thebeuty
inan bana asla tam tersi olmaz tecrübe ile sabit bu... çünkü aynı evde olmak artık sanki düzenli yemek yemek gerektirir gibi bir düşünce var. yani yemekten sonra tatlı yada meyve olmalı. yeni kek kalıpları yeni tarifler denenmeli...hele de eşin yemek yemeyi seven biriyse yandın...(dost acı söyler)ben hergün yeni tatlılar yapıyordum bu arada incirli bir tatlı tarifim var ki inanılmaz güzel:) eşimde kuruyemişi dondurmayı meyveyi çok seven biri. biz 1 kilo dondurmayı her gece ikimiz yiyorduk bi ara .. bazen altı baklavalı dondurmalar var ya onlardan yiyorduk bir kutunun hepsini... gece 12 de bir paket makarna yapıp ikimiz bitiriyorduk.. uzun kış gecelerinde ekmek kızartıp gece gece sayısız zeytinle yiyorduk.. off boşuna 85 kilo olmadım ben. yazarken kızdım kendime... bu arada bu benim ikinci evliliğim ve üç yıl oldu ben evleneli.. yani üç yıl önce ben 65 kiloydum. 85 oldum bi ara..hem de hiç anlamadan...
mekiğe gelince
valla karnım yine de çok acımıyor nedense benim kaslı bir vücut yapım var ondan sanırım.. kimse benim 80 kilo olduğuma inanmıyor mesela...sıkı ve kemikliyim ondan acımıyor galiba .. mesela dün kollarımı 2 kilo ağırlıkla hiç yapmadığım bir hareketle yordum bayaa ama acımıyor hiç bugün...
güllaç o kadar kalorili bir tatlı değil allahtanneyse ki yakında bitecek
valla ben egzersiz yaptığımda o kadar yaptım işe yarasın bari diyerek, yemiyorum.... eğer çok yediysem aman ne egzersiz yapıcam yedim o kadar diyerek toptan bırakıyorumen azından egzersizin düzenli gidiyor birazda beynini serbst bırak, hani ufak kaçamaklar koy kendine, toptan kısıtlayacaz derken iyice sapıtıyoruz bazen...cuma tartı gününü düşün,sürekli yarına erteleme bir de, hani ben ertesi gün dikkat edeyim derken o gün iyice azıtıyordum yeme konusunda, ertesi gün dikkat edicem diyerek bir hafta geçtiği oluyor benim gibimisin bilemeyeceğim ama öyle yapma en azından...
bu arada rippedimi yaptımsonlara doğru valla hareketlerimi yapayım, terimi mi sileyim, nefes mi alayım şaşırıyorum
Kesinlikle bak buzdolabında notlar cidden ise yarıyor dat bir kıyafet de öyleÖncelikle moralini bozma, onu bozduğumuz anda hem üzülüyor hem yemeklere saldırıyoruz, spor yapışın çok güzel, ben spor yaptığımda hiç kaçamak yapamıyorum, o kadar spor yaptım boşa mı gitsin şimdi diye, sen de bunu düşünebilirsin, o kadar spor yaptım gidecek şimdi diye, buzdolabına ufak notlar yazabilirsin, olmayan kıyafetlerini ortaya çıkarabilirsin, beğendiğim bir kıyafetin içine girme uğraşı beni çok motive ediyor.
Çok yemek yediğim zaman buraya yazasım gelmiyoki utanıyorum. Bir türlü adapte edemiyorum kendimi. Neoluyor bana ya?
Thebeauty ayyy 1800 müü inşallah yaaa
Hm22 ben stres yapmasamda hayatım çok stresliçalışma saatlerim çok gıcık. Şimdi işe gidiyorum 8de işe başlicam 6 ya kadar e anca 18:45-7 gibi evde olyorum
İş yerindeki beslenme alışkanlığıda kötü. Psikolojik olarak salataya vereceğîn parayı daha doyurucu bişeye veririm diyorum. Şu diyet konusunda çıldırmak üzereyim resmen. Ama motive etmeye çalışıyorum kendimi! Bidaha 80 li bir rakam görürsem tartıdan çok ağlarım. Bu nedenle bir an önce sıfırdan başlamalıyım!
Dost acı söyler ama evlilik sonrası kiloları için korkutuyorsunuz beni... eşim zaten çok geç yatmayı seven biri, film izlerken cips, mısır falan bayılır... 2 günde bir pasta... düşünemiyorum ya, ama o kadar yapmam ben herhalde... hani o da huyumu biliyor, tost makinası aldım geçen.. niye aldın sen kalorili diye tost yapmazsınki bana diyerek gülüyor mesela... Bir ara benim zorumla 10 kilo vermişti şimdi gerisin geri yine aldı, ne kadar ısrar etsemde şu an kilo vermek istemiyor, evlendikten sonra vericem kilolarımı diyerek kandırıyor, böyle olursa ohooo... obezite çift oluruz valla...Mutlaka kilo almayanlarda oluyordu ama ben dikkat edeceğim diye söyleyip duruyordum hep ama .. 10 kilo bile değil Şu anki tartıma göre 74 e çıkmıştım ama bozulan tartıma göre tartıldığım için önceden 70.5 oldum, hayatımda ilk kez gördüm bu kiloyu tamam hep bir çabuk kilo alma durumum vardı ama bu kadarına alışık değilim. Gece atıştırmalarımız öyle bir şeydi ki, akşam yemek yeriz sonra televizyon arkasından film sonra da oyun oynardık, yanlarında cips, mısır, çikolata, kurabiye, pasta haddi hesabı olmazdı, 2 günde 1 pasta yapıyordum bitiriyorduk düşün hiç eksik olmazdı, şimdi baktım da ben kilo almayayım da kim alsın, çok kilo aldım dedikçe eşim aman boşver yiyelim hadi diyordu, en son üzüldüğümü gördü de tamam dedi ısrar etmeyeceğim ama bence hiç gerek yok deyip kendi halime bıraktı mecburen
Ne çok yazdım neler varmış öyle içimde.
öyle yerlede salatalar neden pahalı anlamıyorum zaten...ya da bizde salata yemek değil ucuz olmalı mantığı varÇok yemek yediğim zaman buraya yazasım gelmiyoki utanıyorum. Bir türlü adapte edemiyorum kendimi. Neoluyor bana ya?
Thebeauty ayyy 1800 müü inşallah yaaa
Hm22 ben stres yapmasamda hayatım çok stresliçalışma saatlerim çok gıcık. Şimdi işe gidiyorum 8de işe başlicam 6 ya kadar e anca 18:45-7 gibi evde olyorum
İş yerindeki beslenme alışkanlığıda kötü. Psikolojik olarak salataya vereceğîn parayı daha doyurucu bişeye veririm diyorum. Şu diyet konusunda çıldırmak üzereyim resmen. Ama motive etmeye çalışıyorum kendimi! Bidaha 80 li bir rakam görürsem tartıdan çok ağlarım. Bu nedenle bir an önce sıfırdan başlamalıyım!
ben evlendikten sonra burdan ayrılmayayım en iyisi, hani gidişat açısından ne kadar az yersem kar gibi gözüküyor, dondurmayı falan light tüketiriö, kendimin dukandan kalma diet kek tarifleri var, onlardanda yaparım ama eşimin hoşuna gidermi bilmem... erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözü boşuna söylenmemiştir herhaldethebeuty
inan bana asla tam tersi olmaz tecrübe ile sabit bu... çünkü aynı evde olmak artık sanki düzenli yemek yemek gerektirir gibi bir düşünce var. yani yemekten sonra tatlı yada meyve olmalı. yeni kek kalıpları yeni tarifler denenmeli...hele de eşin yemek yemeyi seven biriyse yandın...(dost acı söyler)ben hergün yeni tatlılar yapıyordum bu arada incirli bir tatlı tarifim var ki inanılmaz güzel:) eşimde kuruyemişi dondurmayı meyveyi çok seven biri. biz 1 kilo dondurmayı her gece ikimiz yiyorduk bi ara .. bazen altı baklavalı dondurmalar var ya onlardan yiyorduk bir kutunun hepsini... gece 12 de bir paket makarna yapıp ikimiz bitiriyorduk.. uzun kış gecelerinde ekmek kızartıp gece gece sayısız zeytinle yiyorduk.. off boşuna 85 kilo olmadım ben. yazarken kızdım kendime... bu arada bu benim ikinci evliliğim ve üç yıl oldu ben evleneli.. yani üç yıl önce ben 65 kiloydum. 85 oldum bi ara..hem de hiç anlamadan...
mekiğe gelince
valla karnım yine de çok acımıyor nedense benim kaslı bir vücut yapım var ondan sanırım.. kimse benim 80 kilo olduğuma inanmıyor mesela...sıkı ve kemikliyim ondan acımıyor galiba .. mesela dün kollarımı 2 kilo ağırlıkla hiç yapmadığım bir hareketle yordum bayaa ama acımıyor hiç bugün...
Bugün yeniden oruç tutmaya başladım kızlar akşama etli nohut ve kısır var aslında pirinç pilavı yakışır nohuta ama canım kısır çektihedefim midemi şişirmeden Doğadan kalkmak ve atıştırma yapmamak ve bugün Jillien günü
ben burada özellikle sağolsun hm22 den çok şey öğrendim. örneğin bana karbonhidrat çok kilo yapıyor yani kaloriye bakıyordum ben ama bu yeterli değilmiş ben karbonhidratı azaltınca kesinlikle kilo verdiğimi gördüm ki bu hafta en büyük denememi yapıyorum cumaya kadar sıfır karbonhidrat besleneceğim bakalım ne olacak kahvaltıda bile ekmek yemiyorum. sadece protein sebze meyve
sonucu cuma belli olacak bakalım... birde abur cubur nerdeyse sıfır bu hafta ve birde suyu ölçerek içiyorum en az 3 lt...
yarın ve öbür gün şehir dışında olacağım giremeyebilirim bişey olur mu???
dikkat etmen çok güzel ama meyvede karbonhidrattır yani şeker
haklısın ama dün de gece yerim dayanamazsam demiştim yemedim... bu akşamda yemeyeyim süt içeyim :)
bir sorun olacağını düşünmüyorum ben, tartı gününde kilonu bildirirsin zaten...
neler yedim:
2 yumurta çok az peynir yarım domates
türk kahvesi sade
tavuk sote salata
sütlü kahve
tavuk sote ve salata(akşam yiyeceğim)
bir şeftali(dayanamazsam yerim gece)
su şimdiden 3 lt(tuvalet yeni yaşam alanım:))
mekik tamam
en az 2 saat ütü yapacağım bu gece..
mezunlar sayfasina ben de göz atayımS A ve ekevser bazen gerçekten bişey oluyor ve insanın morali de motivasyonu da bozuluyor. genellikle bu ya regl döneminde yada tartıda eksilmeyen kiloları gördükçe oluyor. S A sen ayağındaki rahatsızlık ve bu aradaki seyahat yüzünden motivasyonunu bozdun sanırım. ekevser senin adet olamaman zaten başlı başına insanı bozan bir süreç....artık emzirmeyi kesmen gerekmez mi?? bir yaştan sonra yeter diyor doktorlar ama???
ben burada özellikle sağolsun hm22 den çok şey öğrendim. örneğin bana karbonhidrat çok kilo yapıyor yani kaloriye bakıyordum ben ama bu yeterli değilmiş ben karbonhidratı azaltınca kesinlikle kilo verdiğimi gördüm ki bu hafta en büyük denememi yapıyorum cumaya kadar sıfır karbonhidrat besleneceğim bakalım ne olacak kahvaltıda bile ekmek yemiyorum. sadece protein sebze meyve
sonucu cuma belli olacak bakalım... birde abur cubur nerdeyse sıfır bu hafta ve birde suyu ölçerek içiyorum en az 3 lt...
yine söylediğiniz gibi insanın kendisini hayal ettiği resim çok önemli. kafada hep o resim olmalı... birde yine dedeiğiniz gibi dar bir kıyafet içine girmek istediğiniz bişey devamlı göz önünde olursa motive ediyor gerçekten....
ama en önemlisi bu bir süreç vazgeçmemek lazım ve mezun olma fikrini de benimsemek.. yani düşünsenize bitecek bir gün gelecek ve artık istediğim kilodayım korumaya çalışıcam diyeceğiz ...
allahım o gün çabuk gelsin
mezunlar sayfasını okumanızı öneririrm beni etkilemişti gerçekten...
şeftali nin yaninda 1 çay bardagi sut icersen (ve bunu gec bi saatte yemezsen) tüm gece yağ yakarsin emin olneler yedim:
2 yumurta çok az peynir yarım domates
türk kahvesi sade
tavuk sote salata
sütlü kahve
tavuk sote ve salata(akşam yiyeceğim)
bir şeftali(dayanamazsam yerim gece)
su şimdiden 3 lt(tuvalet yeni yaşam alanım:))
mekik tamam
en az 2 saat ütü yapacağım bu gece..
selamlar gün içinde yazma fırsatım olmadı.
bugün sahur normaldi az ekmek, peynir zeytin ve üzüm.
iftar yoğurt çorbası, fırında mücver, komposto, az karpuz
ama bu hafta kilo veremedim henüz nasıl yapsam da cumaya kadar versem.
ah ah 2 yıl önce kilo verirken ramazanda bile yürüyodum koşu bandında. koşu bandı şu an askı görevi görüyor
aksine eşim abur cubur düşkünü değildir. obur olan benim bizde. evlendiğimiz yıl eve çikolata almadan gelirse kızıyodum.
67 kiloyla evlendim sonra 74 oldum. bi dönem kilo işine odakladım kendimi 57 kiloya düştüm. sonra hamilelik..
evlenince kilo alınıyo ama beni görenler sen nasıl verdin herkes alırken diyolardı
menü güzel, yanlız bir konuda uyaracağım herkesi, yemekten hemen sonra yenen meyve ekstra kalorili olarak depolanır
bebeğin olmasa koşu bandını çıkar tekrar yürümeye başla diyeceğim ama bebek seni yeteri kadar yoruyordur, bir de bende koşu bandı almak istiyordum, aşağı kattakilere çok ses çıkardığını çok elektrik harcadığını falan söylediler, senin fikrin nedir...
74 ten 57 ye düşüş, 17 kilo vay be, en azından kilo verip hamile kalmışsın, 74 ün üstüne hamilelik kilolarının eklendiğini düşünsenekaç kilo aldın hamilelikte merak ettim, benim kardeşim 13 kilo aldı, bir ara güzelce veriyordu, 2-3 aylıkken çok daha fazla yemeye başladı, nerdeyse doğum yaptığı kiloya ulaştı çok korkuyorum ben hamilelik kilolarından yaa veremessem diye :18:
şu ünlüler doğurdukken 3-4 ay sonra manken gibi eski vücutlarına kavuşuyorlar ya çok imreniyorum onlara...
İşin çok yoğun farkındayım da ben kilo açısındaki stresten bahsediyorum, alıyorum, veremiyorum, yapamıyorum derken kendini haksız yere çok yıpratıyorsun gibi geliyor, stresli bir hayatın var ve bir çok kilolu kadın gibi stres anında yemeye yöneliyosun muhtemelen, böyle bir dönemde kilo vermek tabiki daha zordur ama genel olarak kendini biraz rahatlatsan acaba daha iyi olur mu ?
Salata konusunda ben de düşünüyorum aynı şeyi, işte bilincimize nasıl işlendi ise artık ?
Yanında götürme şansın yok mu ?
Valla ben Jillien in 2. Leveli yapıyorum dötü başı dagitiyorum resmen seni hiç düşünemiyorum ayrıca bana bi ara ripped in indirme linkini gonderir misin
Bi de aslında ben de öyleyim Spor yapınca Kıyamam yemeye falan ama affet olmadim bak 2 buçuk ay oldu ara arasancılarım
oluyor bekliyorum adet falan olduğum yok hem ruh halimi hem iştahımi dalgalandırdığını düşünüyorum ama kendimi de kandırıyor olabilirim
Bir de emziriyor oluşumun da etkisi olabilir ama ben bi de vitamin kullanmayı düşünmeye başladım
Kesinlikle bak buzdolabında notlar cidden ise yarıyor dat bir kıyafet de öyle
Ay hatta buzdolabı na anmak için alternatif notlar bulacagimiz bi konu açalım ya eğlenceli olabilir
Ay seni çok iyi anlıyorum canım ya ama kendini incecik hayal et bolca baya ise yarıyor
Dost acı söyler ama evlilik sonrası kiloları için korkutuyorsunuz beni... eşim zaten çok geç yatmayı seven biri, film izlerken cips, mısır falan bayılır... 2 günde bir pasta... düşünemiyorum ya, ama o kadar yapmam ben herhalde... hani o da huyumu biliyor, tost makinası aldım geçen.. niye aldın sen kalorili diye tost yapmazsınki bana diyerek gülüyor mesela... Bir ara benim zorumla 10 kilo vermişti şimdi gerisin geri yine aldı, ne kadar ısrar etsemde şu an kilo vermek istemiyor, evlendikten sonra vericem kilolarımı diyerek kandırıyor, böyle olursa ohooo... obezite çift oluruz valla...
öyle yerlede salatalar neden pahalı anlamıyorum zaten...ya da bizde salata yemek değil ucuz olmalı mantığı varşu tupper kapları var, kolay kolay bozulmuyor içindekiler, ona salata türü şeyler yapıp götürsen yanında... gerçi yanında olan insanlarında ne yedikleri önemli..hani onlarda aman boşver diyorsa toptan koyveresi geliyor insanın dieti..
ben evlendikten sonra burdan ayrılmayayım en iyisi, hani gidişat açısından ne kadar az yersem kar gibi gözüküyor, dondurmayı falan light tüketiriö, kendimin dukandan kalma diet kek tarifleri var, onlardanda yaparım ama eşimin hoşuna gidermi bilmem... erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözü boşuna söylenmemiştir herhaldeben evlendikten sonra karatay tarzı beslenmeyi düşünüyordum açıkcası, sizin dediklerinizle zor gözüküyor:)
S A ve ekevser bazen gerçekten bişey oluyor ve insanın morali de motivasyonu da bozuluyor. genellikle bu ya regl döneminde yada tartıda eksilmeyen kiloları gördükçe oluyor. S A sen ayağındaki rahatsızlık ve bu aradaki seyahat yüzünden motivasyonunu bozdun sanırım. ekevser senin adet olamaman zaten başlı başına insanı bozan bir süreç....artık emzirmeyi kesmen gerekmez mi?? bir yaştan sonra yeter diyor doktorlar ama???
yine söylediğiniz gibi insanın kendisini hayal ettiği resim çok önemli. kafada hep o resim olmalı... birde yine dedeiğiniz gibi dar bir kıyafet içine girmek istediğiniz bişey devamlı göz önünde olursa motive ediyor gerçekten....
ama en önemlisi bu bir süreç vazgeçmemek lazım ve mezun olma fikrini de benimsemek.. yani düşünsenize bitecek bir gün gelecek ve artık istediğim kilodayım korumaya çalışıcam diyeceğiz ...
allahım o gün çabuk gelsin
mezunlar sayfasını okumanızı öneririrm beni etkilemişti gerçekten...
oruç tutunca meyve yemeye başka zaman kalmıyo. yoksa hiç sevmem yemek sonrası meyveyi.
gece geç saatte yürümedikten sonra gürültü sorunu olmuyo, tabi hızlı hızlı koşarsan gürültülü baya. ben tempolu yürüyodum.
oğlum yorduğundan değil fırsat olmuyo, o da arkamdan yürümeye çalışıruyuduğunda da ya yemek, ev işi yapıyorum ya da ben de uyuyorum. büyüdü daha az uyuyo artık. işe başladığımda spor yapabilirim gibi geliyo bakalım olur umarım.
58le hamileliğe başladım. 85 le doğuma gittim. birazı şişkinlikti. doğumdan hemen sonra aşırı yedim şişkinlikler gitti ama yerine yağ koydum.oğlum 2 aylıkken başladım 78 le. 3 ayda 68-69 a geldim sonrası nedense gitmedi bi türlü. veriyorum ama geri alıyorum hemen.
geri almalar olmasa çoktan istediğim kilodaydım. evde bi yardımcı olsa düzenli spor yapsam manken gibi olurdum ben de.
Evet bilincaltimiz cok önemli. Yanimda götürüncede arkadaslarimdan birisi aaa salatami yiceksin diyor veya ben kendi kendime ya daha doyurucu birseyler yemeliyimki is yerinde verimim düsmesin diyorum. Mantiga bak ya! Bahaneler döneminde yasiyorum sanki
ya evet gercekten haklisin. günde 10 fr. para harcatiyor yemek yemek zaten belkide daha fazla. ben bu durumu yok etmeye calisirken bide pahalilik eklendi üstüne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?