ben kapıdaki sütçüden alıyorum. temizlik falan emin olamadım ama kaynattıktan sonra bi hastalık bulaşmıyo. zararlı olmaz dedim en azından.
günlük sütler var öyle kutu sütler gibi günlerce bozulmadan durmuyo 2.gün ekşiyo. sütçüden almasam günlük süt alırım. ondan da yoğurt yaparım.
orda nasıldır bulabilir misin bilmiyorum. ama süt bozulan bişeydir, buzdolabı dışında 2 saat beklese ekşir, pastorize sütler günlerce duruyo. doğallığa gönül vermiş biri olarak gerçek süt ve yoğurt değil o satılanlar diyorum. nasıl alıcaz nasıl yapıcaz sorularının cevabı uğraşırsan yapılıyo, yani bu konuyu önemsersen.
ben yumurta belli bi markanın alıyorum, kötünün iyisi. köy yumurtası bulunmuyo kışın.
tavuk yemiyoruz aylardır, köy tavuğu bulunuyo bazen pazarlarda, canlısı hatta.
tereyağını da kendim yapıyorum aldığım sütün yağını ayırıp.
zeytinyağını üreticisinden alıyorum aydından.
hazır sucuk salam vs. ağzıma almam.
elimden geldiğince doğal beslenmeye çalışıyorum.
allah gönlüne göre versin bacım.... ne tuhaf oralardaki düzen hep part time mı çalışıcan sen yok mu böyle buralardaki gibi sabah gidip akşam gelinen iş....hani belki daha çok kazandırıyodur totalde bu şekilde çalışma o başka iş tabiii...sabah klasik kahvaltimi ettim.. Simdiden 2 kilometre yürüdüm bile..
Kizlar bugün 4 farkli kücük markete gidip is basvurusunda bulunacagim... ben haftanin 4 günü calisiyorum normalde.... ve haftada 5 gün calisirsam daha rahat gecinecem esimle.. Simdi cok zorluk cekiyorum ya..
Bu yüzden haftada bir baska bir yerde calisabilmek icin kücük marketlere basvuracagim. Bakalim insallah olur... Dua edin benim icin.
bir ziraatçi olarak bu işlerin içinden biri olarak diyorum ki külliyen yalan bu organik morganik işi.
adamın organik tarım yapması imkansız nerde yapacak . sen bahçene ilaç sıkmazsan yandaki sıkar sana gelir. çoğu yerde havadan ilaçlama yapılıyor. onu geçtim. nerdeyse 1 günde 3 defa tavuğa yumurta yumurtlatacaklar. gece bile ışık oyunu yapıyor bazı işletmeler hayvan gündüz zannedip tekrar yumurtluyor. hele o sebze meyve olayına hiççç girmeyeyim. foseptikleri çekip maydanoz tarlalarına az mı verdiler . fekal gübre diye . ooo daha neler. sayarım size antibiyotikli sütler. hayvanın memesi enfeksiyon kapmış adam hala sağım yapıyor irin süt birbirine karışıyo. yani organik kazığın kibarcası
Yakar bacı, pek sevmezdim ama sayende maydanozla olan tüm bağım şu an itibari ile kopmuştur
Bacım, Uğur Dündar gibi saydın hepsini hay maşallah.
Öğlen yazarken de aslında yakar gelse bizi aydınlatsa dediydim, ama faza mı aydınlandık yahu
Yıka öyle ye diyecen de, foseptik dedin, çamaşır suyuya mı yıkayam, ayy ayy yemiş miyizdir diyecem de çok mu absürd olacak diye soramıyom, yemişizdir zaar.
Bacım gözünü sevem, havuçlu bir şey anlatma, en sonunda alacam havuç torbasını, çıkacam dama, yaklaşan oursa havuçlarımı yakacam
Winston ya beni iyice canımı istetdin su oyunu zaten hile siz olmuyor ya anında sıkıcı bir oyun oluyor dedigin. Gibi normalde olmamasım bari oyunda zengin olayim
ah sims ah.. birincisinde çocuklarımı hep sosyal güvenlik götürürdü. ikinci de hep yangın çıkar simim kafayı yerdi. üçüncüde köşeyi dönmüştüm, elimi neye atsam o iş benim oluyodu, konuştuğumda hayran olmayan sim yoktu. gitar çalmayı öğrendim, önceleri sokaklarda çalıyodum sonra ünlü oldum her gören imza istiyodu. ama doyumsuzluk işte, gittim alkole verdim kendimi. sonra da kaldırdım oyunu bilgisayardan. özlemişim sabahtan akşama tasasız oturup oyun oynamayı. oğlum büyüsün beraber oynarız konsollu oyunlardan falan
Ben en çok o gitarcı manyaktan çektim yahu.Ha bire karakter "keşke 50 dolar bahşiş kazansam", "keşke parkta gitar çalıp 10 dolar kazansam"..Len gözün doysun, hileyle 1miyon doların olmuş daha aç köpek, 50 doların derdinde misin? yook, yat derim gece vakti gitarı kapar çal babam çal.İşe git bari derim alır gitarı çöpün yanında çalar, işe gönderirim parka kaçar gitarıyla.Evde parti veririm, daha insanlar adım atar atmaz gitarı aır dım tıs dım tıs, çadığı da bir halta benzeseGit derim acık onla kaynaş, acık bunla oynaş.Yaşın oldu 40 alanın yok.Yok ila gitar çalacak manyak.
Yani parayla mutluluk bazen oyunda bile olmuyor arkadaş.
O yüzden gitaristliği asla seçmem, bir türü mutlu olmadı gitar manyağı yahu
yavvvv canım çekti şu oyunu alıp yükleyecem , sonra iki çocuk birbirlerine bakarlar artık....öffffff özgürlük istiyorum beeeee.....her istediğimi kafama göre yapıp bütün gün internette sörf yaptığım hiç yemek temizlik derdimin olmadığı anamın evi geldi aklıma...odamda sigaramve kahvem oturup oturup kalkardım....aha bana öyle bir karakter lazım yok mu şu sims 3 te öyle karakter...ben en son sims2 de kaldım çünkü.....
Sims3 ü tavsiye ederim traits eklemişler.Kişilik özelliklerinden, bir çok özelliği ekleyebiiyorsun, meslekler fazla.Mimar olup ev eve gezip elalemin evini para karşıığı yeni mobiyalarla döşeyebiliyorsun.(gerçi bana her dekorasyondan sonra, ev sahibi "aynı g.tüme benzemiş, hiç beğenmedim dediği için pek kariyer yapamadım ama)Şehir merkezi, özel aışverişler, insanar arası diyalog ve aktivite çeşitliliği falan artmış.Yeni görevler, yeni skiller falan.Karakterine manyak olsun diye "insane" özelliği seçebiiyorsun, gece vakti kuağına söylenmiş gibi yataktan fırlayıp komşunun çöp kovasını tepikleyip döküp, içinden çöp çalıp geri yatağına yatabiliyor
(Bu özelliği seçince de nedense pek aşk hayatın yolunda gitmiyor) Hem oynak olsun, hem arkadaş canlısı, hem etkieyici hem güldürükçü diye seçince de Aşevi gibi evine erkek yağıyor, sonra ortada babasız çocuklar... Yani mesleki yenilikler ve karakter özellikerinin seçimi simsi bence şimdiye dek en başarılı paket haline getirmiş.Tavsiye ederim. (Oyun inceleme yazısı gibi oldu )
-Halil pazarlama bir ürünü daha halka sundu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?