3 yıllık erkek arkadaşımı terk ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam benlik konuymuş, birebir benim sevgilimle ilişkim böyle. Şu anda 30 yaşındayım ve bekliyorum çünkü çok seviyorum, o olmazsa başkası olsun diye düşünmüyorum.

Gerçekten sevseydiniz bu şekilde düşünmezdiniz zaten
Ailesinin durumu kötü demişsiniz ne alakası var anlamadım ailesini insan zengin olsun fakir olsun diye doğmadan önce seçemiyor sonuçta
Birbirini bekleyen hele ki şu dönemde çok insan oluyor işsizlik var geçim zor
Öyle evlenmek kolay değil
Aynı şekilde bende erkek arkadaşımı bekliyorum

özelden yazdım

okurken aynı zamanda çalışan biriyse okulu uzatma olayı sorun olmamalıydı.
ya da okuduğu okul en prestijli okullardan biriyse mezun olmanın zor olması beklenilen bir şey.
sevgilinizin ne kadar çalışıp çalışmadığını siz biliyorsunuz. çabalamasına rağmen okulu uzadıysa gitmeniz maalesef yanlış bir karar.

Alan konusunda bilgisi olan birisi olarak vicdan azabı çekmemenizi öneririm.
Bilgisayar mühendisliği dönem başı ders sayısı az ama ödevleri çok olan bilr bölümdür.
Her dönem 4-5 ders alınır, 6-7 ders kişiyi zorlar.
Yaz okulunda 6 dersi birden temizlemek nasıl olacakmış bir haber versin?

15 dersi olan birisinin bırakın bir dönem 8.yıla kadar okulda kalması gayet mümkündür.
Bunu kendisi de biliyor.

30 yaşında mezun olmasından ziyade okulu uzatması ve deneyimsizliği problem. İşverenler deneyimi olmadığına göre ders notlarına bakacak, onunla aynı yaşta olanlar arazide pişip firma bile değiştirmiş olacak.

En alt kademede maaşı daha düşük olacak sonradan yükselecek. Çömezler çok hata yapabilir sonuçta.
Her durumda minimum 3-4 yıllık bir süreden bahsedebiliyoruz.

yerinizde olsam 'acaba sevgilim sevmediği bir iş mi yapıyor, neden böyle, acaba başka bir alanda kendini daha mı kolay yetiştirirdi' gibi şeyler düşünürdüm. ben o insanı o insan olduğu için önemsiyorum, hayatta hep hırslı olamıyoruz. o hırssız, okul uzatan, 22 yaşında üniversiteye girmiş insanı yıllardır tanıyor, böyle biri olduğunu biliyordunuz; bu durumu yadırgıyorsanız bence baştan başlamamalıydınız. insnaların nerelere gelecekleri belli olmuyor ilerde. iyi günde kötü günde yanında olamayacağınızı düşünüyorsanız ayrıldığınız iyi olmuş bence.

doğru söylüyorsunuz. siz de bilgisayar mühendisi olmalısınız?

Katılıyorum. Geçen bir konuda yaptıkları yurt dışı tatillerinden gittikleri ülke sayısına kadar herkes yazmış. Sonra da burda 'sevgi emekti' tiplerine giriyorlar. Neredeyse bir kuru ekmeği ye yeter ki aşk olsun diyecekler

Yorumları hayretle okudum...Neymiş aşık olsa 8 sene de beklermiş, zengin koca arıyormuş...

Konu sahibi bence gayet doğru bir karar vermişsin....Herkes önce kendini düşünmek zorunda, dünyadaki tek erkek oymuş gibi yıllarını onu beklemekle harcamamaya karar verdiğin için akıllısın..

22 yaşında başlayıp hiç acele etmedem 2 yıl okulu uzatan biri 15 dersi de hemen veremez zaten o daha uzar sonra askerliği....Hem iş bulması çok zor olacak işe başvurduğunda bunlar kendisine sorulacak, neden geç başladınız neden uzadı..Okulu bu kadar uzatması bi kere ofsayt olacak...Sen işveren olsan güvenebilir misin? Özetle tanıdık yoksa iş bulması da sıkıntı olabilir şans artık...

Ayrıca sorumsuzluk hayatının diğer alanlarında da vardır bence iyi karar

Hayatta hiçbir şey garanti değil. Hele guzelliginize güveniyorsanız. Güzellik çok göreceli ve geçici bir kriter. Karakterinize güvenin o daha kalıcı.

Size bu saatten sonra tek tavsiyem sırf paralı ve statülü diye taliplerden birini seçmeyin. Kişiliğe de bakın merhamete de. Kendinden alt insanlara davranışına da bakın.
Bir laf var çok severim.
"Daha iyi olanı değil, sana kendini daha iyi hissettireni seçmelisin." Erich Fromm

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Zaten sevseydin ev borcu ödemek o kadar gözüne gelmezdi. Mantık evliliği yap bence aşk evliliği düşüncelerine pek uymuyor gibi.

Siz niye bu kadar linç yediniz anlamadım kısaca daha fazla zaman kaybetmek istememissiniz mantiginiz ağır basmış ayrilmissiniz. Kimse sizi bunun için zorlayamaz ki. Bu da sizin kararınız sizin istekleriniz. Tabi ki kendinize iyi imkanlar sunulmasını bekleyeceksiniz ne yazık ki sevgi her zaman ise yaramıyor her şeyin bir sınırı oluyor

sadece deseydiniz ki bu adamın hırsı yok ama ben daha hırslı, şu şu karakterde birini isterim hiç yorum yapmazdım. ama araya ailesinin maddi durumu iyi değil, hep ev borcu ödeyeceğiz gibi bilgiler girdiğiniz için bence ayrılarak karşınızdaki insana da iyilik yapmışsınız diyeceğim.
toplumun genel algısı bir insanın 30 undan önce işe girmesi, 30un başlarında terfi almasıdır. ama hayatın kime ne zaman ne sunacağı belli olmaz.
dünyanın en zengin ve başarılı adamları üniversiteyi bitirememiş insanlardır. elbette eski erkek arkadaşınız da öylelerinden olacak diyemem ama bence daha ziyade maddi kaygılarla verdiğiniz bu karar ileride ona uzaktan bakarken sizi pişman edebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…