ben süt yogurt iciyorumda ondan sordum..
ama bende winston gibiyim inanki yogurdumu kendim yapamam ya
peki pastörize degilde baska ne süt alacagim..
(mattikanin cevabi: ne biliyim ben?mandirammi var benim )
Mattika bacim yediklerin güzel. ben tarhanayi hic ama hic sevmem kokusuna dayanamam :26:
ama öglen yemegin nerede
ben kapıdaki sütçüden alıyorum. temizlik falan emin olamadım ama kaynattıktan sonra bi hastalık bulaşmıyo. zararlı olmaz dedim en azından.
günlük sütler var öyle kutu sütler gibi günlerce bozulmadan durmuyo 2.gün ekşiyo. sütçüden almasam günlük süt alırım. ondan da yoğurt yaparım.
orda nasıldır bulabilir misin bilmiyorum. ama süt bozulan bişeydir, buzdolabı dışında 2 saat beklese ekşir, pastorize sütler günlerce duruyo. doğallığa gönül vermiş biri olarak gerçek süt ve yoğurt değil o satılanlar diyorum. nasıl alıcaz nasıl yapıcaz sorularının cevabı uğraşırsan yapılıyo, yani bu konuyu önemsersen.
ben yumurta belli bi markanın alıyorum, kötünün iyisi. köy yumurtası bulunmuyo kışın.
tavuk yemiyoruz aylardır, köy tavuğu bulunuyo bazen pazarlarda, canlısı hatta.
tereyağını da kendim yapıyorum aldığım sütün yağını ayırıp.
zeytinyağını üreticisinden alıyorum aydından.
hazır sucuk salam vs. ağzıma almam.
elimden geldiğince doğal beslenmeye çalışıyorum.
Vallahi bacim bravo sana.. ne mutlu yapabilene..
Bacim elbette burdada bulunur bunlar.. Mesela her marketin burda bir biolojik amblemli ürünleri vardir ama ates pahasi...
Yani ben bunu yapamiyorsam maddiyattan yapamam... atiyorum normal domatesin kilosu 5 ise biolojik olunca 7,5 oluyor.. pahalilasiyor. ve pahali olmasina ragmen miktari az oluyor paketin icinde...
En önemli etken maddiyat,
ikinciside tabiiki zaman ben calisiyorum ayiramamki ev yapimi yogurda vaktimi...
ha paramda vaktimde olsa yaparmiyim bilmiyorum.
Ben türkiyede kaynanamin yaptigi ev yogurdunu yemezdim kapiya gelen sütüde kaynatsada icmezdim.. ister istemez kaymagi kaliyor, süt kaynatirken berbaat kokuyor tadida güzel degil icemiyorum yiyemiyorum....
süt icerken olurda birgün agzima kaymak gelirse veya o lanet kaynamis süt kokusunu alirsam korksunlar benden
günaydın kızlar
mattika doğallık olayında maşallahın var. tavuk işi canımı sıkıyor benim de.çocuk istiyor el mahkum alıyoruz.keşkem köy tavuğu bulsak en organikinden..
menü yazalım ya.siz yazınca bende yazarım :) yazmayınca hakkaten cozutuyom.
misal dünkü menüm:
sabah:
1haş yum,helva,thn-pkmz,kıvırcık,3dil ekmek
öğlen:çorba+1dil kek
ara:1krep+salata
akşam:ızgara köfte 3 tane,2kş pilav,yoğurt,salata
ara:2dil kek:18: kızzz daha yokmuydu. ne bu kardeş toplamda 3 dilim ekmek 3 dilim kek yemişsin . hele o helva tahin pekmezi hiççççç demiyorum.
bundan sonra çakma winston olarak ne kadar olumsuz şey varsa yazacağım sizde yazın kızlar. öyle birbirimizi pamuklara sarmayalım. eleştirelim yorum yapalım.
dünyayı yemişim resmen
madem ben de yazayım yediklerimi
sabah:
1 yumurta
2 çatal peynir
2 zeytin
1 çay bardağı ceviz+fındık
1 muz
1 kase yoğurt
ara:
sütlü kahve
akşam:
tarhana çorbası
yeşil fasülye
salata
1 kase sütlü tatlı
sabah maşallah ne bulduysam yemişim
Telefonla yazmaktan parmaklarim ağrıdı anasini satayimmkopyala yapistir beynim sulandi ama birine anlatmadan rahatlayamazdim kusura bakmayın çok uzun oldu okurken söwmeyin
maşallah
yorum aralara girmiş ama okuyabildim:)
yaaa ne desen haklısın bacım bugün kahvaltıda yine yedim tahin pkmz
ama günü kurtarmaaya bakayaım inş hoff ne mide var bende nan
olmaz bacım. nu olmaz banada sanada
don lastiği gibi sündürüyoruz işi. haftda 1 kilo versek gene kardayız. ama böyle yiyerek anca kendimizi kandırıyoruz. bizim ne işimiz var tahinle pekmezle reçelle.
önce hörgüçtekileri yakalım.
bende yazayım menümü
sabah
1 dilim k.ekmek
4 tane zeytin azıcık lor azıcıkta peynir. birazda yeşillik.
bunları yedim.
öğlen için iş yerine salata malzemesi getirdim salata yapacağım 1 tanede yumurta onu yerim.
akşam için çorba yaptım akşamdan yanına salata .
2 haftadır devamlı kilo veriyorum çok şükür. az ama olsun gidiyor. çünkü akşam 7 den sonra çay hariç hiçbirşey yemiyorum . ve 500 mekik çekiyorum. şimdi buna iyi alıştım. bunlar oturdu hayatımda . sıra öğlen ve akşam yemeklerinde . hele akşamları salata ve çorba dışında birşey yemeği düşünmüyorum.sıkıldım kendi iradesizliğimden sıkıldım.
imkan meselesi tabi. bir de insan önemsemiyo.
bacım kokmayan balık olur mu ya da et pişirdiğinde et gibi kokmasa ona et der misin. sütün de bi kokusu var, pastorize olduğunda süt olmaktan çıktığı için kokmuyo öyle.
kaymağı ben de sevmem, içtiğim sütte olmaz kesinlikle. yağını ayırıyorum tereyağı oluyo, kaymak falan kalmıyo.
bi yandan da ne zararsız ki bu devirde.. birinden kaçsan birine yakalanıyosun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?