Sağol canım. Boğaz ağrısı çekiyorum. İlaç tedavisine başladım. Bu nedenle iştahım pek yok. Eşim zorla fındık, badem, ceviz yediriyor :) Bebeklere yarayan şeyler yemeye çalışıyorum. Normal şartlarda Sabah kalktığımda 2 yemek kaşığı pekmez tüketiyorumSabah yumurtaiki dilim peynir, 2 tane zeytin ve domates, bir dilim ekmek yiyorum. Kahvaltıdan 1 saat sonra büyük bir bardak süt içiyorum. Öğlen yemeğinde bir sebze yemeği, çok az ekmek ve yoğurt, akşam yemeğinde et yemeği, çok az pilav ve yoğurt, salata tüketiyorum. Ara öğünlerde ceviz, fındık, badem, kuru incir, kayısı, hurma, meyve tüketiyorum. Haftada bir ya da iki kez de sütlü bir tatlı yapıyorum. Bugün sütlaç yiyeceğim mesela. Bir hafta önce doktora gittim. Bebeklerden birisi 1.945 gr, diğeri 1.776 gramdı. Kilo almışlardı yani. Ama gelecek haftaki randevum da ne olur bilmiyorum. Bu arada şimdi yeniden tartıldım kilom da artış yok, ama karnımın çapını yeniden ölçtüm. 2 cm artmış 117 olmuş, inşallah bebişlerim kilo almıştır. Bu arada 2 gün önce ölçmüştüm 115 di, şimdi 117 olmuş.evet yaa senin bir karnin var orda toplanmis kilolar sadece sanki :) bu arada biz senle kilonu konusali 2 hafta olmustur hic artis olmadi galiba cokmu dikkat ediyorsun?su siralar nadil besleniyorsun gunluk neyi ne kadar yiyorsun mesela??
benim bildigim kadariyla ikizlerde gelisim 28-30 haftadan sonra yavasliyor yer daraldigi icin tek bebek kadar kilo alamiyorlar ama bence yinede aliyorlardir iki haftada ayni kiloda olmazlar mutlaka almislardir canim...
Ben önceden spor yapıyordum çok düzenli olarak. Vücudumun sıkı olması ile ilgili herhalde diye tahmin ediyorum. İnşallah canım sağol :)papatyalp bu arada bence senin masallahin var dun mahalleden bir hamile arkadasla konustuk 8 aylik hamile 15 kilo almis 88 kilo ve karni 121 cm mis...tek hemde bebegi...masallah nazar deymesin sana valla cok iyisin sen :)
canım ben şu taşınma telaşı olan birkaç günü saymazsak onun dışında günde en az 3-4 defa sürmeye çalışıyorum. bol bol sürüyorum. böyle biraz emdiriyorum ama fazla fazla da bırakıyorum ki bölge nemli kalsın diye. ona rağmen dün banyo sonrası bir baktım cildin kuruluğundan hafif hafif pul pul olmuştu.canim ben peceteyle siliyorum demedimki zaten uzerine pecete koyuyorum dedim...evet bende bazi kiyqfetlerimi defa ettim ama o evdeyken o oluyor disari cikarken giyecegim seyler yag olmasin diye mecbur peete koyuyorum cunku gunde 6 kere cikiyorum oglumu okula getir gotur ...
ama birde su var pecete koymasamda atleti uzerine cektigimde atlet zaten fazla yagi emiyor oyle yagli yagli kalmiyor yani..sen cokmu suruyorsun azmi miktarini ve gunde kac kere suruyorsun?
ikizlere gore gayet iyi bence canim..arkadadimin bebegi tek 8 aylik hamile 121 cikti onunkide..sen kac kilo almistin?Ben de olctum 122 çıktı göbek cevresi
seninde cildin baya kuru galiba benimki gibi...ben su icemedigim zamanlarda cok berbatti bembeyaz pul pul oluyordu karnim..simdi yok cok sukur...suyu az mi iciyorsun?canım ben şu taşınma telaşı olan birkaç günü saymazsak onun dışında günde en az 3-4 defa sürmeye çalışıyorum. bol bol sürüyorum. böyle biraz emdiriyorum ama fazla fazla da bırakıyorum ki bölge nemli kalsın diye. ona rağmen dün banyo sonrası bir baktım cildin kuruluğundan hafif hafif pul pul olmuştu.
Ben 17 kilo aldım şimdiye kadar.ama ellerim şişiyor uyuşuyor.oödem de vardır belki. Bi de kendimi bıraktım yeme içme de hamur işi fln yiyorum hep daha da alırım.ikizlere gore gayet iyi bence canim..arkadadimin bebegi tek 8 aylik hamile 121 cikti onunkide..sen kac kilo almistin?
Odem varken kilo daha fazla cikiyor. Ben bu hafta nerdeyse 1 kilo aldim yaa. O kadar da dikkat ediyorum. Ama arkadaslar 34den sonrasi daha cok zorluyor.Ben 17 kilo aldım şimdiye kadar.ama ellerim şişiyor uyuşuyor.oödem de vardır belki. Bi de kendimi bıraktım yeme içme de hamur işi fln yiyorum hep daha da alırım.
evet canım cildim çok kuru. ama çok su içsem de cildim pek değişmiyor. yaşadığım şehrin havası çok nemsiz. kuruluktan sabahları burnum kanıyor öyle söyleyeyim.seninde cildin baya kuru galiba benimki gibi...ben su icemedigim zamanlarda cok berbatti bembeyaz pul pul oluyordu karnim..simdi yok cok sukur...suyu az mi iciyorsun?
masallah 41 kere masallah :)35.haftama gireceğim ve göbek çevrem 120 cm oldu....
ayy canim ya dogum yaptin sandim bir an..cok gecmis olsun canim bol bol dinlen artik bundan sonra ..ozellikle 32 haftadan sonra her an dogum gerceklesebilir demekki dikkat etmek lazim...canimmm cok gecmis olsun arkadasim...Arkadaşlar merhaba. cumartesi günü doktora gittim. nst çekildi ve sancı çıktı. doktor rahim ağzı uzunluğun 3 cm açılma yok, sancını kontrol altına almamız yeterli dedi. serum bağlandı ve dil altı nidilat verildi. sonra yeniden NST çekildi, şükürler olsun kasılmalar azalmış. bana gizli olarak nidilat haplardan verdi bayağı ve sabah akşam birer tane alacaksın dedi. Arkadaşlar o kadar korktuk ki eşimle, artık sürekli uzanıyorum. ayağımı yukarı kaldırıyorum fırsat buldukça. Ben cuma günü doktorum yasakladığı halde ev temizliği yaptım, ara ara dinlendim ama demek ki 30 dan sonra kendimizi yormamız gerekli. Sizler de lütfen dikkat edin...
Çok geçmiş olsun tabiki bol bol dinlenin ikiz bebek zaten zor erken doğum yaparak bu durumu daha da zorlu hale getirmeye olanak sağlamayın lütfenArkadaşlar merhaba. cumartesi günü doktora gittim. nst çekildi ve sancı çıktı. doktor rahim ağzı uzunluğun 3 cm açılma yok, sancını kontrol altına almamız yeterli dedi. serum bağlandı ve dil altı nidilat verildi. sonra yeniden NST çekildi, şükürler olsun kasılmalar azalmış. bana gizli olarak nidilat haplardan verdi bayağı ve sabah akşam birer tane alacaksın dedi. Arkadaşlar o kadar korktuk ki eşimle, artık sürekli uzanıyorum. ayağımı yukarı kaldırıyorum fırsat buldukça. Ben cuma günü doktorum yasakladığı halde ev temizliği yaptım, ara ara dinlendim ama demek ki 30 dan sonra kendimizi yormamız gerekli. Sizler de lütfen dikkat edin...
cok sagol arkadasim. bugun nidilat kullandigim halde yine sancim cikti. doktor 2 gun yatis verdi. simdi kontrol altina alindi ama yine de gozetim altinda tutacagiz dedi. rahim acikligina da bakti sukur onda da acilma yokmus.ayy canim ya dogum yaptin sandim bir an..cok gecmis olsun canim bol bol dinlen artik bundan sonra ..ozellikle 32 haftadan sonra her an dogum gerceklesebilir demekki dikkat etmek lazim...canimmm cok gecmis olsun arkadasim...
cok sagol ama dun de tum gu. yataktan cikmadim bugun kontrole geldim. nidilat kullandigim halde 2 gun yatis verdi sanci cikti yani. simdi sukur kontrol altina aldilar, bir hafta ertelemeye calisacagiz dedi. arkadaslarsize tavsiyem 30 dan sonra herseyiniz hazir olsun. hemen hersey olabiliyor cunku...Çok geçmiş olsun tabiki bol bol dinlenin ikiz bebek zaten zor erken doğum yaparak bu durumu daha da zorlu hale getirmeye olanak sağlamayın lütfen
Arkadaslar bende 8 haftalik ikizlere hamileyim..Gecenlerde nette ikiz gebeliklerle ilgili yazilar okurken bir doktor sitesinde ikiz annelerinin karinlari 28 haftalikken 38-40 haftalik bir tek bebek tasiyan anne karni kadar olacagi yaziyordu cok urktumbenim daha onceki tek gebeligimde bile cok kilo almamama ragmen karnim kocamandi bunda nasil olur bilmem...cok korkuyorum nasil tasirim buna taktim kac gundur...birde ilgilenmem gereken kucuk oglum var yerimden kalkamam heralde artik son iki ay..
Ne olur cevap verin 30 haftalik veya daha buyuk olanlar toplamda kac kilo aldiniz?karniniz cok catladimi veya dogum yaptiysaniz kacinci haftada yaptiniz???
Canim, gecmis olsun. Dikkat et arkadasim ya. Sancilarin kasilma seklinde mi oluyor yoksa adet sancisi gibi duzenli olarak mi geliyor. Benim de kasilmalarim artti.cok sagol ama dun de tum gu. yataktan cikmadim bugun kontrole geldim. nidilat kullandigim halde 2 gun yatis verdi sanci cikti yani. simdi sukur kontrol altina aldilar, bir hafta ertelemeye calisacagiz dedi. arkadaslarsize tavsiyem 30 dan sonra herseyiniz hazir olsun. hemen hersey olabiliyor cunku...
canim cok sagol. yok adet sancisi gibi degil, kasilma oluyormus. simdi biraz azalmis, gece 12 de yine nst cekilecek. benim evdeyken belime kramplar giriyordu, uzandigim halde zor geciyordu. br de karnim o siralar cok sertlesiyordu. senin nasil oluyor canim?Canim, gecmis olsun. Dikkat et arkadasim ya. Sancilarin kasilma seklinde mi oluyor yoksa adet sancisi gibi duzenli olarak mi geliyor. Benim de kasilmalarim artti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?