- 22 Aralık 2014
- 263
- 155
- 53
Benim kasiliyor, sertlesiyor ve sicak basiyor. Belime agri girmiyor. Kimi zaman cok sık oluyor, kimi zaman uzun sure olmuyor. Ama ayakta durunca cogaliyor.canim cok sagol. yok adet sancisi gibi degil, kasilma oluyormus. simdi biraz azalmis, gece 12 de yine nst cekilecek. benim evdeyken belime kramplar giriyordu, uzandigim halde zor geciyordu. br de karnim o siralar cok sertlesiyordu. senin nasil oluyor canim?
cok ilginc kisiden kisiye degisiyor mu acaba? ben de karnim tas gibi oluyor....Benim kasiliyor, sertlesiyor ve sicak basiyor. Belime agri girmiyor. Kimi zaman cok sık oluyor, kimi zaman uzun sure olmuyor. Ama ayakta durunca cogaliyor.
Calsiyum ve magnezyum içiyor musunuz son haftalarda magnezyum kasılma ya faydali mi oluyormuş sanki.cok ilginc kisiden kisiye degisiyor mu acaba? ben de karnim tas gibi oluyor....
Bizim tarihlerimiz ayniy Mis.bBenimde ellerim çok uyuşuyor ve şişiyor.aama doktor normal diyor..sana gün verdiler mi doğum için. Ve ciğer geliştirici yaptılar mibenim de kasılmalar çoğalmaya başladı hatta en son ctesi dr nst ye bağladı karnın taş gibi dedi ama yatacak kadar sancı çıkmadı çok şükür
bu kasılmalar magnezyumla ilgili değil bence o kramp benim bacağımda oluyor içmediğim zaman bi de bende huzursuz bacak sendromu var deli ediyor beni şikayet olmasın Rabbim cümlemize hayırlı zamanda doğumlar nasip etsin
Bizim tarihlerimiz ayniy Mis.bBenimde ellerim çok uyuşuyor ve şişiyor.aama doktor normal diyor..sana gün verdiler mi doğum için. Ve ciğer geliştirici yaptılar mi
iciyordum ama bitmisti. 3 gun oldu biteli ve o zamandan beri de kasilmamlarim oluyor. esime yarin hemen aldirayim insallah budur nedenidir...Calsiyum ve magnezyum içiyor musunuz son haftalarda magnezyum kasılma ya faydali mi oluyormuş sanki.
canim benim cok tesekkur ederim cok guzel anlatmis her soruya tek tek cevap vermissin..açılın bakem tecrübeli ikiz anası geldi :))))
öncelikle merhaba tabi,
dilerim ikizlerini sağlıkla kucağına alır, öper koklar büyütürsün.Rabbim sağlıkla kavuşturmak, sağlıkla büyütmek nasip etsin.
benim 2,5 yaşında ikiz kızlarım var.ilk çocuklarım.tek yumurta ikizi ve biz tek beklerken iki gelen minik prenseslerim.
ben tek gebelik ve doğumdan korkar iken ikiz anası oldum.
gelelim sorularına.ben 30 artı 1 de doğum yaptım.28 haftaya girdiğimde doğum başlamıştı.hastanelerde yattım ama 2 hafta erteleyebildik.21 gün küvözde kaldılar.1400 gr ile taburcu olduk.
ben 24. haftadan itibaren ağırlaşmıştım.öyleki yatağa uzanmak (çift hatta 3 yastık ile), üzerimi örtmek, beni sağdan sola çevirmek eşimin görevi haline gelmişti.birde mesaneye olan fazla baskıdan sık sık lavabo ihtiyacı olunca kalkmak doğrulmak oturmak kalkmak zor geliyordu bana.bunlara rağmen masabaşı olan işimde hastaneye yatana kadar çalıştım.
ilk haftalardan bahsedersem aşırı bulantım ve koku hassasiyetim oldu.
ben çok çok ödem topladım.davul gibiydim.58 ile hamile kalıp sanırım 80 ile falan doğum yaptım ama eve döndüğümde 64 kilo idim.yani ikiz gebelikle o tartıdaki rakamlar bebekler, içimizdeki fazlalıklar ve ödem oluyor.
çatlak meselesine gelirsek; aslında hiç gelmesek(( çünkü hiç iç açıcı değil.ister istemez çatlıyor.sana önerim o tüylenme yapar bu cildi karartır diyenlere bakma ne bulursan sür.saat başı sür.herşeyin çözümü var ama çatlağın yok.beslenmene su tüketimine dikkat et gerisi Allah kerim.
bir bebeğin daha varmış valla gurur falan yapma yardım iste akrabadan eşden dosttan.dönüşümlü falan gelsinler destek olsunlar sana.ve son önerim hazırlıkların 26. haftada bitmiş olsun.ikizler sürprizi sever:)))
bu arada nerede oturuyorsun.bulunduğun yerde perinatolog bul ve muayeneni o yapsınaklına takılan birşey olursa yazarsın.görüşmek üzere.sevgiler
cok sukur canim sevindim senin adina...insallah kendini ne zaman hazir hissedersen gonlunden ne zaman geciyorsa o zaman gerceklesir dogumun...cok sagol arkadasim. bugun nidilat kullandigim halde yine sancim cikti. doktor 2 gun yatis verdi. simdi kontrol altina alindi ama yine de gozetim altinda tutacagiz dedi. rahim acikligina da bakti sukur onda da acilma yokmus.
Kaçıncı haftada olmustun ben de yarın solicem yapın die ama geç mi kaldık bilmiorum. 35 ten sonra mı kendi leri solunum yapıyordu bebekler. Ne olacağı belli olmaziki hafta sonra tekrar çağırdı önce 34 sonra 36 dr un hedefi bense 38 e kadar dişimi sıkacam dedim dr henüz gün vermedi ama ciğer geliştiriciyi ben hatırlatmış bulundum zararı yok vurdur demişti daha önceki haftalarda
Ben de merak ediyorum. Haber veririm demisti ama doguma aldilarsa bir muddet yazamaz. Hayirlisi olsunpapatyalp seni cok merak ediyorum dogummu yaptin? iyimisin? hep aklimdasin...gorursen bir ses ver...
acilen doguma aldilar heralde yoksa haber verirdi...hayirlisi insallah saglikla kucagina almistir bebeklerini...Ben de merak ediyorum. Haber veririm demisti ama doguma aldilarsa bir muddet yazamaz. Hayirlisi olsun
Insallah, Rabbim hepsine de saglik versin. Bizlere de saglikli dogumlar nasip etsinacilen doguma aldilar heralde yoksa haber verirdi...hayirlisi insallah saglikla kucagina almistir bebeklerini...
ben magnezyuma başladım bir günde bile fark etti kasılmalarım. bacaklarıma çok kötü kramp giriyordu...Calsiyum ve magnezyum içiyor musunuz son haftalarda magnezyum kasılma ya faydali mi oluyormuş sanki.
Benim ellerim felaket şişiyo r ve uyuşuyor ağrısından uyuyamiyorum. Magnezyum ve calsiyum içiyorum onlar ii geldi yine sis ama gece uyuya biliyorum en azından.ben magnezyuma başladım bir günde bile fark etti kasılmalarım. bacaklarıma çok kötü kramp giriyordu...
benim uykuma henüz olumlu bir etkisi olmadı ama umarım olur dün gece yine zombi gibi hiç uyuyamadım. sen 34. haftasınya normal herhalde canım senin haftanda ödem yapıyordur vücut. şişmelerin de ondandır. tuzu falan komple kestin değil mi?Benim ellerim felaket şişiyo r ve uyuşuyor ağrısından uyuyamiyorum. Magnezyum ve calsiyum içiyorum onlar ii geldi yine sis ama gece uyuya biliyorum en azından.
tuz u tamamen kesmedim yemekler çok tatsız tuzsuz olunca da yiyemiyorum ama azalttım dikkat ediyorum.nneredeyse hergün kaşar yiyorum çok tuzlu mudur acaba yemesem mi. Evet ödem var ayakkabılar botlar kapanmıyor. Bir de tatlı çok yediğim günler sanki daha rahatsiz oluyorum ellerim agriyor geceleri. uyku bazen çok ii uyuyorum bazen ayaktayim onun magnezyum la alakası yok. yarin da hastane çantası hazirlicam artık.hHersey hhazır da çantaya koyca m sadece.benim uykuma henüz olumlu bir etkisi olmadı ama umarım olur dün gece yine zombi gibi hiç uyuyamadım. sen 34. haftasınya normal herhalde canım senin haftanda ödem yapıyordur vücut. şişmelerin de ondandır. tuzu falan komple kestin değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?