekilde besleniyor olmanız iyi gibi görünse de vücudunuz kendini plato dönemine almış, tüm yaptıklarınız alışkanlık olarak algılandığı için artık tepki verilmiyor olabilir. Şimdi kendinize aşağıdaki soruları sorun, eğer birçoğuna “Evet” cevabını veriyorsanız kendinizin sabotajcısı olabilirsiniz.

Hep diyet ürünlerle mi besleniyorsunuz?
Yale Üniversitesi’ndeki bir çalışmaya göre; eğer yemeklerinizi sadece light olanlardan seçiyorsanız ghrelin hormonu salgınız bozulabiliyor. Ghrelin seviyenizi dengede tutmak için yemek yerken birazcık toleranslı davranabilirsiniz. Örneğin; salatanızı sadece yeşillik olarak tüketmek yerine içine ceviz ya da peynir ilavesi yapabilirsiniz, böylece salatanıza protein eklediğiniz için kendinizi daha çok doymuş hissedeceksiniz.

Plastiklere para mı veriyorsunuz?
Tüketiciler üzerinde yapılan bir araştırmada nakit ödemeye oranla kredi kartıyla alışveriş yaptığımız zamanlarda daha fazla yüksek kalorili ve sağlıksız yiyecek aldığımız ortaya çıktı. Bunun için bir dahaki sefere marketten alışveriş yapacağınız zaman sadece sağlıklı yiyecekleri almanıza yetecek kadar nakit para taşımak iyi bir fikir olabilir. Veya markete gitmeden önce gerçek ihtiyaçlarınızı bir liste haline getirin ve bunun dışına çıkmamaya özen gösterin.

Yemeği hak/ödül olarak mı etiketliyorsunuz?
Fransa’da yeni yapılan bir çalışmaya göre, egzersiz yapmak bireylerin yüzde 50 daha fazla yemesine neden olabiliyor. Bunun sebebiyse birçok kişi egzersiz yaptığı için dondurma veya bir paket çikolata yemeği hak ettiğini düşünüyor. Oysa gerçek sanıldığı gibi değil, bunun için egzersiz yaptıktan sonra kaç kalori yakıldığı kontrol edilmeli. 30 dakikalık yürüyüşte yaklaşık 200 kalori yakarsınız. Bu da ancak orta boy bir portakal suyuna veya yaklaşık 2 top dondurmaya eşdeğerdir.

Kalori saptırması yapıyor olabilir misiniz?
Bir çalışmaya göre de fazla kilolu bireyler ve kadınlar, kalorileri sanıldığı kadar çok iyi bilmiyor veya önemsemiyor. Bireylerden bir yemeğin ortalama kalorilerini tahmin etmeleri istendiğinde, verilen cevapların yaklaşık 100-200 kalori daha az olduğu görüldü.

İşteyken tembel misiniz?
Missouri Üniversitesi’ndeki araştırmaya göre, 1-2 saat oturduğunuzda vücudunuz yağ yakımına yardımcı olan lipaz enziminin yapımını durduruyor. Bunun için her saat başında hareket etmeli ve esneme hareketleri yapılmalı. Böylece metabolizmanız yaklaşık yüzde 13 hızlanacak.

Çok az mı uyuyorsunuz?
‘Amerikan Klinik Beslenme’ dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, 4 saatten az uyuyan kadınlar, 300 kalori daha fazla yemek yiyor ve diğer güne yaklaşık 21 gr. fazla yağla başlıyor. Yeterli uyku, karbonhidrat ve yağ isteğini durduruyor. Yenilenmek ve vücudunuzu yağ yakımına hazırlamak için 7-8-9 saat uyumaya ihtiyacınız olabilir.
Yorgun ve uykusuz olduğunuz zaman stresle de başa çıkamazsınız, böylece yemeğe yönelebilirsiniz. Gece geç saatte atıştırıp fazla kalori alabilirsiniz. Bazı insanlar yemenin tekrar uyumalarına yardımcı olacağını düşünse de bu sadece günlük kalori alımını artırır.

Günaydın kızlar,

Sabah sabah kıtlıkan çıkmış gibi 2 yumurta ile mantarlı ve peynirli omlet yaptım. Canım sürekli et, tavuk, yumurta istiyor. Dukandan kalma alışkanlık herhalde. Birde ben zaten yumurtayı çok severim. Hani günün her saati yiyebilirim.

Winston bacı (sana da bacı çok yakıştı ya)
Kilo bildirimleri ile iligli biz bir şeyler yazdık ama sanırım bize cevap veren olmadı. Ne yapıcaz cuma günü yaklaşık bir şey mi yazsak acep. yani yarım kilo 200 gram verdik gibi. Hoş ben zaten daha fazlasını zor vericem ama.

dün akşam eve gittim birde ne göreyim.bizimkiler milföy hamuru çıkarmış biz yemek yemeyeceğiz biz börek. amanın evi sardı bir koku ben senin kadar iradeli çıkamadım. yedim . sonra aldı beni telaş . dışarı çıktık 1 saatten fazla yürüdüm. taş çatlasın 300 calorisini yaktım. gerisi totoda bit ömür benle beraber. bu hafta içimde hiççç azim yok. sıkıldım. resmen kaçamak yapmak için sebep uyduruyorum fırsat arıyorum.
bu hafta modum fena düştü.
yediğim börek 404 caloriymiş. amanın yeni hesapladım.

anlamadığım bildirim yapmayacakmısınız?

Bu mesajı yeni görmüşüm.
Sen bana bakma ben söylenir söylenir yine de vazgeçmem. Yenilen pehlivan gibiyimdir güreşe doymam ben. He bu güne kadar kaç kere yenildin dersen hiç diyebilirim. dün akşam gerçekten açtım ve gerçekten yedim. çikolatamı da yedim, fakat buna rağmen hala buradayım. Hala 19 mayısta görüşelim diyorum. Gerçi bu sabah da yedim. Neyse umarım yene yene de zayıflanıyordur.
Hiç veremesem de 18 mayısta bile bir günde 5 kilo verilebiliyormu acaba diye denerim.
Bir de akşam bir spor yapayım dedim kızıma çizgi film açtım 20 dakika normal şartlarda başından kalkmaz, anacım spor yaptığımı gördü kıyameti kopardı, spor yapmayacaksın diye. Nasıl sinirlendim ama anlatamam yahu bütün gün çalışıp kendime 20 dakika zaman ayıramıyorum, Hani 1 saat falan değil 20 dakika spor yapıcam sadece. Ama yok. ne mümkün. Vallahi ya bende insan evladıyım. Sabah yarım saat önce kalkıp yapıcam diyorum bende önce gene kızım ayakta. Ne yapıcam bilmiyorum kızlar.

anlamadığım bildirim yapmayacakmısınız?

Ya işte bilmiyoruz ki. Ya hani 200-300 gram verdik diye yazıcaz. Ya da izinli olucaz 1 ay.
Şimdi biz winstonla yarışıyoruz ya doğru kiloyu bilmezsek ikimizde birbirimizin daha fazla zayıfladığına inanarak daha çok azim göstericez. Sonuçta yarış bu. ama işte nasıl yapsak bilemedik.

sezen kardeş aynı dert bende de var. şöyle kafa dinleyeyim. yok nette bir kaç şeye bakayım veya spor yapayım diye bir lüksüm yok. koşu bandına çıktım .oğlum bir yandan kızım bir yandan.indim başından yerde azıcık hareket yapayım yok kızım karnımın üstünde hadi anne at çılı oynayalım diyor. hiiiç özelim yok yani.bazen çok sıkılıyorum hayatım ev iş ve ev işleri üçgeninde geçiyor.

bence 200-300 gr verdik diyin. izinli olursanız yanlış bilmiyorsam kilolarınız 2ye bölünecek.

kızlar yarışıyor olmanız neyi değiştirirki bence siz kilo bildiriminde bulunacaksınız 19 mayısdada buluşunca yan yana tekrar tartılacaksınız öle şey olmaz bence 1 ay izinli sayılalım yada bildirmeyelim bu yarış burda kilo bildirmenize engel değilki şahsi fikrim

Tabii ki engel değil. Biz sadece daha fazla gaza gelirmiyiz acep diye düşünüyoruz. Ama tabii bu ortak bir karar olmalı. Başkan görüşlerini bildirsin bakalım bir. Gerekiyorsa elbette yazarız kilomuzu.

Sezen&winston bence her hafta nekadar verdiyseniz bildirin bu da azim yâpmaniza iyi gelir. Birinizden biri cumalari cok vermisse digeride gaza gelir falan kilo bildirimi yapmasaniz izinde yazsam dondugunuzde aldiginiz veya verdiginiz kilo bölünecek..

Günaydınlar,

Çalışmamama rağmen gene de boşa para vereyim, rahatlayayım diye bugün kpss sınavına başvuracağım.
Bankaydı, bilmeneydi yok sistem kilitlenmesiydi diye erkenden deli dürtmüş gibi kalktım.Kahvaltı tamam.
Dünün yorgunluğunu atamamışım valla her yerim ağrıyor, sanki uyurken beni dövmüşler gibi
Hava da yağmurlu olunca ohh bıraksalar akşama kadar uyurum moduna gireceğim.
Hepimize hafif bir gün dilerim.
Geçmişe bakayım neler kaynatmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…