Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ben süt yogurt iciyorumda ondan sordum..

ama bende winston gibiyim inanki yogurdumu kendim yapamam ya

peki pastörize degilde baska ne süt alacagim..

(mattikanin cevabi: ne biliyim ben? mandirammi var benim)

ben kapıdaki sütçüden alıyorum. temizlik falan emin olamadım ama kaynattıktan sonra bi hastalık bulaşmıyo. zararlı olmaz dedim en azından.
günlük sütler var öyle kutu sütler gibi günlerce bozulmadan durmuyo 2.gün ekşiyo. sütçüden almasam günlük süt alırım. ondan da yoğurt yaparım.
orda nasıldır bulabilir misin bilmiyorum. ama süt bozulan bişeydir, buzdolabı dışında 2 saat beklese ekşir, pastorize sütler günlerce duruyo. doğallığa gönül vermiş biri olarak gerçek süt ve yoğurt değil o satılanlar diyorum. nasıl alıcaz nasıl yapıcaz sorularının cevabı uğraşırsan yapılıyo, yani bu konuyu önemsersen.

ben yumurta belli bi markanın alıyorum, kötünün iyisi. köy yumurtası bulunmuyo kışın.
tavuk yemiyoruz aylardır, köy tavuğu bulunuyo bazen pazarlarda, canlısı hatta.
tereyağını da kendim yapıyorum aldığım sütün yağını ayırıp.
zeytinyağını üreticisinden alıyorum aydından.
hazır sucuk salam vs. ağzıma almam.
elimden geldiğince doğal beslenmeye çalışıyorum.

Vallahi bacim bravo sana.. ne mutlu yapabilene..

Bacim elbette burdada bulunur bunlar.. Mesela her marketin burda bir biolojik amblemli ürünleri vardir ama ates pahasi...

Yani ben bunu yapamiyorsam maddiyattan yapamam... atiyorum normal domatesin kilosu 5 ise biolojik olunca 7,5 oluyor.. pahalilasiyor. ve pahali olmasina ragmen miktari az oluyor paketin icinde...

En önemli etken maddiyat,
ikinciside tabiiki zaman ben calisiyorum ayiramamki ev yapimi yogurda vaktimi...

ha paramda vaktimde olsa yaparmiyim bilmiyorum.

Ben türkiyede kaynanamin yaptigi ev yogurdunu yemezdim kapiya gelen sütüde kaynatsada icmezdim.. ister istemez kaymagi kaliyor, süt kaynatirken berbaat kokuyor tadida güzel degil icemiyorum yiyemiyorum....

süt icerken olurda birgün agzima kaymak gelirse veya o lanet kaynamis süt kokusunu alirsam korksunlar benden

imkan meselesi tabi. bir de insan önemsemiyo.
bacım kokmayan balık olur mu ya da et pişirdiğinde et gibi kokmasa ona et der misin. sütün de bi kokusu var, pastorize olduğunda süt olmaktan çıktığı için kokmuyo öyle.
kaymağı ben de sevmem, içtiğim sütte olmaz kesinlikle. yağını ayırıyorum tereyağı oluyo, kaymak falan kalmıyo.

bi yandan da ne zararsız ki bu devirde.. birinden kaçsan birine yakalanıyosun.

Evet kızlar sıra geldi kayinvalideme onada mattika bacımında dediği gibi ev ev üstüne kurulmaz dicm bu kadar
aslında biz beraber oturmicaz ama kadın laf vuruyo bitek ondan korkuyorum bikaç sene sonra gelir evime yerleşir diye
neyse bacılar daha fazla içinizi bunaltmayayim devamıni evlenince görcez yorumlariniz için teşekkürler beni dinlediğiniz için bana böyle destek olduğunuz için çok sağolun

bugün ki yediklerim

11de uyandım

1 buçuk simit

akşam: sayısnı bilmedigim kadar kıymalı pide ve birkaç bardak ayran

yamyam gibi yedim istediginizi sayabilirsiniz

Tünaydınlar diyecem tırladı bizim manyak diyeceksiniz napam elim alışmış

Uzun zamandır ara verdiğim sims3ü geri yükledim.Epey kendimden geçip oynadım.En son karakterim sevgii yaptı, sevgili de nasıl aç nasıl nefesi kokuyor anlatamam.Hilal'in kaynanası gibi benim eve çöreklenme niyetinde Tabii yemezler diye kapıdan kovuyorum, bacadan giriyor.Neyse kaşla göz arasında benimki hamie kaldı.Baktım doğurdu doğuracam dedim hacı gel evlenelim, çocuğuma p.ç deyip taş atmasınlar sokakta.bu dedi "Rebecca'ya şimdi anatamam, işler karışık" falan.Dedim rebecca kim, dedi karım.Dedim Allah tependen baksın, sen gel evimde yat, ka, şiirler oku, şarkılar söyle, beni de hamile bırak sonra karım var de Eşime de gittim sinirle anlatıyorum, o da Rebecca kim, o kim bu kim..Ya oyun işte, oyunda bile bir insanın bahtı olmazmı arkadaş diye söylendim
Neyse çocuğu doğurdum, her gün bana uğrayan adam evin önünden geçmez oldu, kaldım mı bebeye tek başıma..Neyse saveledim çıktım yarın göstericem ben o adama.Çok hain panarım var

@Hilal, hakkında hayırısı bacım.Kendini biraz geliştir bu konularda bacım.Hoş, bunlar yaşantıyla, deneyimle, yaşla geliyor ama gözün açık olsun işte.Anam "sokma akılla 7 adım atılır" der hep, yani biz sana ne kadar akıl versek de 8. adımda sen tek başına kalacaksın.O yüzden gözün, kulağın hep açık olsun bacım.İşlerin güzelleşmesine de sevindim.Umarım her şey daha da güzel our, nişanlın seni hiç ezdirme, hep yanında olur, hep mutlu olursunuz inşallah

@sa; "benim 2 kolum var ne sandın ellam?" O iki kol olayı şundan; 6 kioluk dambılla çaışıyorum desem, hey maşallah tosunuma dersiniz, 3 kilo desem 1,5 -1,5 mu bölmüş dersiniz, ne bilem anlatamam diye benim 2 kolum var o yüzden toplam 6 kio demiştim, he bir de kereviz her derde deva olsa da netice de ot bacım, beyni bir yere kadar çalıştırıyor
Süttür, kaymaktır, yoğurttur hepsine katılıyorum.Bu konularda aynıyız.her şeyin doğalı makbul tabii ama yapabilene, aabiene ne bileyim bunun için kasabilene işte.Ben henüz o levela gelemedim.
Bugün burger reklamı gördüm, eşime bağırarak "kaç zaman odu, kaç zaman yemeyeiii ben burgerrrdann" diye adeta haykırdım.
Çok canım çekti ya, öyle böyle değil.Havucu kemirdim oturdum.

Bugün 68 çıktım diye öyle totom tavana değdi ki spor yapmadım, doğru düzgün su içmedim, yoğurda da son anda küsünce tavşan gibi havuç kemirdim.Hem havuç kemirip hem eşime "kendi kıtırtımdan televizyonu duymuyorum, aç sesi, daha aç" diye diye kırt kırt kemirdi havucu hem kuağında top patlamış paşa gibitek kulak televizyonu seyrettim.

Neyse..Herkese hafif ve mutu bir gün diliyorum.

Günaydın kızlar s.a süt kaymak konusuna bende katılıyorum ağzıma geldi mi bittim ben ama yoğurt u uzun uğraş sonucu kendim yapmaya başladım şükür.
Winston allah seni emi ben saat 7de bakıyordum bi baktım bu Tunayndin yazmış ne oluyor dünkü yazı mi buraya geldi diye bakarken senin oyun yazısı aha da benim bir kaç yıl önce ki halim dedirtti ah bacım dikkat et eroin gibi baglilik yapan oyundur bunlar benim kız küçüktü gece de kalkar diye acik oyun oynaya yim psikolojim bozuldu bana bu oyunu bul diye koca ma hömkürdüm de koca bulup gelmişti zavallı ama ben manyak derece de oyna bağlanmıştim hatta hile lerinı bulup çok zengin olmuş tüm o bile nasıl mutlu etmişti beni hatta bi aile kurmustum öyle büyümüş tüki kaynana olmuştum :-D olem diye bakıyor lar di hem gelip villama konmuşlardı pisler neyse oldum de rahat ettiler :-D en sonunda bi gün bi hışımla sildim yoksa delirecektim şimdi sen anlatin ca karakter lerim gözümün önünde canlandı gidince kurayayim tekrar diye düşündüm aman hemen beynim den silmeliyim bu düşünce yi dedim :-D:-D
Ya winston merak ettim kızın mi oğlun mu oldu adı nı ne koydun simdi hile yapmadı isen çalışmanda lazım kim bakacak çocuğa :-(

Sims seruvenini en son night life paketiyle noktalamistim. Oncesinde bol cocuklu aileler 7 kocali tipler, butun yeteneklwri tavan yapmis neye el atsa halleden bi tipken en son gee haatina verdim kendimi orda da biraktim :)
Hele esimle cikarken aynen ikimizi yapip cocugumuz neye benzicek diye bakmistim biseye benzememisti.
E simdi oyunun canlisinin icine dustum oyle 3 gunde de buyumuyo bu bebek.
Nostalji oldu bak simdi
Hele bi donem online oyunlar oynar levelden levele kosardim ah genclik ah.

günaydın kızlar

mattika doğallık olayında maşallahın var. tavuk işi canımı sıkıyor benim de.çocuk istiyor el mahkum alıyoruz.keşkem köy tavuğu bulsak en organikinden..

menü yazalım ya.siz yazınca bende yazarım :) yazmayınca hakkaten cozutuyom.

misal dünkü menüm:

sabah:
1haş yum,helva,thn-pkmz,kıvırcık,3dil ekmek

öğlen:çorba+1dil kek

ara:1krep+salata

akşam:ızgara köfte 3 tane,2kş pilav,yoğurt,salata

ara:2dil kek:18:

dünyayı yemişim resmen

maşallah kızzz daha yokmuydu. ne bu kardeş toplamda 3 dilim ekmek 3 dilim kek yemişsin . hele o helva tahin pekmezi hiççççç demiyorum.
bundan sonra çakma winston olarak ne kadar olumsuz şey varsa yazacağım sizde yazın kızlar. öyle birbirimizi pamuklara sarmayalım. eleştirelim yorum yapalım.

Son düzenleme:

bence güzel afiyet olsun şekerim

Telefonla yazmaktan parmaklarim ağrıdı anasini satayimm kopyala yapistir beynim sulandi ama birine anlatmadan rahatlayamazdim kusura bakmayın çok uzun oldu okurken söwmeyin

ipleri eline almışsın hilal:)
hadi bakalım inşaallah mutlu huzurlu bir yuvanız olur

yorum aralara girmiş ama okuyabildim:)
yaaa ne desen haklısın bacım bugün kahvaltıda yine yedim tahin pkmz

ama günü kurtarmaaya bakayaım inş hoff ne mide var bende nan

olmaz bacım. nu olmaz banada sanada
don lastiği gibi sündürüyoruz işi. haftda 1 kilo versek gene kardayız. ama böyle yiyerek anca kendimizi kandırıyoruz. bizim ne işimiz var tahinle pekmezle reçelle.
önce hörgüçtekileri yakalım.

bende yazayım menümü
sabah
1 dilim k.ekmek
4 tane zeytin azıcık lor azıcıkta peynir. birazda yeşillik.
bunları yedim.
öğlen için iş yerine salata malzemesi getirdim salata yapacağım 1 tanede yumurta onu yerim.
akşam için çorba yaptım akşamdan yanına salata .
2 haftadır devamlı kilo veriyorum çok şükür. az ama olsun gidiyor. çünkü akşam 7 den sonra çay hariç hiçbirşey yemiyorum . ve 500 mekik çekiyorum. şimdi buna iyi alıştım. bunlar oturdu hayatımda . sıra öğlen ve akşam yemeklerinde . hele akşamları salata ve çorba dışında birşey yemeği düşünmüyorum.sıkıldım kendi iradesizliğimden sıkıldım.

evet ya böle kafama vurması lazım birinin eyvallah bacım.bundan sonra hedef koyim pazar gününe kadar thn-pkmz yemicem:)
hayatımdan çıkaramıyom da biden:26:

hay maşallah

akşam çorba+salata olayı bana da baya yarıyor.afiyet olsun şimdiden

tünaydın kızlar nidah,winston iyi dilekleriniz için saolun bacılar

bende daha yeni kalktım, diyetime yeniden dondüm Allah'a şükür kalkar kalkmaz kocaman 2 bardak ılık suyumu içtim bu baya işe yarıyor yaa

1 yumurta ceyrek dilim k.ekmeğimi yicem birazdan

selam millet
öğlen menüme uydum tek kaçamak 1 kurupatlıcan ve yaprak sarması yedim.
millet nerdesiniz ya ?

Vallahi bacim winstonun dedigi gibi bende o levela falan gelmedim...

Burda ciftliklerden istesem alirim yumurtami sütümü ama cok pahali... Avrupada böyle.. organik=pahali....

ama birgün türkiyede yasarsam ki insallah bu olur...
Tek hayalimde müstakil ev satin almak ozaman bahcesinde yetistirecegim sebzelerimi hayal ediyorumda... Iste ozaman bu süt yogurt olayinada el atacagim...

En son türkiyeye gittigimde kapiya süt geldi teyzem litrelerce aldi mutfakta kayntiyor... bende daha kokuyu almamisim mutlu mesut mutfaga girdim...

Aaaaaa bir tencere ve alti acik.. acaba icinde ne gibi lezzetli bir yemek var diye kapagi kaldiripta o sütün mis gibi ( ) kokusunu aldigimdaki halimi unutamiyorum.. Ve sonra o tenceredeki süt peynir oldu bacim. Kaynanam peynir yapti. Tuzsuz oldu peyniri ama nasil güzeldi anlatamam tadi haala damagimda o lanet tuz tadini beyaz peynirde almamak güzeldi ve katki maddesi olmamasi daha ayri bir güzeldi...

Dedigim gibi bir gün yasarsam türkiyede bunlara dikkat edecegim..

Haaa birde havalar isindimi balkonuma saksilar koyup nane ve feslegen yetistirecegim.. bende bir nane manyakligi var da...

yakar bacim.. ne ettin sen bana neler ettin nasilda canim cekti patlican dolmasini ay üüüüüüüüüüüf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…