begümüm cnım benim nasılsın bitanemŞeniz
bu arada oğlum ile ilgili güzel haberlerim var paylaşmak istiyorum:sm_cool:
1.artık oğlum tuvalet alışkanlığı kazandı ve çişini söylemeye başladı:teytey:
2.geceleri bile artık altına yapmıyor,çok sevinçliyim:dance:
3.aşırı dillendi,ne kelimeler söylüyor,ne cümleler kuruyor bir duysanız gülmekten bayılırsınız:roflol:
Betul, Zepp hosbulduk arkadaslar.
Ben Eylulde baslattim okula ama inanin Mayis-Eylul arasi surekli okul gezdim. Bakirkoy civarindaki tum okullara girdim diyebilirim.
Can 1,5 yasindayken 0-6 yas psikolojisi uzerine ozel bir egitim kurumundan egitim aldim. Anaokulu seciminde dikkat edilecek konulardan onemle bahsedilmisti, ideal bir anaokulunda olmasi gerekenlerin uzerinde durulmustu ancak ziyaret ettigim bircok okul bunlardan bi haberdi. Neyse ki iki okul arasinda kararsiz kalmis, birinden yana kullanmistim tercihimi.
O aylarca arayip buldugum, guvendigim, ilk 1 ay oglumla birlikte gidip geldigim okul resmen anaokuluna adapte olmus vaziyette olan oglumu (anaokulunun nasil bir yer oldugunu cok anlatmistim, hazir baslamisti kisacasi) sinifta aglayan cocuklari, yemekhanede cocuguna yemek yediren velileri gostererek okuldan soguttular. Can okulda aglamis "benim annem neden gelmiyor benim annemde bana yemek yedirsin" diye ve bunu bana soylemediler. Oglumdan ogrendim.
Hal boyle olunca da kimseye guvenim kalmadi. Aslina bakarsaniz spesifik bir sebep yok ama Can bunlari gormemeliydi. profesyonel bir okulda adapte olmamis cocukla alismis cocuk ayri siniflarda olmaliydi ama kimse bu konuyu onemsemiyr
anasinifindan beri ozel okulda okumus biri olarak (lise %100 burslu), kesinlikle tavsiye ediyorum, ozellikle Turkiye sartlarinda... bana kattiklarini anlatmakla bitiremem... a.s.
merhabalar,22nisan 2005 doğumlu bir kız annesiyim.3 yaş malesef çocukların inat dönemi,bizde bundan nasibimizi alıyoruz bizim kız bugünlerde soyunma merakında doğru dürüst üstünü giydiremiyoruz çıkarıp atıyor şuanda hasta üşüttü. tek atletle duruyordu halada inadına devam ediyor ne yapacağımızı şaşırdık
merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım 3 yasında bir oğlum var ama asırı derecede inat Benim sorunum tuvaletini öğrendi ama su sıralar ben sormadan tuvaletim var demiyor soruyorum yok diyor iç çamasırına bakıyorum ıslatmış Annecim neden söylemedin diyorum hiç bir sey söylemiyor.Gece altını ıslatmıyor.doktora götürdüm idrar yollarında iltihap olabilir diye sonuçlarda temiz çıktı.Sorunun ne olduğunu alayamadım:uhm:
günaydın kızlar bende katılayım aranıza.benimde04/04/2005 doğumlu bir oğlum var tuvalet eğitimini hala kazanamadı çünkü wc beklemek ona zaman kaybı gibi geliyor.büyüğünü yapınca hemen değiştir dio ama.zorlamakta istemiyorum çocuğu sıkmakta nasıl yapıcam bilmiyorum.3 ay sonra yeni bir kardeşi gelicek kafam baya karışık bana yardımcı olurmusunuz siz nasıl öğrettiniz tuvalet eğitimini?
hoşgeldin aramıza canım walla benim oğlanda 3 yaşında inatla bezi atamıyoruz bir ara sırf bu yüzden kabızlık bile yaşadık çok kötüydü 5 gün kaka yapmadı ilaçlarla söktürdük ama kabus gibiydi dr. muz çocuk hazır değilken tuvalet eğitimi vermeye çalışırsak böyle olabileceğini söyledi bende kendi haline bıraktım şimdi istediği zaman yapıyor ismemezse yapmıyor walla
bu arada Allah tamamına erdirsin ne mutlu sana ikinci bebeğine karar verbilmişsin
teşekkürler begümtunay,benimki daha hiç yapmadı tuvalete....kabızlık sorunumuz bizde de oluyor kuru şeyler yediğinde ondan da korkuyorum fitil koymayınca yapamıyor,oturmuyo yawrum hep ayakta duruyo:1no2:
kardeş konuusnda da süpriz oldu bana kalsaydı daha erken derdim,hayırlsıı ikinciside erkek.abisi alışsaydı tuvalet eğitimine iyi olucaktı ama olmadı.
bende aldım klozet kapağı değilde klozete uyumlu oturaklar varya ondan hayvanlar felan var üstüne ayağının altına tabure koyuyorz,ayrıyeten de oturağı var..offf 1 saat nerde duruyor hiç durmyaı istemiyo ki tuvalette
gerçekten çok zor bir karar aslında bizim için olduğu kadar çocuk içinde zor aslında bir arkadaşımın 3 yaşında bir kızı var birde 1 yaşında bir oğlu durum içler acısı kzıın halini yorgunluğunu geçtim büyük olan kız ufaklığa resmen çin işkencesi yapıyor ufaklığa hiç huzur vermiyor bunları gördükçe daha da korkuyorum,benim oğlan yapı olarak arkadaşımın kızı gibi hırçın huysuz bir çocuk değil şükür ama benim korkum tam tersi bebek geldiğinde içine kapanır ve kendini dışlanmış hissederse ne yaparım ondan çok korkuyorum aslında işimiz zor canım umarım bir gün o cesareti toplar ve doğru bi,r karar veririz:teselli:
begümüm cnım benim nasılsın bitanemŞeniz
bu arada oğlum ile ilgili güzel haberlerim var paylaşmak istiyorum:sm_cool:
1.artık oğlum tuvalet alışkanlığı kazandı ve çişini söylemeye başladı:teytey:
2.geceleri bile artık altına yapmıyor,çok sevinçliyim:dance:
3.aşırı dillendi,ne kelimeler söylüyor,ne cümleler kuruyor bir duysanız gülmekten bayılırsınız:roflol:
Evet canim ,insallah ama benim icin erken oldugunu dusunuyorum...
ohhhhh ...Tebrikler pasaya :)
Darisi tum annelerin basina jeyyar
Bu arada kac yasinda canim oglusun ?
merhabalar,22nisan 2005 doğumlu bir kız annesiyim.3 yaş malesef çocukların inat dönemi,bizde bundan nasibimizi alıyoruz bizim kız bugünlerde soyunma merakında doğru dürüst üstünü giydiremiyoruz çıkarıp atıyor şuanda hasta üşüttü. tek atletle duruyordu halada inadına devam ediyor ne yapacağımızı şaşırdık
merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım 3 yasında bir oğlum var ama asırı derecede inat Benim sorunum tuvaletini öğrendi ama su sıralar ben sormadan tuvaletim var demiyor soruyorum yok diyor iç çamasırına bakıyorum ıslatmış Annecim neden söylemedin diyorum hiç bir sey söylemiyor.Gece altını ıslatmıyor.doktora götürdüm idrar yollarında iltihap olabilir diye sonuçlarda temiz çıktı.Sorunun ne olduğunu alayamadım:uhm:
benim de 2 yaş 4 aylık dünya tatlısı bir kızım var:asigim:
bal kızım o benim
yerim ben onuŞeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?