30 Haftasını doldurmuş veya dogum yapmis ikiz anneleri bakarmısınız?

ay hadi bakalım hayırlısıyla hazırla çantanı içine koyduğun her şeyi güzel günlerde kullan inşallah.
kaşar yağ oranı çok yüksek bir peynir tuz oranı markadan markaya değişiyor ama taze kaşarlar aşırı tuzlu olmuyor eski kaşarlar daha tuzlu. yani ben ağırlıklı tuzu çok azaltılmış beyaz peynir yemeye çalışıyorum. ama içebiliyorsan direkt süt içmen daha iyi doktorum direkt süt içmemi önerdi onu peynirle veya yoğurtla kapatamazsın sütten alacağını dedi.
çok ayakta kalıyorsan o da ödem yapıyor olabilir uzanmaya çalış biraz zaten çok az bir zamanın kaldı canım bunlar son zaman ödemleri bence sendekiler...

Ins
doğru da kasar peynir çok seviyorum baya da kilo aldım aslında bu yüzden.
aaz kaldı bu haftayı da atlatsam ins. Hastane çantasında eksik çıktı bi sürü onları bugün tamamlicaz koyduklarımi yazarım. Bebekler in tamam da benim terlik iç çamaşırı hasta bezi siz de liste yapın bi sürü şey eksikmi s meğer.

neler koyduğunu çantana bizimle de paylaşırsan çok iyi olur aslında bende biraz bir şeyler yazıyor hastane de liste verdi ama belki eksik şeyler vardır...

neler koyduğunu çantana bizimle de paylaşırsan çok iyi olur aslında bende biraz bir şeyler yazıyor hastane de liste verdi ama belki eksik şeyler vardır...
Simdilik 2 gecelik 2 pijama sabah lik
süt saklama poşet göğüs ped
kağıt havlu tuvalet kağıt ıslak mendil
koydum terlik le hasta bezi alcam

Simdilik 2 gecelik 2 pijama sabah lik
süt saklama poşet göğüs ped
kağıt havlu tuvalet kağıt ıslak mendil
koydum terlik le hasta bezi alcam

ben de hastaneden aldığım listeyi paylaşayım o zaman

anne için:

boydan gecelik ve pijama toplam 2-3 tane (1. günden itibaren pijama giyilebiliyor)
sabahlık
yüksek belli geniş iç çamaşırı
büyük boy orkid 1 kutu
soket çorap
terlik
hastanın özel eşyaları (diş fırçası tarak vb)

bebek için:

çıtçıtlı body
ayaklı pijama
tulum veya alt üst takım
başlık, eldiven, çorap
hırka veya yelek
battaniye
bebek bezi
bebek havlusu, şampuan, losyon (opsiyonel)
bebek kıyafetleri 3-4 takım

bunlar tabi bebek başına.

Ben 38+1 hamileyim ve normal doğum planladığım için çantamı ona göre hazırladım,paylaşim istedim;

İki takım pijama
Bir gecelik
Bir sabahlık
Hem normal hem yüksek bel iç çamaşırı
Üç tane emzirme atleti ( şöyle bir açıklama getireyim belki benim gibi olan arkadaşlar varsa işlerine yarar, benim göğüslerim çok büyük olmadığından hiç bi zaman üstten çıkarıp emziremedim ilk kızımı, hep alttan açmak zorunda kalıyordum ve emzirme sütyeni kullanıyordum, ilk kızımda mart ayında doğdu, ve alttan açtığım içinde belim karnım göbeğim açıkta kalıyordu üşüyordum, e üşüyünce otomatik olarak gazım oluyordu ve bendeki gaz hemen bebeğe geçince al sana gaz sancısı uykusuz gece, sonra çözümü emzirme atletinde buldum, kendinden sütyenli emzirme atletleri var, e-bebekte satılıyor, alttan açsan bile kıyafetini karnın belin kapalı duruyor ve üşütmüyorsun, çok daha rahat ediyorsun)
Soket çorap
Terlik
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi (muhakkak yanınızda olsun çok ihtiyacınız olacak)
Yedek süt torbası (hastanelerde süt sağma mak. Olduğundan onu almadım)
Bol miktarda hasta pedi
Fotoğraf mak. Kamera vs.
Epilasyon aletim
Makyaj çantam
Kırmızı saç bantım
Tarağım, saç fırçam (doğurduk diye resimlerde ruh gibi bakımsız çıkmayalım dimi )
Hastaneden çıkarken giyeceğim bir takım temiz kıyafet veya eşofman tercihinize bağlı
Havlu, kağıt havlu, tuv. kağ. , diş fırçası, eşim için traş seti, vs. Hastanede zaten var olduğu için ben almadım, ama hastanesinde bulunmayan arkadaşlar almayı unutmasınlar...

Kendim için yaptığım çanta bu, bebeklerin ki zaten klasik olduğundan yazma ihtiyacı hissetmedim...

Doğum yapan anneler nerdesiniz. Aptamil conformil kullanan var mı Bebeklerde gaz sancıları var bunun için ne yapabiliriz.

Ben dogumdan once ulkerin hero babysini almistim. Fakat kizimin biri o mamiyi yiyince hep kustu. Hastanede bebelac veriyordu, onu iciyorlar diye ona devam ettik biz. Rezene iciyor musun

Rezene arada ıciorum ama çok vakit olmuo unutuorum genelde. Çok yorgunum gece ve gündüz sancı dan uyumadilar dün. Aptamil aldım ben de. Sizler de durumlar nasıl gerçekten çok zormuş ikiz anneliGi.sİi.saglikla ri yyerinde olsun da.

Bizim de dun aksam cok zordu. Yemek bile yiyemedigim gibi, masayi bile 3 saat sonra, gorumcem gelup ikizlerin birini alinca kayinvaludem topladi. Gece de uyandilar, gece de uyutmaz zor oldu. Ben de yorgunluktan dolayi olsa gerek hem bogazlarim agriyor hem de soguk alginligina yakalandim. Bu da zorluyor. Yatip dinlenemiyoruz bile.
Senin ne kadar oldu bebisler dogali.

20 gün oldu.ddegisik bişey yemiorum ama sürekli gazları var.annemle bakioruz eltim de yardıma gelio ama yet mio. Onlar olmasa napcam bilmiyorum. Gece uyuyamamak çok yipratio gündüz bi şekilde geçiyor. Herkes gidince ne yaparım bilmiyorum.bBu gazdan nasıl kurtulur uz. Senin bebisler ne kadar.40 bi çıksa düzelir ler mi acaba.

hamak kullan canım.eski tip hamaklar varya gaza sadece o iyi geliyor.internetten alabilirsin.ayrı ayrı kullan artık napcan

Benimkiler 30 gunlukler, rezene iciyor musun, belki fayda eder. Benimkileri uyutmak prablem, kucagimda uyumak istiyorlar, emerken uyuyorlar, yerine yatirinca gozlerini aciyorlar. Oyle baksalar, onu da yapmayip, agliyorlar. Aksam ezanindan sonra hepten cosuyorlar, gunduz iyiler, gece sıkıntılar. Agliyorlar. Insallah 40 i cikinca duzelirler ama 3 ayi bulur gibi geliyor. Allah yardimcin olsun arkadasim, hepimizin yardimcisi olsun

Bizimkiler de aynı durumdalar.saat gece 10 la 1 arası iyce coşuyorLaLar.gece de uyku yok zaten.rrezene içeyim pek icmiodum evde var tohum kimyon almıştım bide. Süt işini nasıl yapıyorsun. ben sag ip veriyorum.eEmzirme düzenine geçemedi
Ikisi emme k isteyince biberon kolay oluyor.aoluyor.arada emziriyor um ama doymuyor lar sanırım 10 dk geçmeden aGli yorlar.byorlar.biberon veriyorum tekrar.

Ben emziriyorum daha cok, bazen de sagip veriyorum biberonla. Benimkiler de agliyor emdikten sonra, o zaman da mama takviyesi yapiyoruz. Emzik veriyor musun. Ben alistirmaya calisiyorum. Mamayi degistirmeyi denedinmi. Ben once hero baby aldim, onu yiyince biri kustu. Sonra bebelaca gectik. Hastanede ilk onu vermislerdi. Dene istersen, belki sindirmede sorun yasiyorlardir

Benim ikizlerimde 3 aylık oldular çok şükür. Bizimkilerde de gaz sorunu çok oluyordu hem mama hemde süt içiyorlar her beslenmeden sonra gazlarını da çıkartmamıza rağmen uykularından çığlık atarak uyanıyorlardı sonra bir tanıdık sayesinde biogaia diye bir ilaç aldım o ve tavsiye ettiği herkes onu kullanıp memnun kalmış neyse bende aldım normalde bir şişe 4 hafta gidiyormuş bense 15 günde bitti tabi 2.şişeyi almaya gerek kalmadı çok şükür gaz sorunumuz geçti alttan artık kendileri çıkartıyorlar üsttende biz sıvazlayıp çıkartıyoruz. En azından uykularından gaz sancısı yüzünden uyanmıyorlar. Bu ilacı 1 ay kullanmak yetiyormuş sizin 1 2 hafatda geçmezse 1 şişe daha alın derim ben. Bu ilaç aslında yağ gibi birşey içinde doğal canlı organizmalar mı ne varmış bağırsak hareketlerini düzenliyormuş. Buarada gece uykuları büyüdükçe size de bağlı olarak düzene giriyor merak etmeyin. Akşam 7 gibi yıkayın sohra karınlarını bi güzel doyurun gazlarını çıkartıp sessiz loş bir oda da yatırın 8i buluyor zaten bu işler. Bu saatten sonra uyandıklarında sessizce hiç konuşmadan ışık açmadan karınlarını doyurup yatırın mümkünse altlarını da gece değiştirmeyin zaten bezler 12 saate kadar kuru tutuyor sabaha kadar kalsın bez tabi çok yapıp bezini geçtiyse alın ama mümkün olduğunca uykularını açmayın böyle böyle 1 hafta da düzene girer. Bide uyku, beslenme, düzeninizi siz oluşturun kimsenin bozmasına izin vermeyin sallayarak yada kucakta uyutmalarına asla izin vermeyin ben şuan unutturmaya çalışıyorum 1 haftada epey ilerleme kaydettim sonradan unutturması çok zor oluyor en güzeli uykuları geldiğinde yataklarında kendi kendilerine uyumaları yoksa insan yalnız kaldığında kafayı yiyor valla

Emzik ben de aldım çeşit çeşit. Ama pek alMadıLar.damak li değilde diğer normal olan daha hoşlarina gitti gibi.aptamil 1 kullanio Duk. smilac önerdi doktor sonra o gaz yaptı gibi geldi aptamil e döndüm. Arada conformil veriyorum. Bebe lac çok şekerli die duydum. s m a deneyebilirim sma mama da ii diolar. bir de eoprotin aldım annesutune kaTIyor um.

Biagai deneyim ama 2 ayı geçmeleri lazım sanırım daha 20 gunlukler.simdi verilir mi acaba. Banyo hergün yaptir amiyorum. Zaten normal hallerine bile yetişeMi yorum çok zor lani yorum. Banyo yaptirdigim gün de aksine daha uyanık olup daha çok agliyorlar ben de anlamadım bu Isı. Altlarini çok degistiriyoru m kaka yapıyorlar gece 12 saat imkansız durmaz öyle. Belki büyüyünce dediğin gibi düzene girer.

Yeni doğan a veriliyor diye biliyorum aczacıya sorarsınız yinede ne olur ne olmaz. Benimkilerde öyleydi şimdi alıştılar ben yalnızken birini uyutup yada sakinleştirip diğerini yıkıyorum zaten yıkayıp giydirmesi en fazla 15 dk sürüyor o kadar sürede diğeri bir şekilde bekliyor eğer anakucağınız varsa orayada koyabilirdiniz oyalanır sırasını beklerken. Benimkiler gece kaka yapmıyor yatarken alıyorum altlarını birdaha sabah 4 yada 5 te kalktıklarında sessizce alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…