3 yıllık erkek arkadaşımı terk ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorumsuz bir insan olması elbette ayrılık sebeplerinden biri olabilir ama, tek başına yeterli bir sebep değil bence.
Sizin yaptığınız benim fikrime göre erkek arkadaşınızı zor zamanında ortada bırakmaktır.
ilişkinin başında farketmediniz mi? Ya da ortalarına doğru. Kötü günde olmayacaksanız doğru karar vermişsiniz ayrılarak. Bakmayın arkanıza.

Keşke yapmasaydın neyse olan olmuş artık. Pişmanlık duymanın bir manası yok. Artık önüne çıkan iş fırsatlarına bak kendini geliştir. Sonra da kısmetlerine bakarsın.

Ben sizi anlıyorum.Hayata karşı dimdik ayakta durabilmek için can hıraş çalışıp bunca emek verirken partnerinin sorumsuzluğu,boşvermişliği,tembelliği insanı çileden çıkarır.

Biraz da karakter meselesi,ben hayatım boyunca hep çok çalıştım,çok emek verdim karşımdan da bunu beklerdim.O yüzden 30 yaşına gelip senelerce okul bitiremeyenlere,baba parasıyla fink atıp bi baltaya sap olamayan asalaklara zerre tahammülüm yok.

Benim gibi bir insanın ahını aldın tövbe estağfurullah yarabbim ya kendini kaf dağında prens zannediyor heralde.

Açıkçası mühendislik dersleri o kadar da zor değildir, hiçbir bölüm o kadar zor değil. Biraz düzenli çalışınca gayet ortalama bir insan bölümü bitirir. Sizin şikayetçi olduğunuz kısmın sorumluluk sahibi olmak olduğunu düşündüm. Daha okul derslerini bu kadar saldı, umursamıyor, daha okul bitecek, askerlik yapacak, iş bulacak, düzen kuracak, aileler tanışacak ayrilmazsak ancak evlenecez. Bu konuda anlattığınız kadarıyla haklısınız.

O haber yollayan zengın kocaların içinden kim bilir ne çıkıcak Artık buraya konu açar kocam beni aşağılıyor diye. Hayır yani iğneyi ilk kendine batır sonra karşı tarafı aşağıla üstüne ailesinin durumunu bile hesap kitap yapmış. Konu sahibi kusura bakmasın o çoğu zengin koca çalışan kadın istiyor

Çocuğun babası ölmüş üniversiteye hazırlanırken bu yüzden iki yıl kendine gelemedi diyen siz sonra tembel diyen siz ailesinin durumu yok ev yok borç ödeyemem diyen sizsiniz dimi. Madem çok guzel kızmışsınız zengin talipleriniz varmış ya siz bir işsiz olarak iğneyi kendine batırıp taliplerinize ne suncaksınız? Birikiminiz var mı evlilik için sanmıyorum ailenizin durumu ıyı mı peki ? Başkalarının ailelerinin parasını hesap edeceğinize kendinizi sorgulayın. Senin ailen karşı tarafa ev veriyor mu saçma egoist yorumlarda bulunuyorsun. Çok güzelim de şöyle de böyle de yok o beni unutamazda valla öyle bir unutur ki ben onun yerinde olsam beni böyle aşağılayan biri olsa hem de ne zorluklar geçirmeme rağmen ben de mühendisle vs evlenmek isterim zaten derdim

Iyi yapmissin..

Belli bir yaştan sonra insan çekemiyor böyle öğrenci gibi takılmayı haklısınız o yönden. Bir de insan nasılsa öyle devam ediyor. İlerde iş konusunda da sıkıntı yaşayabilir bence iyi yapmışsınız

ne mühendisisiniz ? dersleri zor bulmadığınıza göre mühendislik okumuş olmalısınız diye düşündüm :)

birikimi güzelliği arkadaşım, hani şu bir sivilceyle bir anda mahvolabilen şey var ya ondan..
gene yazıcam, sadece güzelliği ile çok iyi koca bulabileceğini düşünenler biraz kültürlerine yatırım yapsınlar. o iyi kısmetler yüze değil beyine bakıyor zira. hatta meşhur bir yazı var:

çok zengin bir adama çok güzel bir kız mail atıyor, siz zenginlerin yanında hep orta güzellikte kadınlar var neden böyle ve ben zengin kocayı nasıl bulurum diye. adam da diyor ki bizler doğru yatırım yapabilen insanlar olduğumuz için zenginiz.
sadece güzelliği seçersek o ortalama 10 sene sonra vasatlaşan bir surata dönecek ve eğer kendini geliştirmemişse bizim yanımızda bizi temsil edemeyecek. o yüzden orta güzellikte ama akıllı kadını tercih ederiz.. şeklinde cevap yazıyor.

suç konu sahibinde de değil aslında. bizim ülkemizde daha kız çocuğuyken güzel bir kadın olma algısı öyle bir yerleştiriliyor ki zihinlere.. hatta bir sürü kadın kızını "sen çok güzelsin benden daha iyi evlilik yapacaksın" diye büyütüyor. malum zaten güzide yurdumda gençlere git dünyayı gez, çok kitap oku kültürünü geliştir, farklı insanlar tanı gibi yönlendirmeler de az. e ne yapsın, çoğu kadın sermayeyi sadece güzellik sanıp hareket ediyor.

bence bu algı bizim kültürümüz olmuş neredeyse. çok yabancı arkadaşım var, hiçbirinde böyle bir yaklaşım duymadım.

Ondan iyisini bukma ihtimalim cok yuksek cumlenizle o adami terketmekle cok hayirli bir is yapmissiniz. Adamin verilmis sadakasi varmis.

zengin koca arıyor gibi mi duruyorum oradan bakınca? çok ayıp
Evet duruyorsunuz. İnsanlar mezun olur, çalışır, borca girer ev alır. Hatta çoğu kişide durum rutin olarak bu şekilde işler. Veya bazılarına babası ev alır( o da benim gözümde zengin sayılır) ya da kendisi zengindir direk evi vardır. Eee siz ilk seçeceği eleyip yıllarca borç ödeyecektik, ailesi de fakir deyince ortaya ne çıkıyor?? I Want to zengin koca. Çocuk haklı tamam yedik içtik vakit geçirdik ama hayatın da bir gerçeği var beni bir elim yağda bir elim balda tutacak adam arıyorum... diyemediniz ve okulu bahane ettiniz bence. Yazdığınız iç yorumlardan karakteriniz bağırıyor çünkü. Sadece okulu uzatması konusunda size hak verecek gibiyim ama belki de size bile anlatamayacağı dertleri vardı ve uzadı okul. Keşke o kadar az dersi varken bırakmasaydınız

bölüm gerçekten zor. ama geleceği çok açık bir meslek... askerliği bedelli yapardı zaten. ama bana siz mazeret arıyormuşsunuz gibi geldi.zaten aile yapılarınız da farklıymış. direkt bunu söyleseydiniz kalan 15 dersi için olan motivasonunu düşürmemiş olurdunuz..

doğru söylüyorsunuz. siz de bilgisayar mühendisi olmalısınız?

Evet öyle, oturup bölümümün ders programını bile tekrar kontrol ettim.
15 ders dediğiniz 1.5 yıl demek zaten.
Çoğu kişi okulunu bitirip hemen işe atılır, eski sevgilinizin durumu azınlıkta. 8 yıla uzattığını veya okuldan ayrıldığını duyarsanız şaşırmayın.

Hanımlar, ben gereken cevabı üstlerde verdim. Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. O insanla devam etmeyeceğim,çünku sevmiyormuşum bunu fark ettim, o yüzden daha fazla konuşulacak bir sey yok.

Üstte acıkladım ama okumadıgıniz icin görmemissiniz muhtemelen.

Bu dönem + yaz okulu + seneye ilk dönem(güz) toplam 15 ders. Ben ilk konuyu acarken yanlış yazmışım. Yani bu dönem 6 ders alacaktı, hepsini verse, yaz okulu + guz dönemine 9 dersi kaliyor demişti.
Yani yaz okulu + güz döbemi 15 ders degil.

Tekrardan sagolun.

Yorumunuzun her harfine katılıyorum. Benim de bı kuzenim var tıpkı konu sahibi gibi eğitimi yok bu aşağılamak için demiyorum ama öyle ortaokul mezunu ve ben avukat doktordan aşağısıyla evlenmem derdi. Bunu anneme söylüyor bir zengin koca olursa bu kriterler olsun. Benim annemin de eğitimi yoktur tabi okutmamışlar ama kendini çoğu okumuş insana taş çıkartır. Direk kızım o avukat doktorlar kendileri gibi kızlarla evleniyor demesiyle ben çok iyi yemek döktürüyorum benim gibi hamaratı nerden bulcaklar kaparlar beni dedi. Yani demem o ki o güzelliğin içi boş olduktan sonra terkedilen kendi olucaktır. Erkekler dış görünüşe ilk bakar ama sonra o dış görünüşün hiç bir önemi kalmaz hele ki yok ev yok rahat yaşayayım sinyalleri verildikten sonra erkekler direk kaçıyor

Her iki tarafindan hakli oldugu bir konu bu bence. Siz hayatinizi kurnak istiyorsaniz ve karsi taraf buna cabalamiyorsa yol yakinken yol vermek daha mantikli.

Ama okul isi zor. Bende 6 senede bitirdim. Oyle zorlugum filanda yoktu tamamen tembellik. Gezmece eglenmece derken baktim okul bitmiyor. Son sene kastim bitirdim. Ha hayatimda biri olsaydı o sira sen adam olmazsin okuluni bile bitiremedin terk ediyorum dese hadi canim sagdan git cuzdan bulursun derdim.

Fakat ayrilik sonrasi olanlar asla ama asla kabul edilir degil. Beddualar filan cok cirkin. Karakter ortaya cikmis. Kurtulmussunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…