30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kötüleri geçiyorum ama çok iyi insanların kimileri bolluk içinde yaşarken neden çok iyi insanların kimileri çok kötü bir yaşam sürüyor. İyi olan herkesin çok iyi yaşam sürmesini isterim ben. Ama dediğiniz gibi bu konuda bahsedilen şey adalet değil, biliyorum. Ve o yorumumu da bu konu için yapmamıştım. Arkadaş yorum yapmış adaletle ilgili ben de düşüncelerimi dile getirdim.

Evli olmadan bebekin nasl olck :s

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de erken anne olmak isterdim.
Çocuklarımla çok yaş farkım olmasın isterdim.
Olmadı.
Yaş 31
Lakin senin düşündüğünü de düşünmüyorum.
Rabbim inşallah tez zamanda mutlu olacağım adamı çıkarır da karşıma evlenip anne olurum hayırlısıyla , sağlıkla!

Evet, dünya iyisi insanların kötü bir yaşam (eş, şu bu durumundan) sürmesine ben de çok üzülüyorum.
ama vardır onun da bir hikmeti tabii ki.

Bunu bende dusunuyorum. Yalniz nine gibi olmayacagim kesinlikle. :26:

Bilmiyorum sekerim, yani ya alnina evlenmek yazili degilse o zaman ne yapacaksin, hayatin boyunca yalniz mi olacaksin? Yani evlenemesem bile cocugum olsun isterim, karninda cocuk tasimak ve buyutmek cok sihirli bir sey, olmeden once tatmak istemez misin?

ben uzuluyorum ne zamn kısmet benı bulacak dıye yakın çevrem dugun hazırlığı yaparken ben hala beklemedeyim...
Canım benim niye üzülüyorsun ki evlenenleride görüyoruz. Rabbim hayırlı kısmet çıkarsın karşına geç olsun güç olmasın ÖMÜRLÜK olsun

Evlat edinmek seklindeyse tamam cok guzel (gerci 30dan once vermiyolar resmi olarak)
Ama kibrista falan sperm koydurmak suretiyleyse, hem dinen caiz degil, hem de cocugu da bilincli sekilde babasiz buyutmek onun hakkina girmek olur. Bir cocuk icin babasizlik tarifsiz travma. Evlat edinme ile bu farkli. Birinde cocuk mevcut onun ortada kalmasinin vebali sizin degil, tam tersi siz sahip cikiyosunuz, digerinde ise vebale giren sizsiniz. Ayrica aileniz ve cevre ne der bu duruma? Mahalle baskisi adami suya goturur. 40a kadar normal. Devir degisti artik kolay yaslanmiyoruz

Kızlar sperm bankasından sperm alıp hamile olunabilir. Kısmet olmaz da evlenemezsem ve anne olmayı çok istersem böyle bir şeyi düşünüyorum ne yalan söyleyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bebeğe nikah cuzdani musade ediyor ama kuzum.dinimiz ? Göz ardi edilemez .

Vallahi ben her aksam , her gun yalnizken dinimiz mi gelip benimle oturacak? 70 yasina geldigimde etrafimda cocuk-torun olmasini mi tercih ederim , yoksa dinden cikmamis olmayi mi dersen 1.yi tabi ki. Cocuk ozlemiyle kavruluyorum, yolda her gordugum bebege donup 3-5 kere bakiyorum, cocuk ozlemimi de mi dinimiz giderecek?

Biyolojik gercekler de var, ne yapayim ben de cocuk sahibi olmak istiyorum. Dinimiz icin ruhsal ve biyolojik ihtiyacim olan cocuk sahibi olmayi nereye kadar baskilayabilriim ki? Duzgun bir insanim, ibadet ederim, karsiliginda dinimiz bana getirip bir bebek verecek miymis?

Son düzenleme:
Çok isterim. Rabbim hayırlısıyla bana da evlenmek suretiyle nasip eder inşallah hayırlısıyla...

Bebeğe nikah cuzdani musade ediyor ama kuzum.dinimiz ? Göz ardi edilemez .

Evet, Allah büyük konuşturmasın. Mecbur etmesin buna ama dini boyutu var. AsudeBahar'ın anlattıkları var.

Öyle tabi ki. İnşAllah ahirette çok güzel yaşamları olur.
Ben de öyle düşünüyorum. İnşallah ahiretleri çok güzel olur.

ben uzuluyorum ne zamn kısmet benı bulacak dıye yakın çevrem dugun hazırlığı yaparken ben hala beklemedeyim...

Hakkınızda hayırlısı olsun kısmetiniz bekliyordur sizi. 20 yaşında evlenip mutsuz bir hayat sürmektense mevcut durumunuz kesinlikle daha daha hayırlı ..

Herkesin kendi secimi. Lutfen , buna da dini karistirmayalim. Aynisini bende dusunuyorum.

insanın kaderi tabiki kendi elinde bize yollar sunulur biz hangisini seçersek onun sonucu olarak değişik seçenekler çıkabilir karşımıza sizin verdiğiniz örnekte biri mühendis olmayı seçmiştir diğeri evde oturmayı herkes seçimin sonuçlarını yaşıyor sadece..ayrıca evde oturan kızlar doktor mühendisle evlenemez diye bişeyde yok kim uydurmuş bunu..

Dini açıdan bakarsak evlat edinmek de caiz değil, bununla ilgili açmış olduğum bir konu var, evlat edinmeyi çok kapsamlı aylarca araştırdım, İslam dini kimsesiz çocuğa yardım edin ama evlatlık caiz değildir diyor, sperm bankası da caiz değil, eş de yok ne yapacak bu insanlar. Bazı kuralların mantığına aklım yetmiyor bazen ama isyan da etmiyorum, galiba en iyisi çocuk sahibi olmak için gerekli şartları vermesi için Allah'a dua etmek. Nereden baksak olmuyor, sığmıyor, mahalle baskısından söz etmiyorum bile...

Salt din acisindan yazmadim dikkatli okursaniz cocugun psikolojisinden de bahsettim. Akil mantik ve fedakarlik duzleminde de olgun bir kadin bilincli olarak tek basina cocuk dogurmaz. O cocugun psikolojisi benim bireysel taleplerimden cok daha onemli. Anne olmak istiyorum yalniz olmak istemiyorum diye masum bebeyi o zorluklara bilincli atmam ben .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…