Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

öğlen yemeğimi iş yerinde yiyorum. Çıkan menüyü güyaaaa diyetisyen, dr ve gıda mühendisleri yazıyor. Amaçları nedir hiç anlamıyorum ama ben size dünkü normal menüyü yazayım bii
MercimekÇorba+ etli barbunya + Bulgur pilavı + sütlaç .
Bu menüyü nasıl bir zihniyet hazırlıyor. Heleki etli barbunya diye bir şey daha önce hiç görmedim yada kimsden duymadım. Ben mecburen işyerinde yiyorum öğlen yemeğimi evden getirip yiyemiyorum çünkü özel kalemdeyim öğlen dışarı çıkamıyoruz birde açıp yemeğimizi yeme şansımızda yok. Mecburen ne varsa ölçülü yemeye dikkat ediyorum. Barbunyayı tabağıma alırkende tamamen "Tam bir protein deposu olan barbunya A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir" nedeni ile aldım. etlerini ayırdım yaklaşık 4-5 kaşık kadar yedim.

Ben de baktım, hamur işlerine gözüm kaydı bi bakayım tariflere dedim ama hemen kapattım, şeytana uymayayım

Bize de yazdığın örnek menüdeki gibi yemekler geliyor bir ara evden salata getiriyordum şimdi kendim kısarak yiyorum.

Tatlı ve pilav makarna çeşitlerine hiç dokunmuyorum gelen ana yemekten 3-4 kaşık yiyorum, bir de çorba tamamdır :) yapacak birşey yok işyerinde olunca böyle oluyor.

dedim ben zaten, Tüm suçlu blog :)) Zeytinyağlı Barbunyayı bir gece önceden ıslatmana gerek yok canım. Pişirmeden önce 10-15 dakika kadar haşlaman süzmen kullanmak için yeterli. Taze barbunyayı da haşlayabilrsin ama 5dakika yeterli gelecektir .

Anladim canim su blogunun linkini bi daha versene kisa yollarima ekleyim orjinal tarifler varsa denemeliyim genelde ojtay ustaya baglandim kaldim misafir gelince en azindan denenmis tarifler yaparim

Gecmis olsun canım ganzecim hayirdir neden kan aldirdin

Cumaya kadar 75 gorememmiki tartida regl ounca 2fazla ciktigina gore sabah tartildim ayni kiloyum en azindan fazla cikmayayim takimim icin

Dilekcim maydonoz kaynatip ic cok guzel siskinlik atiyor reglin siskinligi kalmaz bu sayede bugun yarin dene tartida mutlu olursun

bu bilgiler harika teşekkürler canım..

sevgili eda ben son 10 yılda farklı zamanlarda 4 farklı diyetisyenle kilo verdim. Şu anki son diyyet listemi devlet hastanesi diyetisyeni yazdı. Bana ne seversin diye hiiiç sormadı. Şudur budur diye çok da anlatmadı ama daha önceki deneyimlerimle anladım ki aldığın kalori harcadığından çoksa kilo alıyorsun. Yediğine dikkat et bugün çok mu abarttın yarın sonraki gün dikkat et mutlak yak o fazla kaloriyi.Çünkü çalıştığım diyetisyenlerden biri Zümrüt Sapmaz dı ki oo çok başarılı ünlülerin siyasetçilerin diyetisyeni olarak tanınıyor onunla kilo vermek inanılmaz keyifliydi hamburger mi yemek istiyorsun yee!!! hemen akşam ne yemen gerektiğini söylüyor ne hareket etmen gerektiğini anlatıyor 1 ayda resmen hiç bir şeyde gözüm kalmadan 5kilo vermiştim. Ama haftanın 3 günü muayenehanesine gidiyordum çok sıkı takip ediyordu.Ne yedin neden yedin sürekli sorguluyordu? Hatta sonraki bir dönemde başka bir özel diyetisyene gittiğimde o bile şaşırmıştı Zümrüt ün uyguladığı listeye. Dondurmam vardı 40 tane fındığım vardı mesela en sevdiğim şeyleri doyasıya yediriyor ama haftanın 1-2 günü şaşırtma uyguluyordu yoğurt kayısı ile yada karpuz peynirle gün geçiriyordum. Ama dediğmgibibirebir bir kontrololmadan yada çok iyi bilmeden bunu uygulayamayız. O yüzden şimdiki diyetisyen öğlen et ye akşam sebze diyor belki mutsuz oluyorum ama kendi kendime anca onu uygulayabiliyorum.

Selam kızlar nasılsınız dünden beri giremedim k. Bakmayın
Basıma neler geldi bilseniz dün öldüm öldüm dirildim((

Neyse gecmiş okudum ama alıntı yapamadım
Kaptancım cok geçmiş olsun kesinlikle seni çok ii anlıyoruz canm bozma morelini cocuklar işte hep böleler olan bize oluyo allah onlara saglık sıhhat bizede sabır sukunet versin canm

Arkadaslar bakalım menü içinde saolun
Misafirlerime
Tarhana corbası yapcam şöle tereyaglı acılı
İçli köfte yapcam
Tawuk be kırmızı lahana salatası
Güveçte orman kebabı yapcam
Nohutlu pilav
Sütlü nuriye veya saray sarması bıda tatlı yeter valla bakalım
Aksam eşimle bole karar aldık
Kebabı o yapcak gerısını ben

Tünaydin arkadaslar..
sabahtan beri ugrayamadim,biliyorsunuz 2 numara hastaydi...
öglenden sonra gelip gecmise bakacagim,selam vereyim dedim

Cok gecmis olsun canim ya inşallah kotu birsey cikmaz usutmustur sadece mikrop olmasinda
Cok tesekkür ederim canim..
bagirsak enfeksiyonuymus canim,sabah götürdüm..bir kac gün kati gida ver dedi,yagli yiyeyecekler verme dedi..birde bagirsakta enfeksiyon oldugundan aksam ictigi süt gelmemis,o yüzden cikarmis olabilir dedi yedikelrini..ishal icinde suya katilan bir tablet verdi gönderdi

Haklısın canim yilda iki kere hasta olur off off yani . Aksamds nr salata ne birsey muzu alıp yattim valla
Simdi daha iyisindir insallah canim
Ahh be Şule m su porsiyon larda yazilsa ya simdi esinin tostuvne kadardi ki ne kadarini yedin dimi :26: yada kebap bir mi yarim mi
Bencede porsiyonlar cok önemli
Evet gunaydin kizlar bol enerjik sahglikli bir gun olssun herkese su hastaliklar evlerimizi terk rtsin mumkun oldugunca gecmisi yanitladim kusurum varsa affola
Amin cnm..Ne kusuru yahu,bitanesin sen
Yaş pasta
Börek
Meyve suyu
Öğle olmamış hemde hiç biri kaptannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ceza vermek lazım gelir
Ben bu menüyü görmedim
hemen bakip geregini yapicam canim,süphen olmasin
Çok geçmiş olsun canım. İnş hemen atlatır.
Cok tesekkür ederim edacigim
Cok tesekkür ederim doktorcugum...
Senin kuzunada tekrar gecmisolsun
Gunaydinlar sporumu yaptim dusumu almadan bi bakiyim didim iki gunu daha siki tutmak lazim ama
Regl oldum cumaya kadar sisligim iner insaallah
Günaydin Canim senin cezan vardi demi,yaptinmi sen onu..ben göremedim de yaptim dedigini
Edacigim biliyorum diyetisyen listesi ama aralar bana cok geldi,söylemeden edemeyecegim:26:
Cnm yemekten kurt cikan senin sirketti demi
Ben cok kötüyüm o yönden,bir daha orda yiyemezdim heralde...bak sen evde kendine uyguun seyler yap,tavuklu salata mesela,veya közle patlican biberi,salata yap 1 dl ekmek,yogurtla ye..sanirim sirkettekilerin gözü öyle tatsiz,tuzsuz seylerde kalmaz:44:

Cnm bende bu gün tartiyla küstüm..cumaya kadar bana gülmezse bende kuma getirmeyi düsünebilirim

Cumaya kadar 75 gorememmiki tartida regl ounca 2fazla ciktigina gore sabah tartildim ayni kiloyum en azindan fazla cikmayayim takimim icin
regl mi oldun cnm:26:
Canim benim,gecmisolsun..
Canim cok tesekkür ederim canim..

canim yagi tereyagi kullanirsan daha lezzetli olur..ben yarim bardak tereyagina,yarim bardak sivi yag kullandim..

Afiyet olsun canim..karnibahar kisirini bende cok yapmak istiyorum ama tadindan emin olamiyorum bir türlü..ilk firsatta deneyeyim bende

canim tabagina dengeli bir sekilde aldigin sürece bence sorun olmaz..tabi sütlac haric
Ben de baktım, hamur işlerine gözüm kaydı bi bakayım tariflere dedim ama hemen kapattım, şeytana uymayayım
Cok iyi yapmissin canim

Canim evden götürme imkanin yoksa mecbur ne cikarsa yiyeceksin..tabi seninde dedigin gibi kacirmadan ve tatlilara dokunmadan
Anladim canim su blogunun linkini bi daha versene kisa yollarima ekleyim orjinal tarifler varsa denemeliyim genelde ojtay ustaya baglandim kaldim misafir gelince en azindan denenmis tarifler yaparim
Cnm bence görmememn iyi olmus...bende baktim ama fazlasina iradem dayanmaz diye hemen salatalara gectim
Ne kusuru mervisim

canim misafirlerin zayif heralde,sende onlari sisko yapmak icin ugrasiyorsun

saka cnm..bence cok güzel ama sen yemeyeceksen güzel...mesela icli köfte ve beni 1 masada düsünemiyorum

herşeyi yazmışım listemi yazmamışım

sabah: 1 yumurta, yarım çay bardağı badem, 1 domates 1 salatalık, 4 zeytin, biraz peynir, 1 hurma
ara: 1 hurma, 1 kase keten tohumlu ev yoğurdu
akşam: fırında karnıbaharlı kısır ve yoğurt

karnıbahar kısırı tahminimden daha pratik ve daha lezzetli oldu. ama bundan sonra bulgurunu daha az koycam, 1 yumurta daha kırıcam. içine tulum peyniri koymuştum onu da koymayıp üzerine kaşar koycam.. ve bu güzel olursa misafirlerim gelecek onlara yapıcam:)

yaa onlar mı beceriksizmiş bacım yaa :)
en sinir olduğum şeydir şu damar yolu bulunamama çok kötü bir anım var çünkü. Oğlum 9-10 aylık falandı kan alınması gerekti ve damar yolu bulup da bir tüp kan alamadılar çocuğumdan kolları eli delik deşik olduğu gibi küçücük çocuk ne ağlıyor tepiniyor gecesine nöbet geçirdi bazen bir gidiyorsun tık diye hemşire hallediyor işi :)annem rahatsızlanmıştı geçen yıl 20 gün hastanede yattık ve onunda damarları zor bulunuyordu ama bir hemşire geliyor hemen halledip gidiyor biri geliyor kadına ezik ediyor resmen. O yüzden bu tecrübe işi midir değil midir anlamadım. ama sana çok geçmiş olsun. hayırlı sonuçlar alırsın inşallah :)

hmmm akşam yemeği için mi menü istemiştin. Ben çay menüsü yazmıştım.
menü gayet güzel şimdiden afiyetler olsun..

senin karnabahar kısırın benim tarifimden daha farklı galiba? nasıl yaptın :93:

spordan geldim kızlar nasıl sırtım ağrıyor merdiven çıkarken bacaklarım titriyor. Ama çok güzeldi spor yaparken çok zorlanıyorum hiç bu kadar şişko olmamıştım ve kilo arttıkça hareketler sınırlanıyor ve yapmak zorlaşıyor ağrılar artıyor ama biliyorum yaptıkça açılacak ve alışıcam inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…