3 yaş grubu anneleri

:)
bende dusunmuyor degilim ama ikinci bir cocuk iki kat sorunluluk ve ne bileyim :bbo::sm_confused:

çok haklısın zaten durakladığımız yerde o değilmi ne güzel demişsin yukarda dünya getirmek kolay eğitmek zor bir tek doğurmakla bitse zaten
birde bazen düşünüyorumda sıfırdan herşeyi tekrar yaşamak rahata alışınca dahada zor olucak ama

Evet canim ,insallah ama benim icin erken oldugunu dusunuyorum...

ohhhhh ...Tebrikler pasaya :)
Darisi tum annelerin basina jeyyar

Bu arada kac yasinda canim oglusun ?

Zepp'im canım güzel dileklerin için teşekkür ederim
oğlum 19.05.2005 doğumlu ve yazdan beri onu sıkmadan
alıştıra alıştıra tuvalet eğitimini kazandırmaya çalışıyordum.aslında
ona kalsa hiç ama hiç söylemeyecekti...
anlatayımmı nasıl söylediğini dinlermisiniz beni:
Şimdi bundan yaklaşık 20 gün evvel bezi bağlı tabi,asitli yedigün içti,
e tabi artık haliyle asitli olduğu için poposunu pişik yaptı.canım ya nasıl acıdı
'acıyo acıyo' her bezine çiş yaptığında 'acıyo' diyordu.bende bak oğlum
artık sen adam oldun ya,ondan senin artık alına her bez bağladığımızda popon
böyle acıyacak dedim.anne ben çişimi söylersem acımazmı diye sordu?bende hayır oğlum acımaz dedim.bezi çıkarttım ve bir kaç kere altına kaçırdı tabi haliyle.ama daha sonra kendini kontrol etmeye başladı.o gün bugün beze elveda dedik.
ilk tuvaleteğitiminde biraz baskı yaptım psikolojik olarak etkilenmişti,daha sonra baskı kurmadan yavaş yavaş alıştırmaya ve alışmaya sağladım..sonunda şükürler olsun tuvalet alışkanlığını kazandırdım..
darısı bütün çocuklarımızın başına,inşallah:sm_cool:

canımm ne mutlu walla sana bende uygulıyim bari bu yöntemi dedim ama ben asitli şeyler vermiyorum ufaklığa kendim bile eve almamaya açlışıyorum alışmasın diye alıştılarmı hep istiyorlarmış öyle duydum hep

benim kızımda çişini 33 aylıkken söyledi.benim için süpriz oldu.yaza bırakmıştım,biraz üstüne düşmüştüm ama niç oralı değildi hatta bez daha rahat oluyor diyordu bizim çok bilmiş hanım.amasöyledi işte paşa gönülleri ne zaman isterse o zaman söylüyorlar bu arada geceleri bez takıyorum yapıyor tam olarak kurtulmasakta bunada şükür.

:)masallah canim ...Biz iki yasina girince bitirdik o isi ...1 ay surdu :bbo:Ama yine de cok sukur cevremde duydugum ve gordugun kadariyla basariyla hallettik biz :)

Hem cocuk hem de anne icin zor bir surec bu tuvalet egitimi SIkmadan ,eglendirerek (ben oyle yaptim )ogretmeye calisilmali ama tabii cocuktan cocuga da fark var ...

meraba zepp senin eşin polisti yanlış hatırlamıyorsam,öyleyse ortak noktalarımız çok,halimizden daha iyi anlarız arkadaşım

begümüm kafana bu kadar takıp kendine sorun haline getirme bunu.çünkü sende yukarıdaki yazında demişsin çocuk kendini hazır hissettiğinde zaten kendiliğinden söylüyor.hiç üzerine gitme,ama şimdi soğuk olmaz ama yaza doğru bezi altından çıkart ve bezsiz ne kadar rahat olduğunu o bile farkına varacak ve kendiliğinden söyleyecektir.şimdi ben oğluma gece uyuyunca bağlıyorum bezini ve gece altını ıslatmıyor ve kalkar kalkmaz anne bunu çıkart sıkıyor beni diyor.yani tatlım dediğim gibi ilk önce bezi unuttur altına bir kaç kez kaçırınca da zaten çocuk o ıslaklığı hissedince rahatsız oluyor işte o zaman başlıyor çişini söylemeye.yerimseniben

aramızda kalsın kızlar ama bende bu aralar bir bebek özlemi başladı ki sormayın gitsin.yeni doğum yapan anneler görünce,o bebekleri falan görünce içim gidiyor.ama kendime güvenemiyorum bilmiyorum kararsızım,hani bilmiyorum ikinci kez teyze olabilirsiniz benden söylemesiyerimseniben

hayatım eve bende hiç almam asitli içecekler ama küçük teyzemiz misafirimizdi ve sever diye akşam ymeği için almıştım tabi bizim oğluşta istedi ama ben tabi anne olarak kızdım olmaz dedim ama ben kızdıkça tabi o daha çok inat edinc yarım çay bardağı verdim,e şimdide iyiki vermişim diyorum bazen,baksana oğluşum çişini söylemeye başladı..o son oldu zaten merak etme zararlı içeceklere bende çok dikkat eiyorum..bitanem:teselli:
hemşerim bende Niğdeliyim ve yazmak istedim.Niğdenin neresindesiniz ay nasıl özledim oraları anlatamam canım yaaa.

Sen baya erken alıştırmışsın Zepp cim yaa,çok doğru eğlendirerek ve onu sıkmadan alıştırmak en güzeli.zaten korkutarak yada kızarak bir şeyler verilmiyor.daha çok çocuğun psikolojisini etkiliyor...a.s.

canımsın saoll desteğin için bende zaten bıraktım kendi haline ne zaman nasıl isterse paşamız öyle oluyor

ayy inanmıyorum walla hadi hayırlısı ayşecim walla bende istiyorum ama kendimi henüz hazr hissetmiyorum açıkçası

meraba zepp senin eşin polisti yanlış hatırlamıyorsam,öyleyse ortak noktalarımız çok,halimizden daha iyi anlarız arkadaşım

Benimde anne tarafim nigdeli kizlar ...
Al hemseri ciktik :sm_cool:

dediğim gibi begümüm biraz daha hazır hissedeyim kendimi,pek te ara vermek iyi değil diyorlar ama ikinci kez anne olmaya hazırlamaya çalışıyorum kendimi..gerçi berkemiz biraz hazırlıksız yani bizlere sürpriz oldu ama iyide oldu diyorum şimdi.koca adamım ben diyor başkada bir şey demiyor :roflol:
hayırlısı bakalım zaten biz korunmuyoruz , Allah bir tane daha evlat nasip ederse yanına arkadaş olur inşallahh..:1hug:

Benimde anne tarafim nigdeli kizlar ...
Al hemseri ciktik :sm_cool:

ya Zepp ne güzel tesadüfe bak ya çok sevindim canım yaa
neresinden biliyormusun.
benim annem babam Niğde Hacı Abdullah Kasabasından
1980 de İstanbula göç etmişler ben İstanbulda doğup büyüdüm
ama ordada evimiz var ve evlenmeden önce her yaz,her kurban bayramında giderdik.çok özledim şimdi oraları 5 yıl oldu gitmeyeli,ay çok duygulandım şimdi ya ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.çok güzel yıllardı yaaa:çok üzgünüm:

canım benimAllahtan hayırlısı bizim furkanda süpriz bebek oldu dediğin gibi iykide olmuşlar ama ikinci walla beni korkutuyor açıkçası kendimide düşünüyorum furkanıda daha çok küçük en çok bana ihtiyacı olduğu dönemde yeni bir bebek sevgiyi bölmesede ilgiyi ister istemez bölecek ne bilim:uhm:

aslında duygusal düşündüğümde bende istemiyor gibi oluyorum,dediğin gibi sevgisi bölünecek belki ama bizlerde çok harap oluyoruz onları büyütmek,bir şeyler vermek için,değilmi?
Berke Umut çok fazla yormadı beni çok güzel bir bebeklik geçirdik..hiç ağlamaz,hiç mızmızlanmaz ve hiç beni üzmezdi.gece bile uyandıramazdı beni begümüm...
Ama düşünüyorum da ikinci de nasıl olur,birde ben çalışan bir anneyim tabi bunun sıkıntısını berke umuta hiç nüksettirmedim,evim zaten yakın iş yerimle altlı üstlü sırf ona yakın olmak için evimi bile taşıdım ama dediğim gibi ikincide ne yaparım bilmiyorumfisfisfis

ya şirinlere bak,nasıl güzeller...
avatarıma uzun zamandır eklemiyordum oğluşum resmini...
senin Furkan'da tam bir fırrlama begüm baksana cin gibi bakıyor...Şeniz

canım furkanda bebekken çok usluydu ilk 6 ay evde bebek varmı belli değildi ama ne zaman hareketlendi canıma okudu açıkçası halende devam ediyor oda haklı bütün gün benimlen sıkılıyor çocuk...

inşallah iyi olur canım ama çalıştığın için gerçekten zor tabii

ya şirinlere bak,nasıl güzeller...
avatarıma uzun zamandır eklemiyordum oğluşum resmini...
senin Furkan'da tam bir fırrlama begüm baksana cin gibi bakıyor...Şeniz

sorma ayşecim dışı sizi içi beni yakan cinsten bu furkan varyaa Allahtan uyududa şimdi rahatım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…