3 yaş grubu anneleri

a.s.hoşgeldiniz çingene34 ve elagamzem allah bağışlasın yavrularınızı.anladımki bu yaştaki çocuklar çok konuşuyorlar hrşeyi merak ediyorlar çünkü benim kızımda öyle.ama geçen hafta hasta oldu hiç ayağa kalkamadı konuşmadı inanın kafamı şişirmesini bile özledim.hasta olmasınlarda konuşsunlar.:1hug:

Merhaba benim kızımda 23.6.2005 doğumlu. Çok neşeli ve aktif bir çocuk. Henüz kelime kuramıyor. Ama derdini anlıyorum 10 a kadar sayıyor karışık sayılar ve ya resimler yaptıkmı hepsini biliyor. söylüyor. çocuklar kelimeleri öğrenebiliyorsa sorun değilmiş. İnşallah yakında cümle kurmayada başlar. Bekliyoruz sabırla.

merhaba.. benim de 37 aylik, Ocak 4 2005, dogumlu bir kizim var... bir de kucugu var, 15 aylik...

Mrb arkadaslar aramiza hosgeldiniz :1hug:
Benim de 2 yas 10 aylik oglum var :asigim:
Elagamzem masallah 2 tane arka arkaya ,zor degil mi canim ?
Ben ikinci cocuga karar veremiyorum :çok üzgünüm:cok SikIntidayim yaa:çok üzgünüm:

bizimki de aynı şu son 15 gündür 3 kelimeli cümleler kurmaya başladı çoğu kelimeyi de harfleri karıştırırarak söylüyor mesela abaca diyor düzeltmek istediğimiz de de bize kızıyor .Ablası çok düzgün konuşmuştu başta biraz tedirgin oldum ama giderek daha iyi konuşuyor.Olacak herhalde.Sağlıklı olsunlar da herşey olur inşallah.

Eğer istiyorsan Zep yardımcında varsa üstüste belki kolay olur ama bana her zaman ilk çocuklar biraz çabuk büyüyorlar,üzülüyorlar gibi geliyor.Benimkilerin arasında 9 yaş var.Hem çok iyi Hem herşey sil baştan 9 sene sonra biraz zor geldi.Kızım yanlızlıktan çok sıkılıyordu.ama şimdi alt alta üstüste oynuyorlar şu anda çığlık çığlığa ikiside.bende:teytey:

Evet canim dogru soyluyorsun ...
Bende aralarindaki yas farkinin az olmasini istiyorum ama bilemiyorum iste ...
Bak senin iki taneymis sen cevaplarsin ...sanki ikinci bir cocugum oldugunda onu sevemezmisim gibi geliyor ...
Tabii iki cocuk iki kat sorumluluk demek ,biz ilk cocugu isteyerek bilincli bir sekilde planladik (Allah'ta nasip etti)yaptik ...
Inanir misin gece gunduz dusunuyorum kararsizim ,esimde kararsiz ...
Yardimciya gelince kimse yardim etmedi ,oglum 4 aylikken yurtdisina ciktik hala yurtdisindayiz ve tek basimiza buyuttuk ,buyuttum ...
Bilemiyorum iste :1no2:

Bende senin gibi düşünüyordum bizimkilerin arası çok olduğundan,birde evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım kızım hep hayatımda varmış gibiydi.Diyordum bende 2.yi kabullenemezsem sanki eve bir yabancı girecekmiş gibi geliyordu.Ama kesnlikle öyle olmadı anneli çok değişik bir şey oğlum sezeryanla oldu yani doğumdan 2 saat sonra gördüm o anda vuruldumYalnız kızım daha güzeldi bu çok zayıf demişim hala dalga geçiyorlar.Ama ne hissettim biliyormusun kızım o anda birden bire büyümüş genç kız olmuş gibi geldi bana.Sevemem diye sakın düşünmeyin öyle çok seviyorsunuz ki bu seferde birinciye haksızlık mı yapıyorum diye düşünüyorsunuz.Kimseye değil kendine ve eşine güveniyorsan ikinciyide istiyorsan.fazla düşünme derim.Yalnız oğlunun okula başladığı ilk yıla rastlamasın dikkat .o sene anneye en ihtiyaç duydukları sene.küçük bir abla tavsiyesi....:1hug:

a.s.canım öncelikle hoşgeldin.eşin içinde geçmiş olsun.inş tez zamanda kavuşursunuz.senin için olduğu kadar oğlun içinde çok zor bi durum.ne diyeceğimi bilemiyorum yardımcı olamadım ama üzüldüğümü bilmeni isterim.:çok üzgünüm:allah yardımcınız olsun.

merhaba benimde iki kızım var.bende ilk kızımdan sonra ikinciyi sevemem gibi geliyodu.ama yüzünü görünce hiç öle değilmiş.banada bir anda büyük kızım çok büyümüş geldi(öbürü iki kilo doğunca).benimkilerin arası 5 yaş büyük okula başladığında küçük 1,5 yaşındaydı o yüzden çok zorlandım.büyük 1.sınıfta ilgi ister küçük beni kucana al der,ablasının defterlerini ister vs.tatlicadiarzu yani uzun lafın kısası ben senin yazdıklarının aynısını yaşadım.yoksa biz tanışıyormuyuz.:roflol:

canımsın evde değildim giremedim bir süre tatlım saol ilgine öpüyorum çok

merhaba bayanlar benim oğlumda 17-9-2004 doğumlu. 3,5 yaşa gidiyoruz. bende aranıza katılmak isterim.

utkuka Allah bağışlasın yavrunu cnm hoşgeldin aramıza

gülsecim hepimizde oluyor arada sırada yeme problemi furkide bir bakıyorsun yiyor doymak bilmiyor bir bakıyorsun ağzını açmıyor deli ediyor beni bende multitabs kullanıyordum eskiden bu sene minadex veriyorum arada.cnm ufakta büyüyor en meraklı zamanı Allah yardımcın olsun zor wallaa

betülcüm bizimkiside çok zorlarsam bir kaç kez çıkardı bende artık hiç zorlamıyorum zaten uzmanlarda bizleri yanlış buluyor zorladıkça çocuk yemek yemekten soğurmuş anne yüreği işte aç kalacak diye koşuşturuyoruz ama doğru değilmiş cnm

merhaba ben de aranıza yeni katıldım benimde 3 yaş 7 aylık bir kızım var. avatarda grdüğünüz...... rota virüsü bulaştığı için hastaneye yatırdı doktor..sanırım kreşten bulaştı çünkü çok ilgilenmiyorlar çocuklarla bende cuma günü gittim aldım kızımı kreşten zaten kendisi de istemiyor...benim sizden istediğim bana fikir vermeniz..eşim 10 gün sonra askere gidecek kızımız kardeş istiyor ama ben kızıma zor bakıyorum bir tane daha çocuk büyütmeye halim yok. ama kızım çok isteiyor etraftan da yapın kardeşi olsun yarın size birşey olsa bi kardeşi kalsın destek diyorlar ama ben bakamam diye korkuyorum ne olur bana yardım edin doğum kontrol hapı kullanmayı geçen ay bıraktım sonrada pişman oldum inşallah hamile değilimdir. kocamda yok zaten yanımda hamilelikte en çok ihtiyacım ona olacak ama o askerde olacak hem de uzun dönem... bu arada 30 yaşında kendisi...neyse bana yardım edin ne olur ben ne yapayım şimdi..

betülcüm walla benimkisiş kafasına göre bir bakmışsın gecenin bir yarısını yastığını battaniyesini almış yanımıza geliyor sizle yatıcam diye bende üstüne pek gitmiyorum bir ara devamlı geliyordu çünkü şimdi azalttı dikkat ediyorum ya çok yorulduğunda uyuyamıyor yada birşeyden korkarsa tedirginse geliyor cnm.ama yanlız değilsin inan bana bir çok kişide duydum aynısını

iremcim inan bana bu bit olayının titizlikle hiç bir ilgisi yok geçenlerde bir arkadaşımın kızndada oldu ecz.ç ne bir şampuan vermiş geçti şükür birde ben çocukluğumdan hatırlıyorum annem paltolarımızın içine kafurun dikerdi onun kokusuna gelmezmiş.Yiğenim anaokuluna gidiyor inan bana okulda çocukların paltolarının asıldığı dolaplara koymuşlar baya etkili bence hepimiz çocukların dolaplarına koyalım bir tedbir hiç bir zararıda yok

ilktuğcum walla gerçekten işin zor cnm Allah yardımcın olsun yemeyen çocukla uğraşmak çok zor benimkisi Allahtan seçme huyu olmayan bir çocuk herşeyi yer bana çekmemiş Allahtan ama çocuklar için yemek kitapları var görüntülerini filan onlara hitap edicek şekilde sunan belki faydası olur cnm bir dene bence

merhaba.. benim de 37 aylik, Ocak 4 2005, dogumlu bir kizim var... bir de kucugu var, 15 aylik...

elagamzem hoşgeldin cnm Allah bağışlasın yavrularını

çingene seninde Allah bağışlasın yavrunu cnm.

betülcüm geçmiş olsun umarım iyidir şimdi yavrun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…