- 1 Haziran 2018
- 5.330
- 16.353
- 248
- Konu Sahibi 31cigdem31
-
Keşke yapmasaydın neyse olan olmuş artık. Pişmanlık duymanın bir manası yok. Artık önüne çıkan iş fırsatlarına bak kendini geliştir. Sonra da kısmetlerine bakarsın.Biz ilk başta güzel ayrıldık ama 15 gün sonra bana mesaj attı instagramdan. Ben de beni rahatsız etmemesini söyleyip engelledim instagramdan da(daha önce whatsapp vs engellemistim ayrıldıktan sonra). Bu sefer bana uzunca bir mesaj attı, ben de sinirlendim ve gelecek vaad etmedigini vs söyledim, bu yüzden ayrıldım dedin.
Beni rahatsız etmeseydi yapmayacaktım.
Benim gibi bir insanın ahını aldınForumda yeniyim öncelikle herkese merhabalar.
Benim bir derdim var ve hata mı yaptım bilmiyorum,sizlerden öğrenmek istiyorum.
Erkek arkadaşım 28 yaşında ve Bilgisayar Mühendisliği okuyor şu anda. Üniversiteyi geç kazanmış(22 yaşında) ve okulunu ilk 2 sene ki rahatlığı yüzünden uzattıkça uzattı maalesef. Şu anda 6 senesinde ve ben okulunu yarım dönem daha uzattığı için, inancımı kaybettim ve gelecek vaad etmediğini düşündüğüm için ayrıldım. Elinden geleni yapıyordu, bölümü zor ama ben daha fazla beklemek istemedim, bitirdim.
Ben, gelecek vaad etmediğini söyledim, sana olan inancımı yitirdim dedim ve ayrıldığımı söyledim. Bana, ikimiz için mücadele ettiğini,onu en zor zamanlarımda, tam da (15 dersi kalmıştı) tüm gücüyle bitirmek için uğraşırken, yarım dönem daha uzattığı için ayrıldığımı,g.. gibi ortada bıraktığımı söyledi.
Bana bir sürü hakkını asla helal etmediğini,benim gibi bir insanın da ahını aldın ya,bir daha yüzümün gülmeyeceğini vs söyledi. Ben de her yerden engelledim kendisini. Unuttuğumu görsün diye 2 ay sonrasında instagrama fotograf vs attım ki eminim daha da çıldırmıştır bu duruma ama açıkçası...
Bazen yanlış mı yaptım diye kendime soruyorum ve kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Beni gerçekten seviyor,asla aldatma vs işlerine bulaşmaz,şiddet saygısızlık ya da yalan herhangi bir şey olmadı ama bende onun ne parasını yedim(cebinde beş kuruş parası yok kaç senedir,ne gezebildik ne tozabildik). Ben mezun oldum geçen haziran ayında, o yüzden benim onu kullandığımı ve ben istanbul'a dönünce ilk fırsatta(okulunu yarım dönem daha uzattığını söyledikten sonra ayrıldım) onu ortada bıraktığımı vs söyledi,baya bir ah etti bana. Aile kültürlerimiz ortak,kafa yapılarımız ortak,tek sıkıntı hırslı bir insan değil ve onun hayatta başarılı olmasını isteyen bir insan olmama rağmen, onun bu hayatta hiçbir şey başaramayacağını düşünüyorum, bu yüzden de ayrıldım. Ailesinin de maddi durumu vs iyi değil, bu yüzden gelecek açısından bana sunabileceği bir şey yok.
evlenseydik, yıllarca ev borcu vs ödeyecektik. ayrıca mezun olacak,askere gidecek,para kazanacak vs beklemek istemedim ben,sıkılmıştım bu durumdan.
ama bazen geceleri aklıma geliyor ve keşke böyle olmasaydı diyorum.
sizce ben yanlış mı yaptım? sonuna kadar beklemeli miydim?
Bu tarz ya da benzer bir şeyler yaşayan birileri var mı, bana akıl verin lütfen.
teşekkür ediyorum şimdiden..
O haber yollayan zengın kocaların içinden kim bilir ne çıkıcakYa pff...Ona arabesk demişler de siz ondan daha arabesksiniz bence.Yok seni çok sevdiğimden ayrıldım falan yok daha neler ya,biraz olgunlaşın dönün aynaya deyin ki ''ben bu adamı sevmiyordum'' çünkü sevmiyordunuz niye ısrarla bizi inandırmaya çalışıyorsunuz anlamadım.
Ee siz çalışmıyorken bu dediğiniz nasıl olacak ? Zengin kocayla mı ?
Forumda yeniyim öncelikle herkese merhabalar.
Erkek arkadaşım 28 yaşında ve Bilgisayar Mühendisliği okuyor şu anda. Üniversiteyi geç kazanmış(22 yaşında) ve okulunu ilk 2 sene ki rahatlığı yüzünden uzattıkça uzattı maalesef. Şu anda 6 senesinde ve ben okulunu yarım dönem daha uzattığı için, inancımı kaybettim ve gelecek vaad etmediğini düşündüğüm için ayrıldım. Elinden geleni yapıyordu, bölümü zor ama ben daha fazla beklemek istemedim, bitirdim.
Ben, gelecek vaad etmediğini söyledim, sana olan inancımı yitirdim dedim ve ayrıldığımı söyledim. Bana, ikimiz için mücadele ettiğini,onu en zor zamanlarımda, tam da (15 dersi kalmıştı) tüm gücüyle bitirmek için uğraşırken, yarım dönem daha uzattığı için ayrıldığımı,g.. gibi ortada bıraktığımı söyledi.
Bana bir sürü hakkını asla helal etmediğini,benim gibi bir insanın da ahını aldın ya,bir daha yüzümün gülmeyeceğini vs söyledi. Ben de her yerden engelledim kendisini. Unuttuğumu görsün diye 2 ay sonrasında instagrama fotograf vs attım ki eminim daha da çıldırmıştır bu duruma ama açıkçası...
Bazen yanlış mı yaptım diye kendime soruyorum ve kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Beni gerçekten seviyor,asla aldatma vs işlerine bulaşmaz,şiddet saygısızlık ya da yalan herhangi bir şey olmadı ama bende onun ne parasını yedim(cebinde beş kuruş parası yok kaç senedir,ne gezebildik ne tozabildik). Ben mezun oldum geçen haziran ayında, o yüzden benim onu kullandığımı ve ben istanbul'a dönünce ilk fırsatta(okulunu yarım dönem daha uzattığını söyledikten sonra ayrıldım) onu ortada bıraktığımı vs söyledi,baya bir ah etti bana. Aile kültürlerimiz ortak,kafa yapılarımız ortak,tek sıkıntı hırslı bir insan değil ve onun hayatta başarılı olmasını isteyen bir insan olmama rağmen, onun bu hayatta hiçbir şey başaramayacağını düşünüyorum, bu yüzden de ayrıldım. Ailesinin de maddi durumu vs iyi değil, bu yüzden gelecek açısından bana sunabileceği bir şey yok.
evlenseydik, yıllarca ev borcu vs ödeyecektik. ayrıca mezun olacak,askere gidecek,para kazanacak vs beklemek istemedim ben,sıkılmıştım bu durumdan.
Bu tarz ya da benzer bir şeyler yaşayan birileri var mı, bana akıl verin lütfen.
Benim gibi bir insanın ahını aldıntövbe estağfurullah yarabbim ya kendini kaf dağında prens zannediyor heralde.
Açıkçası mühendislik dersleri o kadar da zor değildir, hiçbir bölüm o kadar zor değil. Biraz düzenli çalışınca gayet ortalama bir insan bölümü bitirir. Sizin şikayetçi olduğunuz kısmın sorumluluk sahibi olmak olduğunu düşündüm. Daha okul derslerini bu kadar saldı, umursamıyor, daha okul bitecek, askerlik yapacak, iş bulacak, düzen kuracak, aileler tanışacak ayrilmazsak ancak evlenecez. Bu konuda anlattığınız kadarıyla haklısınız.
Çocuğun babası ölmüş üniversiteye hazırlanırken bu yüzden iki yıl kendine gelemedi diyen siz sonra tembel diyen siz ailesinin durumu yok ev yok borç ödeyemem diyen sizsiniz dimi. Madem çok guzel kızmışsınız zengin talipleriniz varmış ya siz bir işsiz olarak iğneyi kendine batırıp taliplerinize ne suncaksınız? Birikiminiz var mı evlilik için sanmıyorum ailenizin durumu ıyı mı peki ? Başkalarının ailelerinin parasını hesap edeceğinize kendinizi sorgulayın. Senin ailen karşı tarafa ev veriyor mu saçma egoist yorumlarda bulunuyorsun. Çok güzelim de şöyle de böyle de yok o beni unutamazda valla öyle bir unutur ki ben onun yerinde olsam beni böyle aşağılayan biri olsa hem de ne zorluklar geçirmeme rağmen ben de mühendisle vs evlenmek isterim zaten derdim
Ondan iyisini bukma ihtimalim cok yuksek cumlenizle o adami terketmekle cok hayirli bir is yapmissiniz. Adamin verilmis sadakasi varmis.ben başkası için ayrılmadım bu birincisi. böyle olsaydı şu anda hayatıma birisini almıştım.
ikincisi benim orada anlatmak istediğim şey,ben güzel bir kadının ve beni isteyen çok kişi var ve ben buna rağmen kimseye gitmiyorum,şu anda yalnızım ama ileri de hayatıma birisini alırsam,ondan daha iyisini bulma ihtimalim çok yüksek ve ben bu ihtimalin farkındayım...
iftira atmayın insanlara.
Evet duruyorsunuz. İnsanlar mezun olur, çalışır, borca girer ev alır. Hatta çoğu kişide durum rutin olarak bu şekilde işler. Veya bazılarına babası ev alır( o da benim gözümde zengin sayılır) ya da kendisi zengindir direk evi vardır. Eee siz ilk seçeceği eleyip yıllarca borç ödeyecektik, ailesi de fakir deyince ortaya ne çıkıyor?? I Want to zengin koca. Çocuk haklı tamam yedik içtik vakit geçirdik ama hayatın da bir gerçeği var beni bir elim yağda bir elim balda tutacak adam arıyorum... diyemediniz ve okulu bahane ettiniz bence. Yazdığınız iç yorumlardan karakteriniz bağırıyor çünkü. Sadece okulu uzatması konusunda size hak verecek gibiyim ama belki de size bile anlatamayacağı dertleri vardı ve uzadı okul. Keşke o kadar az dersi varken bırakmasaydınızzengin koca arıyor gibi mi duruyorum oradan bakınca? çok ayıp
Forumda yeniyim öncelikle herkese merhabalar.
doğru söylüyorsunuz. siz de bilgisayar mühendisi olmalısınız?
Evet öyle, oturup bölümümün ders programını bile tekrar kontrol ettim.
15 ders dediğiniz 1.5 yıl demek zaten.
Çoğu kişi okulunu bitirip hemen işe atılır, eski sevgilinizin durumu azınlıkta. 8 yıla uzattığını veya okuldan ayrıldığını duyarsanız şaşırmayın.
Yorumunuzun her harfine katılıyorum. Benim de bı kuzenim var tıpkı konu sahibi gibi eğitimi yok bu aşağılamak için demiyorum ama öyle ortaokul mezunu ve ben avukat doktordan aşağısıyla evlenmem derdi. Bunu anneme söylüyor bir zengin koca olursa bu kriterler olsun. Benim annemin de eğitimi yoktur tabi okutmamışlar ama kendini çoğu okumuş insana taş çıkartır. Direk kızım o avukat doktorlar kendileri gibi kızlarla evleniyor demesiyle ben çok iyi yemek döktürüyorum benim gibi hamaratı nerden bulcaklar kaparlar beni dedi. Yani demem o ki o güzelliğin içi boş olduktan sonra terkedilen kendi olucaktır. Erkekler dış görünüşe ilk bakar ama sonra o dış görünüşün hiç bir önemi kalmaz hele ki yok ev yok rahat yaşayayım sinyalleri verildikten sonra erkekler direk kaçıyorbirikimi güzelliği arkadaşım, hani şu bir sivilceyle bir anda mahvolabilen şey var ya ondan..
gene yazıcam, sadece güzelliği ile çok iyi koca bulabileceğini düşünenler biraz kültürlerine yatırım yapsınlar. o iyi kısmetler yüze değil beyine bakıyor zira. hatta meşhur bir yazı var:
çok zengin bir adama çok güzel bir kız mail atıyor, siz zenginlerin yanında hep orta güzellikte kadınlar var neden böyle ve ben zengin kocayı nasıl bulurum diye. adam da diyor ki bizler doğru yatırım yapabilen insanlar olduğumuz için zenginiz.
sadece güzelliği seçersek o ortalama 10 sene sonra vasatlaşan bir surata dönecek ve eğer kendini geliştirmemişse bizim yanımızda bizi temsil edemeyecek. o yüzden orta güzellikte ama akıllı kadını tercih ederiz.. şeklinde cevap yazıyor.
suç konu sahibinde de değil aslında. bizim ülkemizde daha kız çocuğuyken güzel bir kadın olma algısı öyle bir yerleştiriliyor ki zihinlere.. hatta bir sürü kadın kızını "sen çok güzelsin benden daha iyi evlilik yapacaksın" diye büyütüyor. malum zaten güzide yurdumda gençlere git dünyayı gez, çok kitap oku kültürünü geliştir, farklı insanlar tanı gibi yönlendirmeler de az. e ne yapsın, çoğu kadın sermayeyi sadece güzellik sanıp hareket ediyor.
bence bu algı bizim kültürümüz olmuş neredeyse. çok yabancı arkadaşım var, hiçbirinde böyle bir yaklaşım duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?